Inlägg

Inlägg som Scorpion85 har skrivit i forumet
Av Scorpion85
Skrivet av LappeeN:

Nope. Olåst.

Av Scorpion85

Dom 2 svenska är numera sålda, resterande 5 st internationella slumpas för 50 kr/st ex frakt.

Av Scorpion85

Iphone 5s

I bra bruksskick, fungerar perfekt

Skärmen är nyligen bytad och repfri.
Laddare och kabel ingår.

Pris: bud

Läs hela annonsen här

Av Scorpion85
Skrivet av Icte:

@Scorpion85: Jag kan vara intresserad av ett av tangentborden också. Vad är det för modellnummer på dessa från Lenovo, Dell och HP respektive?

[Dell] SK-8115 & L-100
[HP] KU-0316
[Lenovo] SK-8815 (L)

1 st Dell svensk
1 st Dell internationell
1 st Lenovo svensk
4 st HP internationell

Av Scorpion85
Skrivet av Elosh:

Kan köpa dom båda svenska. Alltså Dell och Lenovo. Vad kan frakten hamna på?

Ok kanon, skulle gissa på runt 90 spänn.

Av Scorpion85

7 st helt nya, HP / Dell / Lenovo USB tangentbord

7 st tangentbord helt oanvända i kartong.

80 kr styck

Kan skickas i nödfall.

1 st Dell och 1 st Lenovo är med svensk layout, resten är internationella versioner.

Läs hela annonsen här

Av Scorpion85
Skrivet av Dirty Harry:

@Scorpion85:

Chassina är sålda men innehållet i dom samt i stort sett allt annat finns kvar.

Ok jag tar resten av den server nr 2, moderkort osv. Vad ska du ha för det?

Av Scorpion85

1200 hämtar.

Av Scorpion85

Bjuder 1300 ex frakt för server 2 med innehåll.

Av Scorpion85

Är tyvärr borta.

Av Scorpion85

ASRock Deskmini 110 minidator inkl. ram och hårddisk

Asrock Deskmini 110 minidator säljes.

Mycket bra och kompakt liten dator som kan användas till allt från spel, hemmabio etc. Spelprestandan beror på processorns inbyggda grafikkrets.

Är en socket 1151 med stöd för alla Íntel Skylake och Kabylake processorer upp till 65w TDP. Intel Processorer som börjar på siffran 6 eller 7 med andra ord.

8gb DDR4 Kingston HyperX SO-Dimm Ram och 320gb WD Scorpio hårddisk ingår! Finns ytterligare plats för en till disk av 2.5 tums storlek

Köp endast till en processor och få en kraftig PC i miniformat men med prestanda tillhörandes datorer som är mycket större rent storleksmässigt.

Mer info: www.asrock.com/nettop/Intel/Deskmini%20110%20Series/

Läs hela annonsen här

Av Scorpion85

1200 + frakt

Av Scorpion85

Sapphire Dual-X R9 270x 2 GB grafikkort

Fullt fungerande med kartong och alla tillbehör.

Läs hela annonsen här

Av Scorpion85

Verkar va nått hårdvarufel, kolla att fläktarna sitter på plats osv. Verkar nästan bero på överhettning.

Av Scorpion85

Kan den köra Windows?

Av Scorpion85

Om man frågar mig så har dom bara implementerat ett nytt gränssnitt som Metro som ett svepskäl till ett nytt OS där huvudsyftet är att man ska inrikta sig på inloggning på Microsoft konto, cloud tjänster osv. Dvs avanonymisera alla windows installationer och till sist hårddiskar med cloudbaserad lagring där allt innehåll och alla installationer kan spåras till enskilda individer då man behöver logga in och sen har alla filer på deras servrar istället för på en fysisk hårddisk.

Sen är detta nära samarbeta med två egentliga konkurrenter Google och Microsoft knappast förtroendeingivande. Överallt införs det att man ska logga in med Facebook, lagra filer hos servrar tillhörande datavärldens giganter, operativsystem med personlig inloggning mot yttre aktörer, spel med internetkrav och inloggning osv. Var är vi på väg egentligen? Märkligt att ingen påtalar dessa tydliga integritetsproblem.

Fler exempel på funktioner som syftar till att kartlägga/spåra enskilda användare:

Enbart i Google Chrome

1. Personlig inloggning i Google Chrome för att synka inställningar.
2. Google Chrome kan använda webbtjänster för att förbättra din upplevelse när du surfar. Du kan välja att inaktivera dessa tjänster.
3. Åtgärda navigeringsfel med hjälp av en webbtjänst
4. Använd en tjänst som förutsäger sökfrågor och slutför sökningar och webbadresser som du skriver i adressfältet
5. Förutsäg nätverksåtgärder som förbättrar laddningen av sidan
6. Aktivera skydd mot lösenordsfiske och skadlig programvara
7. Skicka användningsstatistik och kraschrapporter till Google automatiskt
8. GMAIL som scannar allt mailinnehåll, av påstått kommersiella skäl.

Medans den gör all denna magi med att förutsäga dina sökningar och allt den ska förenkla och översätta så kartlägger den användningen och skickar surfdata till googles servrar med IP nummer och loggar allt. För att inte tala om skandalen med projektet där man sniffade wifipaket med google bilen och kom åt en massa information och lösenord från folk. Skandalen med de hackade IP numren som var länkade till google sökningar.

Nu är Microsoft på väg i samma riktning med Windows 8, inget ska vara anonymt längre utan allt ska loggas med personlig inloggning, IP adresser, extern internetbaserar lagring, samma system överallt såsom mobilen, tabletpcn, PCn etc.

Tittar man på googles Android och vilket genomslag det fick så kan man rätt så lätt dra slutsatsen att det kommersiella intresset är sekundärt, det viktigaste är att få så många användare som möjligt av andra skäl, gäller även andra projekt de arbetar med. Varför måste man exempelvis ha "skicka bakgrundsdata" aktiverat när man ska använda Android Market, numera Google Play, på sin smartphone? Allt verkar syfta till att kunna kartlägga användaren konstant och på så många sätt som möjligt.

Av Scorpion85

Det är allmänt känt att SSDer med Sandforce 2280 chippet klyddar, dvs Force 3, Force GT, Agility 3 osv. Corsair och OCZ har haft mest problem

Inga problem med Samsung, Intel eller Crucial. För min del kommer jag köpa en Samsung 830 120gb för den är snabbast/minst klydd med.

Av Scorpion85

Sen kan jag undra vad folk har emot konservatism som ideologi. Konservera = bevara. Är man emot detta så är man för utplåning av saker som kärnfamiljen, nationalism och andra företeelser som syftar till att bevara ens identitet och existens.

PKism har uppenbarligen även spridit sig till PC-forumen. Det är inget fel på att kvinnor framhäver sin kvinnlighet som i dessa lapdanser. Det har inget med objektifiering att göra. Det är objektifiering att kvinnor och män ska göra samma saker i samhället och alla ska vi vara små lydande arbetarzombies till storebror staten och minsta lilla avvikelse från normen bestraffas med social exkludering och man benämns med epitet som gubbslem, patriarkat, "unken kvinnosyn" etc.

Ska kvinnor jobba och vara så himla självständiga så har vi män ingen anledning o finnas till, utan blir bara ytterliggare en grupp kvinnor. Ni säger saker som är PK men på sin höjd ogenomtänkt.

För övrigt kan Xboxflickan eller va hon heter dra åt he*vete då hon inte representerar varken hårdvaru eller spelcommunityn.

Av Scorpion85

Måste va en massa feminister inom pc-Sverige och i bloggosfären som är avundsjuka på dessa boothbabes för att själv vill ingen ta i dom med tång. Typiskt Sverige. En massa snack om objektifiering och kvinnosyn utan verklighetsförankring.

Av Scorpion85

Tornado - du har helt rätt i vad du säger.