Inlägg

Inlägg som KitCloudkicker har skrivit i forumet
Av KitCloudkicker

Okey, jag ska kolla det;) funkar det att laga isåfall?

## Jag kollade igår och jag kunde inte se några trasiga kodningar.:/
jag har några bilder om någon kan se felet:P

http://img355.imageshack.us/my.php?image=p5300144qw3.jpg
http://img159.imageshack.us/my.php?image=p5300145jg1.jpg
http://img355.imageshack.us/my.php?image=p5300146el6.jpg
http://img71.imageshack.us/my.php?image=p5300147wq4.jpg

minnet provade jag i en annan dator och det funkade som det skulle.
pipet fortsatte fortsatte, men om jag tog ut minnet helt så blev pipet längre:P?

men längst nere vid sata-portarna finns en grön diod som lyser när datorn startar, och det finns en röd som lyser hela tiden , även om man bara kopplat in sladden.

Av KitCloudkicker

Felsökning av Abit-NF7

hej

jag har en dator (amd XP 2800+, moderkort, ddr-minne och grafik.

moderkortet är ett Abit-NF7 men jag vet inte säkert kanske det är ett NF7-S
När jag startar får jag ingen bild.. jag har provat med ett pci-graffe som jag inte vet om det funkar, men jag provade med ett fx5900 som funkar bra, men jag får ingen bild på den datan. Man märker att något är fel, för moderkortet ger ifrån sej ett pågående pip, den piper med sekund intervall. Hur ska jag ta reda på vad pipet betyder eller om någon kan säja vad som är fel. det är som sagt minnet, moderkortet eller processorn som är felet.
hjälp mej, PLEASE!

MVH Andreas Olsson

Av KitCloudkicker

Någon som vet om alla ati HD 2900XTs 320 streamprocessorer är DX10 varianter, om isåfall kanske de e därför de inte varit så mycket bättre än 8800GTX i DX9 spel? För 8800GTXs kärna innerhåller väll en del DX9 processorer eller?

Av KitCloudkicker

neej xJom, jag har ingen dvd :P^

men tack, jag ska kolla upp det, jag är inte hemma idag men får kolla på kondensatorerna på måndag.
Om det är nätagget som inte orkar, när jag bara kör med en HD är ju lite konstigt, de ju 380W, till och med ett skit nätagg på 380W borde väl orka med min rig... elelr=?

hehe, när jag körde hd-test på 6.5GB hårddiskarna, var avg hastigheten 10MB/s märks att hårddiskar blivit bättre på 7år:D miin 200GB vad avg hastigheten 40MB/s iallafall:P

mvh Andreas

Av KitCloudkicker

Datorn stänger av sig:/

HEJ

Jag har problem med att datorn stänger av sig, det händer oftast när jag lanar NFSU2 även CS (counter-strike). vad som händer är att datorn stänger av sig precis som om sladden blivit utdragen på baksidan (men så är det inte) och man kan inte starta datorn utan man får vänta ett par minuter. Detta har hänt ungefär 10 gånger ända sedan jag köpte september 2006.
Men igår fick jag nog på avstängningarna, för igår fick jag två 6.5GB HD som ska aggera som virtuellt ramminne. Och när jag kopplade in dom funkade allt som vanligt, jag kunde kolla på TV och sådant, men när jag jag körde ett hårddisktest så tog det inte många sec innan datan dog. Och jag provade många gånger, men samma sak inträffade. jag har funderat över om det skulle vara nätagget men jag tycker att 380W borde räcka.:/
Tack på förhand
mvh Andreas

Operativsystem: Microsoft Windows XP Pro med SP2 och senaste drivrutinerna
Processor: AMD Athlon64 X2 3800+
Processorkylare: stock
Moderkort: MSI K9N Ultra
Minne: 1x 1024MB PC6400
Grafikkort: MSI Geforce 7900GTO 512MB PCI-E
Hårddisk: Samsung S120 200GB SATA
Nätaggregat: Antec 380W med 2st +12V linor
Övrig kylning: 1x120mm utblås och 1x80mm insug i lådan
Övriga komponenter: Tv-kort
Temperaturer: ca 42C processor med full belastning tror jag, ca30C vanligt användande.

Av KitCloudkicker

okey tack för svaret. jag tar nog mitt 9200se och klockar skiten ur det:) så blir det XP då med, men finns det inga counter-strike optimerade drivrutiner, som man får högre fps i smoke`?
tack för hjälpen!:)
mvh andreas

Av KitCloudkicker

val av grafikkort

Hej

jag har en dator som jag vill ha så bra och stabil fps i cs(speciellt i smoke).

jag har ett 9200se 128mb eller ett geforce 2 mx 64mb.

datorn är en PIII 1.1ghz 256mb ram 40GB hårddisk.

jag kommer sätta in 128-256mb ram till.
1. men vilket av grafikkorten ska man välja?
2. vilka drivrutiner ska jag välja?
3. jag ska formatera om också, ska jag välja 95,98,2000 eller XP?
4. är ett Geforce 3 ti500 mycket bättre än dom här två?

jag är mycket tacksam till all hjälp:)

mvh Andreas

Av KitCloudkicker

alcohol 120% hänger sig vid start:/

hej

jag har provat daemon tools och alcohol 120% men båda hänger sig när det startas. det verkar vara när progamen gör en cd/dvd enhet eller nått.
sen statar inte datan när jag stängt av den, utan jag får köra i "senast fungerande inställningar" Vad är felet? eller rättare sagt hur får jag daemon tools och fungera!

mvh Andreas :@

Av KitCloudkicker

sen kanske det blir prossesor och fysikmotor på samma kiselplatta också

Av KitCloudkicker

tackar. sätter nog i 64mb ram till då:D tänkte lära mej lite linux , har inte använt det innan..

Av KitCloudkicker

Live CD till xubuntu segt+hängningar

hej
jag försöker installlera xubuntu med en livecd
men det går så segt! och när man trycker på installera tar det en kvart innan det kommer upp!! jag har försökt nu i två dagar och så har jag trott att det var hårddisken som krånglade för den var nämligen från 1995.
jag vet inte var som e felet för jag provade cd-skivan i en nyare dator o då gick det inte lika segt´, jag har även provat med Ubuntu live cd. datorn som jag försöker installera xubuntu har en PIII 500mhz, 128mb ram,ati 8mb grafikkort, 20gb HD. Är datorn för slö för xubuntu eller går det köra det ändå, och hur installerar man det då!? datorn ska mest stå som brandväg och router hade jag tänkt. all hjälp är välkommen

Av KitCloudkicker

Kan i bästa fall kanske lägga upp en bild imon, så får ni ju se de hela. vem vet??:P

Av KitCloudkicker

Men det finns inget o göra då? den behöver inte bli perfekt igen liksom , utan helst bara mindre sämre mot vad det redan är.. finns det någon info på internet som skulle kunna vara till någon hjälp??

Av KitCloudkicker

hej [Kan man man laga sprickor i plattskärmar?]

hej, kan man man laga sprickor i plattskärmar? om du tänker dej som ett stenskott... bilden på skärmen finns det vita sträck o alla färger lodrätt och åt höger om sprickan..
går de o laga??:( som en bilruta:P??? någon proffs som vet eller måste man köpa en ny, (jag kan leva med en svart prick/håll uppe mot högra hörnet..

Topic redigerad av Kanel
§ 3.1 Välj ett ämne som tydligt visar vad tråden du skapar handlar om.

Av KitCloudkicker

jag har också sjuka problem med DX i huvud taget o ja har också ett x1900gt... fast jag ska formatera tror jag sen för jag ska köpa ett 7900gto istället . typ så i Call of Duty2 så är det världens grafikfel:P installera DX8.1 om o prova dej fram? se vad som händer:)

Av KitCloudkicker

när jag klockar gpu:n runt 540-560 så efter en liten stund blir skärmen svart och man hör fläkten starta om på grafikkortet , en kommer man tillbaka till windows med org klock:( blir lika dant om jag sätter minnet på 800mhz , men 798 går prima:P var får man ett program som man kan dra på mer kräm? jag kan inte göra det i atitool eller rivatuner iallafall.

Av KitCloudkicker

grafik problem i Call of Duty2

hej
jag får riktigt stora fel i bilden i Call of Duty2, mest på gubbarna där allt blir utdraget och ansiktena försvinner. först så installerade jag 6.9 till mitt x1900gt men det och några ominstallationer funkade ju inte. sen provade jag gå in på dxdiag, och då står det om man vill ladda "dxshow" (kommer inte ihåg riktigt men tror den heter så) om man ladar den filen så funkar det inte , men om man inte laddar den så funkar det. då trodde jag att det var fel på DX men efter jag hämtat det nyaste och installlerat det så funkade det inte då heller:( kanske filen behöll sen trasig, då undrar jag.
Hur avinstallerar man DX eller är det ett annat fel? ibland får jag jätte mycket fel i alla 3dmark men bara i natur delen "bara"!.

mvh Andreas

Av KitCloudkicker

enligt ATI tool har mitt kort R580LE kärnan är det bara dessa nya gt som har det eller ? lägre gpu-volt på dom kanske... temperaturen är ändå bra , för 71*C i max load är väll ganska bra ändå när fläkten går på 45%. hehe:P

Av KitCloudkicker

enligt sapphire via inwarehouse ska det inte finnas något x1900gt med dessa specs! de säjer att jag ska lämna in det för att få ett nytt. som har rätt hastigheter... ska man lämna in det för ett nytt eller?

Av KitCloudkicker

jag har det:/
fick det igår, man blir ju lessen:(