Inlägg

Inlägg som oceanic har skrivit i forumet
Av oceanic

9år nu, absolut ingen anledning att byta så länge av/på knappen fungerar, bättre chassi går inte att få tag på.

https://www.techpowerup.com/review/in-win-d-frame/

Av oceanic

Diverse razer-produkter som gått sönder av sej själv kort efter köp eller efter en viss tid exempelvis möss, tangentbord och högtalare och hörlurar. Antingen delvis eller helt slutade fungera eller kraschade datorn.

Av oceanic
Skrivet av nikwhatsup:

Jag brukar blinka vänster om jag ska vänster i en cirkulationsplats, men tycker det är absolut mest viktigt i större cirkulationsplatser där det finns två körfält. Blinkar alltid höger och byter till höger körfält vid sista refugen innan jag svänger ut. Genom att blinka vänster innan så kan bilar bakom i höger körfält förstå att jag kommer vilja göra ett körfältsbyte i rondellen. Detta är också grymt då man blockerar folk från att köra in i rondellen då dom tror att dom bara har väjningsplikt mot bilar i det närmsta körfältet. Har dock märkt att detta kan förvirra bilister i mindre städer där trafik i cirkulationsplats inte verkar läras ut på körskolorna.

Angående torkarbladen så är det ingenting jag kritiserar andra för, men något jag kan vara väldigt medveten om själv. Kul att lära sig att oron var befogad…

Inget krav att blinka vänster i en rondell om du planerar ta en av de utfarter som är till vänster när du kör in i rondellen men du får göra det, man ska blinka höger när man lämnar rondellen även om man kör ”rakt igenom” den om sådan föregås av en cirkulationsplats skylt. Sen är det rätt onödigt att byta körfält inne i en dubbelfilig rondell om utfarterna är dubbelfiliga men blinka höger och byt till yttre körfältet direkt efter den utfart som föregås den man tänker använda om utfarten är enkelfilig, i bland gör jag också det i dubbelfilig utfart men bara om det inte är någon annan trafik i yttre fältet.

Angående vindrutetorkare så stör det mej mest när man som passagerare sitter i en bil och dom torkar fast det inte regnar längre.

Av oceanic
Skrivet av EntropyQ3:

Vore det inte bättre att märka apparater med litiumbatterier: "gravida kvinnor bör undvika att äta batteriet”.
För det är ju den faran vi faktiskt pratar om. Verkar inte jättesvårt att undvika problemet.

I USA får man märka produkter att konsumenten inte ska äta förpackningen, inte för att dom är dumma utan istället de är påhittiga (att stämma företag).

Vissa säger att elbilar är de miljövänligaste men tänker inte på de stora miljökonsekvenser som batteritillverkningen medför, man kör omkring på flera hundra kilo batteri som består av stora delar tungmetaller och därtill litium som är besvärlig att återvinna med nuvarande teknologier. Sen är inte energin ren per automatik bara för att den kommer ut ur väggen hemma, det beror helt på hur den genereras och i en del fall betydligt smutsigare än motorer i bensinbilar.

Av oceanic

Verkar inte testad i vindtunnel men kanske prov droppats.

Av oceanic
Skrivet av test0r:

Decentraliserade nätverk är inte nya och det finns flera anledningar till att de inte används i någon större utsträckning. Att de är roliga tekniska konstruktioner är ju en sak men de löser inga faktiska problem vi har i världen utan snarare introducerar nya.

Bitcoin är ju i särklass den värsta av alla krypto"valutor" då Ethereum i alla fall låtsas att de har en plan att gå över till den endast väldigt ineffektiva PoS modellen.

Så nej, tänker inte vara tacksam för att vi fortsätter producera elektronikskräp vars enda ändamål är att konsumera så mycket el som möjligt för så lite pengar som möjligt för att lösa värdelösa matteproblem.

En stor del av världens datakapacitet går åt driva runt diverse syften utan egentlig nytta, både naturvärden som befolkning hade nog mått bättre av om de inte skapats. Av alla onödiga tillämpningar är nog brytning av kryptovalutor en av de värsta, tänk om man hade använt den datorkraften för att ta fram nya läkemedel istället, andra ändamål som exempelvis diverse sociala medier och spelande fyller kanske ett visst behov men många överkonsumerar och hade nog mått bättre av mer motion och socialt umgänge med vänner hemma hos varandra eller på något lokalt fik.

Av oceanic

Effektmässigt när propparna i huset går 😊

Av oceanic

2 på radiatorn (ca 800rpm)
3 på GPU (semi passiva)
1 på PSU (semi passiv)
Totalt alltså 6 på open air chassi. Under normal drift endast nerställd pump och radiatorns fläktar som roterar knappt märkbart, tempen under 40 på processor och moderkort, rätt nöjd med bygget.

Av oceanic
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Leader bike kallas det även hos vissa då den oftast ligger först i ledet pga hur snabba dem är.

Exakt uttrycket kommer från liter men tycker leader versionen passar bättre då fler sporthojar tar sej över den volymgränsen.

Av oceanic

Skulle definitivt inte rekommendera en ”leaderbike” dvs 1000cc sporthoj till en med nytaget körkort, det finns en anledning varför försäkringarna kostar +60k för de lite yngre förmågorna men även för äldre är det nog ingen vidare bra idé förutom enbart tänkte köra den på bana.

Däremot så finns det en hel del andra hojar med motorer långt över 1000cc som inte uppmanar till streetrace så är man ute efter en sådan så är det nog slöseri med pengar att köpa smått. Personligen aldrig ägt något under 1000cc men kör alltid ansvarsfullt så hittills har det gått bra.

Av oceanic

Bytte kort i våras för samma pris som den kostar nu så prisändringarna kanske slår lite olika på tillverkare, modell och återförsäljare. Några har väl insett att det är dags att släppa ockerpriserna inför höstens nya lanseringar.

Av oceanic

Med inflation och kronfall blir det nog 4000-serien ingen billig historia, prestandan kommer med ytterligare pris i form av effektuttag och värme.

Av oceanic

Tänk vilket flyt det blir på MS Röj med sådan, allt annat än stämpel som prisvärd är närmast otänkbart.

Av oceanic

Kört med IPhone sen 3G och egentligen aldrig haft några problem med dom, istället för byte av mobil varje år vart det ca 3-4 år men inte för att de gamla blev dåliga, dom nya var så mer kraftfullare på alla sätt, det enda som inte ändrats är väl batteritiden men det gäller väl alla mobiler.

Av oceanic
Skrivet av Baalex:

Började faktiskt I den änden och köpte en hoj innan jag ens påbörjade något annat 😅👍
En Yamaha Mt07 från 2016 har jag. Den jag övningskört med och körde upp med.
Lite sugen på en ny Harley Sportster, men det blir definitivt inte denna säsong av ekonomiska skäl...

Grattis till kortet, om du så småningom vill köra custom så är HD aldrig fel och inkörsport till en stor entusiastisk ägarskara och deras community av märket om man vill men naturligtvis många andra bra tillverkare också, kör själv lite större HD maskin sen några år.

Av oceanic

240 AIO, planen var först luft men platsproblem på höjden gjorde att det blev vatten i stället, med nerställda temperaturkontrollerade varvtal på både pump och fläktar gör openair chassit princip ljudlöst under normaldrift så nöjd tills vidare.

Av oceanic
Skrivet av mpat:

Nej, det var inte rättvist. 7970 var överlägsen när den kom.

Kortet presterade ganska bra räknat på FPS men plågades av ojämn bildfrekvens så kallat microstuttering och även lite artefakter, det tog ca 2 år innan problemen försvann med bättre drivrutiner, minns fortfarande hur det var då man ägde 2 stycken.

Av oceanic

Ingen semester bara jobb.

Av oceanic

Lite hamburgare reklam över montage bilderna, ena med slarvigt dragna kablar och på den andra mer allmänt undanstoppat som där mycket gjorts utan extra övertäckande paneler.

Av oceanic

En av anledningarna varför det är bättre med vertikalt monterade tilläggskort.