Inlägg

Inlägg som Tralle har skrivit i forumet
Av Tralle
Skrivet av Allexz:

Du inser att sökmotorer endast kan peka dig i fel riktigt med välplacerade länkar medans AI kan formulera hela meningar och teorier för att öka chansen att du skall svälja informationen du blir matad av den part som äger AI'n va?

Eller förlåt, trodde du på allvar att dagens AI är skapad för att vara neutral och bidragande till den generella massan?
Det finns bara en anledning till att leverera en bättre AI än konkurrenten, och det är samma som det alltid varit. Inkomst och customer retention.

AI kommer användas endast för att manipulera och generera inkomst. Inget mer.

har du nån extra large tinfoil hatt kanske?

ai som skickar all data till nån stor jätte kommer funka som du säger men varför skulle vi låta dom det kommer finnas opensource väldigt snart om det inte redan gör det.

Av Tralle

varför behöva en sökmotor när vi kan bara fråga en ai och den ger ocss faktiska svar och söker fram länkar åt en om man vill sökmotorer är förlegade

Av Tralle

Absolut Ja

Av Tralle
Skrivet av Dax:

Håller med gemene man bör inte behöva kryptering utan det ska företag och andra organisationer som jobbar med säkerhet ha.

gemene man ska absolut ha privatliv, det är inte rätt för folk att se vad gemene man gör.

Av Tralle
Skrivet av car2ns:

Jag som har två datorer, en bärbar och en stationär, tycker att online-konto med Onedrive som "backar" upp profil-mappen tycker det är helt underbart! Tillsammans med Chrome och onlinekonto även där som synkar allt i Chrome så behöver jag inte ens fundera på att det spelar någon roll vilken dator jag sitter på. Allt finns på båda datorerna (förutom spel såklart, men går ju att Streama spel via Steam så i sak kan jag lira alla spel på båda datorerna utan att installera etc). Jag tycker onlinekonto, både i OS och i Webbläsare är så smutt! Sen att påtvinga, det vet jag inte, man borde kunna få välja.

Men en nyfiken fråga till er som är anti onlinekonto i Windows? Har ni onlinekonto i ert val av webbläsare? (Firefox, Edge eller Chrome). Om ni har det och använder funktionerna med synk etc, varför är det så illa med liknande konto även på OS-nivå? Vad är skillnaden för er att det ena är helvetes bajs medan det andra är jordgubbstårta med extra grädde? Är genuint intresserad då jag inte får ihop det i huvudet att ena är dåligt och andra är bra.

nej , jag har inget konto i Firefox, har inget konto på Facebook har inget konto på Instagram har inget konto på twitter har inget konto på nåt av de stora skitprogramen.

Av Tralle
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tycker det borde finnas i alla appar. T.ex. när man har SJ appen för telefonen, så finns en knapp skänk en öl till utvecklarna.

Skämt åsido, så tycker jag spelutvecklare kunde ha tvärt om en rabattkod vid avklarat spel som man kan använda för att köpa något i spelet eller ett annat spel från dem. Denna rabatt kan motivera folk att handla mer av dem så de får in mer pengar.

Det finns tillfällen då jag tycker att utvecklarna borde få mer pengar, tyvärr inträffar det inte ofta. Då de hela tiden på olika sätt tvingar en att köpa ny licens för deras nya version som nästan är identisk med den gamla.

jag tycker man borde få betalt om man använder sj appen , dom borde dricksa en att man använder skiten.

Av Tralle
Skrivet av Mindfighter:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX%3A3...

Håller delvis med dig, men för oss som faktiskt inte bryr oss om företagen använder cookies så är det ett otroligt störande moment numer. Det borde hanteras av privata företag istället, t.ex. genom webläsare eller webläsarinställningar som gör det valbart om man vill automatneka cookies eller om vill få varningar eller om man bara skiter i allt fullt medveten om att företag är nyfikna.

men då bryr du dig väl inte om man installerar en webbkamera hemma hos dig då på en öppen hemsida? du bryr dig ju inte om din egna privata behov, tyvärr även om jag tycker måänniskor som du skall rakas över kol för att du gör det sämre för alla oss andra så måste vi även skydda dig även om du inte vill bli skyddad...

Av Tralle
Skrivet av Bernd_P1:

se inget konstig i det när MS egen strategi är att folk ska prenumera på sin tjänst istället för att köpa spel.

Ser absolut ingen anledning varför man skulle använda game pass, ok du kan spela spelet just nu , men om du vill spela just nu och sen om 7 månader då?

Av Tralle

till dator?? självklart har man stereosurround högtalare emd receiver och 5.1 system. Hörlurar till dator har inte funnits i mitt hem sen 2010.

SEn går det i nödfall koppla sitt bluetooth headset till datorn om man nu måste vilket jag inte förstår.

Av Tralle

det är skit, visst i 4k kan det va nice men dom flesta kör inte i 4k än.

Av Tralle

2x24 och en 34 ultrawide samma hemma som på jobbet, men på jobbet har jag en 37a i mitten.

Av Tralle

Kör Nintendo switch Pro handkontrollen till pc, Körde först ps5 kontroll men gillar den inte. Men älskar min Nintendo pro kontroller.

https://www.inet.se/produkt/6609286/nintendo-switch-pro-contr...

https://cdn.inet.se/product/1600x900/6609286_8.png

Av Tralle

9/10 korrekta svar

Du är en äkta fanboy och har Ken Kutaragi på väggen och äger minst tre Playstion-plagg!

Snittresultatet bland alla deltagare är 6,29/10. Du klarade quizet på 2 minuter 22 sekunder.

Av Tralle

Jag kör hög sense så man rör typ inte musen. är 38 år gammal nu jobbat i it i 8 år nu med alltid en mus i min närvaro minst 16h om dan. Aldrig haft någon så kallad musarm.

Av Tralle

hur fan uppdaterar man ens en jädra monitor, aldrig något jag har ens funderat på . Varför i helvete ska det behövas snart så behöver vi ett program som samlar alla uppdateringar alla dina enheter behöver så man inte missar.

Av Tralle

har aldrig städat en dator någonsin, på alla år jag har ägt datorer.

Har inga djur har inga barn , har aldrig besök hemma hos mig.

Av Tralle

Började med att man skapade sina egna custom banor i starcraft 1 och sen i warcraft 3, mer och mer avancerade jag började läsa lite jass för att försöka koda i warcraft 3 editorn, men jag orkade inte lära mig. Sen i skolan så hade vi programmering och jag lärde mig visual basic, vi programmera t.ex. en hastighetsmätare. Sen gjorde jag som mitt projekt i 3an programmerade jag en mp3 spelare i visual basic, sen efter det så har jag gjort en massa små program i c# i unity och i Javascript kodat sql på jobbet och i kraftkjelle etc.

Av Tralle

har bott 14 år i lägenhet utan diskmaskin nu

Av Tralle
Skrivet av sesese:

Tycker vinsten med att köpa en dyr Pc inte är intressant längre om den ska användas till spel. Skillnaden mellan olika inställningar är visuellt minimal i dagens spel.

då behöver du pumpa upp pixlar och hertz

Av Tralle
Skrivet av Belgaar:

Tycker det han bidrar med är helt fantastiskt. Tänk att du är blind och kan använda chippet för att se. Eller är förlamad och kan få tillbaka rörelser etc. Detta har dessutom efter flera år fått FDA godkännande, vilket är en stämpel som endast får en rad långa olika tester, analyser och prover med positiva resultat.

Att folk är skeptiskt, negativ och hatande till bland det bästa som någonsin tillverkats inom medicinteknik är verkligen skrämmande.

eller att man missar en betalning och dom stänger av det det är ju ändå usa vi pratar om.