Inlägg

Inlägg som sebber har skrivit i forumet
Av sebber
Skrivet av dlq84:

Tror vi behöver fler kommentarer som säger samma sak 🤣

Dustin är för företag och visar priserna utan moms, Dustinhome är för privatpersoner och visar priser med moms. Glad nu? 🥹

Av sebber

Sånt här har definitivt varit fördelen med att köra Tesla. Eget utbrett laddnätverk, koppla bara in bilen och det börjar bara ladda så bekostar det kontot kopplat till bilen. Som jag förstår det så är det ett liknande system man vill införa för alla men som måste kommas överrens om bland övriga biltillverkare - ett kommunikationsprotokoll som stödjer autentisering och identifiering, så kan laddstationen veta vilken bil som vill ladda oavsett fabrikat så man slipper handhavandekrånglet. Men jag vet inte hur det går eftersom att jag inte behövt bry mig själv. Jag har klarat mig på några långresor att hålla mig till Teslas egna snabbladdare och dagligen laddar jag hemma över natten och kör alltid hemifrån så gott som fulladdad.

Det är här man som icke-elbilsägare måste vänja sig med tanken men också vad samhället behöver anpassa sig till - du kommer vid normalt dagligt bruk sällan behöva snabbladdare. El finns överallt, du måste inte åka till en "mack". Hinder idag skulle jag nästan säga är främst hyresvärdar och brf-styrelser, för det är så att det inte passar alla och de som har mest problem är folk som bor i hyreshus och bostadsrätter som inte har full kontroll på sina möjligheter. Det finns publik laddning av olika slag, men det är och kommer vara bökigt ett tag till framöver om man inte är faktiskt intresserad. Så känner jag över det efter att ha kört laddhybrid och elbil i några år nu. Om man vill ha elbil och inte kan ladda hemma går det att lösa, men jag skulle inte råda mina svärföräldrar till det direkt.

Av sebber

När någon frågar om espressomaskiner, så vill jag först reda ut om du vill ha riktig espresso och är beredd att ge dig in i en ny dyr och tidskrävande hobby med en ganska stor inlärningskurva eller förväntar du dig en maskin där du trycker på en knapp och får ut en kopp kaffe?

Edit: Själv har jag en Rancilio Silvia Pro, med en Niche Zero som kvarn.

Av sebber

Annonsören har avslutat denna annons.

Av sebber
Skrivet av miraak:

3500kr kan mötas upp för överlämning

Toppen, då är kortet ditt då!

Av sebber

Bra jobbat mig själv med bilderna, hur jag lyckades få dom uppladdade upp och ner 😂

Av sebber

GeForce GTX 1080 Strix Advanced Gaming 8GB

Hej hej!

Lyckades få tag på ett 3080 så jag har ju inte behov av denna längre. Välanvänd sen januari 2017, men fungerar felfritt!

Budgivning från 2000kr + frakt, avslutas typ i morgon onsdag 15.00 så kan jag posta det samma dag om betalt och klart via Swish! Kan finnas möjlighet att mötas upp i Örebro för överlämning också.

Läs hela annonsen här

Av sebber

Rent tekniskt antar jag att enklaste alternativet är t.ex. att ha ett capturkort i din dator och koppla mellan grafikkort och skärm på sambons dator och 2st webcams in i din dator. då kan du styra allt i OBS rätt enkelt på din dator. Men samtidigt måste ni sitta rätt nära varandra och det är troligen rätt krävande att både spela och fånga video från både din och sambons dator plus varsin kamera. Kan fungera hur bra som helst, du har ju rätt bra maskin enligt signatur.

En annan lösning skulle kunna vara att göra samma sak från båda till en stream-pc som då har antingen capturekort med flera ingångar eller en var för att fånga upp video från er båda. Det lättar kraven på maskinen som skulle spelats på och skött streamen samtidigt enligt första alternativet.

Utöver det finns det säkert fler lösningar, typ sätta upp en lokal RMTP server som ni båda streamar till med OBS och den fångar upp, sammanfogar och sköter streamen mot twitch på något sätt. Då kan ni få bättre kontroll enskilt och behöver inte köpa capturekort i alla fall. Har inga vettiga tips eller råd här men det ska väl finnas guider för det hoppas jag!

Googla på om det finns nån som beskriver hur t.ex. Games Done Quick löser det när de kör tävlingar med flera samtidiga spelare, de har ju gjort sånt i många år så lösningar ska det väl finnas!

EDIT:
Blev lite nyfiken, så jag sökte mer och upptäckte NDI som man verkar kunna använda för ändamålet också, utan att behöva köpa capture-kort. Några källor för att läsa mer om det
https://streamersquare.com/ndi-guide-for-dual-pc-streaming/
https://gamestreamingbasics.com/dual-pc-streaming-setup-guide...
Länkarna handlar om att spela på en och sköta streamen från en annan dator men i teorin så är det ju i princip att ansluta en dator till bara, den ena tar upp det och lite andra sätt.

Av sebber

Har lite problem till och från. Väcker jag datorn från viloläge så tappar den tangentbord och mus oftast. drar jag ut och stoppar in t.ex. tangentbordet från usb-porten så kommer allt igång igen. Får återkommande felmeddelandet "Out of USB resources" nånting nånting fast jag har typ 5st saker inkopplade utan någon hub, varav 3st i usb-2 portar och de övriga i varsina 3.2 portar utspridda på olika USB-controllers som jag antar att det fungerar, för det avhjälpte lite. Innan hade jag fler saker på USB 3 portar och då fungerade det riktigt dåligt bitvis.

Har ett B550M AORUS PRO med en 3700X och det jag läst att andra föreslagit innan har varit att slå av funktionen i BIOS som då skulle göra att alla USB-portar fungerar som USB 2, men jag ville undvika det då jag har en fet kamera som jag använder som Webcam, den gillade inte riktigt det.

Kul att de tar på sig problematiken och försöker lösa det, det har varit sparsmakat med information.

Av sebber

Jag tror att det är lite skevbild på distans/hemma-arbete nu iom Pandemin™ också. Nu utsätts oerhört många ovana arbetsgivare och arbetstagare för ett forcerat hemmaarbete under en nästan panikartad situation. Innan så romantiserade jag en del om distansarbete, men under former som bygger på existerande rutiner som upprätthåller ordning. Jag tänker mig att finns det struktur på plats för att man ska kunna jobba på distans så handlar det inte alltid så mycket om att man inte träffar folk, på en hel del distribuerade företag sitter många anställda ändå på kontor, men det kan vara ensam från sin arbetsgivare på ett kontorshotell med en blandning skara människor som gör att den extroverta fortfarande får nån sorts social kontakt i ett mer fysiskt sammanhang som de behöver, eller till och med kan jobba under resande. Medan introverta eller personer med mindre tid kan välja att styra upp ett vettigt hemmakontor för syftet och må bra av att slippa onödiga social störmoment, ha tid med dagliga sysslor under arbetsdagensväntetider eller "brist" på pendling.

En styrka är ju när man kan välja själv lite hur man jobbar snarare än forceras att sitta hemma som nu menar jag bara. Jag tycker man ska separera dagens situation lite från det, för jag ser lite blandade tankar om det här. Men jag uppskattar ändå att jag som introvert faktiskt får må lite bra en stund för jag hade redan ett utrustat hemmakontor innan jag förpassades till det i våras 😂

Av sebber
Skrivet av str8forthakill:

@Thomas:
Åsikter av folk som jobbar under sub-maintainers, göra en pull-request på något utanför ditt specifika område, eller extrem taboo, utanför din sub-maintainers specifika område? Ajaj du får ett par års kvota av svordomar åt ditt håll eller sparken, tillbaka till kodningen du är assignad.

Den moderna arbetsmarknaden vill ha full-stack utvecklare, sweclockers till exempel, Torvalds är raka motsatsen.

Eh va? Till att börja med, arbetsmarknaden för utvecklare är fantastiskt bred. Fullstack-utvecklare jobbar inom produktutveckling mot webb främst, eller desktop/mobilapplikationer då. Så långt ifrån Kernelutveckling man kan komma. Och det är inget generellt, utan enligt min erfarenhet främst inom startups där man jobbar med mycket snabbare produktiterationer där det är mer regel än undantag att man fokuserar mer på att utvecklare behöver kunna "allt" för att komma framåt.
Inom andra typer av företag är det väääldigt blandat fokus på backend- eller frontendutvecklare, eller kombinationen "fullstack"...

Men operativsystemutvecklare, som arbetar på saker som Linuxkärnan är helt annat. Lågnivåprogrammering är inte direkt på nedgång, förstår inte vad du pratar om. Det är ju inte "fränt", eftersom att det främst är språket C som används där, är lika gammalt som Unix. Men det inte direkt litet för det.

Det finns ju en poäng att man inte kan eller ska skicka in en PR på vad som helst till Linuxkerneln, man vill inte ha all möjlig skit där. Det finns prioriteringslistor på nya features och buggar, men om man faktiskt har utvecklat en ny feature som är bra för kärnan finns det nog inga större hinder förutom att någon ansvarig maintainer inte har tid att titta. Men annars görs det ju väääldigt mycket jobb inom specifika linuxdistributioner också som inte passar direkt i kerneln.

Edit:
Med det sagt så har det hänt att Torvalds öppet varit väldigt negativ mot enskilda contributors till Kerneln när dessa orsakat stora problem, men hans beteende kring sånt ledde också till att han tog en timeout för några år sen för att lugna ner sig och tänka till lite. Han är fortfarande väldigt vokal om vad han tycker, på ett sätt som man kan tycka är mer eller mindre bra, men du får det att låta som att han skulle vara hotfull mot allt och alla och det stämmer ju inte.

Av sebber
Skrivet av str8forthakill:

@medbor:
Torvalds skriver ingen kod överhuvudtaget längre, har du inte läst på om Linux utveckling på senaste tiden?

Det är ju inte så att han sitter på arslet och petar sig i naveln direkt, han jobbar fortfarande heltid med översiktsarbetet kring linuxkärnan och kontrollerar vad som kommer in i den.

Av sebber
Skrivet av mrqaffe:

Om det är samma modell på fläktarna så kommer de att gå lika fort och splittern brukar skicka vidare varvtalsinfo (som används för styrningen) från den ena fläkten.

Tack! Det låter ju kalasbra, jag har svårt att tro att jag skulle vilja köra på nått annat sätt i normalt bruk åtminstone. Förutsätter att det är exakt samma model iom att de är, okulärt, identiska.

Bara att köpa och köra helt enkelt!

Av sebber

Brist på antalet fläktconnectors & splitters?

Hej Bullen!

Jo så här va, jag har precis bytt upp maskineriet i mitt gamla fina chassi. Chassit innehåller 3st trevligt stora fläktar men mitt nya (relativt dyra) moderkort hade visst bara 2st chassiconnectors, märkte jag när jag byggde ihop. Tänkte inte på det...

Man skulle så klart kunna koppla in en av fläktarna rätt i PSUn, men jag gillar inte riktigt idén att köra fullt fräs konstant, jag antar att det är det man får stå ut med då utan nånting som kontrollerar det emellan. Har inte riktigt undersökt möjligheten med sladdar och anslutningar så än heller, men jag har ett modulärt PSU i alla fall.

Andra alternativet som jag upptäckt är connectorsplitters, verkar vara billigt och skulle funka bra utrymmesmässigt att koppla in 2 av fläktarna på samma ställe. Frågan är, hur funkar det med styrningen från moderkortet? det är ju lite analoga signaler tänker jag, tappar jag samma kontroll som om man körde direkt mot PSUn bara och/eller finns det andra nackdelar?

I övrigt har jag inte mängder av erfarenheter kring kylning och har väl efter ändå rätt så många års, lite mer passivt datorbyggarintresse, först nu börjat spåna på det här med överklockning så jag tänker att ett bra luftflöde vore ju bra!

Tack för svar, råd och övriga kommentarer!

Av sebber
Skrivet av toxicstone:

Ja det är ju så hemskt att betala för ett program som man använder ...

Jag förstår inte riktigt vad du står här och inseminerar för något...
jag tycker verkligen att man ska betala för ett program som endast har en kommersiell licens om det är det programmet man använder. Jag såg bara den bilden och tyckte den var kul i sammanhang med diskussionen om just winrar som jag läst strax innan.

Av sebber
Skrivet av evil penguin:

Det där är ju inte ens sant. Jag undrar faktiskt vad det är med alla Winrar-"pirater" som intalar sig att det är ok? (Var någon annan tråd för ett tag sedan som spårade ur på samma vis, därav "alla".)

När trial-perioden tar slut så får du ju upp ett meddelande varje gång programmet startar om att trialperioden är slut och du måste köpa det om du vill fortsätta att använda det.

Arrr!

OffTopic:
Den tyckte jag passade till diskussionen
http://9gag.com/gag/4851117

Av sebber

Jag skulle kunna tro på det, men inte på att det blir/är så bra som dom verkligen tror.
Om jag minns rätt så har De har väl själva sagt att de inte är grafiker eller spelutvecklare och då är ju frågan hur detta faktiskt presterar i ett spel på riktigt.
De har väl inte visat vettiga animationer ännu, samt att tekniken ligger lite längre fram än i morgon så är frågan hur stor nytta de har av att ge ut nyhetsbrev tillräckligt ofta för att folk inte ska glömma bort.

snarare tror jag väl mer på att dessa mediaploj-grejerna de faktiskt har haft för sig, att dyka upp lite då och då med ibland några år som mellanrum, är en bättre idé för att röra runt i grytan, tills det börjar närma sig mer. Eftersom det är ett alternativ till t.ex. OpenGL som jag förstår och dessutom försöker lösa problem på ett nytt sätt så är det väl inte konstigt att saker dröjer sig precis som om nån skulle skapa ett modernt operativsystem för generell användning från grunden idag... det gör ju ingen vanlig människa utan att bygga på en bas som *nix med otroligt många redan färdiga system och programvaror.

Av sebber
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Centura
Det är Google's April skämt från '07 eller '08.

Ja, tänkte skriva samma sak! Är väl några år sen de körde den där!

Av sebber
Citat:

Ursprungligen inskrivet av killawife
Fråga tillverkaren, de borde veta. Är det verkligen jätteviktigt? Det finns väl inte ens några 6 Gb minnen än? Eller?

2st Triple-channel: 2x3x4gb DDR3!
Det vore nått det

EDIT: Slött av mig

Av sebber

Fick svar efter mail till Inet.se i alla fall, som jag köpte av. Enligt dom gäller garantin i 1 år.

Det övriga jag hittat som lösning är reklamation, som man kan göra upp till 3 år efter köpet, men efter 6 månader så är bevisbördan på kunden att visa att det är ett ursprungsfel och det är väl inte helt lätt i det här läget antar jag.