Inlägg

Inlägg som Macen har skrivit i forumet
Av Macen

ressof: Ja, det funkar.

Av Macen
Av Macen

En HTPC som klarar HD-material för under 3000:- inkl. chassi blir svår att hitta. Ska du bara kolla på DVD och enkla divx-rippar hade jag hellre köpt en Kiss-spelare eller liknande med komponent- eller SCART-utgång.

Av Macen

Jaså, du kör WS. Det var ju väldigt märkligt. Jag har aldrig varit med om att bilden inte har varit över hela TV:n. Du har nog ändrat för mycket på horizontal front och back porch.

Av Macen

Hm, märkligt. Jag har ju PM:at dig det innan. Skickar igen.

Kör du 720x576 på en WS-TV så är det klart att det blir svarta kanter. Du får välja WS eller 16:9-läge på din TV så att du får bild över hela TV:n
En WS-film har ju svarta kanter i sig uppe och nere. Testa med en vanlig 4:3-film i läge SW eller 16:9 på TV:n och du ska få bild över hela, men den blir utdragen.

Av Macen

Jag förklarade ju i ett PM vad de olika värdena innebar.
Skippa theatre-mode och för ut filmen från VLC eller Mediaspelaren på det utökade skrivbordet så får du filmen över hela bilden.

Av Macen

Ja, det är mycket märkligt.
AV1 borde vara den som har RGB-ingång.

Av Macen

Om du har möjligheten, prova kabeln på en annan TV och en annan dator.

Av Macen

Jag garanterar inte att 1024 funkar på din TV via DVI->VGA-adaptern. Säger bara att det fungerade på min.
Du kan få en timing av mig för 1024. Sen kan du ju finjustera den så den passar din TV enligt dina önskemål.

Av Macen

Den kabeln jag säljer nu funkade utmärkt på DVI->VGA-adaptern i 1024x576 på min Philips 28" WS jag hade förut.

Av Macen

Klart att längre kabel betyder sämre kvalitet, men 6m tror jag inte är så farligt.
Jag ska kolla vad kabel och kontakterna kostar. Var ett tag sedan jag köpte sist.

Av Macen

Du klickar på lägg till ny upplösning och klistrar sedan in "timingen" genom att klicka på knappen. Gör detta för båda skärmar och starta sedan om.

Jag har funderat lite nu, och jag kan nog fixa kablar till er båda om ni vill ha. Ska till Gbg i veckan och kan då köpa lite hårdvara på Kjell & CO. Det är frakten som kostar, och därför jag ville ha några potentiella köpare först.

Ska tillägga att jag har sålt kablar till folk här på forumet förut, och jag har inte hört någon negativ kritik från dem.

Av Macen

Jag ändrade mitt inlägg medans du svarde. Se mitt svar på din andra fråga i mitt förra inlägg.

Ja, du ska lägga till 1024x576 istället för 720x576 om du nu vill köra 1024x576, vilket du vill när du har en Widescreen-TV.
Kopiera en färdig 1024x576-timing och klistra in den och spara för båda skärmarna. Du behöver inte fylla i något manuellt.

Av Macen

Fråga 1: Ja, du måste lägga till 1024-upplösningen för båda skärmarna. Likaså 720 om du vill lägga till den.

Fråga 2: DVI-kabeln är svårare att göra. Jag har en som är gjord från en "riktig" DVI-förlängningskabel. Kablarna i DVI-kabeln är väldigt tunna vilket gör att de går lätt sönder. Den jag har är ca. 1.5m. Jag vet inte om jag vill sälja den då jag inte kan garantera att den ska hålla.
Ska tillägga att du inte måste ha en DVI-kabel. Det funkar utmärkt att använda sig av DVI->RGB-konvertern och sedan köra med en VGA->RGB-kabel.
Tyvärr har jag inte material hemma för att göra fler kablar. Men om det finns intresse från fler att köpa kablar kan jag ordna det.

Av Macen

Min kabel är fortfarande till salu.
Längd: 120cm
Pris: 220:- inkl. frakt

Av Macen

Testade med nya PowerStrip och då fick då igång 1024x576. 720x576 funkade inte. Har dubbla DVI-utgångar på nya kortet, vilket betyder att jag tänker sälja min VGA-->RGB-kabel då jag nu kör med min DVI-->RGB-kabel.

VGA --> RGB-kabel till salu
Längd: 120cm
Pris: 220:- inkl. frakt

http://macen.nullnet.com/dvi_rgb/DSCN1004-s.JPG

Av Macen

Fick mitt X1600XT idag och kan inte få ut interlaced längre. Det funkade med mitt gamla X800XL. Kör via DVI-porten och har testat båda mina kablar (DVI och en med VGA). Några tips?

Av Macen

Mycket bra skärm till bra pris. Rekomenderas.

Av Macen

rIt4rD: Ah, va fan. Jag testade det förut, men då gick det inte. Men nu när jag testade efter du gett mig tipset gick det. Hm...
Jaja, tack iaf

Av Macen

Hur får man till ett gradtecken efter temperaturer i Samurize? Jag har försökt med att infoga i Word och sedan kopiera in till Samurize config, men det går inte.