Inlägg

Inlägg som Sledgehammer har skrivit i forumet
Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Du har faktiskt ljugit
Du sade att FÖRETAGET AMD var med och utvecklade x86, men det gjorde dom inte.
Du borde nog ta och tänka igenom vad det är du skriver för folk som kanske inte har tid att lägga på att läsa i timtal om något företag kanske inte fattar vad du menar igentligen.
Jag tycker att du borde lugna ner dig lite och börja om med en bättre attityd. Angående MrTT så håller jag med men men...

Tack för rättstavningen k0nsl

1. Igentligen=Egentligen?
2. Jag har inte ljugit, jag hävdar att AMD iom dess folk har varit med och tagit fram x86.
3. Kommer aldrig att ändra mig, finns ingen anledning.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kibumbi
Att AMD idag (har även haft glansår tidigare) har bättre presterande processorer i alla ämnen/uppgifter är ju helt klart fakta, "hemmatester" eller mer erkända tester på hårdvarusiter kvittar, de säger alla mer eller mindre samma sak. Men man kan ju inte neka att det är ett intressant steg som Intel tagit nu (även ifall AMD var före med sin on-chip minneskontroller) som KAN (måste alltså inte) leda till en intressant generation processorer från företaget. Men som jag såg någon skriva tidigare, det är bäst att invänta tester för att se om Intel lyckats eller inte.

Bara för att de kör samma recept som AMD så betyder det inte att resultatet blir som AMD:s.

Absolut inte, speciellt inte när processorerna är olika. Kolla vad som händer när du kör kod som är icke SSE optimerad och jämför AMD och Intel. På AMD's processorer händer det nästan ingenting för att dom bygger på en mer kraftfull arkitektur. Sen är det inte minneskontrollern som gör K8 till nuvarande och nästa generations processorarkitektur, det är massor av olika saker.

* x86-64
* Integrerad minneskontroller
* K8 arkitekturen är byggd för att kunna utökas enkelt med instruktionsuppsättningar och nya enheter i processorn (som t.ex PCI-E kontroller)
* K8 var från början designad för inte bara dualcore, utan även multicore.
* Hypertransport och separerad FSB
* Hög prestanda/watt
* Extremt hög IPC
* Extremt bra prestandaskalning

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dahl
Sledge... Känns som att du blir hånad nu?

Dina känslor är därmed dina drömmar.

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AMB
hehe mitt motto håller ännu inom cpuer o plattform
best bang per buck det gillar jag, tror dom flesta härinne tänker så
jag har både amd o intel system

Precis, så hade även dom 80% eller mer som dahl nämnde tänkt om dom visste mer om saken, tyvärr är det inte så. Hur som helst, det är det bästa sättet att tänka på.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
"Människor som jobbar på AMD idag var med och utvecklade x86."
Det spelar väl ingen roll om människor som jobbade på intel tidigare nu jobbar på amd, det betyder inte att företaget AMD var med i utvecklingen av den första x86 processorn.
Det VAR FÖR FAN INTEL SOM UTVECKLADE x86!!!!!!!!!!!!!!!!!! DÄRMED BASTA!!!

Och jag måste säga att du som person är en BESSERVISSER! (om du vet vad det betyder)

Sen att jag tycker AMD är bäst JUST NU, spelar ingen roll.

Företaget AMD=Lokaler, anställda bl.a. Samma sak med Intel. Det är dom som utvecklar grejerna som har någon betydelse, inget annat. x86 är något som är fritt bland alla processortillverkare, precis som x86-64 är lika fritt. Vem som var först spelar roll då världens största operativsystemstillverkare valde att göra sina OS efter x86 processorer, dvs Windows från M$. Samma sak gjorde AMD. AMD var först med x64 processorer. M$ valde AMD och Intel fick panik och var tvungna att integrera detta i sina processorer också. Oavsett vem som var först med vad eller vem som har gjort mest lagbryte eller inget/inga alls så är fortfarande AMD bäst.

Besservisser? Bara för att jag kan mycket och inte har lust att vara ödmjuk mot några Intel-tomtar som inte vet vad dom pratar om? Finns ingen anledning att vara ödmjuk när det gäller fakta. Fakta är något som är positivt. Motsatsen till fakta är lögn, jag tror att du föredrar det förstnämnda.

Av Sledgehammer

Re: Re: AMD pikar Intel för ny effektivare arkitektur

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mezzo_
Och så andas vi lite, tar ett steg bakåt och konstaterar att Intel kommer släppa en ny arkitektur med de egenskaper som vi har väntat oss av deras nästa generation processorer ända sedan Prescott har börjat stå för uppvärmningen av flera tusen svenska hushåll. Det är väl ingen överraskning att de skulle slå sig in på performance per watt-argumentet?

Sen detta ständiga gnatande om vem som är värst av AMD och Intel, de är nog båda två ganska duktiga kolsupare gällande att trampa på andras patent, marknadsföringspolicys, smutskastning osv. Om den ena är värre än den andra är nästan ovesäntligt. Jag kommer alltid att köpa, använda och föresråka den processor som bäst passar mina behov när det gäller pris/prestanda, må det så vara en Intel, AMD, Via, SiS eller Cloetta.

1. AMD har redan "nästa generations processorarkitektur" och har haft nu sedan 2003 i och med K8.

2. AMD är bättre än Intel, kort och gott. Så är det. AMD gör bättre produkter till ett mindre pris och även svala processorer.

3. Om Intel kommer med en processor som är bättre än AMD's motsvarighet i pris/prestanda/features/värmeutveckling så kommer jag köpa den, nu är det dock inte så, utan det är AMD som leder på detta.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Personligen tycker jag precis som mezzo, jag skiter fullständigt vilket märke det är på processorn.
Men Sledgehammer, du borde faktiskt ta och hålla tillbaka lite då det faktiskt är så att intel var dom som faktiskt utvecklade x86.

http://en.wikipedia.org/wiki/X86

"The most successful of the clone manufacturers has been AMD, whose Athlon series, whilst not as popular as the Pentium series, has a significant marketshare".

Människor som jobbar på AMD idag var med och utvecklade x86.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=AgV=-
Nu får du ge dig

http://en.wikipedia.org/wiki/X86

Och du klagar på att Intel använder AMD64? ^32

edit: Vad är ett "ljudhuvud"

Det är du som skall ge dig som inte kan tillföra något eller kan något, anställda på AMD idag har varit med och utvecklat x86. Det finns även fler tillverkare. Oavsett vem/vilka som utvecklat x86 så har AMD licens att använda det. AMD begår inte patent/avtalsbrott i alla fall.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DualCore
Sledgehammer är en härlig person som vet vad han pratar om.
Förstog du nåt av det han skrev och hur mycket sanning det är i det. Eller?
Det verkar vara som du räknar meningar istället för att läsa hans kommentarer.
Lär dig nåt, läs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=AgV=-
Nej, det är inte bara du.

En härlig person? =/

Detta är ju långt ifrån första gången, men hans kommentar till Skruvis längre upp:

det vet du inte om för du kan inget. Du läser dig till dina argument eller läser vad andra
skriver, på google.com som på olika forum..

Kan det bli mer nedvärderande och hånfullt? En sådan attityd funkar kanske bakom tangent-
bordet men inte i verkliga livet.

1. Dom flesta har inga problem med det jag skriver. Finns många som instämmer, men dom som misstycker, t.ex du och faktum är att jag skiter högaktningsfullt i det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Killen gör bort sig hela tiden... bättre han läser än hånar folk för att dom har rätt...

Jag hade rätt i mitt antagande...sledge har mycket gemensamt med mannen jag tagit citatet från som jag har i min sign... intelligent men total avsaknad av empati & ett totalförakt för oliktänkande eller annorlunda människor samt mindre kunniga personer.. Det är därför han retar sig på mig.. citatet retar honom.. det stämmer på honom nämligen..

The lawsuits started in 1987. Rich Lovgren, former assistant general counsel for AMD, recalled that AMD founder Jerry Sanders sat through "every second" of one of the trials. "There were certainly bridges that were burned," he said.

Under the terms of the settlement, both companies gained free access to each other's patents in a cross-licensing agreement. AMD agreed to pay Intel royalties for making chips based on the x86 architecture, said Mulloy, who worked for AMD when the settlement was drafted. Royalties, he added, only go one way. AMD does get to collect royalties from Intel for any patents Intel might adopt.

AMD also agreed not to make any clones of Intel chips, but nothing bars Intel from doing a clone of an AMD chip, Mulloy added.

While the terms may seem one-sided, AMD has benefited from the agreement as well. Without the clean and enforceable right to make x86 chips granted by the agreement, AMD would not have been able to produce the K6, K6 II, K6III, Athlon, Duron, Athlon 64 or Opteron chips without fear of incurring a lawsuit.

http://news.com.com/2100-1006-5159067.html

Sledge... du är totalkörd i mina ögon...

1. Skruvis, jag finner inte ett ord till sådana personer som dig, men det behövs inte, för det är onödigt att slösa tid på, sen kanske du tar illa upp också. Det är verkligen inte jag som gör bort mig här. Jag har i alla fall mer kunskap än dig, det har jag märkt med tiden. Du kan inte argumentera på samma nivå. Speciellt inte på teknisk nivå.

2. Din sign, hur relaterar du den till mig? Att ha förutfattade meningar om vad jag tycker kanske kan säga mig att du försöker drömma om mig? Du kanske har gjort? Det är väl klart, du räknar väl Intel processorer som hoppar/flyger över ett staket med binärtalsmatte. Jag retar mig inte ett dugg på ett fantasifullt citat som du blir upphetsad av. Sen om du försöker kalla mig psykopat vilket du skrev med en synonym så är du inte riktig... Många eller om inte alla tänker olika. Att avgöra vilken processortillverkare som är bäst nu kräver inte så mycket tänkade om du frågar mig.

3. Som jag skrev ovan:

Anställda på AMD idag har varit med och tagit fram x86. AMD har full rättighet till x86, precis som många andra tillverkare som du har en lista på i mitt tidigare inlägg. Är det fel på dom också eller? Intel går mer i AMD's fotspår än vad AMD går i Intel's. Intel har funnits längre och hade med dess utvecklare (som du delvis jobbar på AMD) tillgång till x86 tidigare. AMD har kommit i kapp, ligger på ett högre tempo, utvecklar mer och gör bättre produkter.

4. Du skippade visst att skriva lite mer intressanta grejer med size10 text? T.ex att AMD inte fick göra en kloning av x86 processorer, men att Intel inte alls har några hinder att ta vad dom vill av AMD om dom utvecklar något. Se bara på dagens processorer. Enligt dig då så gör AMD som både är ett yngre bolag med färre anställda och mindre pengar bättre x86 processorer än vad INtel själva gör som tagit fram det. Visar i så fall ännu en gång hur bra Intel är...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av k0nsl
Jag lärde mig att AMD var med och tog fram x86. Sledgehammer är ungefär som en historie lärare, och dom får ju ganska mycket om bakfoten (propaganda osv, osv,.) - annars är han en hyvens grabb - men det är väl historie läraren också egentligen, eller hur?

-k0nsl

Propagande=reklam. Det är ett ord som används felaktigt. Att argumentera tekniskt om olika processorer när man är opartisk som jag är när jag diskuterar AMD och Intel har inget med propaganda att göra. Ibland så blir undrar jag verkligen om folk kan definiera ordet "propaganda" korrekt. Tester, tester och återigen tester är bara att läsa. Finns även mycket information att läsa sig till och lära sig.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av OBK
Fast det är inte det första inlägget där Sledge totaldissar Intel, bara för att det är Intel. Jag förstår inte varför man ska bry sig om vem som tillverkar processorer, just nu verkar AMD lite bättre på processorer till stationära datorer, men om 10 år? Vem vet, kanske är Cloetta (som någon skrev) bäst då och då köper man givetvis deras processorer...

Sledge, varför detta hat mot Intel, har du haft personliga dåliga erfarenheter av dem och deras processorer eller trollar du bara lite?

Fel!, som jag skrev:

Om Intel kommer med en processor som är bättre än AMD's motsvarighet i pris/prestanda/features/värmeutveckling så kommer jag köpa den, nu är det dock inte så, utan det är AMD som leder på detta.

Sen så har jag en trevligare upplevelse framför en dator med en processor från AMD. Det kan bli Intel, men bättre än AMD's nuvarande produkter får dom ta fram i så fall.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gelantious
Förmodligen jag som missat något men hur kan du så mycket om AMD's nyare grejer när du fortfarande sitter på en Athlon XP ? Du gör ju själv precis som du skrev ovan. När du visar tester på hur bra AMD64 är jämfört med Intel's grejer så inte fan har det varit dina egna tester du lagt upp utan du har länkat till andra's.

Det är rätt rejält stor skillnad eller en helt annan sak om det inte redan slagit dig?

Skillnaden är att jag har byggt massor av K8 maskiner och även grejat med många K8'or. Även läst en hel del. Jag kan med egna ord argumentera på teknisk nivå, det kan inte skruvis. Han kör google.com/.se och copy-paste stilen. Den som jobbar/läser om/ang ämnet mest kan mest. Så är det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av T-Unit
hehe, och lite old news är att Athlon XP inte är så heta, P4 med 800fsb är vassare. Sen så har inte AMD alltid varit bra på spel sidan. Kolla man på tex gamla spelboxar står det kanske

System requirements: Pentium 266 MHz or AMD 360MHz k6-2.

System requirements: Pentium III 500Mhz or AMD 650 MHz Athlon.

fast det var då det.....

Har alltid haft intel tills AMD kom med deras 64 CPU. Kan mycket väl tänka mig en intel propp igen sen....

AthlonXP var mycket bra på sin tid kan jag upplysa dig om. AMD och Intel låg rätt jämnt till, det var på senare tid när man släppte barton 3200+ och Intel kom med snabbare NW processorer med 800FSB som dom drog ifrån. Smått efter så lanserade AMD K8 år 2003 och har varit fullstädnigt ohotade sen dess. Hade inte Intel kopierat x86-64 så hade det ju blivit kaos eftersom M$ valde x86-64 till den absolut bästa lösningen hittills. Simultan 32 och 64-bitars prestanda. Detta var för bra för att vara sant och det insåg Intel och kopierade det rakt av och integrerade det i sina processorer.

En AthlonK7 på slotA kommer jag ihåg var brutal på sin tid. Den smiskade upp Pentium3 rätt rejält. I samma frekvens också. Dom systemkraven, från vilka spel har du tagit dom? Dom är löjliga.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dahl
Men det ironiska är att 80% av marknaden gäspar åt det.

"intel inside" (amd?)

Men det ironiska är att du inte kan hålla dig till samtalsämnet. Vi snackar om olika arkitekturer och olika fördelear/nackdelar. Hade fler människor vetat mer om processorn i datorer så hade dom allra flesta "gäspat" åt Intel's processorer. Du är så löjlig när du skriver så med sina siffror och 80%, för du vet själv vilken processor som är bäst, och du har ju tydligen något sexuellt förhållande till Intel och föröker få AMD att framstå som sämre bara för dina 80% för att du inte kan hålla dig till samtalsämnet? Dahl, du har inget att komma med. Du och skrivis kan väl bilda en klubb, dra med MrTT, Spill och hela högen också. Dock är det så att det finns en stor hög på andra sidan som misstycker med det ni tycker. Mer intressant ang tyckanden är fortfarande att man inte kan tycka att en processor är långsammare än en annan när den inte är det, varav era dåliga argument. Allt är så självklart... Människor hånar bara mycket av det som skrivs från dig dahl.

AMD Inside in future.

Nordichardware misstycker inte i alla fall:

http://www.nordichardware.se/forum/viewtopic.php?topic=121755...

Av Sledgehammer

Re: Re: AMD pikar Intel för ny effektivare arkitektur

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Tror på vadå?

Känner mig dock tvingad att citera UiOpL på N-H...

"Intel kan låta AMD leda och ta alla risker, de har nämligen rätt att "stjäla" alla AMD's patent närhelst de vill enligt den överenskommelse som gjordes när Intel stämde AMD för att kopiera Pentium"

.............While the terms may seem one-sided, AMD has benefited from the agreement as well. Without the clean and enforceable right to make x86 chips granted by the agreement, AMD would not have been able to produce the K6, K6 II, K6III, Athlon, Duron, Athlon 64 or Opteron chips without fear of incurring a lawsuit.

http://news.com.com/2100-1006-5159067.html

Jag tror på AMD som vanligt utvecklingsmässigt nu och framöver, svårt att läsa?

Sen är det ingen nyhet att AMD och Intel har ett samarbete att dela instruktionsuppsättningar, inget annat. Men det vet du inte om för du kan inget. Du läser dig till dina argument eller läser vad andra skriver, på google.com som på olika forum. Intel är ju såpass dumma att dom inte t.ex använder sig av AMD's 3DNow! instruktionsuppsättningar då dom är mycket bra. Man kan vinna en hel del prestanda. AMD har integrerat Intel's MMX, SSE, SSE2 och SSE3, men vad gör Intel. Går i AMD's fotspår. Det är så uppenbart så det är löjligt. AMD pikar Intel för att ha tagit fram något som AMD tog fram för över 2 år sedan, vilket är förtåerligt med tanke på hur mycket pengar Intel har egentligen. AMD har inte alls kopierat Intel's Pentium processor. Vad tror du att Cyrix var för processorer? Också x86. AMD's första x86 processor skilde sig såpass mycket att det inte alls var en kopia. Sen var Intel' Pentium en i586 processor, du tror inte att AMD började tidigare? Finns t.ex AMD i186 processorer och ännu tidigare, men det vet du väl inte som vanligt. AMD har inte varit olagliga tillskillnad från Intel som är det nu och har varit flera gånger för att kunna konkurrera med AMD. Intel är körda just nu... Du också för den delen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=AgV=-
AMD är inte längre "herre på desktop-täppan" eller vad?

Du har ju alltid klagat på det begränsade AMD64 stödet, kallat det patetiskt osv som allt
intel gör

De nya processorerna får fullt 64bit stöd, låg värmeutveckling, dubbla kärnor, kort pipeline osv.
Vad ska du klaga på sen? Fel logo på heatspreadern?

Det handlar om en instruktionsuppsättning som Intel har "lånat" av AMD. AMD har
lånat... hur mycket av Intel? x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3 är iaf det första jag tänker på. De
har AMD bara "tagit" och "gjort till sitt" som du sa om EM64T.

Vad vill du säga med denna tråden egentligen?

1. AMD är så mycket herre på täppan som man kan vara.
2. Faktum är ju att det är begränsat i dagens processorer. Nu drar Intel in hela AMD64 i sina processorer. Copy-paste stil för att dom är chanslösa annars...

3. AMD's Athlon64 X2/Opteron DC säger dig inget? Hela tråden är det som det handlar om, att AMD har haft sin arkitektur i över 2år innan Intel kommit med något liknande. AMD kommer ju dock gå steget över. Vad som fortfarande finns att klaga på är dyra processorer, presterar inte lika bra och sämre features. Rykten går om att Yonah inte ens kommer få AMD64. Även HT skall vara borta då det inte behövs på hög IPC processorer.

4. Vad jag vill säga? Återigen:

- "Intel har i dagarna tillkännagivigt sin nya mikroarkitektur som ska ligga till grund för merparten av deras nästa generations processormodeller. Man har tryckt mycket på den nya arkitekturens effektivitet och prestanda/per watt värde. Något som dock inte verkar imponera på AMD när man pratade om sina egna produkter något kvarter bortom IDF. AMD hade nämligen inte någon ny arkitektur att prata om då man i sina ögon lanserade sin "nästa genrations arkitektur" för två år sedan genom lanseringen av AMD K8. En lika kylig som tydlig pik till Intel att det, enligt dem själva, är AMD som leder marknaden för tillfället. Huruvida AMDs spydighet är en vinnande strategi kan man dock diskutera, men lite småkul är det i alla fall."

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dullet
Är det förövrigt nån som är helt säker på att AMD inte tänkt att lägga på lite extra fetures på sin M2 baserade A64? Personligen tycker jag att det verkar onödigt att lägga ut en ny socket på marknaden när den enda förbättringen den har emot den förra är att den stödjer DDR2.

Varför det krävs en ny Socket är för att dom kommande Rev.F processorer från AMD kommer att ha en Integrerad PCI-E kontroller för att öka prestanda med expansionskort som grafikkort, NIC'S, ljudkort osv. Den nya Socket'en är även godkänd för större strömgenomföring.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Intel developed the world's first microprocessor in 1971. It relied on the so-called x86 architecture, which has since served as the blueprint for the vast majority of microprocessors that Intel and AMD have made.

IBM adopted x86 chips for its first computers in 1982. As part of the IBM deal, Intel licensed the x86 architecture to AMD so that IBM could have a second source for chips. (Ironically, until Opteron came out, IBM only used AMD chips once and for a very brief period.)

http://news.com.com/2100-1006-5159067.html

Fint att du först påstår att AMD illegalt snott hela x86 och kopierat Pentium, sen länkar till ett citat där det står att x86 är licensierat till AMD.

Du är ju helt bortom gränsen...

Kan även upplysa vissa ljudhuvuden att SSE i stort sett är en råkopia av AMD's 3DNow! instruktionsuppsättning.

x86 and compatibles have been designed, manufactured and sold by a number of companies, including:

* Intel
* AMD
* Chips and Technologies
* Cyrix
* IBM
* IDT
* National Semiconductor
* NEC
* NexGen
* Rise Technology
* SGS-Thomson
* SiS
* Texas Instruments
* Transmeta
* UMC
* VIA

http://en.wikipedia.org/wiki/X86#MMX_and_beyond

AMD var med och tog fram x86 också för dom som inte vet.

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 135711
Är Turion en s754 endast eller?

Dagens Turion64 processorer har Socket754 socket. Det kommer dock processorer med Socket S1 som har 638 pins, även High-End processorer på SocketM2 som har 1207 pins.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av maglar
Intel's Yonah ska bara vara 32-bitars vad jag läst. I en bärbar känns det ju viktigare med strömsnålhet än 64-bitars-stöd så jag tycker Intel gör rätt där.

Strömsnålhet är inte speciellt viktigt på en serverprocessor, för det är vad Yonah skall bli, en Xeon processor. T.ex dagens Athlon64'or är redan såpass svala att det inte behöver göras några ändringar, även om det är positivt. Avsaknaden av x86-64 är en stor brist, speciellt på en serverprocessor. AMD har redan K8 och har haft i över 2 år som kommer att hålla mycket länge. Den är designad för dual/multicorebyggnad och Quad K8 kommer att heta K9. AMD kommer även som vanligt med HE och EE modeller med sin dualcore Opteron för dom som behöver extremt svala processorer.

Av Sledgehammer

AMD pikar Intel för ny effektivare arkitektur

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bloink
Någon som vet om det fungerar på z800i ?

Ja, det fungerar på Z800i.

Av Sledgehammer

Jag rekommenderar ett DFI LP NF4 Ultra. SLI eller ej väljer du själv.

Av Sledgehammer

Re: AMD Athlon 64 jungeln

Citat:

Ursprungligen inskrivet av granada
Hej!

Jag har en amd A2600 som har fungerat ganska bra, tänkte uppgradera i samband med att modekortet paja. Vad ska jag köpa? Är det AMD som gäller, eller ska jag slå till med en Intel? AMD Athlon 939 "serien" verkar lovande, i mina ögon... men vad ska man då välja? Är set stor skillnad t.ex. mellan 3000, 3200 och 3500?

Tacksam för svar, känner mig vilsen i jungeln!

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=43871...

Rekommenderar själv en Athlon64 Venice 3000+. Klockar lika högt som andra modeller i högre prisklass och presterar extremt bra.

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WizZo
Okeej vad bra, för jag har alltid tyckt att disketter är ondödigt
men jag förstår inte vad alla menar med 1:1? jag har inte lärt mej mycket om klockning om man säger så, o det märker nog alla
men sen när jag var inne på twinmos o titta efter info om minnet såå hitta ja inget om TCCD på det? vet nån om den har det, eller kan nån rekommendera nåt annat som har det?

1:1 är en siffra/värde man sätter. T.ex om du ställer en FSB på 300Mhz HTT och kör skala 1:2 så kommer minnet att gå i 150Mhz. Det finns massor av olika lägen. Dom flesta brukar köra 1:1 eller 5:6 för att minnet skall hänga med. Och andra så tjänar du inget på att köra HTT högt i frekvens heller, så om dina minnen hänger med upp till ca 250Mhz HTT/FSB så kan du ju köara 1:! ratio och HTT ratio 4x (då 4x HTT*250Mhz=1000Mhz HTT som är orginal).

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
du får inte ta det fel, jag har absolut inget emot amd. det jag inte gillar är när man inte svarar på nåns fråga, utan komemr med nå helt annat. hade ju sett lite bättre ut om man t.ex. först anger ett intel förslag, o sen frågar om han ändå inte ska fundera över ett amd system eller att fortsätta med det han har, istället för att i stort sett bara skriva "intel suger, amd är bäst i värden". hade varit 1000 gånger lättare o skriva "ska inte behålla ditt system? det är ju ruskigt bra isig", hade ju sett lite bättre ut i alla fall.
det är inte amd isig jag inte gillar, det är sättet som sledge hela tiden förstör intel trådar med irelevant information osv.

jag svarade på hans fråga, men självklart tycker även jag att han ska behålla systemet.

rätt inressant oxå att OM intel får ett bakslag, då kan man ge sig f** på att sledge skriver en tråd om det i intel delen elelr gnäller om det i nån tråd som handlar om nått helt annat. händer det därmot amd något liknande, då äre knäpptyst. det är sånt ja inte gillar att han gillar amd är isig inget fel på.

Du finner alla svar i detta inlägg:

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&postid=5633632...

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Basse81
Jo den är tusing billigare men jag tror jag ska köra med 4400 den kostar 5200 kr med 2 lax till så kan jag köpa den bara vänta till studie lånet så köper jag den.

Du vet i datorbutiken finns det 2 st 4400 en som är bulk och en boxed och dom kostar precis lika mycket. Brukar inte boxed kosta några hundringar mer? Vet du vad det kan bero på?

De beror lite på. Priserna kan variera. Ibland är BOXED identisk prismässigt med BULK.

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pytonOrm
bra jobbat Kinc

synd inte fx 57 kan ta 4ghz jag liksom menar att fx 57 har 0,09 micron så den borde kunna vara bättra än fx 55

själv har man lagt av

Jag tror inte att processorn är maxklockad då 130nm FX-55 över 4Ghz kyldes med LN2. Detta är ju "bara" DI. Får man det hela att fungera med LN2 så kan man snacka om va 4Ghz benchstabilt. Trippel cascade är ju inte heller dumt.

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HMB
Så 45nM betyder automatiskt att den bli svalare? Hörde samma historia om 90nM vs 130nM

Återstår att se vilka av tillverkarna som lyckas bäst. Själv vet man ju redan vad man håller på...

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
hahaha, vilken vändning, o inte ens ett erkännande att man läst fel eller kanske är så att han inte ens läst artikeln

att kylflänen har ett fel är inte detsamma som att processorn har problem LOL

Jag skrev att "Intel återkallar 3.73Ghz EE för problem". Jag skrev inte att det berodde på processorn i trådinlägget. Sen finns den bara som bexed varav varför jag inte skrev 3.73GHz BOXED. Däremot mitt andra inlägg så skrev jag "däremot så kanske Intel gör ostadiga processorer". Jag syftar på en speciell modell när jag skrev det, vilken bör du veta.

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oddN
Ja de gör det. Klockar mkt bättre. Än de flesta om inte alla (?) Intel Prollar.

Det är inte sant, Intel klockar extremt högt också. Både dess Pentium-M och Prescott2M.

Prescott har varit uppe i över 7Ghz och Pentium-M i över 4Ghz.

AMD's FX-55 och FX-57 är ju också uppe i 4Ghz+ mer likt som Pentium-M då processorerna bygger på samma sätt, dvs hög IPC, lägre frekvens. P4'a är motsatsen, högre frekvens och lägre IPC.

Av Sledgehammer

Re: Re: Intel återkallar 3.73Ghz EE för problem

Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Japp speciellt med tanke på att det är problem med själva processorn.. NOT

CHIP GIANT Intel confirmed it had recalled a batch of chips but said it was due to defects in the heatsink rather any problems with the processor.

The batch number is 3502A770, for SKU (stock control unit) Pentium 4 3.73MHz 2MB cache chips with a 1066MHz bus.

Nej, men "paketet" "BOXED" är det som är felet och processorn skall skickas tillbaks också. Däremot så kan man undra om P4EE 840 är defekt med tanke på allt som hänt i tom's test.

Av Sledgehammer

EE väntar vi på allt.

Av Sledgehammer

Nu är det grejer! Skaffa er en Doom iPod!

http://www.theinquirer.net/?article=25240

- "IF YOU HAVE an iPod and are a fan of killing stuff you'll be happy to know that the King of First-Person Shooters, Doom, has made its way across to Apple's stylish"

http://img7.imageshack.us/img7/7967/doom5ca.png

Av Sledgehammer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Korgan
Generellt bättre?
http://www.computerbase.de/artikel/hardware/mainboards/2005/t...

Snarare generellt sämre på alla punkter vid samma frekvens. Pentium M är både billigare, strömsnålare och oftast tystare än ett likvärdigt Athlon 64 system. Det enda Athlon 64 har som Pentium M saknar är x86-64.

Du länkar till en tyst skitsite som verkligen är värdig ordet.

1. Siten har inte ens "test setup"
2. Siten kör gamla 130nm AMD processorer.
3. Var har vi San Diego 3700+ 2.2Ghz 90nm? En utmärkt processor att jämföra med då Pentium-M inte finns i högre frekvenser.
4. Intel's dualcore kan dom ha med men inte AMD's?
5. Som vanligt så jämför du en överklockad Pentium-M med en oklockad FX-55. Får du en kick av det eller? Dessutom så kör dom mycket högre FSB på Pentium-M i testet medans AMD kör orginal. Men sådant förstår inte vissa. På Digit-Life så kan man jämföra Pentium-M på 2.13Ghz med en Athlon64 3700+ 2.2Ghz. Det skiljer 70Mhz, och jag lovar dig, även om du lägger på 70Mhz så vinner den fortfarande inte.

Snacka om att göra bort sig, ignorera riktiga tester och länka till något skittest. Vill du att jag skall länka en uppsjö av tester som stryker det jag skriver?

Förut klagade du på anandtech.com som erkänt är en bra site, sen är det fel på xbitlabs.com som också är en erkänt bra site, och nu menar du då att digitlife som också är en stor och erkänt bra site har fel?

Citat från sammanfattning av Digit-Life:

- "On the whole, efficiency "per a MHz of a core clock" of the AMD Athlon 64 / Socket 939 is still higher than in Pentium M. But we shouldn't forget about two things: firstly, Pentium M has twice as large L2 Cache (another case against it); secondly, Athlon 64 has a dual channel DDR400 controller, while Pentium M — just a 533 MHz FSB (on the contrary, it speaks well for Pentium M, because if it had 800MHz FSB, its performance could have grown)."

Ang värmeutvecklingen så är redan den mycket och tillräckligt låg på Athlon64. Även den varmaste prescott går att få tyst, så det hör inte ALLS till om hur vilket väsen ett datorsystem för.

Ang priser så har du helt fel.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&postid=5522016...