Inlägg

Inlägg som Arius har skrivit i forumet
Av Arius

Tack!

Av Arius

Överklockning av ett Geforce FX 5600

Jag har installerat coolbits och ändrat gpu speeden till 355 från 325 sen börjar jag få kraftigt artefakter men på minnena som står på 552 standard på min så kan jag inte ändra ett skit för när jag gör det så börjar Far cry, The battle for middle earth och flera andra spel "lagga" varför och kan jag göra nåt åt det?

Av Arius

Ska sideband vara av eller på?

Hej jag har precis börjat överklocka och undrar om sideband ska vara av eller på och om det ska vara av knäpper jag isåfall av det i bios eller?
Hur är det med AGP fast write ska det vara av eller på?
Hur mycket ström vågar man mata på AGP porten?
Minnenas timingen har jag fått in ganska bra tror 2,2,2,6 (kan få den till 5 men läste att 6 var bättre) men jag hittar inte Command rate har letat i bios men hittar den inte.

Tacksam för svar

Av Arius

Tack!

Av Arius

Re: soltek 75frn-l

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lord_vasagos
tänkte bara hör en sak med er visa jag har väldiga problem med mitt soltek 75 frn att det hänger sig helatiden så fort det börjar arbeta lite om man tex ska spela spel tror 2 min haha är mitt rekord att hålla ett spel i gång jag har grejat med det vanliga provat att uppdatera bios clear c mos swappa minnen pillat på diverse i bios men inget hjälper är tackasam för förslag

mitt system är
soltek 75frn-l
xp2000
2 st twinmos 256mb 3200 minnen
creative geforce 3 200 ti 64mb
ibm 80gb 7200

Jag sitter också på ett soltek kort men min modell är 75frn2-l kolla så det inte är ett sådant du har för isånafall kan det vara så att du har fel bios för modellen som du sa finns också till den är 1.6 bios nyast och till 75frn2-l är 2.0 nyast

Av Arius

Hej kollade lite och märkte att xerox har en skärm med exakt samma namn förutom just det där med millisekunderna den ena är på 20ms och den andra på 8ms (den som du har) kan det inte vara så att dom skickade dig fel modell så att du fick 20ms modellen? annars så kanske det är så att nya drivrutiner till skärmen kan hjälpa, jag tvivlar men det är värt ett försök tror du kan hitta nya här: http://www.xerox-displays.info/drivers.html

Av Arius

När man överclockar minnena viket är bäst av alla cas inställningar?

Tänkte överklocka minnena men på en gång så började jag undra över timingens men allra mest över vilken cas som är bäst och vad den igentligen gör för alla pratar om det och man hör olika om cas 2.0, 2.5 och 3.0 och allt det nu finns så jag skulle bli mycket glad om någon kunde klar göra för mig vad det är och innebär.

Av Arius

Kan nån hjälpa mig tolka denna info om upplåsning?

Jag har en AMD Athlon XP 2600+ thoroughbred som är låst på 12.5 multiplier som jag skulle vilja låsa upp men är inte säker på hur jag ska göra jag har hittat sätt man kan låsa upp andra processorer på min inte min t.ex duron: http://www.64bits.se/guider/amd-silver/index.shtml
jag tror att tekniken bör funka på min med men det är andra som skall bindas samman men jag vet inte vilka.
Här: http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/socketa/tbred... finns instruktioner om vilka som skall bindas samman men jag förstår det som om man bara låser den på en annan multiplier. Ska jag kanske binda samman alla i gruppen L3 eller?

Av Arius

Tror att det ska gå att låsa upp processorn med silvertricket: http://www.64bits.se/guider/amd-silver/index.shtml
är däremot inte säker på hur eller om det funkar på en Barton finns en länk som visar vilka som ska kopplas samman men fattar inte riktigt själv???
http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/socketa/tbred...