Inlägg

Inlägg som Ansen har skrivit i forumet
Av Ansen

Bra artikel/video!

Jag testade med DNSBench och min operatör är klart snabbast. Men om jag lägger till IP adressen till operatörens DNS manuellt i programmet testar den mycket långsammare än min router (som använder samma DNS server). Nån som vet varför?

Av Ansen

Jag undersökte faktiskt detta med att använda en Raspberry Pi för torrenting till en extern hårddisk för ett tag sen, men jag fick rådet av några att den inte är bra på det, för långsam. En Pi 3 har inte USB 3, inte gigabit nätverk osv. Kommer den klara torrents från en 100/100 lina? Låter som ett kul projekt annars...

Hur funkar det för er?

Av Ansen

Router med USB-HDD & BitTorrent

Hej!

Jag hade tänkt köpa en ny router med USB hårddisk support och inbyggd BitTorrent nerladdare. Känns som en väldigt smidig lösning att ha allt i samma hårdvara. Jag vet väldigt lite om routers (har bara använt BBBs router de skickade till mig tidigare) så tänkte kolla med sweclockers om mina planer låter bra.

Har kollat på en ASUS RT-AC66U AC1750 som kostar runt 1100kr. Tänkte köpa till en 6TB extern HDD. Har läst att man kan flasha den routern med dd-wrt och installera Transmission.

Jag har inte så höga krav, den ska bara sitta på en 100/100 lina och ladda ner. Har en dator som jag ska koppla med sladd och kommer inte använda wifi mycket (bara telefon/platta), därför har jag valt den lite äldre router modellen istället för de nyare som bara verkar ha snabbare wifi osv vilket jag inte behöver, och jag vill hålla kostnaden nere.

Har någon erfarenhet av detta, funkar det bra? Några andra rekommendationer?

Tack

Av Ansen

Dött moderkort?

Hej sweclockers, jag har problem med min dator och skulle uppskatta lite hjälp eller råd från de med lite mer erfarenhet. Jag har gjort mitt bästa att felsöka och har själv kommit fram till att det måste vara moderkortet som det är fel på, men jag ska beskriva vad jag gjort så får ni säga vad ni tycker.

Detta är datorn:
Gigabyte GA-MA790XT-UD3P moderkort
AMD Phenom II X3 720 BE processor med en Noctua NH-U12P kylare
2x2GB Platinum Z3 XTC 1600MHz ram minne
XFX Radeon 4890 1GB grafikkort
Corsair HX520W PSU

Den har fungerat helt felfritt i de två år jag haft den men för cirka en månad sedan började den krångla. Jag satt och kollade på internet som vanligt och plötsligt så stängdes datorn av. När jag försökte starta den igen tog det några tryck på power knappen innan något hände, och när den väl startade verkade det som datorn inte kunde hitta mina hårddiskar (HDD i SATA2/AHCI). Jag fick inga felmeddelanden eller något, datorn bara stannade med en blinkande cursor precis innan Windows normalt startar, men om jag satte hårddiskarna på IDE mode istället för SATA/AHCI så funkade det fint. Diskarna testade jag i en annan dator och där fungerade de felfritt, kollade också ram-minnet med memtest utan några fel. Det slutade med att jag lät diskarna vara i IDE-mode och installerade om Windows 7 utan AHCI drivrutiner.

Det hände ett par gånger senare att datorn inte ville starta förrän efter ett par tryck på power knappen, men funkade annars bra tills i söndags, när den åter igen stängde av sig själv. Bara det att denna gången verkar den ha dött helt.

Nu när jag startar datorn går den igång, den får ström och fläktarna snurrar men skärmen får ingen signal, jag hör inga pip och det verkar inte som något alls händer.

Detta har jag försökt:

  • Kopplat ur allt utom grafikkort/ram/cpu utan förändring

  • Bytt ut grafikkortet mot ett gammal PCI-kort, ingen förändring

  • Kört med bara en RAM sticka i taget, igen förändring

  • Återställt CMOS med en jumper på moderkortet, ingen förändring

  • Testat grafikkortet i en annan dator, det fungerar

  • Testat nätaggregatet i en annan dator, det fungerar

  • Hittar inget synligt fel på moderkortet

Tyvärr har jag ingen annan PSU jag kan testa moderkortet med eftersom inget annat jag har har en 8-pin ATX 12V kontakt, jag har inte heller någon annan CPU att testa med och jag kan inte testa min CPU i ett annat moderkort.

Först misstänkte jag mitt Corsair nätaggregat men det verkar funka fint i en äldre dator, likadant med grafikkortet. Så, min slutsats är att det är moderkortet som har dött, vad tror ni?

Av Ansen

Det är synd att Crytek håller på så här för spelet är faktiskt jävligt kul... mycket bättre än vad vi brukar få i FPS genren nu för tiden.

Av Ansen

Men AA finns ju inte att sätta på någonstans i spelet... menar dom att man ställer in det i Catalyst Control Center?

Av Ansen

Inet är helt klart den bästa datorbutiken. Det enda jag har att klaga på är att de har ganska litet utbud av vissa saker.

Av Ansen

Jag uppgraderade från XP och jag måste säga att jag är mycket nöjd med Win 7. De enda problemen jag har stött på är kompatibilitet med äldre program, men i många fall beror det på att jag använder 64-bitars versionen och för det mesta går det att fixa.

Av Ansen

Vad bra, då blir det en sån. Man får inte el-sladd med den väl?

Ser Moderkort, CPU och RAM bra ut?

Av Ansen

Dator till morsan for ~3000kr

Tjena
Jag ska nu bygga ihop en ny dator för en billig peng till morsan. Den kommer främst att användas till internetsurfande och "casual"-spel typ Peggle. Endast själva datorn behövs, alla andra tillbehör finns redan. Hon vill helst att den ska vara liten, dvs mATX typ.

Jag kommer själv bygga den och lägga in Windows 7.

Själv tycker jag att jag har rätt så bra koll men det är bäst att få några andra åsikter först, så man inte har valt något helt galet!

Dessa delarna har jag valt från inet:

Låda: Cooler Master Elite 341, Svart - 360 kr
Nätdel: FSP 400W 120mm Bulk - 295 kr

Moderkort: Asus M4A78-AM, mATX - 546 kr
CPU: AMD Athlon2 X2 240 2,8Ghz, AM3 - 570 kr
RAM: 2048MB DDR2 PC6400 240-pin, 800Mhz - 464 kr

HDD: 320GB Western Digital Caviar SE SATA II - 408 kr
DVD: Samsung SH-S223B 22X DVD±RW DL SATA Svart - 237 kr

Totalt: 2880 kr

Ser detta bra ut?

Det jag är mest osäker över är nätdelen... jag hade först tänkt köpa en fin 400W Corsair för 550kr, men det blir lite dyrt. Och en ACE undviker jag helst... är FSP bra?

Kommer Moderkort, CPU och RAM funka bra tillsammans? Några andra förslag?

Av Ansen

Jo jag fattar... men jag vill helst överklocka med multipliern.

Av Ansen

Gigabyte GA-MA770T-UD3P & Cool n' Quiet

Är det någon som har lyckats sätta på AMD Cool n' Quiet funktionen när processorn är överklockad på ett GA-MA770T-UD3P moderkort? Det verkar bara fungera för mig när man sätter alla överklocknings-inställningar på Auto, vilket är rätt så kasst... Min gamla dator klarade det.

Jag mailade gigabyte och de sa att CnC stängs av för att behålla stabiliteten under överklockning. Skitsnack...

Av Ansen

Ladda ner CPU-Z. Kör det så står det vad du har för processor.

Av Ansen

Bra, för det behövs ju verkligen två gpu till Monkey Island

Av Ansen

AKG K518 DJ, är de heltäckande lurar? De ser lite små ut.

Vad tycker ni om Sennheiser HD215? De kostar 528kr på inet vilket är lite dyrt men jag kan väl kosta på mig det om det är värt det. Men jag har läst att basen är lite svag på dessa och bas är ju alltid bra o ha i spel.

Av Ansen

Hade gärna sett att de gick lite mer på djupet, t.ex. hur de testar processorerna och mer om hur de olika delarna av en processor ser ut (I/O, cache, etc.). Men videon var fin och musiken gjorde så man nästan fick en tår i ögat.

Av Ansen

Tack för länktipset, den sidan verkar bra! Ang. AKG 518 så vill jag nog ha lite bekvämare hörlurar om de nu trycker mot öronen.

Av Ansen

Ska köpa nya komponenter på fredag, då blir det en AMD processor... de har jag kört med sedan 2001 och det har alltid fungerat bra. Nytt för mig är dock att jag ska byta till ATI grafikkort istället för att alltid ha kört med nVidia. Så jag stöder AMD fullt ut, Intel kan gå och lägga sig.

Av Ansen

Hörlurar under 500

Hej

Kan ni rekommendera ett par hörlurar för under 500kr? De ska vara till datorn och främst användas för Spel, kanske film och musik ibland. De får gärna klara flerkanalsljud.

Tack på förhand!

Av Ansen

Tack för tipset! Mindre volt och dessutom 4 kr billigare... annars samma vad jag kan se. Haha det finns så många att välja mellan att man inte lägger märke till skillnaderna på dem.

Jag ser du kör de jag valde på nästan samma moderkort... har du haft några problem? Om inte, så kör jag förmodligen på dem om ingen annan har invändningar.