Inlägg

Inlägg som immutable har skrivit i forumet
Av immutable
Av immutable

Jag använder mig av https://www.bookmarkninja.com

Tar emot lite att betala för det men har inte hittat någon gratisvariant som fungerar lika bra och som även fungerar i andra webläsare / mobilen osv

Av immutable
Skrivet av mangemani:

yellowstone(det som i dagsläget finns)

wow, just wow, vilken underbart bra serie, nog en utav de bästa hittills enligt min åsikt.
hamnar lätt på 10/10 listan min och där är det inte många som hamnar.

1923 S2 och den där 1944 inväntar jag nu

Håller med, väldigt bra serie. Själv är jag halvvägs genom S4 än så länge (började se den för ca 2 veckor sen)

Av immutable
Av immutable
Av immutable
Skrivet av Hartassen:

Hej!

Funderar på att slå till och köpa min nya dator nu istället för originalplanen att vänta in nvidia 50 serie och amd zen 5. Budgeten är på 26K men kan sträcka mig till 28K om det gör märkbar skillnad.

Tanken är att spela i 1440p. Ny skärm kommer köpas möjligtvis Dell G2724D eller LG UltraGear 27GP850-B.

Önskemålet är kompromisslös 1440p gaming med high/ultra som målet närmaste 4 år iaf. Användning av DLSS/FSR är förväntat i vissa spel eller i framtiden.

Jag har själv byggt och uppgraderat datorer förr men det är så sällan att jag inte känner mig helt säker på det och särskilt inte nu när jag ska lägga så mycket pengar. Har därför valt att inet sätter ihop den och så fixar jag windows själv.

Här är bygget iaf:
https://www.inet.se/datorbygge/b1494946/datorbyggehttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/datorbygge/bild/b1494946/datorbygge

Jag känner mig hyfsat säker på komponentvalen men är öppen för att jag missat något och tycker därför det hade varit skönt om några andra tagit en titt och sagt vad de tycker. Lägger hellre någon tusing mer på lite bättre grejor under de 4-6 år jag planerar o ha datorn än att ångra mig längre fram.

Tacksam för eventuella svar!

Om det inte är någon speciell funktion du är ute efter på MSI-moderkortet tycker jag du ska ta paketet med cpu + mobo som @Alastor Moody har i sitt bygge ovan. Mycket mer prisvärt. Trevlig helg!

Av immutable
Skrivet av Ca1P3:

Hejsan jag skulle vilja studera programmering men vill fortsätta jobba som vanligt under tiden.
Finns där utbildningar där dem inte kräver att man ska vara på digital lektion ?

Jag tycker många av Udemy's kurser är riktigt bra. Bara söka på det språket du är intresserad av och sen läsa lite recensioner av andra användare vad dom tycker.

Ska tilläggas att de väldigt ofta kör med kampanjer så man kan köpa de flesta kurser för någon enstaka hundring. Skulle aldrig betala fullt pris med tanke på hur ofta dom har kampanj.

Av immutable
Skrivet av Mordekai:

Jag gillar bara STORA Chassin, nästa bygge ser ut att bli i https://www.inet.se/produkt/6906120/asus-proart-pa602 . Bättre luftflöden, lägre ljudvolymer och inga skärsår.

Vet inte om bilderna kanske är missvisande, men ser inte fronten väldigt plastig ut? Det tycker jag inte det ska behöva vara i den prisklassen. Förutom det ser det riktigt trevligt ut

Av immutable

@HemsktMyckeFax

Om du nu får igång faxen, vad ska du använda den till? Finns det ens några företag (eller privatpersoner) som fortfarande använder fax idag?

Av immutable
Skrivet av Ozeroun:

På något sätt har hårdisken förlorat 200 gb

Vad kan man göra för att gå igenom disken?

Jag har alltså inte förlorat några filer, utan lagringen har av någon anledning blivit 200 gb mindre på disken

https://www.jam-software.com/treesize_free brukar jag använda för att hitta vad som tar plats

Av immutable
Skrivet av oscar158:

Uppskattar alla frågor just nu.. Ja har kollat flera gånger att all kablar sitter som de ska, har också bytt ut kabeln till grafikkortet då jag fick med två. Har också testa olika uttag på nätaggregatet.

Okej, nä jag har ingen aning vad det kan vara annars.

Som du säger svårt att veta vad felet kan vara när man inte har delar att testa sig fram med.

Du har ingen kompis eller så du kan testa ditt grafikkort hos eller låna ett grafikkort av? Eller kanske åka till en datorbutik / elektroniklada i närheten och fråga lite snällt om du kan få testa ditt grafikkort i en dator där?

Av immutable
Skrivet av oscar158:

Jag har precis byggt en ny PC men mitt grafikkort fungerar inte. Datorn startar som den ska förutom grafikkortet, får ingen signal till skärmen och inte ens fläktarna på kortet snurrar. Har provat att flera gånger ta ut och stoppa in det igen, har provat att resetta BIOS genom att ta ut CMOS batteriet har också provat med både HDMI/Display port. Vet inte vad jag kan prova längre. Misstänker att det är fel på grafikkortet eller på moderkortet, tyvärr har jag inga gamla delar som jag kan testa med för att utesluta vad problemet är. Någon som vet vad felet skulle kunna vara?

Detta är mitt bygge:
https://komponentkoll.se/bild/zGkQH.png

Dum fråga kanske, men har du satt i strömkablarna i grafikkortet?

Av immutable

Kan du inte maila kundtjänst spårningsnumret så får dom lösa det?

Av immutable

Destiny 2: The Story So Far - Humble Bundle med alla expansioner
https://www.humblebundle.com/games/destiny-2-the-story-so-far

Av immutable
Skrivet av jakejos:

Tack!! 🙌🏼

Med den där är jag under 12k totalt sålänge mitt vega 56 funkar tills det finns mer stålar på dator kontot!

Hoppas det funkar ett tag!

Kommentera gärna om ni tror det kommer funka ☺️

Tack igen!

7800X3D är grym för WoW. Jag uppgraderade från en i9 9900K och mer eller mindre fördubblade fps:en. Från att knappt kunna hålla 60-70 fps i Valdrakken på en väldigt välpopulerad server (Tarren Mill) så ligger jag nu på 150+ fps med 7800X3D.

Du gör ett bra val!

Finns ett bra paket på inet med moderkort + cpu för 6999:- så du inte gör samma miss som mig och köper det separat för mer pengar

Av immutable
Skrivet av miyuko246:

Skräp då. Tack för svaren!🙏

Om du vill ha tillbaka den funktionaliteten kan du installera ExplorerPatcher. Då kan du få det att fungera precis som i windows 10

Av immutable
Av immutable

@torrpan

1. Skär ner en kartong så att den passar chassit perfekt, mycket viktigt att det inte är någon luft kvar i kartongen.
2. Skaffa en större kartong som du lägger det förpackade chassit i och sedan fyller ut med stötdämpande material från alla håll. (frigolit / skumgummi / bubbelplats etc)

Tänk på att kartongen ska klara ett fall på åtminstone en meter så viktigt att inget rör på sig i kartongen.

Alternativt packa på en halvpall men räkna då med att frakten kommer bli ganska dyr

Lycka till

Av immutable
Skrivet av Icecrystal:

Intressant, var faktiskt tvungen att googla hur A/Vs skiljer sig ifrån vad jag trodde var det normala, ljudlimpor! Jag använder en ljudlimpa, har aldrig riktigt kollat efter mer så då ljud på TVn aldrig varit något större fokus.

Jag tycker nästan ljudet är viktigare än bilden om jag ska vara ärlig. Underbar känsla när hela rummet skakar under vissa filmscener

Av immutable
Skrivet av NatureBoyyy:

Bingeat Reacher säsong 1-2, gillade den skarpt, Alan var fan perfekt som Reacher, gillade det grova våldet.

Säsong 1 var helt ok, säsong 2 gav jag upp efter 4 avsnitt. Hade nog alldeles för stora förhoppningar inför s2 som tyvärr blev en stor besvikelse.