Inlägg

Inlägg som Wh1spY har skrivit i forumet
Av Wh1spY

Köper till 95% allt kontant.
Större summor tas endast på delbetalning om räntan är försvinnande liten.

Av Wh1spY

Vad betyder siffrorna? Är det medlemsnr? Dvs lägre nr så är man mer king?

Av Wh1spY
Skrivet av Clasito:

Vid hockey, vid fotboll, vid tennis, ja vid typ all sport. Normalt film tittande ser man det väldigt ofta med, speciellt mot beiga toner. Ser förjävligt ut skulle jag säga då det innefattar mer än bara vitt. Är ju egentligen bara ett stort problem för 65” paneler från de senaste åren.

Alltså visst, jag kan köpa hockey.

Av Wh1spY

Njaaa, 720p upplösning?

Av Wh1spY
Skrivet av Squallie:

LGs OLEDs har ju problem att ens visa helvit bild korrekt. :/

Haha! När är det helvit bild på tvn? Kanske när du blir flashad i counter-strike... Som sagt, inget man märker av.

Av Wh1spY
Skrivet av Squallie:

Det är ju inte så att LGs OLED TVs är absolut bäst. Dom är bara billigast.

Man är ju bra dum om man köper något dyrare, för påstår man att man behöver den lilla skillnaden om ens märkbar, ja då vet jag inte vad...
Men sen finns det ju folk som köper ljudkablar för 20000kr per meter..

Av Wh1spY

2 veckor här enl tabellen, uppercase, lowercase, siffror och symboler. Får lägga till ett tecken så det tar några år iaf… 🫣

Av Wh1spY

G502X är sjuk, kommer köpa en till och lägga i garderoben utifall något skulle hända med denna, det första som ger sig lär vara batteriet. Älskar de optiska/mekaniska brytarna!

Av Wh1spY
Skrivet av Xelfeir:

Jag arbetar på PostNord.
Våra problem är sedan 10 år , helt administrativa, det är chef och ledning som lyft från marken och nu inte längre har någon kontakt med personalen eller förståelse för arbetets göromål. Skulle PTS tala med dom som arbetar fysiskt inom PostNord så skulle svaren bli helt annorlunda. Människorna som arbetar inom ledning, press, digitalt och hr ger enbart vilseledande information till folket, fotfolket har aldrig arbetat hårdare och med sämre ledning. Ingen sorterar posten dom går ut med, det görs av andra och vi har inte tid eller möjlighet att tala med varandra, allt kommer färdigsorterat och eftersom vi ofta ska gå andra turer än den man kan så är effektiviteten och vanan helt borta. En tur kan vara 5 timmar lång, på en slinga man aldrig gått, med post du inte sorterat själv, på en arbetstid på 3 timmar, ledningen har tappat bollen helt. Får du inte din pryl i tid är det för att brevbäraren har 9 timmars jobb planerat inom 7 timmars arbetstid. Senaste planen är att sparka all personal utan körkort, även folk som arbetat i 10,20,30,40 år i posten.

Senast vi hyllade 6 säckar med varubrev (ca 75brev) så sade chefen - men alla andra hinner... Den dagen jobbade alla övertid, trots att vi var tvungna att helt stryka 75 adressers utdelning. Vår ledning är helt i det blå. Vi kämpar så gott det går.

Snälla Sweclockers, lämna inte ut mitt namn, vi har kraftiga repressalier och visselblåsare blir alltid straffade. Den som säger något annat får betalt för att ljuga.

Öhh.. Byt jobb!

Av Wh1spY

Tidigt aprilskämt? 🫣

Av Wh1spY

Du ru duuuuuuuuuuu, du ru duuuuuuuuuuuuuuuuuu
Du ru duuuuuuuuuuu, du ru duuuuuuu ruuuuuuuuuu...

Av Wh1spY

Jag testade betan, helt ok lir, men kändes inte som något speciellt. Ett polerat D3. Necro va skoj. Tvek om det blir ett köp dock. Ska bli intressant att få se mer info kring endgame.

Skrivet av Thomaseron:

Jag försökte komma åt öppen beta i helgen, men lyckades inte. :-\ Så kan inte svara på om jag ser fram emot spelet eller inte.

Jag spelade vid tre tillfällen, aldrig kö, knepigt då man läst om att folk fått kö på upp till 1h.
Hade heller inga problem med dc.

Av Wh1spY

Blir fint som snus, så sänker dom 5800x3d också. *hoppas*

Av Wh1spY

Var redan avstängt hos mig, by default.

Av Wh1spY
Skrivet av Nikodemous:

https://youtu.be/5KHSz9Gi-II

Denna snubben är ett geni. Han menar på att vinylen förvisso har bra kvalitet, men att bandaren har ännu bättre. Varför vinylen vann slaget var pga kostnaden av skivan, och att du enklare kan byta låt på en skiva. Men vill man ha bäst kvalitet så räcker det inte att ha en vinylspelare 😄

Haha japp, detta stämmer. Svårare o hitta bra musik där dock…

Av Wh1spY
Skrivet av Chromatic:

Intressant!
Med risk för att gå off-topic, på tiden man spelade in LPs, hur fasen sparade man masters?
Idag finns ju även jättegamla låtar helt knasterfria online (Tidal lossless etc) Var det på kasettband?

Lite svårt att googla mig fram, men visst är det sjukt intressant?

”Stora kassettband” magnetband helt enkelt.
Därav att vissa gamla grejer som släppts på vinyl och rullband kan låta bättre än nysläppt digitalt/cd eftersom man ofta använder sig av gamla ”masters” på magnetband vid nysläpp om sådana finns kvar. Att det låter sämre i just dom fallen beror ofta på att banden är gamla och har degraderats mycket. Därför håller gamla pressar i väldigt bra skick också så högt värde för samlare.

Är inte jätteinsatt, men har snappat upp lite grann.
Ett helt nytt modernt släpp där man i många fall använder samma mix till alla format gör att man inte hör någon större skillnad, då kommer vi till brusnivå och sånna grejer istället, när vi jämför. Är det däremot sönderkomprimerat som mycket musik är idag så låter vinylen klart sämre, pga att nålen inte klarar av att spela av spåret perfekt.

Av Wh1spY
Skrivet av Chromatic:

Stämmer det verkligen? Jag har fått lyssna på lite finare modeller på ljudbutiker och jag har aldrig varit med om en enda demonstration som HELT saknar brus / knaster... Man kan få bort det mesta, men inte allt.

Sen så är det väl det som vissa tycker om såklart, det är ju ett intresse och för många även nostalgi! Respekterar det fullt ut. Det är en charmig teknik.

Helt tyst blir det aldrig, när det inte spelas någon musik och nålen ligger på skivan.
Lyssnar man uteslutande på klassisk musik med partier som är praktiskt taget tysta bör man kanske köra helt digitalt istället.
Att du skulle märka av något knaster som stör när pop/rock/jazz osv osv spelas skulle jag säga är skitsnack ja.

Edit* Men jag skulle då också säga att du får spela ganska högt.

Av Wh1spY
Skrivet av THB:

Har wishlistat en drös med vinyler på Discog som jag planerar införskaffa dels som "inredning" dels för att jag gillar artisten.

Ja usch, sidor som Discogs har verkligen förstört marknaden om man ska börja lyssna idag, allt har blivit snordyrt iom att det finns försäljningshistorik.

Men även nya plattor är svindyra, kan ligga upp mot 600kr för en dubbel.

Av Wh1spY

Lyssnat på vinyl sedan 2007. När jag var liten lyssnade jag även på föräldrarnas skivor. Jag har säkerligen upp emot 400 vinylskivor, lycka till att ”slita ut” dessa haha.

Vinyl är kung, det är inbjudande med sin stora artwork och lämpar sig bra när man får gäster.
Ang ljudkvaliten så är det skitsnack att det knastrar och har sig, då har man en dålig rigg eller skitiga skivor. Självklart är det inget felfritt system och defekta skivor finns med högt brus från dålig pressning.

Det passar inte alla i denna digitala ålder.
Tyvärr köper jag inte lika mycket vinyl längre, det har blivit svindyrt tyvärr så man blir mer selektiv.

Av Wh1spY
Skrivet av Tauri85:

Nu faller kryptocirkusen som ett korthus. Synd om dom som investerat hus och hem i eländet

Hur då menar du? Kursen upp 7% idag.