Inlägg

Inlägg som Triton242 har skrivit i forumet
Av Triton242
Skrivet av heatm:

Kört Stable Diffusion lokalt nu i några veckor. Alltså, det är ju svart magi i hur man får riktigt bra resultat än och kräver en hel del efterforskning, men fan så coolt det är! Tränade upp en snabb modell på mig själv och vips blev jag ninja-stålmannen med mycket bättre hårfäste än jag verkligen har.

En lokal text-AI som var lätt att hantera skulle jag vilja testa träna upp på diverse byggnadstekniska beskrivningar samt Boverkets Byggregler. Är rätt så säker på att AI kommer vara en grund för varenda ingenjör och projektör snart, som ersättning för alla idiotmallar man har idag.

Ja gud så skönt att slippa boverks mfl extremt jobbiga skrifter som gör allt de kan för att inte förklara var de kräver!
Det är som du säger svart magi.

Av Triton242

Logitech Denivo var helt klart bäst.
Hade 2st. Sjukt snygga och bra fram tills att de blev strul med batterier och att de kopplade ner sig...
Synd att det inte kom någon bra ersättare till dessa.

Av Triton242
Skrivet av H2SO4JB:

LemurenSwe >>>
Jag rekommenderar ett "Poly Voyager 8200 UC" av samma motiveringar som alla andra i tråden som rekommenderar samma. Jag vill dock tipsa dig om att om du bestämmer dig för att köpa dessa så köp INTE de som heter "Voyager 8200 UC", utan de som heter "Voyager Surround 80 UC". Detta är samma lurar som släpptes nyligen som en uppgraderad modell av 8200 med mängder av förbättringar och de kostar ungefär detsamma som den gamla modellen 8200 som har funnits i säkert 5 år nu.

Går att hitta till bra pris på Proshop:
Proshop - Poly Voyager Surround 80 UC

8200UC är helt klart bäst av de alla, såg dessa uppdateringar häromdagen och undrade lite vad som hänt bakom designen.
Min lurar har gjort så mycket att de nu får anses som förbrukade utan att någon skugga faller på dem.

Av Triton242

Jag har ett par Plantornics (idag Poly) Voyager 8200 UC. De har jag haft i många år och de börjar se rejält slitna ut.
De har varit med på gymmet, på bygget, i sängen, på kontoret. Ja mest överallt men de är fortfarande fungerade och batteriet lever länge än.

Skulle jag välja ett headset utan sladd idag skulle jag köpt likadana eller möjligen varianten jag sätt Poly lanserat vilket jag tror är en uppdatering av dessa av något slag jag ännu inte tagit reda på.

Valet är ganska enkelt.
Ljudet i dessa är helt enkelt de bästa jag vet finns på marknaden när det kombineras med så pass bra microfoner som detta headset har vilket är det viktigaste.
Sedan som nämnt ovan är själva NC för micen helt sjukt bra. Man kan prata i väldigt stökiga miljöer utan att någon hör.
Det sämsta skulle jag säga är den egna NC för ljud utanför. Den fungerar men är inte värst bra om man jämför med Sony, Bose m.m.
Tror det helt enkelt är så att denna NC är en rent mekanisk sådan som helt enkelt öppnar eller stänger en del av lurarna mot omvärlden.

Av Triton242

Researchbolaget spekulerar även att integrerade grafikkretsar kommer bli mer populära bland framtida laptops och stationära datorer. Därav beräknas marknaden dessa kretsar växa med hela 98 procent under de kommande fem åren.

Så har vi läst de senaste 10 åren, så någon gång skall det väl slå in precis som rätt lottorad.

Av Triton242
Skrivet av LeonHart:

Ni har ingen aning om vilka summor de här personerna brukar hantera. Att få flera stycken med i ett videosamtal tror jag hade lurat de flesta.

Kan bara hålla med.
När man inte sitter på all information om hur de normalt arbetar etc samt sitter med ett helikopterperspektiv efteråt är det väldigt enkelt att se alla brister.

Jag tror de flesta skulle åkt ditt idag.

Av Triton242
Av Triton242

Procenträkning blir lätt så märkligt.
80% av 10st=8st
29% av 100st=29st

Vad är värst?

Blir svårt att veta om det helt enkelt beror på att det är mycket mer attacker som gör att siffran sjunker då attackerna troligen riktar sig mer mot massan än tidigare kanske mer strategiskt utvalda mål?

Av Triton242
Skrivet av dlq84:

Dålig OpSec och polisen kan konfiskera dem

Säkert olika i olika länder, i vissa auktioneras de ut.

Eller så får de köpa munkar för allt

Av Triton242

Får tyska staten behålla dessa eller vart hamnar de?

Blir ett ganska bra tillskott som skulle märks i den svenska statskassan exempel

Av Triton242
Skrivet av mpat:

Från artikeln:

Fast det var väl inte riktigt sant, Netflix? Ni har en iPad-app, och iPad-appar fungerar på Vision Pro om man inte aktivt väljer att blockera det. Det är det ni har gjort, satt den där flaggan som stoppar appen från att köras på Vision Pro. Ni har således investerat lite tid i att blockera er app på headsetet - minsta investering hade varit att inte göra något alls, och då hade ni haft en app där nu.

Nej, ni vill ha pengar från företag som utvecklar headset. Kanske inte tror att Apple är sugna på att betala, men ni har någon annan som vill göra det, så ni stoppar er app på alla andra headset tills de betalar, eller hur?

Nu har jag varken Netflix eller ett Vision Pro så jag bryr mig inte personligen, men vi kan väl vara ärliga mot varandra?

Bra skrevet.

Av Triton242

Bra eller dåligt så är det ändå kul när folk gör något annorlunda idag.

Av Triton242
Skrivet av Shiprat:

Låter ju defintivt skumt att den throttlar så tidigt ja, kylaren borde vara adekvat då X1 yoga gen7 ändå ska vara certifierad för Intel Evo, de beskriver så här:

"These leading-edge designs have surpassed 75+ premium standards like high performance, fast charging, long lasting battery, instant wake, best-in-class connectivity, and ideal size & weight, giving you everything you need without compromise."

Men det får en ju att undra om Lenovo isåfall fuckat upp med någon del som kanske inte styrs av den certifieringen och eventuellt ändrats sedan testerna och senare batches. Typ kylpasta? Skulle ju typ förklara varför den throttlar snabbt vid låga loads med hög fläkt om den bara inte för över någon värme. Har sett ett par dåliga pastes på laptops så skulle inte förvåna mig.

Nedan är en gammal XPS jag köpte ut från jobbet som påstpddes ha varit skit hela tiden med maxande fläktar och dålig prestanda etc. Vart mycket mycket bättre med en repaste. Vilket är synd, för är ju inte något man ska göra själv på en jobblaptop.

https://i.imgur.com/4DuJ1Wj.jpeg

Mysig pasta

Finns tyvärr något jag fick reda på efter valet av av denna rätt många trådar på nätet om detta problemet och det är fler modeller än denna som är drabbade

Kan absolut vara så att bättre pasta skulle hjälpa i detta fallet. Men då det inte är min dator, den har 2års garanti kvar och den varit inne hos Lenovo själva för just detta så tänker jag att nja vi väntar nog lite. Garantin lär jag nog behöva nyttja för så fort man har AC inkopplad snurrar fläktarna mer eller mindre jämt så den garantin kommer nog att komma in för att byta de små fläktarna.

Av Triton242
Skrivet av Ceji:

Och de kommer återigen visa vägen för övriga tillverkare att kunder inte är intelligenta nog att välja bort någon som blåser dem helt öppet. Det är allt annat än en ljus mobil-framtid vi har framför oss. Tack alla Applekunder för att ni gör även detta möjligt! Fast ni förstår troligtvis inte ens vad jag menar.

Apple har ca 20% av marknaden. Ville Google och dess tillverkare annorlunda kunde de gjort det.
Sluta skjut ifrån er ansvar och ta hand om era grejor så kanske de andra följer efter💜

Av Triton242
Skrivet av Shiprat:

Låter som att er IT behöver ligga på Lenovo rätt hårt och/eller se över vad de själva stoppar vid installation, en 1260P ska inte ligga i 20% bara av att ha Windows igång, men en ny NVME ska inte dö efter någon månad och låter ju skit konstigt med så mycket problem med disk, fingeravtrycksläsare och högtalare osv och att Lenovo inte skulle stå för något. Har inte haft sådan mängd issues på någon Lenovo jag tagit in på jobbet, inte någon dell heller för den delen.

Den ligger inte på 20% konstant. Den idlar som alla andra vanliga datorer, just nu på 3%..
Det är när det går över ca 20% en liten stund som problemen börjar och värmen kommer, och det krävs tyvärr inte så mycket arbete för att lyckas med den bedriften.

Skulle det rent hypotetiskt vara så att den drog 20% konstant så skall det heller inte vara något den skall trottla för om kylaren var rätt konstruerad.

Av Triton242
Skrivet av Timmy Fox:

Där har vi problemet. Dels Intel-processor (de blir ju redan hur varma som helst på desktop...) och dels även att det är P-serien (som kompromissar värmeeffektivitet och batteritid för mer prestanda gentemot U-serien). I princip alla recensioner säger att X1-serien funkar bra så länge man undviker P-processorerna. Vet inte riktigt varför de ens erbjuder P-processorer i Thinkpad X-modellerna, då dessa är mer optimerade för låg vikt och hög portabilitet (= kylaren hänger inte helt med för hur strömtörstig P-serien är) än ren prestanda. U-processorerna har mycket lägre effektuttag (15 W vs 28 W) och fungerar MYCKET bättre i dessa modeller.

Önskar dock att de erbjöd fler modeller med AMD dock, då deras processorer än även bättre än Intels "bästa" modeller vad gäller värmeutveckling (= typ noll throttling/överhettning). Finns ju en anledning varför Apple valde bort Intel helt när de övergick till sina egna ARM-processorer

X13 Gen 4 med en AMD 7x40-processor är typ det närmaste till det du har som jag skulle främst rekommendera. Alternativt Thinkpad T-serien om man vill ha något med en mer robust kylarlösning.

Nej Intel är väl inte problemet tycker jag, det är Lenovo som är problemet då de stoppar in produkter som de sedan inte klarar av att bygga adekvat kylning till och kan inte heller stå för problemen när kunderna kommer in med dem.
Jag är absolut inte den första som tycker detta är en katastrof heller då det tyvärr finns gott om forumtrådar på nätet som har liknande problem med denna modellen. Jag vill också minnas att det finns fler modeller som Lenovo har som har liknande problem.

Av Triton242
Skrivet av Timmy Fox:

Håller nog inte helt med där. Visst har de ganska mycket skit i sortimentet, men min Thinkpad X13 är nog ändå den bästa laptop jag nånsin ägt.

Däremot vet jag inte hur mycket jag skulle lita på dem att göra en bra telefon som kan konkurrera med övriga marknaden.

Har en Thinkpad X1 Yoga gen7 till jobbet.

Den lever i ett konstant throttlande tillstånd så fort CPU användningen ligger på över 20% med en 1260p vilket betyder att den gör det redan efter uppstart i Windows

Så varm att det inte är kul att skriva på tangentbordet efter en stund.
Allt vid vanlig desktopanvändning typ Office och pdf program användning….

Höll en månad innan Nvme disken pajade.
Anmärkte på den höga temperaturen och att den mer eller mindre jämt throttlar men det var tydligen inget fel enligt verkstan…
Nu har högtalare lagt ner, fläkten som är konstant på låter i lagret…
Fingertrycksavläsaren fungerar väl en av tre gånger…
Det roliga är att det är mina andra x1 fast nyare och den tidigare var inte bra den heller fast där var det andra saker som strulande.

Då detta ändå skall vara en av deras premium modeller och de uppenbarligen släpper igen lite vad som så att tillverka mobiler har de ingen support från mig på.

Av Triton242

Lenovo kan ju inte ens göra bra laptops längre så hur skall de kunna göra bra mobiltelefoner.
Deras bästa funktion de har är att de fortfarande behåller IBMs design…

Av Triton242

50% vet vi alltså inte vad de använder?

Av Triton242

Hur lång är användingstiden på dessa kort ca?