Inlägg

Inlägg som Eptk har skrivit i forumet
Av Eptk

Varit medlem här ett tag nu och jag har inte varit superaktiv i jämförelse med förut. SweC var en sida som besöktes dagligen, gärna ett flertal gånger per dag tidigare men har också valt att lämna siten för att hänga på andra ställen på senare år.

För mig personligen så handlar det främst om:
- Tester och nyheter har gått ner sig rejält som många tidigare påpekat.
- Upplever ofta tråkig stämning i trådar (moderatorerna gör väl såklart så gott de kan men finns ett flertal medlemmar som borde stängs av för länge sen)
- Feedback-forumet har fått mycket tips i förbättringar till siten men möts oftast av "det finns inte i planen för i år" följts av "vi har inte lagt in det i årets planering (om tråden eller liknande ämne kommer upp efter x-antal år igen). Detta gör att feedback-forumet känns ganska onödigt om ingenting ändå tas emot
- Saknar mycket gamla medlemmar som också av olika anledningar slutat hänga här. Det är såklart en påverkan av att jag själv inte hänger här på samma sätt längre så jag inte känner igen lika många men förut var det som att jag kände igen majoriteten på forumet och man hamnade ofta i goa diskussioner med samma medlemmar flertal gånger. Var alltid kul att stöta ihop med en känd "avatar" i en tråd.

Det finns såklart flera saker som påverkar att jag inte hänger här längre. Jag är fullt medveten om att mitt inlägg bara blir ett i mängden och att ingen kommer att sakna mig och det är helt ok :). Men när jag ser hur @enviro bemöter mycket av den kritiken på det sättet han gjort en sida bak i tråden så får i alla fall jag en väldigt oprofessionell bild av hur sweclockers drivs. Det är ingenting jag haft förut och det gör mig faktiskt inte så sugen på att bidra till att siten lever vidare heller. Det blir lite som sista spiken i kistan för min del och därför väljer i alla fall jag att lämna SweC (därav att jag loggade in och skrev detta inlägget).

Som sagt ingen som kommer sakna en gammal räv som mig här men om någon medlem som jag haft trevliga diskussioner med under åren känner igen min avatar/mitt nick så vill jag bara tacka för en väldigt god tid på sweclockers med fina minnen. Ibland är det viktigt att bara släppa taget och gå vidare

Önskar SweC såklart lycka till i framtiden och allt gott.
/Eptk

Av Eptk
Skrivet av Flutters:

Fick hem lite gott ifrån Gränna också.

https://i.imgur.com/vTbb3MG.jpg

Stort sett aldrig inne på detta forumet längre och det första jag ser när jag väl går in är detta. Fick bli en egen order på lite hallon- och lakritskolor nu bara för det. Tack för det

Av Eptk
Skrivet av Laddin:

Tycker det är en märklig diskussion oavsett. Man spelar ju PC just för att slippa handkontroll? Handkontroll är ju generellt jobbig, minns tiderna man spelade fps-spel som t ex Halo med kompisarna och det kändes hur gimpat som helst med att sikta med handkontroll jämtemot hur man var van vid mus och CS 1.6. Att då gå emot och köpa till handkontroll för PC ?... Nä, jag har aldrig varit ett fan av handkontroller.

Du kanske spelar på PC för att slippa handkontroll. Jag likt många andra använder handkontroll till spel även på PC, dels för att vissa spel gör sig helt enkelt bättre med handkontroll (exempelvis soulsbourne-serien) men också för att ha valet att kunna spela via dator men ändå softa med handkontroll i exempelvis soffan. Bara för du gör på ett sätt innebär det inte att resten av världens befolkning gör detsamma.

Av Eptk

När jag gjorde min uppsägning sa jag bara att det modemet jag fick av dem gick sönder efter 2-3 år och att jag efter det köpt in mitt egna så då var det inte mer med det. Och nej, jag behövde inte betala något för det.

Av Eptk
Skrivet av RVX:

Ok, trodde det motsatta. Men bra att veta.

Bytte fläkten på en av mina PS5 innan jag lämnade in den och det var inga konstigheter för mig i alla fall.

Av Eptk
Skrivet av RVX:

Antar att garantin ryker om man byter fläkt? Nån som har bytt och provat skicka in det för reparation eller liknande?

Det är inga problem.

Av Eptk
Skrivet av Otori:

Kan inte annat än gratulera!

Är själv 180 och ligger på 97kg.
Har så jävla dålig karaktär och en fru som köper hem och kan äta vad dom helst utan att det märks.
Inget direkt superläge som utgångspunkt.

Fuskar nästan varje dag med läsk till lunchen (äter alltid ute pga jobbet). Hade det inte varit för att jag går mellan 6000-15000 steg om dagen i jobbet så hade det varit tresiffrigt på vågen.

Det är sjukt svårt att bryta mönster när man är 45.

Tackar.

Som nämnts i tråden tidigare finns det många sätt att gå ner i vikt och det gäller ju att hitta det som fungerar bäst personligen. Jag gör som dig att jag äter väldigt ofta lunch ute i jobbet. Jag äter precis samma saker som jag alltid gjort, bara mindre mängd. Kalorier in, kalorier ut så att säga.

För en del personer fungerar det att ställa om vissa vanor helt medans andra behöver trappa ner. Alltid bra att se på råd från andra men man måste också hitta något som fungerar för en själv. Jag drack endast lightläsker tidigare men nu har jag blivit så van med vatten så något sötsug existerar inte för mig längre heller. Lakrits kan jag bli sugen på ibland och köpa men även då köper jag i en rimlig mängd.

Försök hitta ett mindset och en vilja inom dig och om du faktiskt vill göra en förändring och gå ner i vikt. Att frugan köper hem godsaker kan såklart locka men ett förslag jag läst på andra ställen är att hon kan skaffa sig en liten låda där hon har sina saker och du slipper bli påmind om de sötsakerna varje gång du öppnar skafferiet.

Oavsett så lycka till! Ingenting är omöjligt.

Av Eptk
Skrivet av RVX:

Helt rätt
Jag har nog inte legat under 90 som jag gjorde efter typ 2,5 månader efter att jag började, sen minst 15 år tillbaka eller nåt. Får se vart vi landar till slut.

Vi kommer klara det galant tror jag.

Av Eptk
Skrivet av RVX:

Tack tack
Hoppas det går lika bra för dig också
Känner att jag är rätt nöjd med var jag är nu faktiskt, känner liksom att det räcker. Och man ska ju inte stirra sig blind på siffror som BMI och liknande. Var mest intressant att veta.
Ilands-problemet blir att dyrare inköp av kläder som man gjorde innan denna resan började...inte var så smart
Köpte t.ex på mig en helt ny skidutrustning, och passar gör det om jag drar åt Känner liksom att nu räcker det.

Hehe. Jag har lyxen att jag var väldigt smal tidigare och varit för lat att inte gjort mig av med alla kläderna jag hade då så jag har faktiskt kunnat gå tillbaka till dem nu vilket är trevligt. Men sen är det ju också roligare att köpa kläder efter resultat, blir ju väldigt tydligt att man går åt rätt håll när storlekarna krymper.

Men ja det går allt bra för mig med. Jag kommer nog lägga mig mellan 76-80 någonstans tror jag. Jag har dock styrketräning i min rutin också. Sen är det som du säger att man ska inte stirra sig blind på siffror utan huvudsaken är ju att det känns bra och att man är nöjd med spegelbilden.

Av Eptk
Skrivet av RVX:

Lever denna tråd längre? Ska dra en kort sammanfattning av min resa sen mitten av juli, så på pricken nästan 5 månader. Är 1,81 och började på 99,7kg, nästan 3-siffrigt, vilket jag passerade nån gång och då kände jag bara att nu räcker det. Så började helt enkelt med att skära ner helt och hållet på snacks (chips primarly) och dricka, utan endast för 1 gång på helgen med en fuskdag. Ingen träning eller liknande, är en typisk person som köper saker och hoppas på nya och roliga saker hela tiden, för att sen låta intresset dvala bort.
Är nu inte ens ett halvår senare nere på nästan under 80kg, stod på exakt jämt imorse. Helt sjukt vad snabbt det har gått, tycker jag själv
Inte billigt med en garderob där man endast kan använda 2 av typ 17 par byxor eller nåt.
Räknar jag på mitt BMI så får jag [1,81m & 81kg] så får jag exakt 25.
Hur går det för er andra?

Började själv i september och väldigt lika stats som dig. Är 182 och hade starktvikten på 100,2. Är nu nere på 85,3 så nog går det fortare än vad man trodde från början. Grattis till milstolpen.

Av Eptk
Skrivet av Microapple:

Beställde måndag kväll (8/12) från NetOnNet och hade den dagen efter i instaboxen. Har bevakat lagersaldot hos dom större butikerna några dagar och beställde direkt den var i lager. Verkar komma in ett par stycken helt plötsligt på både NoN och Elgiganten

Tackar så hjärtligt för din återkoppling så hoppas jag att tele2 som i mitt fall kan trolla fram en snart också. Njut av din nya telefon och god jul.

Av Eptk
Skrivet av Microapple:

iPhone 13 Pro Max 256GB. Har alltid kört android men blev att testa något nytt nu. Hittills riktigt nöjd och fungerar bra att synca data med Google kontot
https://imgshare.io/images/2021/12/07/5497B835-2935-45C0-B3FF-99C325997A91.jpg

Får man fråga hur lång leveranstid du hade eller köpte du direkt i butik? Beställt en via jobbet nämligen och lagersaldot hos leverantörer ser inte superljust ut.

Av Eptk

@Albanach. Som någon annan tidigare nämnt i tråden vill även jag tacka dig för en riktigt intressant läsning. Jag har själv inga frågor men har verkligen uppskattat dina välformulerade svar. Tack för din insats!

Av Eptk

Bärbar dator för enklare ändamål. Budget max 6k

Hej,

Ingen vidare koll på laptops så vänder mig hit. Letar efter en bärbar dator som främst kommer användas på resande fot, tågluffande kan vi väl kalla det.

Skulle behöva klara följande:

  • Betala räkningar

  • Netflix/Youtube-tittande

  • Enklare office-användning (Word)

  • Lagra bilder och videoklipp från semester (ska dock inte redigeras på datorn)

Vore också trevligt om datorn enkelt kan kopplas in till en TV vid de tillfällen jag har tillgång till det.
Ganska simpla grejer alltså.

Tack på förhand.

Av Eptk
Av Eptk
Skrivet av Mono:

Märkligt, då måste det vara något fel på din PS5.
Då den stöder 5GHz istället för PS4:ans 2.4GHz.
https://www.pushsquare.com/news/2020/11/ps5_download_speeds_a...

Skrivet av Bonovox85:

Troligen inte fullt kompatibel med wi-fi routern då skulle jag tro. PS5'ans har ordentligt snabbare wi-fi hastighet när det gäller nerladdningar m.m. PS4 var odrägligt seg ofta.

Skrivet av prolundh:

Hade inte direkt problem med wifi som inte anslöt- dock så ville inte ps5:an självmant välja 5 ghz bandet, fick göra det manuellt. Kör UniFi UDMPro med deras accesspunkter. Skiljer ju x antal hundra mbit/s mellan banden

Skrivet av Zeloux:

Min signal styrka är 100% och jag får 120mb download speed och 11,4 mb upload speed men jag laggar i varje spel och kan nästan inte ens spela det är något fel med själva wifi adaptern i ps5 tror jag så jag ska testa en lan kabel senare. 👍🏼 Jag kan få upp till över 300mb men får bara 120 på 5.ghz

Skrivet av Mono:

Ja kör med kabel om du har möjlighet, är ju alltid bättre.

Pallar inte leta upp alla inlägg men ta gärna diskussionen i rätt tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1589622-traden-om-play...

Som nämnt tidigare så följer en del folk tråden i hopp om inlägg där det kommit in nya möjligheter för en order av PS5, tänk då på att de får notifikationer för nya inlägg. Diskussioner om konsolen i övrigt tar ni i tråden om PS5.

Av Eptk
Skrivet av NovaTotalo:

Någon som kollat fläktarna på PS5 som kom från Netonnet förra veckan? Mitt har ligger på posten sedan i Måndags (orkade inte hämta det, och glömde bort det innan idag när jag var och handlade), så har inte möjlighet att själv kolla.

Kolla här: #19124565

Av Eptk

Frågor om fläktar får ni ta här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1589622-traden-om-play...
Frågor om coil whine tar ni här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1614827-playstation-5-...

Det är helt slumpmässigt vilken fläkt ni får i era konsoler. Bara för en person får exempelvis NMB från netonnet behöver inte det betyda att ni alla får det för de gjorde bokningarna samtidigt.

Vänligen håll er till topic nu då personer som försöker få tag i konsoler följer tråden och följer man en tråd får man även notiser.

Har ni frågor angående fläktar och/eller coil whine för PS5 kan ni PM:a mig eller skriva i någon av ovanstående trådar.

Av Eptk
Skrivet av KlosterKatten:

Ni som plockat upp ps5 från postnord beställt på MM, det var packat i en brun låda va? Måste hämta med vagn och vill inte att folk ska se att the are en ps5, du blir jag bestulen!

Ja, det är inpackat i en låda.

Av Eptk
Skrivet av TheEngelMeistro:

Hur ofta har Elgiganten utlottningar?

Brukar vara ungefär 2-4 veckor mellan varje utlottning.