Inlägg

Inlägg som XPerion har skrivit i forumet
Av XPerion
Skrivet av Saddl3r:

Scrollade igenom forskningsrapporten och hittar ingenting om dessa 5 000 notiser. Någon som hittat? Antar att det var en unge av 200 som lyckades få 5 000 notiser på en dag.

Oavsett kan man väl chatta på TikTok, vilket innebär att det kan vara chattnotiser?

"half of the participants received more than 200 notifications in one day, with some getting an incredible 5,000 notifications in 24 hours."

Av XPerion
Skrivet av trudelutt:

Alla väntar på Apples Vision Pro. Känns inte värt att köpa något annat nu när de visat en försmak på vad som kommer.

LOL? Folk tycker ca: 10.000kr är banne mig dyra. Men +40.000kr är billigare att köpa?

Av XPerion

Synd bara Micosoft slutat med 10kr/mån erbjudande.

Av XPerion

Kruxet är inte vad ett företag gör. Apple eller andra, utan konsumenterna som accepterar och köper ändå oavsett vad företagen kadtar ut och till vilket pris. Konsumenter har alltid ursäkt att rättigfärda sitt köp oavsett pris.
Endast konsumenter kan påverka ett förtag produkter och pris. Om inga köper deras produkter är företaget tvungna att rätta efter konsumenterna önskemål.

Iphone 15 serien har näst intill likadant stort batteri som iphone 14 serien. Men bryr folk om det? Deras försvar ör iphone 15 kör med 3nm och är mer energisnål så större batteri kvittar.

https://9to5mac.com/2023/09/15/iphone-15-battery-capacity/

Av XPerion
Skrivet av heterjagolle:

Har det redan varit 20 år?! Känns som Steam Deck släpptes för bara några månader sen...

Det är Steam som funnits i 20 år och inte steamdeck.

Av XPerion
Skrivet av Michaelscott:

Barn spelar på mobil, när dom blir vuxna spelar dom konsol/pc. Så enkelt är det.

Du har noll koll verkar det mera som. PC/konsol spel släpps till mobil och mobil spel släpps också till PC. Om spel på mobil inte är gaming då är spelandet på pc inte heller gaming.
Sluta förlöjliga dig sjäv. Du är den enda som beteer sig som ett barn och dags att växa upp kanske.

Av XPerion
Skrivet av Michaelscott:

Spelar du själv spel på mobilen? Då menar jag spela längre sessioner, såsom man gör vi gaming.

Spelar endast på mobil dagligen i 4 års tid i sträck. PC spelar jag knappt längre. Längsta uptime är 14-16 timmar i sträck vid alliance krig. Folk läger mycket pengar i mobilspel än PC/Konsol spel. Finns rika människor som spenderar miljoner på ett enda spel. Det spel som jag spelar dagligen i 4 års tid Rise of Kingdom finns folk som lagt ner över 2 miljoner kronor för all sina konton. Micro transaktioner i mobilspel generar mycket mer pengar än PC/Konsol spel.

Av XPerion

Att säga skärm flärpen försvinner helt och hållet stämmer inte för fem öre. Den är kvar i mindre pillwr format bara.

Av XPerion
Skrivet av Michaelscott:

vem spelar ens på mobiltelefon lol

Mer än vad du tror.

The income from PC gaming in 2022 was 23%, while that from mobile gaming was 46%. The games industry predicts in 2023, the worldwide gaming industry will be worth more than $200 billion, with mobile gaming accounting for more than half of that.

Nåt mer att skratta åt?

Av XPerion
Av XPerion

Nutechs bud är alltid 30-50% under än sina rivaler. Ändå ringer det inga varnings klockor.

Av XPerion
Skrivet av Sarato:

Alla är inte lika pålästa och insatta som Swecare eller tech-Youtubers. Vissa ser helt enkelt en bra deal och tycker det lät billigt och bra.

Man behöver inte vara påläst. Utan ha sunt förnuft: "För billigt för att vara sant"! Gäller inte bara tekniska prylar och utan allt annat som är för billigt.

Av XPerion

Det mest facinerande är det finns folk som går sånt bedrägeri.

Av XPerion
Skrivet av Svensktiger:

Läsa inte skriva.
Och varför får dom inte begränsa alla scrapers möjligheter att ta del av deras data?
Det låter ju verkligen inte som nånting som påverkar vanliga människors förmåga att ta del av inlägg.

Inte skriva?

https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-limits....

Av XPerion

Spel är mycker mer lönsammare än film. Domineras totalt av Japan.

https://vgsales.fandom.com/wiki/List_of_highest-grossing_vide....

Av XPerion
Skrivet av superapan:

T i TCTF står för temporary, vilket det inte lär bli. Svenska staten blev anmäld för nödlånet till Spyker under Saab Automobil-affären, eftersom det var ett otillåtet statligt stöd. Rätt att TCTF syftar till att likt USA få drämma till med enorma skattestöd, men det har inte varit tillåtet innan. Vilka länder kommer ha råd att köpa in nya industrier? Sverige? Tveksamt. Tyskland/Frankrike mm? Absolut, det har vi sett här redan. Och du tycker det är fett bra, eller?

Vad gjorde Sverige när Amazon, Facebook, Microsoft ville bygga datahallar i Sverige?

Av XPerion
Skrivet av superapan:

Direkta skattebidrag är olagliga i EU, förutom när Tyskland gör det.

Enligt vilken paragraf?

EU arbetar med att ta fram ett program som kallas TCTF, Temporary Crisis and Transition Framework, för att stödja industrisatsningar på grön teknik. Programmet är ett svar på USA:s Inflation Reduction Act, som har fått flera bolag att överväga flytt av planerade satsningar från Europa till USA.

Av XPerion
Skrivet av medbor:

Jag baserar det på våra verktyg för krashrapporter, kundnöjdhet, support tickets, testfall, …

Jag tror du bara gissar när du säger så helt ärligt

Framförallt bluetooth, men det mesta med hårdvara, skiljer extremt mycket i stabilitet, eller till och med att saker sker i andra ordningar på olika tillverkares drivrutiner med samma chip…

Det finns en fördel när det bara finns typ 10 modeller totalt att underhålla i ren mjukvarukvalitet

Jag gissar inte och läser FAKTA som faktiskt finns att läsa om på nätet. Du kan glra likadant istället bara tar egen fakta baserad på dina egna rapporter.

Av XPerion
Skrivet av giplet:

Jag tolkade det som att det kraschar när man utvecklar. Det är svårare att utveckla för Android på grund av att det kan vara många olika typer av hårdvara i botten medan iOS-enheter är mer homogena. Vad spelar det för roll om man ser att det kraschar eller ej? Jag föredrar att bara komma igång igen så fort som möjligt om det skulle hända.

En sak som jag saknar lite i diskussionen är hur länge det kommer uppdateringar till telefonen. Jag har fortfarande en iOS 6s liggande som vissa barn får använda när de kraschat sin skärm osv. iPhone 6s lanserades 2015 och supportas fortfarande med buggfixar, om än inte uppdateringar av iOS. Mina tidigare erfarenheter av Android-enheter är att tillverkarna avslutar supporten mycket tidigare.
Ser att iPhone 5s som släpptes 2014 faktiskt fick en uppdatering i januari i år också, men officiellt får den inte längre uppdateringar.

Men största anledningen till att jag kör iOS är av gammal vana. När det kommer till telefon så vill jag bara att den ska funka som jag är van vid. Jag vill helt enkelt inte pilla med den. Android är klart bättre för den som vill lägga ner tid på sin telefon, helt klart.

Samma argument som vanligt. Vad är det som gör att en android telefon inte fungerar att använda out of the box som en iphone egentligen?
Att folk lägger mer tid på konfiguera en Android mobil efter eget tycke är ett VAL och inte TVÅNG.

Av XPerion
Skrivet av medbor:

För mig som delvis utvecklar appar är det solklart vad som är stabilast och lättast att jobba med, minst 10x mer krascher och konstiga buggar med Android

Vad får dig att tro Android kraschar 10x mer än iOS? Din inbillning?
Verkligheten är iOS kraschar oftare än Android. Skillnaden är vid iOS krasch så visas det inte och allt händer i barkguden. App krasch stängs ner och startas om i bakgrunden utan användaren vetskap att det har skett en krasch.
Hos Android så visas det när en app kraschat.
Det får folk att inbilla sig att iOS är stabilare än Android.