Inlägg

Inlägg som KitCloudkicker har skrivit i forumet
Av KitCloudkicker
Skrivet av CusmaR:

Åh! jag fick en ersättningsgrill gratis till min subwoofer från tillverkaren i USA, sen fick jag tulla 1200kr på den haha. Företaget hade köpt en väldigt dyr frakt till denna grill. Det var jag inte beredd på! Tack för att du river upp gamla sår, haha

Förlåt men skadeglädjen triggas :'D tack för att du delar med dig

Av KitCloudkicker

Tullverket och Postnords administrativa avgift vid köp utanför EU, smått irriterad varje gång!

Hej,
Inte här varje dag och tänkte både avreagera mig lite men också be om råd eller andras erfarenheter kring små köp utanför EU.

För nu gjorde jag det igen, jag beställde en begagnad bok från USA på ebay för drygt 100:- inkl frakt, och sen något dygn senare så kommer jag på att "just de postnord tar ut ca 75 sek + 6 sek för att hantera momsen när det väl kommer till svea rike.." Det är ju inte första gången men inte heller hela världen eftersom de händer en gång per år eller nått. Men det som stör mig något så ofantligt är att
1. det framgår inte vid köp att fraktkostnaden är högre än prissatt (iaf om man betalar momsen själv). också att postnord vet att paket från utlandet ska tulldeklareras så varför tar de inte ut de priset vid köpet? (via dom avtal som de ingått vid utlandspaket)
2. om man vill betala tull+moms som privatperson så får man till svar att det går bara om man kommer till ett av deras få tullverks-kontor vid öppettid och betalar kontant. (definitivt omöjligt för mig)
Men hypotetiskt om det blir fel och paketet dyker upp, då ska man självdeklarera och då sköter tullverket så man smidigt kan betala via internet.. den "tjänsten" kan man ju inte låta privatpersoner hur som helst använda när man frågar dom snällt.

Denna bok som är på väg vill jag ha så kommer låta postnord agera ombud eller vad de nu är, men jag funderar på vilka möjligheter som finns för framtiden. Någon här som lyckats eller kommit på hur man bara betalar moms och tull utan administrativa avgiften? Dock som jag förstått de så kan man välja fraktalternativpå ebay (iaf ibland) som inkluderar moms och tull hanteringen typ.

Det hade varit kul att testa nått, jag har kanske en plan, men någon admin typ kanske lite snabbt kan kontrollera om en sådan diskussion skulle/kommer bryta mot forumreglerna då kanske man kan ta bort de delarna av tråden, men tror inte det är så..

I alla fall planen går ut på att tullverket tar varan i beslag, och när de undersökt den så sker tull och moms deklarationen direkt via tullverket för dom håller varan, och betalningen skulle gå till på ett enkelt sätt som "när en vara blir oförtullad". Två saker är hypotetiska, 1. Hur får man tullverket att hämta upp paketet, det kanske är omöjligt, men tänker att när de misstänker typ gömda droger så vill dom säkerligen eller är skyldiga ta en extra noga titt?
2. När tullverket är klara med paketet att dom inte bara lämnar tillbaka till transportbolaget för att vara tillbaka på ruta 1.

Jag har läst lite i den stora tråden "Postnord inför ny avgift på paket från Kina" men de måste vara någon mer som funderat i liknande tankar som jag.

Tråden hamnade här i konsumenträtt för jag var irriterad på att en administrativ avgift får tas ut som inte framkommit vid köp typ.

//

Av KitCloudkicker
Skrivet av spaceslee:

Problemet är som jag precis nämnt att om du börjar öronmärka skattesatser, varför ska då inte andra 'viktigare' saker öronmärkas? Jag tror vi kan se en argumentation i stil med "sjukvård är viktigt, vi måste öronmärka si och så många procent för den", "Äldrevård är viktigt" etc.

Till slut kommer vi ha en massa öronmärkta procent i lagen, och när vi inte har fler procent att nalla från då upphör syftet med öronmärkning.

Har vi en avgift, då utgör den inte någon procent i skatten som man kan låna ifrån. Fattar du?

Vi har sett just detta hända i Nederländerna. Varför skulle det inte hända i Sverige...?

Om du tror det kommer utgöra ett problem att det heter skatt och inte avgift, för det är i princip samma sak. Så fortsätt kalla det avgift då, men ändra avgiften så det gäller alla och att storleken baseras på ens totala inkomst eller nått.

Av KitCloudkicker
Skrivet av spaceslee:

Ska man börja öronmärka skattepengar i grundlagen kommer det bli problem tror jag. Men det kanske bara jag som är pessimist.

Hur är det mer ett problem än att ha en skattesats i en lag än om man i lag har en obligatorisk avgift för att äga en vardagssak som de flesta av oss använder, sen på det är avgiftens storlek orättvist uppdelad för dem som betalar.(Som andra nämnt)
Sen behöver det väll inte skrivas in i grundlagen, TVavgiften som den är nu ligger väll inte i grundlagen:P

Av KitCloudkicker
Skrivet av spaceslee:

Jag tycker det är många naiva uttalanden här, som "jag ser ju inte aldrig på SVT-play, varför ska jag betala?", liksom "vänstermedia" eller "PK-media". Public service är ingalunda perfekt, men det är vårt bästa medel för att granska makten.

Ja, det är inte rättvist, men jag anser att man har moralisk rättighet att smita om man inte har råd. Att lösa det som Nederländerna [1], dvs. lägga på skatten, tror jag tyvärr inte kommer att fungera.

Här kommer naturligtvis den politiska maktens inflytande över det journalistiska granskandet in, om det enkelt går att justera public services tillgångar med enkla skattejusteringar.

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Netherlands_Public_Broadcasting

Men lägg skattesatsen i lagen som det är nu då med hur stor avgiften ska vara, dah:P

Av KitCloudkicker
Skrivet av Jakelol:

TV-licensen kommer aldrig läggas på skatten för då är dom inte "oberoende" längre.

Bara för att det ligger på skatten gör dem inte mindre oberoende än vad dom är nu. På samma sätt som de ändrar hur mycket avgiften ska kosta kan de ändra en skattesats lol
Det blir fortfarande en hög med slantar de ska göra sig av med
Själv tycker jag svt håller på med en massa dyra projekt som kostar en massa och är skit, som lika gärna då kunde vara program som kan vara finansierat av reklam (intressenter, som har saker att säga till om) , & ja jag menar de korrupta melodifestivalen i första hand.
Ska det vara finiansierat med "oberoende"-pengar så får de vara lite bättre TV/nyheter som visar tex korruptionen inom melodifestivalen tycker jag.

mvh

Av KitCloudkicker

Någon kanske har nämnt detta tidigare (har inte läst allt), men är det inte dumt att säga att man borde ha börjat betala redan då TV4 började "sända", då det redan tidigare har funnits TV till internet, ja så länge jag kan minnas. Men inget på internet har haft det problemet någonsin, så snarare är det så att det inte räknats som "sändningar" för det är just vad det inte är. Så vem egentligen tänker sig något som svt eller tv4 har på internet för sändningar... det är bara dumt.
Ge mej svar

Av KitCloudkicker

Aa tack =), jo jag ska vänta ett par dagar för att se vad som händer
7950 kostar ungefär 20% mera, antar att det är nästan lika många procent bättre då inkl överklockning?
En fråga till, om man använder spel med physicsX så funkar väll inte radeonkorten med det utan de går på processorn aight? Och kan jag ha mitt gamla 8800gts i som dedicerat fysikkort samtidigt som jag kör eventuellt radeon?

Av KitCloudkicker

Hjälp mig välja det just nu, mest prisvärda graikkortet för si sådär 2000:-

Tja jag tänkte be om era goda råd o fråga vilket grafikkort jag borde ha. Jag har rigg med 8800gts (gamla) och ska ha ett nytt o funderar på antingen radeon 7870 eller 660 oc som kostar runt 1800:- http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s108442456&o=produkt_pr...

Jag spelar just nu Arma2, CSgo och Wargame EE.
Om ni anser att de är likvärdiga, så skulle jag gärna vilja veta det också då, så jag kan med ro välja det ena eller det andra

mvh , godjul o gott nytt år swecare!

Av KitCloudkicker

Råd om lim-kylpasta

Tja jag behöver ett billigt limkylpasta av något slag vad ska jag ha?

mvh
A

Av KitCloudkicker

Moderkortet Asus M2N-E orkar inte med Sennheiser PC350

Hej ! jag har ett moderkort Asus M2N-E och jag är inte så nöjd med ljudet, det lite mörkare ljudet låter kasst.
Det är en hyfsad gammal dator som jag inte vill investera i så, jag undrar vad jag ska ha ögonen öppna efter?
Vilka ljudkort som rekommenderas och inte.
Finns det andra typer av förstärkare till hörlurar som inte kostar så mycket?
Mvh
A

Av KitCloudkicker

Varför bulldozers l1 l2 cache är så riktigt slö är för att processorn är konstruerad för att klara högre frekvenser.
Varför denna generation inte kommer bli så långlivad, är för att de inte fick upp denna version i de frekvenser de hoppats på.
Jag tror att med lite flyt kommer vi se bulldozer på 6ghz turbo clock

Kan någon ge en förklaring varför prestandan för L2 read sjunker till mindre än hälften vid överklockning?
http://cdn5.tweaktown.com/content/4/3/x4348_32_amd_fx_8150_am...

Av KitCloudkicker

Nu hände det igen, men denna gången satt jag vid datorn så jag kan ge lite nya detailjer.
Först så slutar internet sidor ladda (2), de står o tuggar. Jag ser att Starcraft2 loaden har stannat av helt. terminalen i Putty mot servern är också nere fryst. men "ikonen" för trådlöst nätverk e ok. kort där efter fryser allt o det är lönlöst att göra något.
Taskmastern har slutat uppdaterar men jag kan se att jag använder cirkus 500MB ram, och cpu-loaden är okej

mvh

Av KitCloudkicker

Datorn frezzar när jag laddar ner tex starcraft2

Hej:P Jag har en liten dryg grej att jag försöker ladda ner starcraft2 så hänger allt ihop sej efter en stund.. skärmbilden är kvar, men musen är fast, allt står stilla!! restart är ända sätt att komma ur..
Jag har provat ladda ner på en annan hårddisk, men det funkar inte.
Jag har en halv risig dator, ny installation av winXP.
Antec 380W nätagg
Amd x2 4200
3GB ram -4stickor
typ radeon 1800XT
en 80 gb IDE hdd
en samsung 200gb SATA
en Siemens trådlös usbdongel till internet via slö netgearrouter

Någon med liknande erfarenheter som kan ge en vink i rätt riktning?

mvh
Andreas

Av KitCloudkicker
Skrivet av kriggus:

Spelet kräver ganska mycket av cpu:n har men inte mycket av gpu:n på low. Tex klarar ett 7950gt 256mb 4v4 strider med 200 supply utan större problem i 1680x1050 och low, vilket förvånade mig. Däremot hackar det med en lite sämre cpu...

okej så jag som kommer typ ha en dator med amd athlon X2 3800 2,0ghz och ATI radeon x1800XL och 4gb ram till hösten ska om jag nöjer mej med low grafik, helst uppgradera till typ en amd athlon X2 6400 3,2ghz för att få så bra flyt som möjligt ?

Av KitCloudkicker

jag hade skaffat remmar så du kan bära den på ryggen=) vet inte var man köper det om du inte gör den själv av några spännband o en ryggsäck x)

Av KitCloudkicker

tack=P

Av KitCloudkicker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Traktor_APA
Finns det inte en liknande tråd redan?

var?

Av KitCloudkicker

Vilka sidor hänger folk på?

Ja? jag undrar var på webben ni hänger, vilka nyhetssidor forum bloggar ni läser...

Vädret suger här så jag har lust o läsa intressanta artiklar o trådar eller annat kul=P
skriv gärna länken o vad sidan i huvudsak handlar om.

Jag brukar själv bla kolla in idg.se nyteknik.se för nyheter, och sweclockers forum och läser ibland bloggarna på live.piratpartiet.se =P

Engelska som Svenska sidor går bra även andra språk går bra också men de kan jag inte läsa googletranslate isf^^
/andreas

Av KitCloudkicker

aah:( så tre kan inte använda gsm o 3g? "/