Inlägg

Inlägg som Rouge of Darkness har skrivit i forumet
Av Rouge of Darkness

Har för mig inspelning av samtal nu mer kräver en rootad telefon för att fungera med moderna android versioner.

Av Rouge of Darkness

Typ nästan garanti på att det är pga skadade ledningsbanor på de olika pcb lagren iom att kortet ser ut att ha blivit tappat.

Skulle vara ytterst förvånad om det går att få fungera helt som det ska igen utan att i princip byta ut hela pcb.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av FierceBrosnan:

Fallout 1,2 och vegas > tv serien > 3,4 och 76.

Jag blev faktiskt sugen att spela om Fallout 1 och 2 tack vare tjöt om serien.

Körde genom vegas för ett tag sedan när jag köpte det och tyckte inte det var speciellt bra alls...

För mig delar det bottenliga med F3 och F76.

Sett serien och den va väl lite meh typ på sin höjd.

Ok soffhäng för ett par dagar men inget jag kommer kolla på igen direkt...

Av Rouge of Darkness

Tryck på komponenter är sällan ett problem sålänge du inte hänger bakom 200kg gorilla typ som när ledelsvensson drar åt sin hjulmuttrar utan drar med måtta.

Av Rouge of Darkness

Notera att även med m.2 adaptern ovan så är det lite mekkigt att få datorn att boota osv från m.2 lagring på chipset typ äldre än z1xx serien då det var väldigt tidigt i livet för m.2 lagring.

att ha den som vanlig lagring funkar nog dock utan några större krussiduller dock tjänar du typ inget på att mekka med adapters och m.2 enheter om det inte är specifikt för att skyffla data till/från den för spel och rapphet över lag så är skillnaden mot sata ssd mer eller mindre innom felmarginalerna.

Av Rouge of Darkness

gå till någon lokal datorbutik ganska stor chans att de kanske kan bränna ut en linux dist mot en påse fikabröd eller nått.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Boppo:

Hej Rouge of Darkness
Än så länge så visas inte min epost som läckt.

Byta epost skulle jag helst vilja undvika. Skapade en personlig domän just för att kunna använda en speciell epostadress.

jo det är väl nackdelen att även om man har egen domän att du ändå kommer vara med i div mailläckor och kommer oundvikligen få ändra mailadress lite till och från eller stå ut med att din mail används för div scam, registrering på div skumma sidor osv

typ inget man kan göra åt det mer än att gör polisanmälning när du märker att din mail används för att scamma folk eller att den använts för fakturaköp och du får räkningen men varorna blivit upphämtade i en butik nånstans i världen.

kan ju även vara så att nån bot lyckats random generera din mailadress behöver inte äns ha varit med i en läcka skulle unte förvåna mig om det finns ai och/eller bots på nätet som vars enda jobb är att försöka random generera andra personers mailadresser och spara dem i en databas om de existerar.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Boppo:

Hej.
Jag använder Thunderbird som epostklient. Det är väldigt sällan jag får skräppost. Idag på morgonen hade jag fått 1927 st spam mail under drygt 2 timmars tid! Alla utländska. Mellan kl 22.21 igår kväll och 00.43 kom spam mailen. Sen tog det slut.

Epostadressen är kopplad till en personlig domän. Internetleverantör är Telenor.
Den aktuella epostadressen har mest använts för kommunikation med myndigheter och vänner. Aldrig för att registrera mig på någon hemsida.

Många av mailen är anmälan om nyhetsmail (som jag givetvis inte kommer att bekräfta) eller bekräftelsemejl på att det skapats konto i webshopar m m.

Vad kan detta bero på?
Vad bör jag göra förutom att radera spam-mailen?

din mailadress och ev personuppgifter har läckt nånstans och någon har använt din mailadress och reggat konton på div ställen troligen med en bot iom 2000 registreringar på ett par timmar.

åtgärd är väl byta mailadress skulle jag tippa och kommer funka tills din adress varit med i en läcka nästa gång.

inget ovanligt att databaser med mailadresser hackas och sprids på nätet.

du kan kolla upp om din mail varit med i någon känd läcka här
https://haveibeenpwned.com/

dock om läckan är helt purfärsk inte säkert den finns med dock.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av lord_dubbdäck:

Hej kära bullen! Jag har ett pinsamt problem.

Jag satt här i godan ro och glanade på youtube innan läggdags. Och helt plötsligt slutade videon spela. Jag kunde snabbt konstatera att jag inte kom åt internet längre. Och snart visade det sig att jag inte kom åt nån maskin alls på mitt nätverk här hemma. Jag kör ett par servrar själv, och ingen av dem kom jag åt webgränssnittet på, och det gick inte heller att pinga dem. Lyckades inte få nån kontakt med DHCP-server när jag försökte förnya IP heller.

Så jag misstänkte först att min viritualiserings-server gått ner, iom att jag kör pfSense som "router" på den. Men jag fick snabbt hintar om att så inte var fallet, eftersom min Home-assistant VM verkade vara uppe och styra zigbee-prylar som den skulle. Men kanske just pfSense VMen hade gått ner? Jag orkade inte släpa fram bildskärm/tangentbord till servrarna, så de fick ett varsitt kort tryck på powerknappen så att de stängde ner sig själva mjukt. Sen så stängde jag av strömmen till hela racket en snabbis så att switch å hela skiten fick starta om, och körde igång allt igen. Men det blev ingen skillnad.

Såg livet blixtra för ögonen när jag tänkte på hur frugan skulle reagera när hon vaknade nästa morgon och inte kom ut på Facebook...

Jag började i alla fall fundera på om min switch hade fuckat ur på nått sätt. Men den lös ju och blinkade som vanligt. Jag tog ändå två datorer och satte statisk IP-adress på dem, och försökte pinga mellan dem. Resultat! Inga paket kom fram, det måste vara switchen! Så jag letade upp en gammal switch och pluggade in temporärt, så att bara min VM-server och en dator var inkopplade. Och dra mig baklänges, då fungerade det! Kopplade in fler grejjer, och det fortsatte fungera. Halleluja!

Men iom att switchen bara är typ 6 månader gammal såg jag en jobbig reklamationsprocess framför mig.

Därför tänkte jag att jag provar en gång till, och kopplade bara in "routern" och en dator i rätta switchen. Och då funkade det igen. Vad i helvete? Så jag provade att koppla in allt igen. Och det fortsatte fungera. *surprised picachu*

Så där är jag nu. Switchen slutade spontant att fungera. Och det jag egentligen gjort och som löste problemet var att dra ur och sätta i alla patchkablar i den igen. Så vad sjutton? Varför? Vad kan ha hänt?

Mitt nätverk är basic för övrigt. En ensam "dum" gigabit switch, sen är det ett par datorer, ett par servrar, 2st accesspunkter, en skrivare och en smart-TV.

switchen kan varit överhettad.

nätadaptern till den är kaiko och slumpmässigt inte kan strömförsörja switchen ordentligt för att klara datalast genom switchen.

switchen har en bug i hårdvara och/eller mjukvara(firmware) från fabrik.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Putte333:

Skulle bli mycket tacksam för svar.
Jag har en Asus RT-AX53U.
Jag har loggat in i routern och försöker hitta vart man tar bort fjärråtkomst utan att hitta vart.

https://km-ap.asus.com/uploads/PhotoLibrarys/33302509-e540-466e-...

vet inte om det ser ut exakt sådär i modellen du har men bör ligga iaf på nått liknande ställe.

frågan är ju dock varför det är aktivt öht?
det brukar per default vara inaktiverat då det delvis gör routern sårbar för div nätattacker att exponera den mot internet.

Av Rouge of Darkness

fallout 1 och 2 (tror de är gratis på amazon prime gaming just nu pga releasen av tv serien) brukar även ges bort gratis på epic games och gog lite då och då.

Alien swarm (free to play spel på steam)
https://store.steampowered.com/app/630/Alien_Swarm/

finns även alien swarm reactive drop men vet inte riktigt vad skillnaden är bara kört orginalet så kan mycket väl bara vara en remake jag vet inte riktigt.
https://store.steampowered.com/app/563560/Alien_Swarm_Reactiv...

Alien swarm är ganska kul i co-op med 4 spelare.

Helldivers (inte 2) dock osäker på hur pass död comunityn är i det och vill minnas att comunity va rätt toxic mot nya spelare men man kan köra med 3 lika gröna vänner så slipper man iaf det problemet.
https://store.steampowered.com/app/394510/HELLDIVERS_Dive_Har...

Gauntlet
https://store.steampowered.com/app/258970/Gauntlet_Slayer_Edi...

Av Rouge of Darkness

skulle säga frakten plus typ 200:-

är extremt plågsamt långsamma datorer vi har sådana på jobbet och även efter att it avdelningen gjort en färsk systemåterställning och nollat precis allt så tar ändå typ öppna sin mail eller ett office dokument upp till ett par minuter...

Av Rouge of Darkness
Skrivet av QuinnoX:

Klickar du på "Nätaggregat" i menyn till vänster så får du ett rekommenderat minimum watt-tal baserat på dina komponenter.

700-750W borde väl räcka. Rätta mig gärna någon annan.

är nog rätt så spot on och även lite marginal.

skulle troligen gå att köra på typ 600-650W men priskillnaden från 600-800W är mer eller mindre obefintlig.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Elfving88:

Får inga blåskärmar. Men inte så hög hastighet heller. Är det bara acceptera eller hur löser man det?

https://ibb.co/Jj09J6w

ser ju ut att gå i rätt inställningar för att kunna köras kompatibelt med dina 3000Mhz stickor samtidigt.

de ser ju ut att köras i 1499Mhz så med andra ord 2998MT/s vilket motsvarar specen 3000MT/s som dina gamla stickor var specade för om jag tolkade ditt initiella inlägg rätt.

att du inte når 3000MT/s exakt är troligen att din FSB klocka troligen dippar lite under 100Mhz vilket gör att du tappar ett par Mhz på minnena.

min FSB klocka pendlar typ mellan 99.6 och 100.2Mhz och är helt normalt att den kan variera upp till nån Mhz uppåt eller neråt vid olika laster.

om du ska blanda minnen så måste du köra en XMP profil som har tillräckligt långsam timing och arbetsfrekvens för att vara kompatibla med bägge minnesmodellerna alternativt JEDEC profilen (XMP off)

om du har blandat t.ex ett kitt 3000Mhz cl15 och ett kit 3200Mhz cl16 så kommer du behöva köra en xmp profil för max 3000Mhz och ev även ändra till cl16 beroende på om 3200 minnena kan hantera 3000 cl15 eller inte.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Disney:

klickade på youtube.com => inget händer, väntar 10 sekunder... klickar över på chrome => laddar på en gång.
försöker se filmer på youtube => laggar / klipper, går knappt att spola med firefox
ser nu allt i chrome = helt felfritt...
har en gammal laptop, för på min stationära "superdator" fungerar firefox utan problem.(lite laggigt?)

firefox laddar in youtube typ instant för mig och använder ublock.

luktar som att du ev fått dåliga kakor eller att din firefox profil delvis blivit korrupt för det kan ge liknande problem att sidor kan ta extremt lång tid att ladda eller inte laddas in öht.

Av Rouge of Darkness
Skrivet av Etherhawk:

Jag gillar hur serien fångat stora delar av essensen från (viktigt att här vara specifik) Bethestas version av Fallout universumet.
Mixat med actionscener som känns väldigt Judge Dredd a'la Stallone i sin underbara blodbadslöjlighet.
En skön mix av karaktärsbyggande och actionsekvenser med miljöer som än så länge känns helt perfekta. (Förrutom bilarna som helt tydligt avviker från de atomdrivna fordonen i Falloutspelen)

Men visst är den långt ifrån felfri. Det finns aspekter som jag finner svårsmälta. Men jag vill inte gå in i detaljer för mycket utav respekt för de som inte vill få spoilers.

Ja det med bilarna var det jag hängde upp mig lite på också.

Inte en enda atomdriven hover car

Av Rouge of Darkness
Skrivet av vargeEEEEn:

Menar du att det skulle vara en överraskning att det föll atombomber??

Ja ush nu har du spoilat hela fallout märket för alla ingen kommer någonsin kunna ta i en fallout titel igen utan 2m digital tång.

Av Rouge of Darkness

Tryck win+pil upp för att maximera fönstret på skrivbordet så borde den anpassa storleken på fönstret till upplösningen på skrivbordet.

Av Rouge of Darkness

Blir väl att kolla på fredag kväll då eller nått.

Av Rouge of Darkness

som sagt testa drivaren för win 8 allt från vista och frammåt är ju i princip samma kärna med modifikationer och inget ovanligt att allt som finns är typ en universaldrivare för allt från win 7 till win 11.

har några gamla obskyra hårdvaror som jag kört på en win 7 drivare (eller om det var vista) för det finns ingen för något nyare operativsystem.

funkar inte denna win 8 drivare kan du nog glömma win 10 på den då kortet är så pass gammalt att win 10 var nog knappt äns påtänkt när det tappade support från amd.