Inlägg

Inlägg som Ceogar har skrivit i forumet
Av Ceogar

Uppdaterade du dina 75t?

Mina kom med tidigare version av firmwaren som inte st ödde riktig anc. Annars så tyckte jag de skötte sig helt okej. Gick från bose in ear tidigare men märkte ingen större skillnad.

Edit: Ah, såg du svarat på det redan. hmm

Av Ceogar
Skrivet av tcntad:

Edgerouter med AC-Lite 6 är typ oslagbart då hela kittet kan drivas med POE-injektorn.

Sååå smidigt är det ju inte då du behöver två olika injektorer numera tyvärr.

Bytte nyss från ac-lite till ac-lite 6 och den nya kräver 48v Poe medans Edgeroutern bara stödjer 24v passiv.

Av Ceogar
Skrivet av Fatmajk:

Jag tycker att jag lagrar en jäkla massa skit, är upp i typ 500-600 GB. Men jag verkar ligga i underkant vad folk samlar på sig?

Om man inte tankar hem filmer/serier/musik/spel olagligt, vad tar då upp så mycket plats på disken?

De blu-rays jag rippar brukar väl ligga runt en 40-60 gb per film Blir ganska mycket till slut.

Av Ceogar
Skrivet av pv2b:

Enkel fråga

Är du vänster / högerhänt, och vilken hand använder du musen med?

Själv är jag vänsterhänt och använder musen i vänster hand, och har fått höra att det är "nära noll" människor som använder musen i vänster hand. Lite nyfiken på hur ovanligt det faktiskt är!

Har försökt täcka upp alla möjliga scenarion i detta, men det är ju en anrik Sweclockers-tradition att klaga på svarsalternativen, så om jag ändå missat något så är det bara att klaga

Jag är själv vänsterhänt och känner två till vänsterhänta gejmers.

Ingen av oss har nog någonsin funderat på att byta till vänster

Av Ceogar
Skrivet av Aiwi:

De som har låg throughput har då säkert inte aktiverat hardware offloading. Den klarar 1Gbit galant. Det är bara precis som tidigare nämnt inte möjligt att köra 1Gbit upp och ner samtidigt. Jsg vet dock inte när detta skulle ske, molnsynk och ladda hem senaste spelet på steam kanske.

En edgerouterx kommer helt klart att vara det bästa för dig gällande pris och prestanda just nu.

Jag instämmer helt i detta. Ser verkligen ingen som helst anledning till att betala trippa priset för att kunna styra gateway via unifi. MEN, vet du med att du gillar att hålla kolla och få rolig statistik så kan det vara värt.

//Person med gigabit och dubbla ac lite som rullar med en Edgerouter x.

Av Ceogar
Skrivet av Oskarjohansson:

Okej bra att veta för läste lite recensioner där form klaga på att man behövde lägga minst 1h för det skulle bli bra ljud i dom 😅 men kanske var ett måndags exemplar haha.
För det är väldigt bra pris nu! Kanske värt att beställa och testa dom ?

jag kör följande följande om du blir sugen på att testa dem till Razers lurar. Mycket nöjd med mina och mycket för pengarna. Köpte vid release för 2000kr men är trots det väldigt nöjd. eq:n är inspirerad av den uppmätta men lite snällare.

Tycker det är dag och natt att köra neutralt och med eq.

https://github.com/jaakkopasanen/AutoEq/tree/master/results/r...

Här har du eq settings som är uppmätta..på något sätt. De verkade veta vad de pratade om och gjorde.

Skrivet av ronz:

Jag kör helt neutralt på mitt razer headset. Inte ändrat någon ljudkurva. Går såklart att fippla om man vill!
Och ja, priset har gått ned en del. Kostade mer vid release.

Kanske något för Ronz?

Av Ceogar
Skrivet av ronnylov:

Igår när jag var på McDonalds hade de slut både på cheddarost och vegoburgare. Slut på soja sa de. Kan det ha med kriget att göra?

Skrivet av Nozomi:

Blåband hade slut på curry i någon månad. Tror inte det har med krig att göra.

Säg inte det. Kom väl någon rapport om att ryska och ukrainska sjömän stod för ungefär 14.5% av världens manstyrka till sjöss.
DET påverkar ju garanterat export och import.
https://www.ics-shipping.org/press-release/russian-and-ukrain...

Av Ceogar
Skrivet av Svensktiger:

Ungefär lika effektivt som körerna som sjunger Ukrainas nationalsång skulle jag tro
Betydligt bättre vore ju om dom skippade microtransactions i en månad (eller flera) och skickade de pengarna till en bra hjälporganisation.

https://i.imgur.com/yCe1fNU.jpg

Är nog inte alls dumt faktiskt, läste någon sammanfattning om att dessa grejer är jättebra för moralen och speciellt i ryssland ( Läs färdigt innan ni blir arga ) Att annordna demonstrationer som alla kan ta del av hjälper folket att samla mod och gå ut på gatorna och demonstrera. Satt igår och lyssnade på ett klipp där en kvinlig rysk demonstrant blir torterad/grovt misshandlad av rysk polis och det fick mig att inse hur farligt det även är för ryssar som inte stödjer Putin. En vän som har bott här i 20 år är halvryss och är helt förstörd eftersom en stor del av hennes släkt är Ukrainare...

Allt som når ut är bra skulle jag säga även om de såklart kan donera pengar från microtransactions också

Skrivet av Hasharii:

Om vi ska vara rättvisa så markerar nästan alla att de är emot kriget. Gick förbi en cykelaffär i området. "We support Ukraine" stod det vid deras skyltfönster, med Ukrainas flagga format som ett hjärta. Kommer det att påverka Putin? Nej knappast, han är sedan tidigare illa ansedd bland den västerländska allmänheten, är sannolikt medveten om det, och bryr sig inte om det.

Är det sympatiskt? Ja, och jag tycker att det finns ett värde i det, även fast Putin så tydligt visar att han struntar fullständigt i vad resten av världen tycker.

Poängen är nog inte att nå ut till Putin utan till människor och kanske de människor som har möjlighet att bidra till förändring, samt bidra med moral etc.

Fördelarna väger långt tyngre än nackdelarna.

Av Ceogar

har bott på bottenplan som var ca en halv trappa upp. Med lite frostade glas så gick det utmärkt även om det ska erkännas jag numera supertrivs med att bo längst upp.

Utan frost-film eller vad det nu heter hade det helt enkelt inte fungerat.

Av Ceogar

Trevligt att se nya enheter.

Vill slänga in ett tips om någon är sugen på att rippa sina 4k bluray-filmer så fungerar denna utmärkt för det. Råkade köpa fel innan jag hittade en som fungerar felfritt.

Skrivet av Nautilus011:

Rätt nice med optisk media när nätet eller streamingtjänsten ligger nere.
Samt att filmer oftast inte är sönderkomprimerad som den kan vara på vissa streamingtjänster, blir mer tydligt om man vill se film på en 110" eller större duk/skärm

Ja precis, samt att man kan lagligt dela med sig av det man rippar till vänner och familj via tex Plex eller emby.

Finns många små fördelar.

Av Ceogar
Skrivet av Timmy Fox:

Det du nämner här är ju ordets urpsrung, vars grund i form av ett engelskt ord som genom franskan härstammar från latinets vīsiō som i sin tur är besläktat med ordet vidēre (att se).

Vīsiō är ett substantiv som kan översättas som "seende", "syn", "vision" eller "vy"—dock inte bild(er).

Tele- är dock såklart ett prefix från grekiskan som indikerar en distans.

---
Television därav kan översättas som "syn på distans" eller "vy på distans" och har som låneord applicerats mer specifikt till själva systemet att konvertera audiovisuellt innehåll till elektroniska signaler som överförs på distans, vanligtvis med kabel eller radiovågor, och sedan kan konverteras tillbaka igen för att reproduceras på en skärm. Eller i kort, en lösning för att kunna se något som hänt väldigt långt bort.

Självklart finns det inget här som begränsar tolkningen av detta till enbart traditionell TV men ordet har även tagit på fler synonyma betydelser som gör det: både att det blivit synonymt med själva yrket och mediet att utsända dessa elektriska signaler (TV-kanal, TV-producent osv.) samt även med den vanligaste form av enhet som nyttjas för att kunna ta del av det audiovisuella innehållet—alltså själva TV-apparaten.

Från just den sistnämnda benämningen så kommer uttrycket "Se på TV", vilket då syftar på att man tittar på själva TV-apparaten. Man tittar ju inte på "ett system för att konvertera audiovisuellt innehåll till elektroniska signaler, överför dem, och konverterar tillbaka för att reproduceras på en skärm".

Sedan om du vill vara ännu mer teknisk så kan det ju påpekas att moderna medietjänster (Youtube, Netflix osv.) främst är förinspelade sändningar som skapats med avsikt att ses vid behov. Traditionell TV har visserligen också sådant innehåll men är ju från grunden uppbyggt för att utsända innehållet direkt för att ses av alla tittare samtidigt då det sker (eller i alla fall simultant när det är schemalagt att sändas). Inget som direkt påverkar den nuvarande definitionen i sig, men som ändå kan ses som en betydande skillnad i vad modernt språkbruk ofta hänvisar till.

De flesta språk är ju levande, så diverse ord och deras betydelser ändras ju ändå med tiden.

---
För mig är varken Youtube eller Netflix (eller dylikt) TV. Definitionsmässigt är det inget som hindrar dem att kallas det men jag ser TV snarare som själva apparaten, skärmen, du nyttjar för att ta del av innehåller så du kan ju självklart fortfarande "se på TV" när du nyttjar dessa tjänster med en ordentlig TV-apparat (vilket hur man definierar detta är en debatt i sig självt) jämfört med t.ex. en smartphone eller datorskärm.

Säger du "traditionell TV", som artikeln gör, tänker jag också i första hand på själva TV-sändningen, typ SVT eller valfri TV-kanal, som du kan ta emot och ta del av.

Ordet härstammar och är direktkopierat från det Engelska ordet som bokstavligen talat betyder bild på distans.

"Jag ser TV snarare som själva apparaten" Det kan man göra men det är inte rätt. Är inte Sweclockers rätt ställe att få korrekt information ang teknik tycker jag?

Bara för att alla använder ordet fel tycker inte jag att ordet ska byta mening. Folk får väl lära sig korrekt istället för att vi ska fördumma språket.

"Television, sometimes shortened to TV or telly, is a telecommunication medium used for transmitting moving images in black-and-white or in color, and in two or three dimensions and sound. "

Gör vi inte rätt nu så kommer det ju skapas fler onödiga ord som streaming, "youtoobar" eftersom vi inte vill använda det mest passande ordet. Om gammeldags-tv sändningar försvinner så kommer netflix inte börja kallas "tv" direkt och ordet försvinner.

Av Ceogar

TV = Bilder på distans.

TELE-VISION. Youtube är tv, netflix är tv, vi borde borde kalla klassiska sändningar för något annat för att hålla det tekniskt korrket

Det är ju ändå swec vi är på.

Bara jag som stör mig på detta?

Av Ceogar
Skrivet av Xbard:

Hej!

Tänkte sätta en accesspunkt på mn kallvind med riktning nedåt då vi helst inte vill ha den synlig i huset.

Då det kan bli kallt i Sverige funderar jag om någon har tips en accesspunkt som klarar kyla lite extra bra. Först var jag inne på att sätta upp en tp-link eap 245. Men såg att den klarar temp mellan 0-60 grader. Därefter kollade jag på Ubiquiti Unifi UAP-AC-Pro som klarar - 10-70 grader.

Så därför vänder jag mig hit, någon som har något bra alternativ eller tankar?

Låter som du vill ha en sådan här

Dock så verkar den vara slutsåld överallt där jag kollade, inklusive eu store - https://eu.store.ui.com/products/unifi-ac-mesh-ap?_pos=11&_si...

Edit:

Skrivet av Xbard:

Tack för input. Jag valde i slutet att ta det säkra före det osäkra och gick på en modell anpassad för utomhus miljö.
Slutade med en: Ubiquiti Unifi UAP-AC Mesh Pro

Missade att du skaffat liknande.

Av Ceogar
Skrivet av blunden:

Det handlar som sagt mest om att OCP inte ska hinna trigga under dessa korta spikar. Så länge inte det händer så kan jag absolut tänka mig att det fungerar utmärkt. Ska man väl köpa ett nytt nätaggregat finns det dock ingen poäng att välja 600W.

Lägre pris? När jag köpte det fanns inget 750w i lager heller.

Har kört prime 95, furmark osv osv, aldrig crashat datorn så 600w räcker till gott och väl så för mig fanns det ingen poäng att välja 750w. Bara dyrare.

Av Ceogar
Skrivet av blunden:

Nej, inte över 700W men åtminstone bortåt 600W har uppmätts i extremt korta stunder. Det är just sådana spikar som triggar OCP på vissa nätaggregat.

https://www.igorslab.de/wp-content/uploads/2020/09/04-Peak-Power-1.png

Källa: https://www.igorslab.de/en/nvidia-geforce-rtx-3090-founders-e...

Med det sagt så fungerar mitt RTX 3080 i signaturen utmärkt på mitt 750W-nätagg så det är främst hur känslig nätaggets OCP är som styr.

Jag har kört mitt överklockade 3080 med 6 st ssd + en överklockad 3600 med ett corsair 600w plat nätagg i ca ett år nu. Inga problem överhuvudtaget.

Av Ceogar
Skrivet av palusa:

Vilken tid släpps spelet imorgon?

"that’s midnight GMT on February 4"

Vad jag kan hitta så släpps det inatt 00:00 alt kanske 01:00 då. Perfekt för Dying light 2 lan i helgen.

Av Ceogar

Har dator med 3080 OC + 3600x + 2 ramstickor och 6 hårddiskar som drivs med ett 600w nätagg.
Även om din cpu drar 125 ist för 65w så kommer det vara väldigt lugnt.

Av Ceogar
Skrivet av JonasT:

Hur är hypen för Dying Light 2? Hade helt missat att det släpps nu på fredag faktiskt. Tyckte ettan var riktigt kul!

Lanet bokat, semestern bokad

Skulle säga hypen är rätt hög. Iallafall för mig och en vän.

Av Ceogar
Skrivet av Aeig:

Låter som att ditt RAM minne kan ha blivit sämre.

Jag har flera erfarenheter av RAM moduler som försämrats kraftigt på kort tid, främst från G.Skill men även Corsair. Pröva att köra HCI memtest i Windows, öppna bara fler fönster så att du kan testa all RAM samtidigt.

https://hcidesign.com/memtest/

Får du errors inom 100% så har du hittat felet.

Mvh

För att tillägga, har du XMP aktiverat? Stäng av det isf och se om det blir bättre.

Fungerar det då så kan du aktivera xmp igen och gå ner ett snäpp så brukar det bli stabilt.

Edit: Okej det var redan löst men låter stå kvar ändå

Av Ceogar
Skrivet av landmarks:

Förstår det!

Jag hoppas det kan bli en smidig grej om man skulle skaffa sig en typ TV-bänksdator av något slag med Steam OS.

Får hoppas det!

Älskar funktionen att jag kan spela witcher 3 på min dator för att sedan hoppa över till switchen och fortsätta där. Hade fler spel fungerat så hade jag definitivt varit mer benägen att spela dem.