Inlägg

Inlägg som ZedNet har skrivit i forumet
Av ZedNet
Skrivet av HazZarD:

Låter som det är nåt strul med din dator och inte spelet :/

Det är säkert kombinationen hårdvara (7800X3D, 32gb ddr56000 och 6900XTXH) och spelet. Men det är som sagt BARA D4 i alla möjliga olika settings som skapar det.
Det blir ju inte muntrare av att det är ett existerande fenomen enligt forumen, om än inte jätteutbrett.
Så 90% av Svarte Petter tycker jag Blizzard få stå med.

Av ZedNet

Jag gick från en 8700K (stock speeds) till en 7800X3D och DDR5 6000MHZ CL36, hade sedan tidigare ett 6900XTXH som graffe.

Holy shit vilken skillnad i lows, dessutom flaskar kortet nu istället för prollen i praktiskt taget allt (finns ju några få saker som hellre vill ha fler kärnor eller fler mhz i spelvärlden).

Fick lära om all aim i saker som BF2042 pga smoothenessen, jag aimade förbi målet pga allt glid (ultra i 1440p gick från 20-30fpslows till ca: 90-100fps vilket var maximum tidigare)

Dock är det en ung plattform ännu, så titta noga på vilka minnen du köper, vilket moderkort du köper, säkerställ komponenternas kompatibilitet noggrant med varandra och uppdatera bios som en galning varje månad.

Av ZedNet

Jag plågas fortfarande av hard-locks av HELA PC:N när jag spelar D4...och enbart D4.
Förstår inte hur de har lyckats med det, sker oavsett inställningar förstås.

Av ZedNet

Reagerade på att jag mycket mer sällan får krascher av adrenalin numer, även mina bekymmer med krashande desktop med 2 skärmar är praktiskt taget borta.

Synd bara att detta tagit över ett år hittills att uppnå.

Av ZedNet
Skrivet av Dunder:

Det får du nog be dem ta bort manuellt.

Eller så kanske den faller under gdprs purge-regler och rensas ut. (Officiellt iaf)

Av ZedNet
Skrivet av Hanka456:

För en gammal stofil som inte spelat på
år och dagar, vad menas med ”en säsong”? Ska jag tolka det som att nytt ”content/material” släpps en gång i halvåret?

Lite mer som en temporär mod av spelet som medför lite mer extravaganta ändringar som de inte behöver ta hänsyn till i att balansera för "base game". Du behöver skapa en ny spelkaraktär för detta, den sammanfogas sedan med "base game" när säsongen är slut. Säsongen efter det har andra extraordinära powers, items, bad guys, mechanics osv..

Vill du inte ta del av det alls kan du bara lira vidare i base game då säsonger sker på andra servrar. Ny säsong har sagts komma en gång i kvartalet tror jag?
Nytt content till base game är expansions, kommer mer sällan och är betalvägg på.

Av ZedNet
Skrivet av str8forthakill:

AMD har mycket mer marknadsandelar att tjäna in på att fixa sina sunk-drivrutiner snarare än att släppa fler kort.

Ja, det skulle nog avhjälpa budgetstämpeln lite, även om det blivit bättre med åren.

Av ZedNet
Skrivet av Aka_The_Barf:

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/kylning/processo...

Jag gillade denna men den har blivit lite dyrare. Gav 259kr för någon månad sen. Kyler en oklockad 3700x till ca 65 grader vid cinbench och låter lite. Då är det väldigt bra flöde i lådan som säkert gör sitt.

Ja den såg trevlig ut, härligt med gamla hederliga Zalman också. Men den verkar också väldigt lik "originalet"

Av ZedNet
Skrivet av Dinkefing:

Inte så relevant till artikeln men vad är det med alla RDNA, RDNA2 ägare som klagar på drivrutinerna? De kan inte vara många?

Hit or miss, haft mycket krångel ä, just nu är det borgfred. Bara lite bekymmer med en viss version och konfiguration. Har man otur med AMD och av någon anledning får bekymmer kan det ta lång tid att få ordning på det.

Av ZedNet
Skrivet av Dinoman:

EVO för ~400 kr och Black Edition för ~500 kr är ändå prisvärt i mina ögon. De flesta tornkylare i budgetsegment ligger runt 400 kr.

Hur ser det ut idag, är Hyper212 fortfarande aktuell eller finns det andra konkurrenter som tagit dess forna tron? (Allmän fråga till forumet)

Av ZedNet

Taisol CGK760xx2 med en 60mm Thermal Take på.
Kylde flera härliga blyertsmoddade Athlons, skar många fingrar och gav lätt tinnitus.

https://www.anandtech.com/show/825/12

https://www.google.com/search?q=thermal+take+60mm+fan&biw=360&bi...

Av ZedNet
Skrivet av firstofmay:

Spelar tyvärr ingen roll, deras telefoner är skräp sedan merge med Oppos kodbas.

Ja, det är riktigt beklämmande hur de gick från excellenta Oxygen till oerhört mycket sämre Color OS.

OOS13 fungerar, men jäklar vad allt från animationer, implementation av Messenger, fontstorlek och massa annat bara är sämre.

Av ZedNet
Skrivet av IceKey:

Garanterat fel i din konfiguration / system. Har inga problem med mitt 6900 XT, kör med 2 skärmar varav den sekundära skärmen är i pivot. Kör med Adrenalin på denne skärmen som visar all info om kortet när jag spelar tex. Inga krascher eller liknande. Windows 11 Pro körs förövrigt.
1440p 144hz + 1080p 120hz med DP.

Well, yes, AMD och deras drivare ju en del av mitt system så....

Av ZedNet
Skrivet av GuuFi:

Antagligen något annat fel i ditt system.

Senaste stora buggen vad med 5700/5700xt som tog närmare ett år att fixa, ungefär vad du beskriver, inget liknande har rapporterats på större skala om 6000-serien, inte ens 5700 har kvar samma buggar så...

Dual/triple monitor är idag extremt vanligt, hade det på något sätt påverkat någonting så hade det varit ganska mycket snack om det.

Det är ju svårt att uttala sig om något annat än de system man har tillgång till förstås. Det är såklart en kombination av hård och mjukvaror som tillsammans på något vis skapar det, vilket också är helt relevant. Det behöver inte drabba 100% av alla, omedelbart oavsett config. Då hade de lika gärna kunnat sparka alla sina utvecklare omedelbart om sådant publicerades. Drivrutiner ska tåla en rimlig flora av komponenter.
Detta blev uppenbart när 6900XT installerades och därmed AMD's drivrutiner. Kortet har blivit utbytt och problemen kvarstår. Problemet försvinner med föregångaren GTX1080, obefintligt med iGPU i min i7 8700K samt helt borta ett GTX 980 (som tyvärr brann upp i CS:GO medan jag väntade på mina RMA, RIP!). Detta gäller även med en GSYNC ACER och med en MSI MAG Freesync premium. I single respektive dual config.

Just nu har jag borgfred med AMD 22.10.1 Full install UTAN AMD Experience Program. Går jag till 22.10.2 eller 3 får jag tillbaka det.

Skrivet av Durkadur:

Vet inte vad grafikkortet har att göra med att Explorer krashar i idle? Recordar du desktop annars är inte Adrenaline speciellt aktivt i det scenariot? Själv kör jag dubbla skärmar och ofta med spelet på ena och Youtube eller Discord med video på andra. Har noll problem med det. Om drivrutinen kraschar 400ggr per dygn hade jag inte sett datorn som brukbar. Är det specifika spel som får den att krascha?

Vad har grafikkortet inte att göra med de visuella delar i OS:et? Jag har isolerat det till när AMD-kortet installeras, därför vet jag att nått relaterat e boven. Kortet är utbytt, bara drivarna kvar som är "samma". Det beter sig förvisso annorlunda i W10, men WDDM är så mycket sämre där att det är smärtsamt med dualmonitor.

Problemfritt i spel, de problem jag har är i listan jag skrev, vissa av dem har varit med som issues i deras changelog ett par versioner. Ibland har man tur och de åtgärdar det.

Av ZedNet
Skrivet av HenrikM:

Vad är fel med deras drivrutiner?

Mja, själv har jag haft återkommande problem med Explorer som kraschar efter idle i win10/11. Videostutter/blackscreens om du har dual monitor och visar video samtidigt som du spelar ett spel. AMD adrenaline har väl startat om sig 400ggr per dygn ibland och fyllt stystray med ikoner.. etc.. etc..

Fick tillomed mitt 6900xtxh utbytt för jag gav upp och trodde det var hårdvaran det var fel på.

Det finns lite kvar där att göra helt enkelt. Mycket instabilt för alldeles för många % av användarna.

Av ZedNet

Well,

Denna kanske faktiskt löste problemen med blackscreen. Men det fick hela desktop att haverera och explorer att krasha för mig.
Gjorde en "nuke from orbit" och uppdaterade firmware på skärm, blåste om hela windows 11 och installerade om allt färskt och fint samt lät bli PowerTools som jag använder FancyZones i för mina multipla skärmar.

Imorse när jag kom ner så var allt bonkers igen, explorer i nån form av icke-recoverable läge och sekundärskärmen fast i 1920-1080 när det är en 1440p skärm samt att adrenalin verkar ha haft en orgie i omstarter. Se bilden nedan

https://i.imgur.com/SZFhfc0.jpg

Blev en DDU och installerade 22.5.1 igen för att se om det hjälper, annars kanske jag har hårdvaru-issues.

Edit: ser nu att screenshoten blev lite fail och skar av där det var som mest intressant, synd. Ni kan ändå skymta antalet röda rutor där på task-bar. Säkert en 20st adrenalinikoner

Av ZedNet

Se där, 22.8.1 släpptes idag, nedan rad finnes:

Fixed Issues;

Display may flicker black when switching between video playback and gameplay windows on some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6700 XT.

Skall installera och se

Av ZedNet
Skrivet av bopp:

Låter trist, antar att det sorterar in under punkten "Known Issues: Display may flicker black during video playback plus gameplay on some AMD Graphics Products such as the Radeon™ RX 6700 XT.", så det är nog inte fixat isf.

Antar att du skickat in en felrapport? Jag har ju inte själv - som tur är- behövt anmäla något fel sedan 2019 och bruset i SotTR, men det verkar som att felrapporteringen nu är mer lättillgänglig och inbyggd i gränssnittet, mer automatiserad etc än vad det var då, annars finns lite information här: AMD Bug Report Tool

Ja, inställt att adrenalin skickar feldata. Verkar vara drabbad av multipla fel iomed att även andrenalin verkar starta om sig tyst i bakgrunden.

Kan absolut ha överseende med en bugg eller så ibland, men det har varit flera bestående sedan i våras. Blir lite irriterad.

Av ZedNet

Fortfarande ingen fix på blackscreen om man spelar video?

AMD har ju tyvärr fortfarande riktigt rappliga drivare o mjukvara. Random blackscreens på 1-4 s och ibland hårdkrash helt. Väldigt ofta 2-3 ikoner av adrenalin i system test för skiten har kraschat o återstarts.

Fräsch installation av w11 med 6900xt, dualscreen 1440p. Kan inte vara så unik eller problematisk conf tycker man.

Får hoppas att nån aspekt blir bättre av den här uppdateringen

Av ZedNet

Har liknande på min MSI 165hz och 6900XT. Dock blir min ena skärm svart istället för grå. Har dualscreen så om den kraschar hårt så flyger spelet eller apparna man håller på med över på den andra skärmen (60hz, kraschar _aldrig_).

Har även vissa soft-crashes, svart i nån sekund, men i drivarna står det att är en bugg som kan ske när man visar video vilket jag gör permanent då jag har babycams på sekundärskärmen konstant.