Inlägg

Inlägg som Distordera har skrivit i forumet
Av Distordera
Skrivet av klockish:

Undra om batteriet har börjat läcka syra i förpackningen

Det verkar vara litium-ion-batteri och de innehåller ingen syra om jag minns rätt.
Men elektrolyt kan läcka ut.

Av Distordera
Skrivet av Aka_The_Barf:

Sen får vi inte glömma att det knappast drar 2.8kw konstant utan bara om datorn i sig drar nära det. Vad drar en värsting dator idag? Max 1kw? Och det är vid tung benchmarking.
Sedan sli och cf dog dröjer det nog ett par år innan det blir problem.

Säkert så. Men det kan. Och det är det man räknar på när man designar elen för en bostad.

Av Distordera
Skrivet av Aka_The_Barf:

Dags för 16A säkring då, en gammal 10A får se sig slangen

Eller en 13 iaf.
Det är ju anmärkningsvärt att sälja ett nätagg på mer än 2,3kW till konsumenter med sina grenuttag.

Visst det funkar kanske men risk för värmeutveckling och stor risk för snedbelastning.

Av Distordera
Skrivet av IMPANI:

Jag skulle då aldrig betala en faktura i ett sådant här fall. Du äger ju rätten att hålla inne betalningen. Sen är det nog tacksamt att det är köpt via Qliro och inte bolaget i sig som skickat ut fakturan. Hade det varit Fynd24 så gissar jag att dom inte tvekat att hota med inkasso och kronofogden direkt, även om jag ändå skulle sitta lugnt i båten och bestrida samtliga.

Konsumentköplag (2022:260)
5 kap.
1 § Om varan är felaktig, får konsumenten enligt 4-11 §§ kräva avhjälpande, omleverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller häva köpet. Dessutom får konsumenten enligt 6 kap. kräva skadestånd. Konsumenten får enligt 3 § även hålla inne betalningen.

3 § Konsumenten får hålla inne så mycket av betalningen som behövs för att ge konsumenten säkerhet för hans eller hennes krav på grund av att varan är felaktig.

Absolut har du rätt att hålla inne med betalning. Men det är värt att tänka tanken att du kanske inte vinner tvisten och att fakturan då förfallit.

Av Distordera
Skrivet av haijen:

Nej, man ska givetvis inte betala en faktura man bestrider. Om man inte bestrider hela beloppet måste man dock betala den delen som inte bestrides.

Jag ser gärna en faktacheck på ditt uttalande. Att använda ordet givetvis talar ju för att du har fakta bakom vilket är bra och fler än jag görna tar del av.

Du menar alltså att det inte är någon risk att drabbas av inkasso om du inte betalar, inte vinner tvisten och fakturan förfallit?

Av Distordera
Skrivet av T4IM:

Kan inte stressa detta tillräckligt för hur mycket brist av sunt förnuft folk idag saknar, Det behövs verkligen.

Tjena! Skulle du kunna vara go och definiera begreppet sunt förnuft? Jag fattar det inte alls. Ska vi rent av kunna avskaffa lagar framöver om vi kör på sunt förnuft istället?
Geniunt intresserad.

Till OP: kundtjänst hade en viss poäng när de påpekar att du inte har tillstånd att öppna prylen. Det var ju faktiskt inte din. Du har ju inte betalt än.

Plus! För att bestrida fakturor på ett bra sätt bör du betala den först. Sjukt nog. Det är ju inte kul om du förlorar tvisten och behöver betala ev juridiska kostnader i tvistemålet plus hamna hos kronkalle för att fakturan förfallit.

Av Distordera

På de senaste åren har jag råkat ut för fler oseriösa köpare än tidigare. Man ångrar sig osv. Antar att det är en ny generation som hittat till Tradera alt. att Tradera nåt ut till en bredare krets. Jag avstår så långt jag kan att sälja på både Tradera och Blocket numer.

Av Distordera
Skrivet av mrqaffe:

Fjädring ökar inte bara vikten utan gör det också mer energikrävande att trampa när den inte är låst så det är inget man vill ha om det verkligen inte behövs.
Det passar bättre att diskutera i denna tråd https://www.sweclockers.com/forum/trad/1630195-swecyklers?p=1

Det är ju iofs extremt bra pedaleffektivitet i dagens cyklar. Jag trampar runt med 150 mm bak och det märks knappt. Men å andra sidan cyklade man med single pivot på 90-talet och det var ju hela havet stormar i känsla.

Av Distordera
Skrivet av cyklonen:

"Interrupt ReQuest".
Som jag förstår det är det lite som en motsvarighet till att räcka upp handen för att få ordet, fast för datorkomponenter.

Aha, man tackar!

Av Distordera
Skrivet av cyklonen:

Jag gissar att det skulle stå "ICQ", inte "IRQ" i ett svarsalternativ...

Rätt svar borde vara IRC eller ICQ. IRQ.. vad var det?

Av Distordera

Två minnesvärda tillfällen.
Det ena var 512kB extra minne till Amiga 500 för att lira Civilization (om jag inte missminner mig) och det andra var 4MB mer minne till 486:an för att spela Beneath a Steel Sky.

Nu har man inte behövt uppgradera sedan Geforce 2000-serien. Skönt och trist.

Av Distordera
Skrivet av Pirum:

Angående Bahco så har Snap-on behållit en del tillverkning i Europa (en del var redan flyttat från Sverige) , en del tillverkas i USA och en del i Asien. Hylsnyckelsatsen jag köpte för något år sedan (såndär väska som ofta säljs för "halva priset"), ringnyckar, polygrip, känns rätt ok men jämför man med Bahcos polygrip, hylsnyckalr för proffs, etc, som man köper "löst" märks skillnad. Tror dock det ska duga för mig.

Skiftnycklarna kanske är lika bra som förut rent stålmässigt, men det är ju svårt att veta redan nu, däremot har de sämre finish, glappar mer, etc. Eller så stötte jag på en dålig batch sist jag kollade.

Funderar på om mejslar överlag är mjukare nu än för 30 år sedan. Spetsen på mina Ergo-mejslar från 80-talet (flitigt använda av min far) är lite slitna, men har hållit formen. Nyare mejslar slinter man med en gång och så ser de naggade ut. Köpte nya Ergo för att komplettera, får se hur de håller.

Vi kör Bacho på tung industri och gubbarna är inte direkt varsamma med grejerna. Håller hur bra som helst. Mejslar har ju dock aldrig varit bra jämfört med Wera.

Skrivet av svalle:

Skulle nog vilja säga att det är skruvarna som har blivit bra mycket sämre. Blir runda för ingenting.

Nääää! Skruvar har standarder avseende material, drag och hållfasthet samt toleranser på spår och gänga. Det är nog bara så att vi konsumenter väljer billigare skruv.

Av Distordera

Milwaukee batterimaskiner. Kör både privat och på jobbet.

Wera skruvmejslar. Verkligen bra spets som greppar otroligt bra och håller länge.

Av Distordera

Jag har slagit till på separata enheter. Steinel ls-1 deckare och Schneider 20W armatur. Totalpris ca 500:-.
Hoppas på längre livslängd än ca 2.5 år.

Av Distordera
Skrivet av m4gnify:

Garantin är väl helt frivillig från butikernas och tillverkarnas sida? Dock som sagt så finns reklamationsrätten.

Du har faktiskt helt rätt kom jag på.
Garanti är frivillig men det är sällsynt att man inte får någon. Bör vara ett ganska dåligt köp om tillverkaren inte kan garantera att grejerna funkar.

Av Distordera

Billig nog att testa. Tack för tips!

Av Distordera
Skrivet av twit:

Tänk på att ni har tre års reklamationsrätt, inte bara den ettåriga garantin.

Är de korrekt monterade för avsett bruk skall de hålla, så spela inte återförsäljare och tillverkare i händerna genom att betala för nya varje år.

Bra tips absolut men i mitt fall redan tänkt på.
Det är ju två års garanti i Sverige tom. och ett tredje år har man reklamationsrätt men dessvärre ligger bevisbördan för fabrikationsfel på konsumenten för det tredje året så i många fall blir det ren goodwill om dom tar emot ärendet.

Av Distordera
Skrivet av FatherOfThree:

Efter att 2st 20W strålkastare med rörelsesensor från Biltema,
gått sönder efter ca 1 år användning med symtom liknande dina,
så köpte jag en liknande strålkastare från Jula, den fungerar fortfarande på 3:e året!
(Peppar...)

Ok! 1 år är ju helkass men iaf inom garantin.
Julas - är det nåt märke på dom eller är det OEM typ Meec eller liknande?

Av Distordera

Vad använder ni för strålkastare utomhus?

Detta är ju i den dumma delen av smarta-hem-forat men hoppas på svar ändå.

Jag har köpt Ledsaver (Osram) strålkastare med rörelsedeckare några gånger nu. De håller ungefär till garantin går ut och när hösten kommer inser jag att den slutat funka igen.
Ledpanelen glimrar till svagt när den blir tänd av rörelsedeckaren men lyser inte med full kraft. Om jag istället drar ut och pluggar in kontakten så lyser panelen med full kraft. Samma fel på alla strålkastare i alla år och jag är för lat för att felsöka utan köper nytt.

Nu har jag tröttnat på detta.

Kan ni tipsa om nån strålkastare (gärna med rörelsedeckare) som håller år ut och år in (gärna till konsumentpris)?
Hur håller Biltema??

Tack på förhand!

Av Distordera
Skrivet av spyx:

Adressen Stämmer, men har inriktat oss mer lokalt nu.
Är du intresserad hör av dig 👍 har fortfarande möjlighet till leverans.

Ok, det kommer jag sannlikt att göra. En sån här sida får man ju bli tipsad om. Den lockar ju inte till köp så att säga men det är väl sannolikt ett medvetet val gissar jag.