Inlägg

Inlägg som hypermode har skrivit i forumet
Av hypermode
Skrivet av Gorian:

Tveksamt om detta är vidare lönsamt rent inkomstmässigt för Valve. Mer handpåläggning och stökiga processer jämfört med att kränga nya enheter.

Skulle tippa att de gör det i försök att vinna marknadsandelar samt (kanske främst) för att boosta sin CSR (Corporate social responsibility).

Hursomhelst, håller med om att sånt ska premieras, så det är ju bra

Det beror på vad man tar in. T.ex. Microsoft / Sony har alltid sålt sina konsoler på subventionerade priser för att ta igen det på spellicenserna utgivarna betalar till dem för varje sålt exemplar av spel. Nintendo har aldrig gjort det men de har också haft teknikspecs som är två generationer efter.

Av hypermode

Bose har några som jag tycker är riktigt bra:

https://www.bose.se/sv_se/products/speakers/soundbars.html

Själv har jag Soundbar 500 under min skärm och tycker den är förvånansvärt bra givet det lilla formatet.

Värt att kika lite på.

Av hypermode

Jag tror detta byte från de mer extrema designerna på chassin för Alienware bär en stor risk för att dra ner deras försäljning.

Ett chassi som ser klart mer normalt ut tar bort image:n Alienware alltid haft, vad som signalerat att deras datorer är mer spännande jämfört vanliga datorer, ja för de så kallade P12:orna, på grund av den marknad Alienware troligtvis haft. Denna analys utifrån min helt oinsatta idé om hur deras kundgrupp egentligen ser ut. Med ett vanligt relativt diskret och konventionellt 4x1x3-format är det liksom inget som skiljer Alienware från något annat på marknaden.

Av hypermode

Bara jag som inte gillar prisgaranti? Tycker det är lite respektlöst mot alla andra kunder som inte känner till andra butikers priser. Det är inte svårt att kolla upp men alla kanske inte har så stor koll. Jag tycker att butiker kan sätta ett pris de kan stå för direkt och inte kissnödigt försöka få varje sälj per individ till vilket pris som helst. Är jag ensam om denna åsikt?

Av hypermode

Annonsen är avslutad

Av hypermode
Skrivet av adamaszucs:

Jag tar gärna båda för 800

Tack för ditt intresse. Det är inte ett bud jag kan ta direkt, utan måste i så fall fundera ett tag.

Av hypermode

Annonsen är avslutad

Av hypermode

Logitech: Craft / Signature M650 / Desk Mat

Säljer 3 Logitech-produkter i utmärkt skick.

  • Logitech Craft tangentbord

  • Logitech Signature M650 mus

  • Logitech Desk Mat musmatta

Säljes enbart pga att jag haft dem på en praktik men nu blir de över då jag också har fler Logitech-grejer. Jag tycker att de är rakt igenom kvalitetsenheter och med superbra passform. Craft-tangenbordet har supersköna tangenter, USB-C, och är mycket smidigt att växla källa med om du har flera datorer. M650-musen har helt tysta knappar och med en skön känsla i rullhjulet. I övrigt är musen och musmattan knappt använda alls.

Logitech Craft
Nypris: 1750 sek
Mitt pris: 800 sek

Logitech Signature M650
Nypris: 400 sek
Mitt pris: 200 sek

Logitech Desk Mat
Köp båda så skickar jag med musmattan

Har rengjort enheterna försiktigt och utförligt med Qpad:s rengörings-kit.

Givetvis helt kompletta och med originalförpackning. Craft:ens kartong kan misstas för helt ny. M650:ens förpackning är i plast och öppnad så snyggt som man kan.

Finns att se och hämta i Östersund. Kan också skicka. Betalning önskar jag via Swish.

Tack, mvh / Herje

Läs hela annonsen här

Av hypermode

Custom sleeved designer-kablar - Red / Grey Diamonds

PSU custom sleeved designer-kabelset:

  • 24 pin MB

  • 8/8 pin GPU

  • 8 pin CPU

  • 4 pin CPU

Setet är för:
Corsair - Type 4

Detta set är handgjort av mig, och är unikt. Det finns alltså 1 exemplar av detta kabelset.

Materialet är av den tekniskt högsta kvaliteten och finishen för PSU-kablar:

  • MDPC-X 15 AWG wire

  • MDPC-X connectors

  • MDPC-X heatshrink

  • Molexs egna terminals

  • Paracord 550 Type III nylon-sleeves

  • Alphacool Eiskamm aluminium-combs

Längderna är valda så att du ledigt kan dra dessa i ett ATX-chassi:

  • 24 pin MB - 60 cm

  • 8/8 pin GPU - 60 cm

  • 8 pin CPU - 100 cm

  • 4 pin CPU - 100 cm

Setet väger nästan exakt 1 kg. Alla kablar är kontrollerade med multimeter och testade med dator. Totala kostnaden för materialet är lite över 1000 sek, ej räknat frakt eller övrigt som behövs för att göra ett set.

Om du är osäker på om ditt nätaggregat använder Type 4 så kan du se det på Corsair:s hemsida:
https://www.corsair.com/eu/en/psu-cable-compatibility

  • AX1600i (TITANIUM)

  • AX (TITANIUM)

  • HX (PLATINUM)

  • RM (2019)

  • RMi

  • RMx

  • SF

Kontrollera noggrant att just din Corsair-PSU fungerar med Type 4:
https://www.corsair.com/eu/en/psu-cable-compatibility

Dold text

Pris:
500 sek

Notera att priset är mindre än kostnaden för enbart materialet, samt signifikant mycket mindre än vad det kostar att beställa liknande custom sleeved set av samma finish.

Kablarna finns att se och hämta i Östersund, och kan annars skickas. Betalningen önskar jag är via Swish.

Mvh / Herje

Läs hela annonsen här

Av hypermode

Jag köpte ett ARC 770 LE vid lansering.

Gillar kortet i stort men egentligen i huvudsak därför att det är lite spännande med något helt nytt från en helt ny aktör. Men sedan också givetvis därför att det är det snyggaste grafikkortet som släppts på grafikkortsmarknaden, vilket ju är viktigt när man har ett open case där datorn också är en staty på mitt bord.

Spelar inte så mycket men upplever det fortfarande rätt kasst pga drivrutiner, kortet kommer inte till sin rätta. Har strul med youtube-video; vet ej om det beror på Firefox eller ARC. Men eftersom jag är galen är det fortfarande värt det för känslan av kortet i sig ger mig.

Av hypermode

Grabbar det är rätt svårt att installera denna SSD, kritiskt att man kollar denna tutorial före man använder den:

Jag behövde återvända till instruktionen flera gånger innan jag fick till det.

Av hypermode

Tur jag har Intel Arc. Slipper alla problem med latjo drivare...

Av hypermode

Jag är rätt låst till iPhone:s av ett par anledningar. Jag är rätt beroende (inte drogberoende) av att kunna köra min Apple Watch, samt Apple Music. Spotify har crap utbud för den musik jag lyssnar på.

Android upplever jag som mycket virrigt vad gäller inställningar samt att man läser ju fan varje månad om något i Android OS och appar som gör lite vad de vill med din data. Det kan jag inte acceptera.

Det är typ tragiskt att Microsoft fuckade deras telefon-OS. De hade alla förutsättningar för att lyckas men de gav fan i att köpa portar av de viktigaste apparna och då går det fort att dö på smartphone-marknaden. Var ett jäkligt coolt OS och de hade layout m.m. som kom till de andra OS:en 10 år senare. Ytterst tråkigt; hade lätt valt MS-telefon idag om den fanns.

Av hypermode
Skrivet av SuperSverker:

Enkla svaret är vägra standardroutrar (även detta helt klart en upplevelse med Telia eftersom du inte kan det, du måste få den skickad till dig så den går i retur) och köpa något riktigt, helst med kontinuerligt mjukvarustöd i form av "tredje part" ex WRT eller *sense varianter.

Jag kanske missuppfattar men jag kör med UBNT Amplifi-router med Telia utan några hiccups alls. Telias crap-router ligger oöppnad i kartongen.

I allmänt är jag mycket nöjd med min Amplifi-router. Har förtroende för UBNT och jag är för kass för att ställa in deras proffsgrejer. Amplifi har en riktigt smidig app som är enkel att förstå för en nätverks-noob som mig. Och den hojtar till när det finns ny firmware att hämta till den.

Skrivet av Thor:

Om nu tillverkarna producerade enheter med en livslängd som faktiskt är möjligt, såvida regelbundna uppdateringar/patcher släpps. Hur ska de då finansiera sin verksamhet?

För att det ska fungera krävs någon form av regelbunden betalning, lycka till att sälja in det hos en privatperson.

Har också tänkt på detta. Men kanske något som kan inkluderas i bredbandsabonnemanget som sedan av operatören köps från hårdvarutillverkaren?

Lite som upplägget med inkluderad VPN (även om det är bullshit när VPN:n är samma som bredbandsleverantören, men det jag menar är hur själva affärsidén ska säljas in mot kunder). Inte optimal lösningen men en teoretisk möjlighet i alla fall.

Skrivet av evil penguin:

Ett sådant upplägg skulle iaf kunna fungera. Man får tjäna pengar på att sälja hårdvaran primärt, istället för att ha en rutten affärsmodell som primärt går ut på att sälja medvetet ounderhållen mjukvara som ska skapa lönsamhet genom att folk ska kassera den tillhörande hårdvaran så ofta som möjligt.

Fast att sälja routrar med icke rimligt uppdaterade säkerhetsuppdateringar ger ju dig omedelbart ryktet och recensionerna om att företagets produkter är värdelösa på routermarknaden.

Av hypermode

Annonsen är avslutad

Av hypermode

Noctua NH-L12S / Noctua NF-A9 Black Swap

Noctua-kylning:

Noctua NH-L12S med helt oanvänd fläkt
Då fläkten aldrig installerats över huvud taget är kylaren funktionsmässigt ny. Nypris är 850 sek, mitt pris 550 sek. Fullt komplett, kartong, oöppnad kylpasta.

Noctua NF-A9 PWM Chromax Black Swap
Jag kan skicka med denna i köp av L12S:en för 140 sek. Nypris är 280 sek. Alternativt avhämtning som solo. Fullt komplett med kartong, aldrig monterad med skruvar. Vid köp av båda så kan jag skicka med Noctua-brackets för att fästa den i L12S-kylflänsen.

Ha det, mvh / Herje

Läs hela annonsen här

Av hypermode

Annonsen är avslutad

Av hypermode

Annonsen är avslutad

Av hypermode
Skrivet av AxxT:

Förstår jag rätt det är 500:- för allt? Alltså en komplett kabel set?

Riktigt snyggt btw!

Ja exakt, startbud 500 sek.

Min plan var förut att sälja custom designerkablar här på Swec där skillnaden mellan bud och materialkostnaden skulle gå till Erikshjälpen men jag hade bommat om marknaden på Swec. Så nu får jag sälja dessa på förlust tyvärr.

Av hypermode

Custom sleeved designer-kablar - Copper / Anthracite

PSU custom sleeved designer-kabelset:

  • 24 pin MB

  • 8/8 pin GPU

  • 8 pin CPU

  • 4 pin CPU

Setet är för:
Corsair - Type 4

Detta set är handgjort av mig, och är unikt. Det finns alltså 1 exemplar av detta kabelset.

Materialet är av den tekniskt högsta kvaliteten och finishen för PSU-kablar:

  • MDPC-X 15 AWG wire

  • MDPC-X connectors

  • MDPC-X heatshrink

  • Molexs egna terminals

  • Paracord 550 Type III nylon-sleeves

  • Alphacool Eiskamm aluminium-combs

Längderna är valda så att du ledigt kan dra dessa i ett ATX-chassi:

  • 24 pin MB - 70 cm

  • 8/8 pin GPU - 70 cm

  • 8 pin CPU - 100 cm

  • 4 pin CPU - 100 cm

Setet väger nästan exakt 1 kg. Alla kablar är kontrollerade med multimeter och testade med dator. Totala kostnaden för materialet är lite över 1000 sek, ej räknat frakt eller övrigt som behövs för att göra ett set.

Om du är osäker på om ditt nätaggregat använder Type 4 så kan du se det på Corsair:s hemsida:
https://www.corsair.com/eu/en/psu-cable-compatibility

Visa innehåll

  • AX1600i (TITANIUM)

  • AX (TITANIUM)

  • HX (PLATINUM)

  • RM (2019)

  • RMi

  • RMx

  • SF

Kontrollera noggrant att just din Corsair-PSU fungerar med Type 4:
https://www.corsair.com/eu/en/psu-cable-compatibility

Dold text

Pris:
500 sek

Notera att priset är mindre än kostnaden för enbart materialet, samt signifikant mycket mindre än vad det kostar att beställa liknande custom sleeved set av samma finish.

Kablarna finns att se och hämta i Östersund, och kan annars skickas. Betalningen önskar jag är via Swish.

Mvh / Herje

Läs hela annonsen här