Inlägg

Inlägg som Jones377 har skrivit i forumet
Av Jones377

Re: E6750 går i 2Ghz

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bloodfeast
Hej!

Efter mycket strul så har ja äntligen fått igång datorn men den visar 2Ghz i CPU-Z med 6x multiplier.

Hittar inget med speedstep i BIOS och det visar 8x i BIOS.

Tips? Jag har Gigabyte P35 DS3 moderkort.

Du har EIST aktiverat i BIOS. Det klockar ner processorn för att spara energi när den inte används till max.

Av Jones377

Re: Vilken BIOS version ska jag välja?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bloodfeast
Imorrn ska jag bygga min dator och undrar vilken BIOS version jag ska uppdatera till:

http://www.giga-byte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Mo...

F3 är för E6750, men F4 är ju nyare så jag kanske borde ta den?

Vill bara vara säker

Har en fråga också.
I BIOS programmet står de:

3.Before you start.....
I. If your system supports Intel Hyper-Threading technology, please kindly disable the function in the BIOS.

Det har väl E6750? Viktigt att stänga av denna?

F4 supportar alla CPUer som F3 plus några till. Jag har en E6400 med detta kort och kör med F4. Det funkar finfint, inga problem alls. När Penryn kommer ut lär vi nog få uppdatera BIOSen en gång till om vi vill uppgradera till den.

Av Jones377

Vart hittade du v2.06? Jag lyckades hitta v2.05 på nätet men den känner inte igen C2D verkar det som.

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Itanium är skräp.

Den första intelligensbefriade kommentaren av många

Av Jones377

Dom går redan rätt så mycket minus just nu.

Av Jones377

Du borde publicera allt material du använde för att undanröja allt tvivel. Det här kan bli stort.

Av Jones377

En person som kan lite om sånt här skriver följande:

http://www.aceshardware.com/forums/read_post.jsp?id=120080572...

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av winmine
någon som kommer ihåg KT133 ? revolutionerande chipset som skulle stödja 133mhz fsb men som blev instabil redan vid 101 mhz.

Nä, jag fick upp min i 107MHz.

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Vår artikel eller Suns artikel? Det är inget som är säkert i datorvärlden och det kan mycket tänkas att Rock lanseras inom ett par månader. Det handlar inte om en lansering, utan om en tape-out, det vill säga att processorn är klar på ritbordet och går till massproducering.

Du missade ett steg mellan tape-out och massproducering. Test och validering av produktions prototyper. Det kommer ta minst ett år innan den går till "massproducering".

Av Jones377

Vilken BIOS kör du med? Jag hade problem med både 2.20 och 2.10 och fick gå tillbaka till 1.90

CPU fläkten gick på max hela tiden med 2.20 BIOSen oavsett inställningar i Q-fan. Speedstep funkade inte ordentligt med 2.10 BIOSen.

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DigitalEmu
Dax för sweclockare att visa upp sin kreativitet?
En tävling där det gäller att designa den smartaste nya
MB standarden kanske ?

Kreativa tävlingar verkar i.o.f.s. inte attrahera många här.
Verkar mest vara folk som vill blogga sina one-liners kommentarer.

Äsch, var jag taskig nu?

heheh jag är väl också skyldig till det. Jag önskar bara att folk i allmänhet kunde tänka för sig själva. Men det kräver självrannsakan vilket de flesta inte kan (för mycket ego)

Angående nyheten... Det jag ogillar mest med ATX är den upp och nervända AGP slotten. Problemet är ju att designen skapades när grafikkorten bara var en annan ASIC som drar några watt som mest... Vi behöver en design som tar nuvarande och framtida värme-problem på allvar. Kanske BTX inte är svaret men det kan väl inte vara sämre än ATX ?!?

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
AMD kunde inte följa standarden vad jag förstår så jag är bara glad.

Har du hört historien om fåraherden som vallade sina får?

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vodkaman
man lär knappt ha nytta av conroe med dessa grejer, alltihoppa kommer att utgöra en flaskhals, såna billiga b-komponenter kan man nog inte lita på...

Det beror på vad man använder datorn till. De flesta verkar tro att alla bara spelar Quake och allt vad det heter. Jag spelar spel, men inte den typen av spel och jag är MYCKET nöjd med prestanda-vinsten!

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rorax
Nu är det ju drygt en månad sedan som du skrev att du skulle se hur din kompis kort fungerar. Är det något att hänga i granen? Sugen på att köpa en billig conroe (E6300 eller E6400) samt detta moderkort. Men sugen på om det är totalt värdelöst eller användbart.

Inte tänkt överklocka för fem öre så det spelar som ingen roll.

Jag har kört med detta kortet och en E6400 i ungefär 2 veckor nu och jag har inte haft en enda krasch ännu som jag kunnat relatera till hårdvaran (efter jag slutade experimentera med inställningarna). Jag kör med 1GB DDR400 och en 6600GT AGP samt 3 HDs och 1 CD, alla PATA. Jag tycker dock att disk-prestandan känns lite slöare än mitt gamla ASUS NF2 kort (XP2500+). FYI kortet kom med 1.30B BIOS som kunde boota med C2D direkt trots att Asrock hävdar att man behöver BIOS 1.40 eller nyare.

Av Jones377

Jag köpte ett Asrock 775Dual-VSTA och är nöjd med det... Det har DDR1 om du behöver det också.

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Attitude
installerade just folding för 2 dagar sedan på mina 3 burkar. för att utnyttja dualcore i min 805 server är man tvungen att köra 2 instanser. Det gick utmärkt att spela på speldatorn när jag hade folding körande i bakgrunden... Folding drar ytterst lite miunne men ökar ju energiförbrukningen. min Claes ohlson wattmätare vidar att min opteron 144 drar 40 extra watt om folding körs - men fläkten på tysta läget kommer den upp i 56 grader - farligt nära bluescreen temp - synd att behöva köra fläkten på högre rpm... Kommer nog i framtiden bara att köra folding på min server...

Vågade du kolla hur mycket energiförbrukningen gick upp på 805'an ?

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja

Det betyder bara att den klarar av två stycken 64-bitars eller fyra stycken 32-bitars data med en instruktion på en klockcykel jämfört med två klockcykler tidigare. Programmeringsmodellen har inte ändrats alls men kan nu optimeras bättre för att dra nytta av detta.

Måste tillägga att detta gäller för varje FPU-pipeline. K8L och Conroe har två stycken sådana (plus flera LOAD/STORE men dessa räknas inte när man snackar FLOPS) och kan därför exekvera två stycken 128-bitars instruktioner varje klockcykel. Det kallas f.ö. vector eller packed SIMD.

Av Jones377

Japp, men det kan jag leva med. Senaste gången jag försökte klocka på allvar var med en Celeron 366A. Jag tror nog jag var den ende som inte körde min i 500MHz eller mer...

Av Jones377

E6400 beställd.

Efter veckor av velande fram och tillbaka har jag slagit till och beställt en E6400 från JME och ett Asrock 775Dual-VSTA från dindator.se. Planen är att återanvända mitt 1GB DDR400 minne samt 6600GT AGP från min nuvarande XP2500+/NF2. Det relativt slöa grafikkortet är inget omedelbart bekymmer eftersom det tyngsta grafikspelet jag spelar för närvarande är GTA:SA och det rinner på bra med nuvarande hårdvara.

Varför uppgraderar jag då? Två skäl, slö prestanda i spelet HOI2:DD (2D grafik men behöver massor av CPU) och slött DivX/XviD kodning (jag får typ 12FPS, inte uppspelning det funkar givetvis bra!). På sikt kommer jag även att uppgradera grafikkortet men inte förrän det gamla inte längre orkar med det jag vill spela (kanske Armed Assault kommer bli det spelet?)

Är det någon som har några visa ord att säga innan jag byter ut grejerna i datorn? Jag skulle gärna vilja kunna spara alla Windows inställningar och installerade program på något vis men vet inte om det är möjligt. Kanske genom att installera/reparera WinXP över den gamla? Att ominstallera Windows är inget problem, bara tidsdödande...

Av Jones377
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pudeln
Helt säker på att en Fx62 kostar 12k...?

Ni som bara spelar kan nog slappna av Kentsfeild. Vi har inte sett att två kärnor är mättade på långa vägar.

Sen är Intels quadcores design lite "dassig" (via Nb=stenålder) medans deras dualcore känns mer logisk (delad cache).

Amds nya opteron (som kommer till am2) verkar skala mkt bättre än nya Xeon så...

Quad= vänta på Amd.

Dual= kör på Intel.

Kan du översätta ditt resonemang till verkliga prestanda siffror, även om det bara är gissningar/uppskattningar? (eftersom det finns väldigt lite quadcore prestanda tester hittils och bara för Kentsfield, inget för Opteron)