Inlägg

Inlägg som WrongTarget har skrivit i forumet
Av WrongTarget
Skrivet av gudbrandsen:

Så CoD har blivigt nya cs. Samma skit igen och igen. Har dock intet ägt ett cod sedan Call of Duty 3 men har spelat dom flesta nyare. Tycker samma sak om Bf, Senaste bra bf spelet var Vietnam, Men det är smak och behag. Fast det har ju blivit en tänd, kvantitet före kvalitet.

Fast en sequel får ju skit oavsett om det följer samma stil och spelkänsla som tidigare, då folk klagar över att det är samma sak som tidigare. Om de däremot helt omarbetar spelsättet/kontroller/maplayouts så får spelet skit för att det inte är ett riktigt spel i serien och att man inte känner igen sig.

Hade det varit ett nytt spel (inte en sequel) så finns det större skäl att klaga på att det inte är originellt, men är det en uppföljare så förväntar man sig ju att spelkänslan skall vara sig lik.....eller hur?

Av WrongTarget
Skrivet av SwedenVirre:

Men Jag hoppas inte u har ett ACE 750W för då förstår jag dina problem

ACE¤ finns väl inte i så hög effekt, däremot finns ju Hantol's aggregat i den effekten (i alla fall på etiketten) som är minst lika dåliga (även de har ju lyckats få försäljningsförbud)

Av WrongTarget
Skrivet av flyawaynille:

Om man har ett gtx 680 eller likvärdigt kort så är prestanda skillnaden runt 5-10%, lite olika beroende på program. Grafikkort har i alla fall börjat använda en hel del av x16 bandbredden nu.

Angående ljudkort så kör jag mitt ljudkort via en pcie extender från pcie x1 porten så att jag får ut fulla x16 till grafikkortet.

Jag vet inte om jag håller med, vad jag ser i detta test så är skillnaden mycket liten. De kör här med dubbla GTX680 eller dubbla HD7970 och skillnaden är väldigt liten, när man sedan betänker att de kör med samma klockfrekvens på sin Ivy Bridge processor som sin Sandy Bridgeprocessor (Ivy Bridge har en IPC-fördel på 4%-7%), vilket ger Ivy Bridge systemet en fördel i CPU-tunga spel.

GTX680:
http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_3...

HD7970:
http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_3...

Totalt sett för GTX680 fås ett prestandaövertag på 3,44% i snitt och detta med en snabbare CPU, så totalt sett är skillnaden i de flesta fall försumbar.
Testerna ovan motsvarar ju skillnaden mellan PCI-e 2.0 x8 och PCI-e 2.0 x16 (eftersom PCI-e 3.0 x8 motsvarar PCI-e 2.0 x16) .

Vidare har de testat med ett single grafikkort:

GTX680:
http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_3...
HD7970:
http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_3...

Totalt sett för GTX680 är medelskillnaden en prestandaökning på 2,76%. Betänker man att CPU är snabbare (4-7%) i PCI-e 3.0 fallet och att det är ett enstaka spel som drar upp medelvärdet, så kan man dra slutsatsen att skillnaden med dagens grafikkort är försumbar.

Av WrongTarget
Skrivet av Rosslan:

Tycker om att jämföra cpuer med hjälp av anandtech http://www.anandtech.com/bench/Product/50?vs=287 Där finns en jämförelse mellan cpuerna, med liknande hårdvara och allt.

Dock är den inte speciellt bra för jämförelser av just spel, då den likt de flesta CPU-tester kör med låg upplösning och låg grafikkvalitet för att accentuera skillnaderna mellan processorerna. I 1920x1080, så är skillnaderna bra mycket mindre, eftersom det då i många fall är grafikkortet som begränsar prestandan, inte processorn (sedan ingår mest spel som inte ens nyttjar fyra kärnor på ett vettigt sätt, så den gynnar processorer med hög IPC).

Men för en jämförelse av generell prestanda fungerar den bra (alltså för att få reda på vilken processor som är starkast i fåtrådiga resp. flertrådiga laster).

Vill man få reda på om processorn flaskar grafikkortet eller ej, så finns det bättre tester för det, där de kör i högre upplösning.

Av WrongTarget
Skrivet av Laggzor:

jag sitter med ett kort fårn MSI som ser ut att ha ungefär samma layout runt sockeln, och min 965a vägrar att gå över 3.8 ghz

Jepp, som lorgix säger, kortet går att överklocka med (vilket du gjort), men det har ingen påkostad VRM, så räkna inte med några klockningsrekord.

Av WrongTarget
Skrivet av skrytt:

Kanske är så att folk vill se någon ny spel konsol.
Ps3 kom 2007 snart 6 år sen och xbox 360 kom väll ungefär då det också.
rätt gamla grejer spelbutikerna har på hyllorna med andra ord

Skrivet av THB:

Folk vill helt enkelt inte köpa en utgående spelkonsoll utan väntar på XBOX 720, PS4, Wii U.

Skrivet av Bananas2thebeat:

Den nya generationen konsoller, både Xbox och Playstation, är alldeles runt hörnet, så jag tycker inte det är så konstigt att folk drar ned på inköpen till den gamla generationen.

Precis, inget konstigt med att konsollerna säljer sämre i slutet av sin livstid, då de flesta börjat blicka framåt mot nästa generation och sparar pengarna till dess (dessutom har ju de flesta som vill ha en konsol av dagens generation redan köpt en) .

Av WrongTarget
Skrivet av Rogga67:

Ett nätagg som måste jobba på gränsen till vad det klarar av, får naturligtvis högsta möjliga värmeproduktion och slitage, ganska elementärt, öka kapaciteten på nätagget och du slipper värmen, på modernare nätagg kanske inte ens fläktarna behöver gå igång och det borde säga ganska mycket,bara att läsa alla tester på kraftigare nätagg.
Ett bra exempel är på senaste Corsair AX 1200i där går inte fläkten igång förrän vid 20% last.

Jo, men trådskaparens nätaggregat är ju överdimensionerat för hans komponenter. Komponenterna i sig lär väl ligga på ungefär 300W under maxlast och i idle lär inte lasten vara mer än 150W, så lastmässigt är det inga problem.

När det gäller Corsair AX 1200i så är det väl snarare som så att aggregatet har så pass hög verkningsgrad (Platinum vill jag minnas), så att spilleffekten är så liten att det inte behövs någon fläkt för att kyla bort den förrän ungefär vis 20% (beroende på omgivningstemperatur). De nya AX-aggregaten (utan i) har ju ännu bättre fläktkurvor (fläkten startar inte förrän bort mot 60% last, beroende på omgivningstemperatur) och det redan vid 760W.

Saker som kan spela in för trådskaparen är dock om nätaggregatet är fullt med damm och om det sitter toppmonterat i ett chassi med relativt dålig ventilation. Eftersom fläkten är temperaturstyrd och inte effektstyrd och samtliga nämnda faktorer ökar temperaturen inne i nätaggregatet (direkt eller indirekt), så kan det leda till ett högre fläktvarvtal.
Sedan kan det ju vara som så att fläktstyrningen inte är optimal, så de lagt tomgångsvarvtalet lite väl högt (är för dåligt påläst på det aktuella aggregatet för att veta om så är fallet).

Av WrongTarget
Skrivet av Zotamedu:

Eller så sparar man 250 kr och köper versionen utan i som kör fläktlöst upp till 60 % belastning, alltså i princip hela tiden om man inte har dubbla grafikkort eller tung överklockning. Versionen med Link verkar ju sällsynt ointressant.

Jepp, precis min åsikt. Jag har mycket hellre ett tyst aggregat, som dessutom är billigare än ett sämre fast med möjlighet till visning av driftstatus som är dyrare.

Av WrongTarget
Skrivet av Ratatosk:

Är du säker på det? 8350 nosar 2600K i hälarna i spel, 2500K är långsammare än 2600K och 6300 har nästan lika högt turboläge som 8350.

Men i testet som du länkade till så fanns ju både FX6300 och i5 3570K med (i5 2500K känns inte jätterelevant då den är lite sämre och lite dyrare än i5 3570) och i5 3570 presterade märkbart bättre i speltesterna (särskilt i låga upplösningar där grafikkortet inte håller ned prestandanivån).

Som ett prisvärt budgetalternativ är FX6300 ett bra val, men den är inte i närheten av i5 3570 i ren råprestanda för spel (som i 9 fall av 10 tjänar mer på hög IPC än många kärnor).

F.ö. så presterar i7 2600K och i5 2500K för det mesta likvärdigt i spel, då de flesta spel är extremt dåliga på att nyttja fler än fyra kärnor (den högre klockfrekvensen kompenserar för det mesta overheaden för HT, så att prestandan per kärna blir ungefär likvärdig i spel som inte klarar av att nyttja fler än fyra kärnor).

Av WrongTarget
Skrivet av Mazchi:

Faktum är att det kortet+processor ligger redan i kundvagnen på CDON.se ;-).
Dock så säger snåltarmen i mig att man kan kapa nästan en tusing på det du föreslår med att billigt moderkort och 8Gb fulRAM.
Frågan är om man saknar något sen funktionsmässigt på moderkortet.
Jag är dåligt insatt på olika chipset och varianter på kort.

Jag skulle inte gått ned från Z77 som chipset för moderkortet, särskilt som kortet bara kostar en tusing (lite drygt). Kortet går ju att klocka med, det stöder CF/SLI och stöder SATA3, USB3 och PCI-e 3 (och lite till).
Däremot kan du ju köpa 8GB billigt 1600MHz minne istället för 16GB och komma billigare undan. I dagsläget märker du ingen skillnad mellan 8GB och 16GB om du inte kör program som är extremt minneshungriga eller kör flera virtuella maskiner.

Av WrongTarget

Jag går mot strömmen och tycker 1920x1080 är helt OK på en 24" skärm. Har två på jobbet och det funkar bra för mig, däremot över 24" ser jag gärna högre upplösning.

Hemma kör jag lågupplöst på ena skärmen, 1280x1024 och 19"......min gamla MVA-panel som jag inte kan skiljas från (fördelen är ju att det är snällt mot grafikkortet vid spel).

Av WrongTarget
Skrivet av SleepyCat:

Huh tydligen var det inte damm i agget utan jag märkte att fansen inte sög in så mycket luft utan de var mer optimerade för att vara tysta vilket dem var .

mit nätagg http://www.maplin.co.uk/x-power-atx-psu-98736

Verkar vara en riktigt gammal design på det aggregatet (ATX 1.3 kanske), då strömfördelningen är fel för en modern dator. En modern dator drar merparten av sin ström från 12V-linan och enligt specen så kan 12V-linan endast ge max 20A på 12V, vilket ger att 240W kan ges som mest från 12V linan för deras 500W aggregat (däremot kan hela 36A ges från 3.3 och 5V, vilket även det tyder på gammal design). På ett modernt aggregat så kan 12V-linan maximalt ge någonstans mellan 400W och 480W ungefär på ett 500W aggregat.

Av WrongTarget
Skrivet av Prat Bubblan:

nu tror jag jag vet vad jag vill ha NZXT H2 Silent Tower No PSU Black ATX eller en Thermaltake Chaser MK-1 LCS FullTower men tack för tipsen och det jag menar med att jag vill ha en stor chassi är attjag kan ha mycket i den tex. grafik kort

Annars finns ju Fractal Design XL, om du vill ha ett riktigt rymligt chassi:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1197734
Populära Fractal Design R4 är ju också ett lättbyggt alternativ med mycket plats i förhållande till sina yttermått (snäppet bättre än H2, framför allt bättre ventilerat).
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1350063

Av WrongTarget
Skrivet av Ivybridge:

Alla presterar likadant förutom i7 3820 när det kommer till spel, så länge grafikkortet är flaskhalsen!

Vilket inte var fullt så meningsfull information i sammanhanget. Naturligtvis presterar processorerna likartat om det är en annan faktor som begränsar prestandan.

Om inga andra faktorer begränsar prestandan så är i5 3570K och i7 3770K de bästa spelprocessorerna. i7:an är något framtidssäkrare, medan i5:an ger mest prestanda för pengarna, då spelprestandan är densamma som i7:ans så länge spelet inte kan nyttja fler än fyra kärnor. Eftersom de flesta av dagens spel är optimerade för fyra kärnor eller mindre, så presterar i7 3770K och i5 3570K för det mesta relativt likvärdigt i spel.

Av WrongTarget
Skrivet av Prat Bubblan:

hej jag ska köpa en case och tänkte köpa en NZXT Guardian 921RB undra bara om den är typ stor. jag är ingen dator nörd så hjälp mig men jag spelar typ jämt på min xbox. så nu ska jag bi mer gamer så hjälp mig. jag menar jag vill ha många grafik kort så jag vill ha en stor och billig case kanske är en NZXT Tempest EVO är bra snälla hjälp mig

Guardian 921RB är väl ingen höjdare direkt (Då är t.ex. fractal design ARC ett bättre val i prisklassen), det andra chassit, Tempest EVO däremot är rätt trevligt.

Skall du köra med flera grafikkort (jag antar att du menar två i så fall, då fler än två ger mindre vinst i förhållande till kostnad), så funkar de flesta hyfsat nya midi-tower bra, Fractal Design ARC är välventilerad och billig och har bra design invändigt.
Som många redan nämnt, så börja med ETT rätt bra grafikkort istället för två. Skulle du känna att det är för klent för dina behov och pengar finns, så köp ett till likadant.
Det som kan vara bra att veta med dubbla grafikkort är att FPS-vinsten mycket sällan blir en fördubbling när man lägger till ett andra kort, men 50-80% bättre prestanda får man ofta. En annan sak värd att veta är att nysläppta spel ofta har ett dåligt SLI/CF stöd, som så småningom förbättras med patchar från speltillverkaren och nya drivrutiner från grafikkortstillverkaren. Effektförbrukningen blir relativt hög med två grafikkort, så nätaggregatet behöver vara kraftigare om man kör med två kort Även ljudnivån blir högre.

Av WrongTarget
Skrivet av xmol94:

Men efter att jag fick en bsod under lite surfade så fick jag efter mycket om och men igång datorn och jag körde igång occt direkt och såg att en av linnorna på nätagget visade både minus och plus 300000. Så nu antar jag att nätagget är klar men jag vill gärna få tips om andra saker i datorn som kan vara fel.

Om du har kollat på spänningar i något mjukvaruprogram, så kan du med största säkerhet veta att det är programmet som visar fel. Dels är sensorerna på moderkortet inte direkt exakta, men dessutom måste den som gjort mätprogrammet veta exakt hur man får fram spänningsvärdet från givaren, vilket medför att programmen visar felaktiga värden 9 av 10 ggr. Skall du få ett hyfsat vettigt värde får man mäta med multimeter.

Förutom nätaggregatet kan minnen (relativt vanligt), grafikkort (relativt vanligt), Hårddisk/SSD (hyfsat vanligt), moderkort (mindre vanligt om drivrutinerna är uppdaterade) eller mjukvara/drivrutiner (relativt vanligt) orsaka BSOD/hängningar.

Se till att uppdatera drivrutiner till moderkort och grafikkort.
Ladda ned memtest 86+ och lägg in på skiva eller usb, som du sedan startar datorn från, låt sedan memtest ligga på i någon/några timmar. Har inte programmet brutit exekveringen själv, så är minnet förmodligen OK.

Kolla kraschdumpen och se om du kan få någon ledtråd till vad det är som körs när datorn får BSOD.

Av WrongTarget
Skrivet av Alopex:

Tack för bios-tipset. Nu hickar inte datorn till längre alls så jag antar att läget försämrats. Måste ha kortslutit med led-sladdarna på något sätt. Skulle inte ha skurit i sladdarna

Vad händer om du kopplar ur alla sladdar (från chassit, dvs hdd-led, power, reset osv) och sedan gör en snabb kortslutning över de två stiften för power switch (som du direkt tar bort igen)? Om det inte funkar då heller, så har du något annat problem.

Av WrongTarget
Skrivet av Alopex:

Kalla mig korkad men om någon sagt att kretsen skulle brytas direkt då datorn startade hade vi aldrig haft den här diskussionen. Att däremot byta till resetknappen funkade inte.

Jag hoppas på att du med byta menar att du kopplade ur power-knappen helt (om den är paj) och använde resetknappen istället.

Av WrongTarget
Skrivet av JohanFalk:

Tillverkarnas specifikationer är oftast överdrivna, och ibland inte lite heller. Om man kollar Sweclockers review så använder doms testsystem med en 660Ti ungefär 300W, men dom använder en I7 3960X som har ganska mycket högre energiförbrukning. Skulle säga att du inte kommer över 250W så länge du inte tänker överklocka som en galning.

Dock beroende på åldern av nätaggregat så kan det vara ett problem, men skulle inte tro det. CX 400 var ett riktigt bra budget agg.

Jepp, håller med här. För trådskaparens system duger ett Corsair CX400 gott.
Grafikkortstillverkarna överdriver alltid när det gäller hur mycket rekommenderad effekt det behövs för att driva ett system med det aktuella grafikkortet i. Detta helt enkelt för att även överspecificerade skitaggregat med den specificerade effekten skall kunna driva systemet. De måste ju även täcka in de användare som har en massa hårddiskar, neon och USB-kylskåp.

Av WrongTarget
Skrivet av Alopex:

OK, har lyckats få information om power-knappar på datorer från annat håll. Det går självklart INTE att tjuvkoppla en normal powerknapp på en dator eftersom det är en fjädringsbrytare som slår av igen om den hålls inne. I.e den då slår av så fort den slår på om kresen är sluten. Pinsamt att jag inte kom på det själv och ännu pinsammare att ingen annan här kunde det heller. Men det går som sagt att köpa ny knapp

De flesta som gjort inlägg här har nog förutsatt att du visste att det var en fjädrande knapp som sitter i ditt chassi. Dessutom skulle det hela fungerat utmärkt om du som någon rådde dig, hade använt resetknappen istället för power-knappen, då de fungerar likadant (fjädrande slutande kontakt).
Det skulle även fungerat om du kortslöt stiften med en mejsel eller liknande, så länge du brytit upp kortslutningen direkt (det är ju så som knappen funkar). Vilket några föreslog (dock missade de att nämna att du måste bryta upp kortslutningen för att datorn skall starta, men då de föreslog en kortslutning med en skruvmejsel, så bör du ju inse att den inte skall vara permanent, vem orkar stå och hålla en skruvmejsel mot två stift samtidigt som man knappar på datorn?).
Att det är fjädrande funktion på knappen inses ju rätt lätt om man står och håller inne knappen, eftersom datorn då inte startar (förrän du släpper knappen).