Inlägg

Inlägg som aMp har skrivit i forumet
Av aMp

Jag har aldrig varit nöjd med ett Exynos chip genom åren, men jag har självfallet inte testat alla olika telefoner/plattor med Exynos. Väldigt konstigt val då det inte kan vara alltför stor skillnad i pris (min äldre telefon jag köpte för 4000 för 2-3 år sedan har SD SoC så att säga). Tror de flesta skulle betala 100-200kr (eller mer) för bättre batteritid, svalare (batteriet behåller sin prestanda längre) och bättre prestanda.

Jag kan ha helt fel och SD kostar mycket mer än 100-200kr extra, men jag gissar att det kan ha att göra med komponentbrist kanske? De har ju visat "sin hand", att deras första val är just SD.

Men Samsung gör det ju lätt för oss att välja - man ska inte köpa den.

Av aMp

Låter som att panelen eller mainboard börjar ge upp, alternativt PSU. Har du ingen garanti kvar kolla om det är något att hämta hos försäkringsbolaget.

Polarns 2018 Samsung QLED dog vid åska, han fick ut pengarna från försäkringsbolaget. Det blev en väldigt billig uppgradering till en 2022 LG C2 OLED för honom. Jag gissar att det åskat hos dig någon gång senaste halvåret? Det kan mycket väl orsaka problem i den stilen du beskriver.

Av aMp

Jag tycker att Bing AI fungerar rätt bra när det gäller att generera bilder tbo, minus text som den har otroliga problem med fortfarande. Tror jag hade lite tur att den fick till "25 years" på denna bilden jag testade med nu. ^^

https://i.imgur.com/pdYs47q.jpg

Jag finner det ofta smidigast att använde Copilot i Edge än att söka som vanligt. Kommer jag betala för det? Nje knappast en extra avgift utöver det jag betalar för Microsoft 365. Det borde ingå något mellansteg mellan vanliga gratis samt det Pro-tillägg de vill sälja.

Av aMp
Skrivet av diegito:

Lite uppdatering!
Har testad min stationära med kabel där jag har byt kabel även byt nätverkskort (1gbit)
Utan resultat

Gick och köpte idag en trådlös nätverkskort tp-link Tx3000
Som stödjer det senaste som klarar höga hastigheter även där utan resultat

Ligger under 250mbit på nedladdning både med kabel och med wifi! Har idag 1200/100 Tele2 coax

Med mina mobiler snittar jag runt 700mbit på nedladdning.

Har även ändrat speed duplex- till 1Gbps full duplex den låg på Auto Negotiation ingen skillnad där heller.. har varit inne på routern utan att hitta några konstigheter..

Tror inte att routern spökar..tror att min dator klarar inte av höga hastigheter såg nyss att CPU:n belastar till Max när jag kör Speedtest!

Får kanske bli en ny dator/bärbar så småningom

Ja, CPUn belastas ganska mycket av snabba hastigheter. Du kollar enkelt i typ HWinfo64 eller HWMonitor om din CPU slår i taket och throttlas ner. Då skulle lägre CPU temperatur kunna hjälpa dig.

Av aMp

"WiFi/DC" och "Wu-Tang LAN"

Av aMp
Nytt bud: 850 kr Budat pris ink. frakt. Kan göra en snabb och smidig affär.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av aMp

Grattis till 25 riktigt fina år SweClockers! Det är kul och inspirerande att se så många andra likasinnade som en själv, och lära sig nya saker till och från tack vare den breda kunskapen som finns både här på forumet samt på Discord.

Av aMp

Mobil: Sony Xperia 1 V
Operatör: Tele2
VoLTE: Ja

Mobil: OnePlus 8T
Operatör: Tele2
VoLTE: Ja

Klicka för mer information

Vill du följa samma mall kan du kopiera mallarna nedan:

Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: [b]Ja [color="#20A000"]✓[/color][/b]

Ser ut så här:
Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: Ja

Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: [b]Nej [color="red"]×[/color][/b]

Ser ut så här:
Mobil: *
Operatör: *
VoLTE: Nej ×

Visa mer
Av aMp

Detta känns ju kul, speciellt då man nyligen köpt en ny mobil som kostar lika mycket som en billigare speldator (15K).

Även mina 2 äldre mobiler finns med på listan. Suck. Dock fick min Sony Xperia 1 V en uppdatering idag.

Av aMp

Produkt: SteelSeries Apex Pro TKL (Nordisk)
Länk: https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datortillbeh...
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5150781
Pris: 1390kr

Näst billigast på Prisjakt just nu kostar 2249kr.

Jag har själv samma tangentbordsmodell, men i full-size. Jag är ingen mega-snobb som bygger egna custom tangentbord för 4-5K. Men efter att ha recenserat + köpt kringutrustning (varav en hel del är tangentbord) de senaste ~15 åren har jag ändå känt och på en del. Mest pga nyfikenhet och intresse. Jag uppskattar byggkvalitet, prestanda, bra mjukvara till ett bra pris. Det är vad jag ser här.

Av aMp

Men vaf*n, den nya är verkligen totalt värdelös imo. Rund stor klumpig design före funktion (verkar som det är "inne" nu?), men klumpigt som fan med stora oanvända ytor. Efterblivna ändringar, tror det var något med att kolla detaljerad information om en produkt som de har gömt längst ner. Det ska vara övers...

Eller bäst vore väl kanske om de använde en funktion (för inloggade användare), där alla paneler är moduler du kan flytta runt, lägga till/dölja. Där du kan minska storleken eller öka storleken. Man kan ju enklare lägga till nya funktioner/moduler allt eftersom då också utan att det påverkar resten av sidan. Tänk typ som widgets på Android/sådana där "site builders" som medföljer viss webhosting.

Går säkert att scripta lite själv och använda något som Violentmonkey. Tyvärr ingen kunskap jag har själv dock.

Av aMp

Woop woop, inte haft så stor koll på CS senaste åren, men mitt inventory har gått upp ganska mycket i värde sedan CS2 blivit vanligare och vanligare. Dom där ESL One Cologne 2014 Legends-kapslarna man sitter på åldras som fint vin. ^^

Av aMp

Produkt: Corsair 4000D Airflow (Svart/Transparent)
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/321996-Corsair-4000D-Air...
Kategori: Chassin
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5427488
Pris: 879kr

Näst billigaste i skrivande stund ligger på 1 090kr.

Av aMp

Produkt: Sony Xperia 1 IV 12GB/256GB
Länk: https://www.netonnet.se/art/nosection/sony-xperia-1-mk4-256gb...
Kategori: Mobiltelefoner
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=6237400
Pris: 8990kr

Nedsatt från 14 490kr. Näst billigaste med frakt just nu 11 603kr. Finns i tre färger.

Av aMp
Skrivet av Snusious:

Så typ denna?
https://www.komplett.se/configure/1244898/gaming/gamingdator/...
Byt RAM till 6000 MHz (+400 kr) och moderkort räcker B650E (-600 kr) så landar totalen på 47800 kr.

Om Inet går bra kan du få samma/bättre prestanda lite billigare där och med Asus kortet istället då:
https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1419739/4090
Vill man ha RGB på chassit så finns det till samma pris.

Dessa är då med fokus på gaming. Om det var produktivitet som var på agendan kan du byta processor (13900K eller 7950X).

Det där tycker jag ser rätt bra ut, vet inte så mycket om AIOn och PSU dock. Jag hade nog satsat på en AIO med 360-radiotor i denna prisklassen.

Ett tips är också att använda sig av ASUS cashback de har just nu. Med de komponenter du valt får man det på både GFX och moderkort, till ett värde av €175 EUR motsvarande 2 087 SEK i skrivande stund. Kan ju vara värt att se om någon produkt från kampanjen gäller fler bra produkter, typ PSU och om de gör någon AIO osv. Med de extra 2 000 kronorna kan du antingen spara in, eller uppgradera SSD från 2TB till 4TB, alternativt ytterligare en 2TB SSD tex.

https://i.imgur.com/Xmcfqt4m.jpg

Kampanjen, butiker där det gäller samt vilka produkter och hur mycket cashback man får tillbaka kan man se här:
https://promotion.asus.com/en/nordics/back-to-school-2023

Av aMp
Skrivet av Chibariku:

Knappast värt 9k extra för att få RAM som visserligen är bättre men kostar 3k och en SSD som kostar 1.5k.

Jag hade gått på att bygga ihop ett eget system från Inet med likvärdiga komponenter borde gå att få ner till runt 40k beroende på vad man vill ha för chassi och eventuellt extra bling.

Nej, precis. Därför jag föreslog att lägga in egna delar och montering utav dem. Det borde pressa ner priset så att man minimum får en bra och välbeprövad SSD på 2TB+, och billigare slutsumma. Färdiga system är så sällan värt sitt pris - det snålas in på vissa saker och "slösas" på andra, iaf de flesta gånger jag jämfört.

Men om jag måste välja (pest eller kolera) någon av de ursprungliga två alternativen som gavs hade jag kört på Webhallens. Att lägga 45K+ på en dator och få en budget 1TB SSD i känns... som en insult och helt fel. Och jag håller helt med att om det mestadels ska spelas är 32GB RAM nog för tillfället.

Så låter som att vi tycker väldigt lika overall.

Av aMp

Jag hade gått på en Kingston Fury Renegade 2TB NVMe. Har cache till skillnad mot Kingston NV2, och är väldigt nära Samsung 990 Pro, men till ett lite lägre pris:
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=7058071,5901658,701...

Min erfarenhet av massvis av SSD-enheter så blir skillnaden mellan dem mindre ju högre upp i prestanda-segmentet man kommer. Jag har kört den i 1-1½ år nu och sneglat länge på att köpa även en 4TB och byta ut en av mina äldre 2TB NVMe som är gen3. Har även polare som kör Renegade och de verkar lika nöjda de.

Av aMp

Köpte du skal till och att det är skalet de väntar på?

För som du säger så finns samtliga färger i lager, och när man handlar för 12k kan man ju tycka att supporten kan slänga på en snabbare frakt som kostar typ 50kr, gratis som ursäkt för att hjälpa dig. För mig står det att jag kan hämta på mitt lokala Phone House nu på onsdag om jag köper nu.

EG har varit snabba med mig tidigare (förutom när jag väntade typ 2½ år på grafikkort). Det gäller bara att du pratar med rätt person på supporten så kan de nog lösa detta så du har den inom kort.

Av aMp

Något av detta du tycker kan vara roligt att byta mot, med pengar emellan där det är lämpligt?

Seagate FireCuda 4TB SSD SATA? Fungerar perfekt, har inte många timmar på (under 2 veckor gissar jag, med kanske max 1TB skrivet). Kan skickas med adapter till USB-A 3.1. Minst 1+ års garanti kvar, och ~2½ års reklamationsrätt.

PlayStation 5 Blu-ray-versionen, helt nytt oöppnad med kontroll. Fördelen över digital edition är billigare spel. Garanti från tisdag/onsdag nu i veckan. Fått som bonus.

Audeze Maxwell Wireless (PC, Xbox och ingår Dolby Atmos licens). Helt nya och oöppnade, finns kvitto med 3 års garanti från typ maj i år hos Hifiklubben.

Canon 60D, i fint begagnat skick. Tagit väl hand om den. Laddare, ett batteri, skyddslock för kamerahuset samt kartong medföljer. Har ett batterigrepp till den också. Men utan objektiv. Fin kamera att komma igång med fotografering.

Ett CoolerMaster trådlöst RGB tangentbord med numpad, med MX RED-switchar. Oöppnat. Kan kolla upp exakt modell om det är av intresse. Garanterat bluetooth, men också ganska säker på att det medföljer en RF 2,4 GHz sändare/mottagare också för extra låg latency.

Huawei Watch GT 2 46mm med kartong osv. Använd i fint skick. Just nu sitter ett billigare metallband på, tror jag har ett nytt fräscht billigt armband i silikon jag kan sätta på också. Fungerar annars med (99,9%) av alla 22mm armband och tar under minuten att byta själv.

Det var lite vad jag kunde komma på nu som jag har liggandes, är det något som är intressant? Jag känner som dig att drönaren även för mig mest skulle användas några gånger i början, och sedan bli liggandes och användas någon gång per år. Så kollar mina alternativ då jag varit sugen på den länge.

Av aMp

Webhallen imo om man måste välja någon av dem. Dubbelt SSD-utrymme och dubbelt med (bättre) RAM dessutom.

Men frågan är om det inte blir billigare att lägga delar själv i varukorgen samt att inet/webhallen monterar. Utan att räknat på det så borde man få ner priset på webhallens om man byter till ett nätagg som inte är överprissatt tex osv.

Har köpt monterade av både Inet och Webhallen och känner att de är lika bra i princip. Inet var schysta vid en reklamation av grafikkortet så att brorsan fick en rejäl gratis uppgradering. Värt att kolla om de har lika lång garanti/support på egenmonterade datorer också.