Inlägg

Inlägg som Pyoko har skrivit i forumet
Av Pyoko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Ja du får bättre bild utan störningar om du använder DVI. [/B]

Kanske i teorin, men i praktiken är DVI för vanligt bruk grymt överskattat och enligt min erfarenhet är bilden, när du väl ställt in den, i princip identisk. Så till trådskaparen: bered dig på att bli besviken. Har kört vanlig analog koppling i flera år nu och har aldrig stött på något sådant som en "störning" i bilden.

Av Pyoko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lidas1557
http://www.tbh.se/index.asp?id=6&kat_id=1137&prod_id=8957

DVI till scart finns nog inte

En sån där fungerar dock inte eftersom den är gjord för att koppla från SCART till VGA, inte tvärtom. Personligen skulle jag säga köp en bättre TV (HDTV med VGA input) men det är ju inte direkt gratis.

Av Pyoko

Högtalare: Z-5400 vs. GigaWorks G500 vs. Z-5500

Skulle gärna vilja skaffa nya 5.1-högtalare, helst i prisklassen 2000-2500kr men det är ju så drygt att välja. Har i vilket fall som helst kommit fram till ett par alternativ:

Logitech Z-5400
Creative GigaWorks G500

Så skulle gärna vilja ha folks synpunkter på dessa. Ska mest ha dem till film, lite musik och kanske lite spel då och då, ljudkortet blir förmodligen ett Audigy 4. Jag har hittat en hel del omdömen om Z-5450 (den "trådlösa") men knappt några om Z-5400. Skulle dock tro att det i princip är samma högtalare (ser ju exakt lika ut och samma watt förutom på de bakre.)

Ett annat alternativ är ju förstås klassikern Z-5500 så jag skulle också vilja ha synpunkter på dem jämfört med de ovanstående två. OBS! Det finns så otroligt många bra odömen på nätet om dessa, så om allt du har att säga är "Jag har ett par Z-5500, de roxar!" så behöver du inte göra det, vad jag vill veta är om de faktiskt är värda en extra 500-lapp jämfört med de andra systemen.

Efter att ha kollat på några jämförelser mellan Z-5450 och Z-5500 på nätet verkar det trots allt som om skillnaden inte är extrem, en recensent tyckte till och med att Z-5450 var något vassare. Z-54xx är ju nyare, har något fler kontakter, mer praktisk kontrollstation och något snyggare. Annars verkar folk ha hakat upp sig på att de inte är lika kraftiga, men jag har ingen som helst tvekan om att 300W kommer räcka gott och väl, skillnad i ljudkvaliteten är vad jag undrar över. Speciellt basen, då jag läst att någon liknade dem vid Z-5300 som tydligen skulle ha superkass bas.

G500 från Creative har jag lyssnat på och de lät rätt bra, men jag hade ingen chans att testa dem själv, och det var bara musik som spelades på dem. Dock har det paketet som de andra två ingen decoder, vilket kanske kan vara bra om man vill koppla till DVD-spelare någon gång i framtiden. Har också läst om ett problem de har att det låter konstant/brusar ur dem när man inte spelar upp något ljud.

Tacksam för alla relevanta synpunkter och svar!

Av Pyoko

Försök med DVD Decrypter. Vob är ett container-format som innehåller all data på en DVD, bild, ljud och subtitles. Bilden är i mpeg2 och går att extracta med DVD Decrypter. Du kan däremot inte på något praktiskt sätt konvertera från en .vob till en .avi utan kvalitetsförsämring.

Av Pyoko

Min GFX saga:

- ATi Rage II+ (4MB)
- Ovanstående i kombinaton med ett 3dfx Voodoo 2 (12MB)
- nVidia Geforce 2 GTS (32MB)
- ATi Radeon 9500 PRO (128MB)
- nVidia Geforce 6600GT (128MB)

Riktig boost det blev med Voodoo 2:et. Tyvärr var man alltid tvungen att leta runt efter spel med stöd för OpenGL/Glide och ständigt ladda ner Glide-patchar. Sen kom Direct3D igång ordentligt och så var det kört för det kortet. Tog dock ett par generationer innan jag bytte upp mig (hoppade över alla TNT/TNT2/Geforce 256).

Av Pyoko

Höja volymen i enskilda högtalare brukar gå om du har några vettiga drivrutiner till ljudkortet installerade, brukar vara i mixer.exe man ändrar det.

Av Pyoko

Vill ha! Skulle vara riktigt fint att titta på film med.

Av Pyoko

Precis som alving har jag också förstått att för att använda DTS-dekodern i Audigyt måste man köra S/PDIF i spelaren. Om du kör software DTS-dekodning i spelaren använder du ju inte Audigyt, fast slutresultatet blir väl i princip ändå detsamma.

Av Pyoko

Om du köper en TFT som har 1280x1024 i upplösning så är det 1280x1024 som är den maximala upplösningen du kan ha på skärmen, köper du en med 1600x1200 så är det 1600x1200 som är max, svårare än så är det inte.

Av Pyoko

Typiskt fel som troligtvis har att göra med Overlay Mixer. Minns inte exakt hur det var man skulle lösa det men du kan för det första pröva att i spelaren ändra video output till VMR. Har också för mig att det var något med att man bara kunde visa film på en skärm åt gången så om du kör någon form av "clone mode" som jag förmodar testa att ändra så att den bara visar bild på TV:n och inte på skärmen samtidigt. En sista mysko lösning som fungerade på en laptop jag en gång testade på är att helt sonika stänga av datorskärmen (förmodligen för att TV:n då blir default output för Overlay Mixer).

Av Pyoko

Till mitt 6600GT fick jag med en kort sladd som kopplas från TV-outen och som har (förutom S-Video) separata komponentutgångar (Y, Pb, Pr). Vet dock inte hur vanligt det är att ha sådana ingångar på TV-apparater här i PAL-land eller om man måste skaffa någon SCART-konverter till det.

Av Pyoko

Om du nu nödvändigtvis behöver ljud ur alla högtalare så testa detta: se till så att du har ställt in 5.1 i Windows sen går du till Winamp > Options > Preferences > Plug-ins > Output, välj DirectSound och tryck "Configure" och bocka för "Allow hardware acceleration".

Av Pyoko

För övrigt så har Winamp 5.1 inget med 5.1 surround att göra, det vara bara ett skämt/ordvits. Den upmixar ingeting, det enda den gör är att spotta ut samma ljud i höger bak som höger fram osv. Detta har man med hjälp av inställningarna i Winamp kunnat göra ända sedan 2.XX-serien och är alltså inget nytt.

Av Pyoko

Varför vill man nödvändigtvis ha 5.1 i Windows? Tror ni det blir så underbart mycket bättre att få höra katalogklickningsljudet i surround eller?

Av Pyoko

Jag har typ sämst hittills:

Kort: AOpen Geforce 6600GT 128MB @ 558MHz/1.12GHz
Temp: 48 grader C i idle med standardfläkt (hur kollar man full load? måste man snabbt alt+tabba mellan något spel/3DMark eller?)
Score: ~3300 i 05
Övrigt: Athlon XP 2000+ (ej överklockad), 768MB RAM, endast 4X AGP på moderkortet

Hur mycket bättre prestanda hade det blivit om man haft 8X AGP?

Av Pyoko

Om du kör med mer krävande ljudinställningar i spel så ja, det är dock inga enorma skillnader det handlar om och det är troligt att du inte kommer märka av det alls.

Av Pyoko

Tror grafikkortet känner av om du bara har kopplat en TV, eller så skickar den hela tiden signal genom båda utgångarna för de gånger jag har provat har jag fått bild också innan Windows, dvs. under bootningen.

Av Pyoko

Testa att ändra signal från NTSC till PAL i inställningarna.

Av Pyoko

Det enda jag hittat som är säkert är att de är 200W svagare än Z-5500, all funktionalitet verkar vara samma. Har inte hittat några recensioner än, men förhoppningsvis dyker det väl upp några jämförelser mellan dem och 5500 inom en snar framtid.

Av Pyoko

G500 verkar ju ändå rätt bra, de är ju trots allt 800kr billigare än Z-5500. Sen senare den här månaden ska det tydligen också komma nya Z-5400 THX i samma prisklass som G500. Så, nu blev det ännu mer förvirrande och mer att välja på.