Inlägg

Inlägg som immutable har skrivit i forumet
Av immutable
Skrivet av Sweex:

well nej inte testat med annan scraper, då blir ju alla nfo-filer oanvändbara..
imdb hittade allla i ver 11. Fattar inte hur filmer med .nfo filer inte kan hittas.. eller ja, de hittas med läggs inte till.
Resat hela databasen ex antal gånger.

Verkar som det är fler som har problem med imdb scrapern, men man kan tydligen lösa det genom att skapa en .nfo fil för varje film med imdb länk inuti. Du kan läsa mer om det här http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=146561

Personligen tycker jag bara det blir jobbigt med nfo filer till varje film, och som sagt tmdb fungerar till 99% för mig, utan nfo.

Av immutable
Skrivet av Sweex:

fortfarande samma problem,xbmc 12 vill inte lägga till alla mina filmer i mitt bibliotek. även filmer med .nfo filer. xbmc 11 lägger till alla.
det är ung 200 filmer som fattas.. imdb som scraper.

Jag antar att du redan prövat att byta scraper? Kommer ihåg att jag hade problem med imdb för länge sen och har sen dess använt mig av tmdb utan problem.

Har du prövat att rensa databasen helt? Kanske är nån slags kompatibilitets grej mellan 11 och 12? Inget jag märkte av när jag bytte dock.

Kan tyvärr inte komma på något annat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av immutable
Skrivet av Patienten:

Daily Deal hos GMG.
XCOM: Enemy Unknown(steamworks) för 100kr med koden GMG20-P4DLK-FKYRS.
http://www.greenmangaming.com/s/se/en/pc/games/strategy/xcom-...

Koden GMG30-BORDE-RXCOM 30% rabatt på viss DLC, t.ex Borderlands 2 Season Pass för 132kr.

Tack som f-n! Har väntat på ett bra erbjudande på XCOM länge nu

Av immutable

Kommer inte två grafikkort överrösta ett vanligt nätagg ändå tror du? känns rätt meningslöst att använda picos då i min mening.
Om du nu vill ha ett helt tyst nätagg tror jag ett normalt passivt skulle vara betydligt bättre och smidigare.

På frågan om det fungerar, ja det skulle nog kunna gå men det blir ju inte vackert

Av immutable

Ah sorry! Missade totalt att vi var i Corsair delen av forumet, visste inte ens det existerade förräns nu. Råkade bara se tråden under 'Aktiva trådar'

Sorry for off topic, ska inte störa mera nu.

Av immutable

Får man bara fråga lite snabbt varför du skriver på engelska?

Av immutable
Skrivet av nicoliani:

Finns det nått sätt att ta bort black bars för vissa blu-ray filmer i 16:9? För vissa filmer går det, men just denna som är inspelad i 16:9 på min 16:9 skärm så har jag prövat alla möjligheter, dock hittar jag inte nån inställning som gör att bilden fyller hela skärmen.
Ingen mkv fil utan orginal blu-ray format.

Du kan använda Z för att växla mellan olika videolägen. Zoom läget bör göra det du vill.

Blev lite osäker på om det fungerar med blu-ray nu dock, men borde göra det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av immutable

Skulle vilja tipsa om 2 appar jag använder.

Det första är 3G Unrestrictor, det gör att du bl.a. kan ladda hem appar som är större än 50MB på App Store och kolla på Youtube med högre kvalité. Kort och gott allt som normalt sett kräver Wifi.

Det andra är Barrel, det gör att du kan välja olika 3D effekter när du swipar mellan hemskärmarna.

Av immutable
Skrivet av Sweex:

någon annan än jag som också har problem med att katalogisera filmerna efter en update till frodo?
Den har lagt till 561 filmer av ung 700, men resten vill den vill den inte lägga till. Jag trycker på uppdatera bibliotek och den börjar skanna och jag ser i progressbaren uppe i hörnet att den hittar filmer och så. Sen efter ett tag så är det klart, progressbaren försvinner, men jag har fortfarande 561 filmer i mitt bibliotek. Har startat om xbmc flera gånger. Filmerna ligger på min filserver i mitt nätverk och delas ut via samba. Kan hitta alla filer via utforskaren i Windows.
Kör xbmc på windows 7.
Någon som kan sprida lite ljus över min situation?

Kontrollera filnamnen till filmerna som inte läggs till automatiskt, antagligen kan den inte matcha dem med rätt film och hoppar helt sonika över dem.

Jag brukar döpa mina filmer så här och det funkar i stort sett alltid: "Filmens namn (ÅR) (720/1080).mkv"

Av immutable
Skrivet av TigerDejan:

@basse
ja den hade ju faktiskt kunnat fungera eventuellt ... processorn kanske är i minsta laget för framtiden och även graffekortet men d kanske funkar ... ?!

Jag håller med om att processor och grafikkort är i minsta laget men frågan är om det kommer behövas mer inom en överskådlig framtid? Inte så länge du inte tänker göra mer än spela film med den iaf är min tanke. Spela spel t.ex. är ju uteslutet redan från start med den.

Det man kan göra med den i uppgraderingsväg är ju att sätta i en SSD disk och uppgradera minnet så lär den bli lite rappare.

Av immutable

Till det du sa att du skulle använda datorn till duger en bärbar alldeles utmärkt. Man behöver inget märkvärdigt i hårdvaruväg för att spela upp/streama film alternativt surfa lite.

Och ja det är inga problem att köra den med stängt lock, man kan välja om den ska gå i viloläge eller inte.

Den här t.ex för 2990:- klarar dina krav galant och är en tusenlapp under din budget.

Fast det är klart känner du att du vill bygga nåt eget så ska du så klart göra det.

Av immutable

Inte funderat på en bärbar dator med HDMI utgång? Liten och kompakt och tar ingen plats på en hylla, lagring löser du med en extern usb-disk. Känner du för att surfa lite nån dag så kan du flytta den till tv-soffan istället för att surfa på tv'n, betydligt bekvämare imo

Bara en tanke från min sida.

Av immutable
Skrivet av Lindgren92:

Ingen som kan hjälpa mig? Har screen tearing trots alla inställingar rätt enl XBMC guiden är på Swec.

Kör XBMC på datorn, GTX 670, senaste drivers(inte beta), HDMI(ljud och bild) ut till en förstärkare utav modell Yamaha RX-V667. Som sedan skickar vidare bild signalen via HDMI till en Epson EH TW-3500 projektor.

Jag speglar dator monitorn till projektorn.

För länge, länge sedan körde jag XBMC för windows och hade precis samma problem som dig när jag speglade skärmen till min 50"-tv.

Enda sättet jag lyckades lösa det på var att utöka skärmen istället för att spegla den, sen fick jag välja i XBMC settings att köra på Screen #2 istället.

Det löste mitt problem iaf, hoppas det kan hjälpa dig också.

Av immutable
Skrivet av KalleKulspruta:

Du får gärna förklara för mig vad det här med apt-get är och hur man använder det för att uppgradera. Sitter nu på en välkomfad 10.1 och vill inte tappa några som helst inställningar och biblotek.

apt-get är Debian/Ubuntus pakethanterare som hjälper dig att installera/uppdatera saker och ting på ett smidigt sätt utan att behöva kompilera källkoden själv. Finns säkert nån annan person här som kan förklara mera utförligt vad det är om du är intresserad, annars så finns det gott om information om du googlar på det.

Angående att inte tappa några inställningar och bibliotek så kan jag tyvärr inte garantera något i det här fallet då du kommer göra ett ganska stort hopp från 10.1 till 12.0. Jag uppdaterade från Eden (11.0) och det gick som sagt smärtfritt. Så om du vill fortsätta så gör du det helt på egen risk

Men i alla fall jag ska gå igenom lite snabbt hur du använder det till att uppgradera XBMCbuntu till senaste versionen.

Till att börja med (nu förutsätter jag att du använder Windows på din vanliga pc) så laddar du hem PuTTY

Nu kör du putty.exe och skriver in ip-addressen till din XBMCbuntu maskin och ser till att SSH är ikryssad. Sen trycker du på Open.
Nu kommer det öppnas ett terminal-fönster där du får skriva in ditt användarnamn och lösenord till XBMCbuntu som du förhoppningsvis kommer ihåg sen du installerade XBMCbuntu första gången

Nu är du inloggad och det är dags att börja skriva lite kommandon i terminalen. Skriv bara precis likadant som jag gör nedan, tryck Enter efter varje rad.

sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install xbmc

Har du inte gjort detta tidigare så finns det nog vädigt många uppdateringar och det kommer nog ta sin lilla tid att installera alla, men när den väl är färdig så startar du bara om datorn så bör du ha senaste versionen av xbmc.

OBS Jag säger igen, detta funkade att göra från XBMCbuntu 11.0, jag har faktiskt ingen aning om det fungerar att göra från 10.1. Eventuellt kanske man behöver göra en

sudo apt-get dist-upgrade

också.

Jag tror att jag fick med allt nu och kan bara önska dig lycka till om du väljer att uppgradera. Om det inte funkar så, jaa det kanske är dags för en ren ominstallation iaf även om det tar lite tid att sätta upp allt som man vill ha det igen. Det är trots allt mindre risk för att nånting ska bugga ur då.

Av immutable
Skrivet av axe19:

En fråga angående serier. Xbmc hittar spartacus-blood and sand, men gods of the arena o war of the demned hittar den inte, nån som vet varför?

Det ända jag kan tänka mig så här på rak arm är att du har felaktig stavning på filerna. Som standard använder xbmc thetvdb.com som scraper för serier och där finns dom med iaf.

Av immutable
Skrivet av Demerzel:

Addonet för undertexter pajjade för mig igår kväll efter uppgradering. Eller var det något tillfälligt, funkar det för nån?

Fungerar här fortfarande.

Av immutable
Skrivet av CyCe:

Någon som kör Xbmcbuntu RC frodo och uppdaterat till Final frodo utan att formatera om allt? Verkar som att folk har problem med ljudet efter att dem uppdaterat genom terminalen.

Jag uppdaterade från Eden igår med apt-get och det har fungerat klockrent sen dess. Den gnällde lite på några gamla addons som inte fungerade längre bara, annars har allt jag testat fungerat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av immutable
Skrivet av lucke100718:

Hej Jag är väldigt intresserad av att köpa en Bra dator som det ingår Linux med!

Undrar då om någon vet vart jag kan köpa det?
Har kollat lite överallt men har bara sett ett par dåliga datorer!
Har inte tänkt själv heller att bygga en.
Undrar bara om det finns för cirka 5k kanske?
En tillräckligt bra Dator med Linux ubuntu

Om vi säger såhär...

Jag har tänkt o lära mig Linux och har läst lite då det var tänkt med ubuntu! Vet knappast hur Linux funkar!

Bästa är som sagts innan att köpa en dator med Windows på, då det kan vara väldigt svårt att hitta nån "vettig" dator med Linux förinstallerat.

Sen ett tips innan du blåser hårddisken och installerar Ubuntu, är att först testköra det i t.ex Virtualbox eller VMWare och se om du gillar det. Eller åtminstonde dual-boota med windows.

Det skiljer sig ganska mycket från Windows och det passar långt ifrån alla även om många säger att det är hur lätt som helst. Jag kör själv linux på mina datorer för att jag gillar att pilla och lösa problem osv, och har så gjort till och från de sista 15 åren, men jag skulle aldrig rekommendera det till en nybörjare utan att ha windows att falla tillbaks på.

Obs. att det jag skrev gäller om du tänkt göra nåt annat än att surfa och kolla mailen, det klarar vem som helst av i Ubuntu också.

Av immutable
Skrivet av jonatan80:

jo den funkar med både pc mac liunux men dom ggr ja testar köra in en win7 iso fil så blir det bara fel kod & crasher

Som sagt, det fungerade för mig med en win 7 iso iaf, så kan ju vara värt ett försök.

Av immutable

http://unetbootin.sourceforge.net/ använde jag i Ubuntu häromdagen, ska fungera på Mac också.