Inlägg

Inlägg som hypermode har skrivit i forumet
Av hypermode
Skrivet av Komplett:

Jepp, MW2 ingår när du köper ett kort.
Info finns nu på siten: https://www.komplett.se/kampanj/180425/intel-arc

//Erik

Tack för svaret.

Av hypermode
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det känns som att varannan studie säger att spel är dåligt och varannan säger att det är bra, varför kan man aldrig få ihop helhetsbilden att det har både för och nackdelar, precis som de flesta andra aktiviteter.

Jo. Lite samma som studier om intag av kaffe och rött vin. Varje år dyker det upp en studie som säger att det är positivt och nästa studie säger att det är negativt.

Å andra sidan är det nog ämnen som är lite kniviga att penetrera för att få de korrekta analyserna.

Men vad det gäller barn/unga som spelar spel regelbundet verkar studier visa att det är positivt på olika sätt för deras kognitiva förmågor. Men spelande är kanske inte enbart positivt, kanske negativt i andra aspekter.

Av hypermode

@Komplett

Tänkte på Arc-korten som ni kanske får in om några dagar, i US följer det med ett par spel som bundle. Lite lite med information i stort på er sida för korten.

Av hypermode
Skrivet av Base_Camp2:

Nu har jag bara handlat från MDPC-x då jag tycker dom har bra utbud på färger för mitt behov, funderat på paracord men inte hittat någon sida som har bra utbud av kulörer för min del Du kanske har tips?

Kolla på paracord.eu, troligtvis hittar du inte på en färg / ett mönster de inte har.

Skrivet av Base_Camp2:

Nästa grej jag vill prova att lära mig är att instället för cablecombs så typ syr/knyter man ihop kablarna med tråd (sytråd?) ser rätt så snyggt ut när man gör det

Eller så köper du haktappande snygga cable combs som clockwerkindustries.com har. Alphacool:s Eiskamm är rätt diskreta också och billigare att köpa, men fortfarande fräst aluminium, dock såklart inte samma kvalitet som Clockwerk Industries. Har inte klämt på MDPC-X:s cable combs men från bilderna ser de OK ut för att vara plast men väldigt tjocka, och plast är fortfarande plast.

Av hypermode

Önskar att kontakten inte hade vinklarna på sidorna utan i princip helt L-formad. Hade varit mycket cleanare tycker jag.

Skrivet av Base_Camp2:

Gör mina egna kablar från grunden, finns allt man behöver hos MDPC-x, kul grejer att pilla med

Jo. Köper också det jag behöver som också finns i deras sortiment - bra grejer. Men deras sleeves är inget för mig, tycker Paracord är tusen gånger snyggare med en mognare look än plastkänslan som MDPC-X:s sleeves. Samt att det finns i jämförelse ett enormt utbud av mönster på Paracord jämfört med det MDPC-X har i sortimentet.

Av hypermode
Skrivet av ipac:

Dahmer och Bäst i test

Ja, alla tillagade biceps är inte lika goda.

Av hypermode

Kvinnofängelset på TV4 kl. 01:00.

Av hypermode
Skrivet av DennisOlof:

@hypermode aha så det måste vara rätt kablar för att det ska funka, måste kolla vad det är för något då. Eller är förlängningar det enklaste där man slipper de andra problemen kanske ?

Enligt den här:

https://www.corsair.com/eu/en/psu-cable-compatibility

blir det korrekt med det du länkade också.

Men det här må ju vara bättre i så fall än att köpa 2 lösa kablar?

https://www.inet.se/produkt/6903325/corsair-sleevade-kablar-t...

Blir ju samma pris.

Av hypermode

Om det är Corsair-agg skulle jag nog köpa deras färdiga kabelkit given att längden är OK och det är rätt standard på kablarna, den klart vanligaste pin-out-standarden på Corsairs agg är numer Type 4, men du må kolla upp vilka kablar ditt agg använder. Tror standarden bl.a. brukar stå på de kablar som följde med ditt agg, på kontakten för sidan som sätts i själva nätagget, i alla fall på Corsairs.

Seasonic har också bytt pin-out-standard till något mer enhetligt än de hade förut för deras olika agg, och de nätagg de tillverkar för andra märken som Asus, Phanteks och ett par andra. Men där är det lite grötigare och du må kolla upp mer precist att det är rätt kablar. Jag har dock aldrig sett att Seasonic säljer egna kablar. Cablemod är ett alternativ men kanske lite dyrare än du/han/hon önskar. Det är tyvärr lite grötigare som sagt, t.ex. Seasonic gör ju NZXT:s nätagg och medan det nätaggets pin-outs följer Seasonics egna standard så har NZXT beställt att kontakten för just CPU på nätagget ska vara bytt till den andra typen av kontakt än den Seasonic själv använder, i övrigt exakt samma. Troligtvis för att NZXT vill skoja. Nej, men typ.

Så det absolut enklaste och billigaste är att köpa extension-kablar som ju fungerar att sätta som förlängning direkt på kablarna som går från nätagget.

Här är lite länkar:

Eller så beställer du värstingkablar som ser signifikant bättre ut än Cablemods egna, enligt mig. Men kostar såklart in i h-:

Eller så beställer du ett custom-set av mig. Allt det kostar är din förstfödde.

Av hypermode

Min Gen 1 12,9" är fortfarande en riktig trooper och är inte seg eller någonting heller. Dyr då men jag har använt den några timmar i stort bokstavligt varje dag sedan jag köpte den för hur länge sedan som helst.

Av hypermode
Skrivet av Yatagarasu:

RTX 4070 Super eller eventuellt Ti låter isåfall mer i linje med deras tidigare segment, så länge de inte tryckt de suffixerna på lådor och kort då redan också

Jo, men jag tänker lite på det där GTX 1660-kortet som var lite utan naturlig plats i deras produktlinjer. Jag tror att Nvidia nu gjort 12 GB-versionen av 4080-kortet utan naturlig plats också då de, tror jag själv, definitivt vill kunna släppa ett "vanligt" 4070 senare för ett visst planerat pris.

Skrivet av Fenrisulvfan:

RTX4090 borde kosta 13000:- i Sverige ($899) då det är cirka 60% bättre (och 2 år nyare) än ett 3090Ti som borde kosta 7899:- ($535). Detta baserat på prestanda och pris i förhållande till RX6500XT för 1890:-($127).

Med samma mått borde 4080 16GB kosta runt 9k ($650)

Jo fast inget annat än vad folk köper och betalar är vad som spelar roll. Radeon-korten har också raytracing-prestanda som är i närheten av utan värde.

Skrivet av Nimin:

I rasterisering, som faktiskt oftast är viktigast kommer utan tvekan Rdna3 mäta sig med 4090. De kommer inte till marknaden med en monolitisk cpu utan med en chipletdesign. Men risken är att en hel del spel inte är helt optimerade för detta. Precis som det är olika hur mycket cores spel drar nytta av.

Jag tror RDNA3 kommer bli ett wow-moment. Men billigt blir det inte 😅 Fast de borde egentligen kunna sälja billigt då deras GPU bör vara mycket billigare att producera tack vare just chipletdesignen.

Jo, troligtvis lägger de sitt pris lite under "motsvarande" GTX-kort som vanligt. Hoppas att deras raytracing gör ett stort hopp från förra generationen för att få Nvidia att börja svettas lite.

Skrivet av korda:

Det är ändå nördar som är deras största kundbas och de är ofta ganska klyftiga.

På något sätt värmer mig denna mening... nördar är ofta ganska klyftiga.

Av hypermode

Vore det inte naturligt med namnet 4750?

Av hypermode
Skrivet av Gender Bender:

Kan det verkligen vara så dyrt att producera dessa chassin? Nog för att det är bastanta grejer, men det känns som att Louqe borde kunna hitta en fabrik som kan tillverka dem för en billigare peng, om de kostar mer än 160 dollar att tillverka.

Jo fast är det machined aluminium så blir det rätt svårt att komma billigt undan tror jag. Det måste svarvas bort en hel del aluminium från block som är förhållandevis dyra redan.

Av hypermode

Vänta på recensionerna på nya grafikkorten och kolla hur mycket de påverkar nuvarande generation.

Av hypermode

Håller med de andra här. Har haft en rätt fin anläggning med Klipsch. De har en fin spelglädje i sig men kan vara lite genomträngande högst upp. Vad som gjorde stor skillnad för mig var när jag köpte en bas till setupen, balanserade ljudet och jag märkte att jag inte höjde volymen lika mycket för att få samma "tryck" när jag spelade musik/film, och då förändrades ljudet signifikant. Så jag skulle föreslå antingen det eller om det är ett mindre bra alternativ om du t.ex. bor i lägenhet att byta till något annat märke. Gå till någon butik och köp där efter att ha lyssnat lite.

Av hypermode
Skrivet av Nisse977:

Hej!
Eftersom jag är bortrest nu så kan jag inte kolla. Men jag har några bilder på innehållet sen tidigare. Ser en 6-pin strömförsörjning till CPUn. Sen är det sata-power kontakter minns jag.

Ok, 6-pin var lite udda men kanske inte helt knepigt i och med att det är färdiga Dell-kontorsdatorer. Tyvärr var jag bara ute efter 8-pins CPU-kontakt.

Av hypermode

Tjena. Vilka strömkontakter är det? 24-pin antar jag men cpu-kontakten?

Av hypermode
Skrivet av medbor:

Ett kösystem med:
Bankid-verifiering
En köplats per konto
Betala 100kr för att stå i kön (kan återbetalas)
Ett dygn från bekräftade kort att betala eller återbetala depositionen
Troligen separata köer för olika kort (åtminstone per tillverkare, många har krav)

Tänk Steam Deck

Slutpriset behöver inte vara förutbestämt vid bokning av köplatsen

Fritt att boka ny köplats när köp gjorts eller återbetalats

Jag tycker detta är det bästa, med tillägget att man kan i en och samma kö vänta på de modeller man är intresserad av. T.ex. jag vill ha Asus eller MSI-kort så när en eller båda av dessa finns för försäljning via kön kan jag välja 1 kort. Kommer det bara 1 av modellerna kan man välja att hoppa över det och får längre fram bara möjlighet att köpa den/de andra modellen/rna.

De som vill att man hela tiden ska leta några sorts marknadstoppar behöver inte förklara vad tillgång och efterfrågan är för något. Det är helt enkelt enligt mig med flera en tråkigare upplevelse än situationen redan kommer vara.

Hörde om ett företag som sålde en programvara på abonnemang. Några färska ekonomer kom fram till att de skulle maximera deras vinst genom att höja deras pris tills de tappade en viss stor andel kunder och då skulle de backa lite och vips har de optimerat deras vinst. Ja vad hände. De förlorade en större andel kunder än vad de hann justera tillbaka för och många kunder hade redan lagt in i pipelinen att de skulle byta programvara. Spelade ingen roll om dessa unga ekonomer bad dem återvända som kunder; de hade redan lämnat en äcklig smak i munnen och oåterkalleligt sabbat företagets rykte.

Jag kommer inte köpa ett 40x-kort så för mig blir det ingen skillnad men detta är risken Komplett löper med en sådan tillgång/efterfrågeidé som ett par snubbar i tråden tycker är genial. Och detta är samma anledning till varför Microsoft och Sony inte höjde sina konsolpriser även fast de utan vidare har kunnat när det var som mest fördelaktigt för vinster att göra det precis vid den stunden.

Av hypermode
Skrivet av Michaelscott:

UFON/UAPs har jag nördat ner mig i senaste halvåret Väldigt spännande vad som pågår inom department of defence och US navy/airforce. Flottan medger att "unidentified flying objects" är på riktigt.

Dock ska tilläggas att detta gjorde de även vid starten av Skunkworks tidiga plan för de ville ju såklart att folk inte skulle börja räkna på kapaciteten av vad de byggde.

Av hypermode

Kebab är mega. Men man vill ju ha strips till, inte ris, så då blir det ju inte nyttigt käk.

Hur som helst, det viktiga är att be om de 3 såserna i små koppar bredvid tallriken. Det är det enda riktiga. Så blir inte stripsen blöt och man väljer, dippar och växlar såserna som man känner.

Såser: Vitlök - kritiskt viktig, stark sås - mycket viktig, mild sås - inte så viktig men ytterst trevligt att ha med, lite som smakreseter för att njuta 100% kebaben igenom.