Inlägg

Inlägg som slusk har skrivit i forumet
Av slusk

När jag testar att köra dom förinställda överklocknings allternativen som finns i Cellmenu så kommer datorn stabilt upp i 2450MhZ men ändrar men när jag ändrar nått i bios själv till över 210FSB så bootar inte datorn upp

Nån som har nått tips på vad jag kan ha missat?

Men tack ändå för hjälpen Infa, nu ska jag ut i kylan och jobba 9 timmar känns ju lagom kul

Av slusk

Jag ska boota om och kolla upp det i bios men har för mig att det står att dom ska ligga kvar på 100Mhz för PCI-e och 66/33 för agp och pci.. men ska hoppa ut i bios och kolla igen.

Edit:

Nu har jag varit ute i BIOS och kollat och kan inte hitta vart man ska låsa pci/agp bus. Det ända jag hittar är PCI-e och den står på 100Mhz och nå mera än så hittar jag inte...

Jag har nyaste bios från MSIs hemsida och det är ett Phoenix bios med msi's undermeny som heter Cell Menu.. Hoppas nån har nå bra tips

Edit nr2:

Nu har jag varit ute och trixat men har inte hittat nånstans att låsa pci eller agp. läste på lite forum och tydligen ska dom låsas automatiskt? Jag kör nu datorn i 209mhz fsb och det funkar ju tydligen bra, men såfort jag ökar till 210Mhz så vägrar den boota upp.

Nån som har nått bra förslag?

Av slusk

Hmm vad gör jag för fel?

Jag sitter nu här och försöker skräma lite liv i min 3500+ (vience) men det går inte riktigt som jag vill.

Har läst en bra guide som går igenom allt steg för steg hur man räknar, hur man får fram max CPU clock och max Mem speed etc etc. Datorn ligger på 34 idle och 45 load och minnena funkar bra i memtest.

Allt är bra tills jag ska börja att överclocka skiten... Jag drar ner minnena till 2/3 (166MHz PC2100) och kör med CPC disable och datorn bootar upp och minnen går i ungefär 133mhz.

Så jag bootar upp till BIOS igen och smeker på FSBn till 205 och den bootar, tar jag 210 bootar den inte oc jag får redan då sänka HTT till 4X för att få den att boota upp med 210MHz FSB. Men ska väl iaf inte behöva sänka till 4X redan på 210Mhz menar blir väl ändå bara HTT = 2100 och det ska ju inte vara nån fara för en A64.

Kan det ha nått att göra med revisionen på CPUn eller är det nått annat jag har missat? Har testat att öka på vcore också med 0,1V men tyvärr samma resultat...

Jag har ett MSI K8N Neo4, 3500+ och crosiar Value select minnen (2*512) X850XTPE och ett 450W nätagg.

Av slusk

Tack och bock
Trodde jag hade kollat runt på dom flesta sidor och på google men ikke då

Blir till att beställa en sån då och stoppa upp den nya zalman kylaren i nått trångt brunt hål...

Av slusk

Passiv Chipset kylare...

Jag köpte mig igår en ny fin Zalman ZM-NB47J i tron att min dator skulle bli lite tystare... Men till min stora besvikelse så passade ju inte skiten... Trodde jag har läst på allt och det hade jag nog gjort, men har dessvärre inte öppnat burken och kollat.

Nu är det så att min NB sitter under grafikkortet och grafikkortskylaren som en är en AC. Jag har ett MSI K8N Neo4 och ett X850XTPE och det är kanske bara 1-2cm fri höjd från orginal kylaren till grafikkortet vilket blir lite tight att få in Zalman flänsen då

Så jag tittade runt och det ända jag kan finna som kan passa är Thermalright HR-05-SLI ( http://www.thermalright.com/a_page/main_product_hr05sli.htm ) kan det stämma? men då kommer den stora frågan vart kan man få tag på en sån? Står på deras hemsida att pcb.se ska ha deras saker men inte den.

Nån som har nått annat bra tips att ge mig för att få passiv kylning på nordbryggan då mitt grafikkort är i vägen för Zalman kylaren?

M.V.H Tomas

Av slusk

Jag har samma moderkort och det funkar att ändra HT... Du måste gå in i en annan del av bioset och ändra HT till 4x

Av slusk

Jo det var ju lite så jag känner...

Menar skulle vilja ha 1024mb ram till fast om jag nu köper det för kanske 1200kr och sen nästa år köper ett nytt moderkort och ny CPU så är ju mina minnen då överflödiga... Lite av ett moment 22

Vilken ny sockel ska man satsa på nya från pentium eller kommer AM2 hålla ett tag framöver? Vet ju att nya c2d verkligen krossar det mesta nu...

Funderar på att köpa ett nytt moderkort,cpu och 2gb ram och kanske använda min 3500+ till en HTPC eller kanske sälja den... Hur som hellst skulle det sitta fint med en fetare plånbok nu

Av slusk

Enligt en ansvarig här på Sweclockers.com så håller just nu Sweclockers på med en recension av denna produkt. Vilket skulle komma upp till denna vecka eller tidigt nästa vecka.

Så du får så snällt som mig sitta och vänta på att testet blir klart innan vi kan göra det sista beslutet om vi ska köpa eller inte

Så håll ut lite till

Av slusk

Bra att du sa det så alla andra smarta folk slipper klaga mera på det

Tänkte dock inte bara just på BF2 utan mera över huvud taget... Vilket är den största flaskhalsen i mitt system?

Tänkte om man skulle uppgradera nått är det då 3500+ som ska bytas mot en C2D eller är det mitt X850XTPE som ska bytas ut mot nått nyare kanske 8800 eller ATi's DX10 lösning?

Av slusk

En snabb fråga om lite tips

Jag börjar bli lite små trött på att spelen ska lagga nu på min dator så funderar på att köpa lite nya saker till den eller kanske kräma ur det sista ur sakerna.

Jag har en 3500+. X850XTPE och 1024mb dual och funderar nu vad som kan vara den största boven i dramat till att spel laggar och har sig?

Är det 1024mb ram som är lite för litet när man drar på 1024*768 i BF2 eller är det nått av det andra som är boven?

Funderar på att köpa lite bättre kylning och dra på processorn till 2,5GHZ och även smeka på grafikkortet med lite extra mhz. Kommer det ge nå speciellt stor prestanda boost menar ligger ju på 6478 poäng i 3dmark 05 är det normalt för mina prylar?

Önskar man hade en fetar plånbok så man kunde köpa samma saker som dom andra stora pojkarna

Av slusk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PowerSupply
mx: Ett (förhoppningsvis vettigt) test på Reserator 2 kommer här på SweClockers inom kort.

Du vet inte inom vilken tidsrymd det handlar om?

Av slusk

Tackar för alla bra tips.

Jag ville ju helst ha ett system som klarade av att driva min 3500+,moderkort och x850xtpe och kanske även klara av att kyla det om jag skulle vilja överklocka det lite.

Jag kör just nu med 2st ADDA 120mm i chassit och orginal kylaren till processorn på 1600RPM och sen har jag AC Cooling på mitt grafikkort.

Kanske man skulle satsa pengarna på en passiv kylning till chippset på moderkort (har ett MSI K8N Neo4), en ny cpu-kylare till prollen och kanske ett passivt nätagg?

Menar är ju ingen hardcore överklockare precis men skulle vilja ha lite tystare burk. Har ett Lian-li V1000 tror jag det heter...

Tacksam för nån bra lösning

Av slusk

Tips på Vattenkylning

Nån som kan tipsa om ett bra och tyst vattenkylningspaket för runt 1500-2500kr som skulle kunna kyla min 3500+, X850XTPE och moderkort bra och tyst?

Har tittat runt och lite extra på Zalmans nya passiva system hur är det egentligen skulle den klara av mina saker om man även kände för att vrida på lite mera kraft ur sakerna? Eller ska man satsa på ett vettigt paket från waterchill eller nått sånt?

Ska man satsa på en radiator för 1,2 eller 3 fläktar om man nu ska köpa nått inte allt för overkill? Vill ju mest ha ner volymen och kanske kunna överklocka lite i framtiden...

Har tittat runt men "tyvärr" är ju utbudet för stort för att man ska bli klok på det, Tacksam för tips!

Av slusk

Och Windows Vista och allt jävla skydd som kommer vara inbyggt i M2 socketen, moderkortet, grafikbussen, grafikkortet! Kommer ju inte ens så surfa porr längre!

Av slusk

Ja vad ska man säga...

Vet inte vad man ska tycka om detta! Visst vissa saker i Vista har ju såna fördelar för att förhindra virus och liknande men nu börjar det gå för långt!

För mig kommer det iaf blir till att köra WinXP tills nått ljushuvud kommer på ett sätt att komma runt det i Windows men sen hur dom ska lyckas komma runt det på hårdvaru nivån blir ju jobbigare! Bara hoppas att det kommer att gå att meka bort den dära fritsh på nått sätt!

Annars blir det väl helt enkelt till att köpa en dyr jävla dator bara för att kunna få spela spel på och sen ha kvar denna för att köra XP och göra sina små hyss på! För dom lär ju fan inte komma åt oss som sitter kvar på våra gamla saker... eller?

Nej usch och fy för TCPA!!!