Inlägg

Inlägg som ZedNet har skrivit i forumet
Av ZedNet
Skrivet av Mocka:

Alltså, det är ju inget fel på grafikmotorn i sig och den är väloptimerad men det känns som att ett spel som nästa år fyller 10år (tror jag) borde få en grafikuppdatering om det nu skall hänga med några år till. Hade WoW lagts ner efter ett år så förstår jag att det inte behövs men det lät på Blizzard som att det i samband med beslutet om nedläggningen av Titan kommer köra vidare med WoW så kanske en uppdatering hade varit på sin plats.

Nu är ju en av detaljerna i nästa uppdatering just nya modeller och texturer. Vilket skett i någon utsträckning i nästan varje exp.

Denna gång är det ju det första de nämner på expens hemsida:

http://eu.battle.net/wow/en/warlords-of-draenor/

Av ZedNet
Skrivet av Mocka:

Jäkligt bra att ni sa sanningen så folk inte får för sig att patron ger köföreträde. Skulle själv testa spelet idag 3900 i kö, jo tjena. Plus att det bara gick att installera i default folder och inte t ex på min externa HDD.

Jo, det finns en hel del kvalitetsbrister i launcher och spel. Det känns onekligen som att allt runt i kring content har fått stå tillbaka. Ett annat praktexempel är att en options-meny inte finns förrän du loggat in, d.v.s. köa. UI-känsla när det gäller att dra runt fönster eller ikoner är inte så himla bra heller.

Dock är det ju ett sött spel än så länge, har hunnit med 2x lvl 13 chars, får se hur länge nyhetens behag ligger i sig också.

Av ZedNet

Det är nästan så att Gareth Emery får förklara var han fått sitt sample ifrån till sin låt Isolate, slog mig när jag startade upp videorecentionen och swec's tema sammanstrålade med jootooben

https://www.youtube.com/watch?v=5pp53OL2jqk#t=329

^^

Av ZedNet

Föga förvånande, synd att resten av det estetiska är anpassat till ARM-baserade system i kapacitet, med sitt extremplatta enkelfärgade pastellgrässnitt.

Fick in Windows 7 på jobbet i veckan, vilket gjorde att jag fick se ren Aero igen,samma med att sitta på sambons burk, det är ju så mycket trevligare att arbeta i med mjuka former och allmänt luftigare känsla.

När man gör en sådan flashback så undrar man varför 2001 kom tillbaka på 10-faldigt starkare hårdvara...

Av ZedNet

Microsoft SideWinder X4, dimbart i 3 steg. Endast en macrorad till vänster adderad.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=542067

Som kuriosa kom jag också från det där saiteket. Ville ha ett NKRO som var sobert. Enda jag kan klaga på är lite ljudlig/skramlig mellanslag, resten av tangenterna är rätt trevliga, använder dock inte macron direkt, bara för att döda WinKey.

Av ZedNet

Observera att de gör skillnad på mjukvaror för "gaming" och för "vanliga" produkter. Mus och Tangentbords SetPoint hittar inte gamingprylar. Det kräver istället Logitech Gaming Software, hittas enklast under downloads för din produkt på logitechs hemsida.

Av ZedNet

Kan ju flika in att en stor energiproducent i norduppland nu överger XP till förmån för Windows 7 på grund av detta. Nu kan äntligen klisterlapparna på datorerna säga sanningen. ^^

Något cirkuswindows verkar d dock inte bli tal om.

Av ZedNet

Fick problem med steam när jag installerade det på min lagringsdisk och ville ha ett steam library på C: (som är en SSD). UAC och rättighetsadministreringen verkade balla ur, så jag fick aldrig placera den där, oavsett om jag startade programmet med admin eller ej. Testade att lägga den i Mina Dokument, något den verkade köpa.
Otroligt frustrerande.

Av ZedNet

Tråkigt att höra, men samtidigt, get your shit together!

Av ZedNet

Kan vi inte bara låta Ubisoft sitta i time-out ett par år där de helt enkelt är förbjudna att producera spel åt PC-marknaden på grund av deras track-record?

Av ZedNet

Ett snabbt inflikande bara, Harvest Moon finnsbtill PC i en ny tappning såvitt jag minns rätt. Kika runt på gog.com/Steam/Gamersgate

Av ZedNet

Kastade just ihop en HTPC jag med, min första dedikerade burk, haft lite laptops och annat som fått utföra jobbet tidigare. Blev även sjukt sugen på ngt att kunna sitta i soffan och slöspela Hearthstone eller andra casualspel med, fick mersmak när jag köpte Logitech K400r till laptopen som stod där innan.

Efter lite dammsugande om info så blev det en AMD A10 för den kraftigare GPU:n istället för en Intel NUC.
Därigenom kunde jag återanvända lite gammalt DDR3 som låg och skräpade, där slapp jag köpa SO-DIMM's som Intel NUC kör med.

Det var däremot inte helt utan krångel eller missnöje naturligtvis, men tack vara skärpta onlinebutiker så går kompletteringsbeställningarna fort att få hem till den otålige byggaren.

Det började med:

AMD A10-6800k (~100-200 kr billigare än 6700, blev alltså en propp med 100w TDP istället för 65W, men det går ju att hantera manuellt)
Corsair XMS 1600mhz DDR3 4gb
In Win BP655 (m-ITX med 250w nätagg)
MSI FM2-A75IA-E53 (Mobo med wifi och bt bland annat)

Skulle alltså köra med stock-kylare och In Wins tighta nätagg, chassit när nämligen bara 100mm brett och skulle kunna gömmas undan fint någonstans.

Tyvärr så var burken alldeles för högljudd och hade ett irriterande vinande ljud vid minsta ansträngning, ohållbart för desktop-dator i min smak, synnerligen omöjligt som filmburk i vardagsrummet.
Pang-tjong en beställning på Noctuas m-ITX-tilltänkta kylare NH-L9i, men inom 20 minuter har jag insett att det är det förbannade nätaggregatet som låter! Aaargh frustration!

In med skruvmejseln och dissikera, jovars, en 80mm, men 10mm tjock, har ingen sådan, ser tunnt ut på marknaden och egentligen, hur mycket tystare kan det bli om jag ändå byter ut den mot samma typ.... Något utrymme för moddning med utstickande fläktar fanns inte...

Mjahapp, bara och tjonga iväg en beställning på en SilverStone Sugo S05.

Allt anlände fint på fredagen och jag hade en myskväll att skruva in alltihopa i Sugon. Perfekt.

Nu är allt knäpptyst och den sombra svarta kuben står där vid tv-bänken och gör inte mycket väsen av sig.

Tyvärr slutade prislappen då på ca: 4500kr, men jag skall sälja vidare In Win-klumpen till svärmor så åbäket kommer ur min åsyn.

Burken i sig levererar riktigt bra, iomed Sugo så kan jag kosta på mig ett expansionskort på 16x PCI-E fulllängd(tror jag) om jag så vill senare.

Nu ska jag bara orka hitta bra mjukvarulösningar för maximalt multimediakonsumerande.

Av ZedNet

Som tidigare nämnt är kemisk ren bensin torr snabbdunstande fröjd.

Av ZedNet
Skrivet av fizzdan:

Skillnaden här är ju att den går att strippa och använda delarna i en vanlig dator... Det gick inte att göra med en ps3a....

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tror du har slagit huvudet på spiken mer än du tror. Det kan skapa lite problem med subventionerad hårdvara i värsta fall.
Samt en utmaning för support i de fall som någon flink användare börjar böka i hårdvaran, eller om det kommer 3:e-parts uppgraderingskit från olika håll.

Kan bli riktigt intressant också, med uppgraderingsbara "konsoler" etc..
Den som lever får se.

Av ZedNet

Ja, NÅNTING ska väl komma ur smeten de lyckats sätta sig i den senaste tiden.

Av ZedNet
Skrivet av datoriserad:

Jag får också för mig att allt blir kallare (med rätt drivrutiner) och att hårddiskaktiviteten minskar rejält, känns som att linux "idlar" bättre. Däremot kan jag inte alls hålla med om att batteritiden blir bättre. Out of the box är batteritiden alltid sämre på Linux jämfört med Windows enligt min erfarenhet.

Synnerligen, drog in ubuntu på min 4 år gamla Samsung i helgen. Den blev stekhet och blev fullständigt inkapabel att hålla wlan i mer än 10minuter. Så linux är nog lite väl väl inhomogent för att tåla enklare jämförelsetest ännu tyvärr..

Av ZedNet
Skrivet av Ozzed:

Vad de missar är att Netmarketshare har gjort om sin mätmetod så det som hänt kan lika gärna bero på det.

http://www.zdnet.com/new-stats-show-windows-8-usage-up-sharpl...

"What happened? Did 40 million people suddenly wake up to the fact that support for Windows XP is ending in a matter of months and rush out to replace their outmoded machines with shiny new Windows 8 devices?

Sorry, no."

Tittar man till exempel på http://gs.statcounter.com/?PHPSESSID=j2juf5bil673j4vrso39eiju... så ser man att skillnaderna månaderna emellan inte är särskillt märkvärdiga åt något håll, och de har inte bytt mätmetod. Sedan att värdena i sig skiljer är en annan historia, men det jag vill visa på är att Netmarketshare's "chocksiffror" troligen har mer med förändringen av hur de samlar in data än att något revolutionerande skulle ha hänt hos användarna.

Rimligt att ta i beräkningarna är stora affärsverk och kommersiella verksamheter som börjat migrera sina gamla windows xp plattformar. De har i många fall väntat ut sina datorers livslängder och/eller nästa windows-släpp ty att hoppa på tåget varje vända blir för dyrt och ansträngande.
Windows 8 blev ett corporate no-no och att invänta nästa version tar för lång tid, så windows 7 börjar nu leta sig in hos våra stora drakar, näst ut i raden är vårt kära Vattenfall.
En sådan migrering gör nog utslag i form av någon procentenhet i listorna.

Av ZedNet
Av ZedNet
Skrivet av M89:

Fungerar icke med mitt GTX 680 samt Windows 8.1 Preview, får svart skärm under installationen.

Dunkade just in beta-drivarna genom "Geforce Experience"-adware:et, det blev svartskärm för mig med. Fresh install av W7 med ett 770.

Drivarna är dock installerade nu tycker programmet, skall ta o köra binärblobben från hemsidan direkt istället.

Av ZedNet

29500kr brutto, fastanställd sedan 7mån inom Vattenfall och kärnkraften. Civ Ing i botten utan erfarenhet, blir intressant med förhandlingar i höst, då jag som fastanställd inte får de extra konsultplusen såsom resor och traktamenten.