Inlägg

Inlägg som OSkar000 har skrivit i forumet
Av OSkar000

Pay to win är vad som gäller nu. Färdigköpta kommersiella och inlåsta lösningar som helt dödar skaparglädje och kreativitet. Lite som att bygga en Ikea-hylla och säga att man har gjort den själv.

Ja, jag är över 40 och jag kan hantera en lödkolv ganska dugligt och har byggt en jäkla massa riktigt fula datorer genom åren... men jag har lärt mig mer av det än att plocka ihop färdiga bitar och installerat en nedlåst mjukvara med noll möjlighet att anpassa saker själv.

Av OSkar000

Jag kör på med samma prylar som jag haft i runt 20 år nu (dator ej inräknat).

Förstärkare: Harman Kardon HK670, vanlig stereoförstärkare med lagom effekt
Högtalare: Wharfedale Diamond 70th anniversary. Klassisk bokhylle/skrivbordshögtalare
Sub: bra fråga, men den är svart och lagom som fotpall. Lite extradunk vid behov men behövs inte så mycket på knappt 6 kvadratmeter
Hörlurar: Sennheiser HD595, används ganska sällan.

Hade tänkt uppgradera lite men vardagsrummet fick gå före i kön. Nytt ljudkort eller bara en vettig DAC skulle göra största skillnaden i ljudkvalitet.

Av OSkar000

Eller så bygger man ett passande stativ av Lego

Ställa ut modern hårdvara känns också ganska tveksamt nöje med. Den är oftast ganska intetsägande och historielös. Skulle personligen hellre ställa upp något som fått sätta livet till i världsrekordförsök eller liknande fallna hjältar.

Av OSkar000

Nånstans tror jag vi alla kommer att på ett eller annat sätt.

Men jag tror även att man nånstans kommer att hamna i lägen där de sista procenten av automation aldrig går att få lönsamma på grund av komplexitet, undantagshantering och regelverk.

Av OSkar000

Behöver och behöver.

Förväntar mig dock att en dator ska kunna driva minst tre skärmar i höga upplösningar. Det har varit tekniskt möjligt i 25 år så det är ett minimumkrav även idag.

Av OSkar000

Det som är synd i sammanhanget är att många missbrukar anonymitet för att bete sig illa med väldigt liten risk för konsekvenser....

Av OSkar000

Trevlig dator det där

Av OSkar000

Finns inget direkt samband för mig. Uppgraderar utifrån vad som behövs beroende på intresse och budget.

Senaste köpet blev tre ganska tråkiga men funktionella skärmar med rent kontorsbruk som högsta prioritet. Det blev en bra uppgradering för trivseln på hemmakontoret.

Av OSkar000

Det är frivilligt, man får gilla olika tangentbord och ha olika smak.

Personligen kan jag uppskatta ett bra lågprofiltangentbord, typ Apples fullstora modeller. De är riktigt välbyggda.

Men favoriten är ändå ett gammalt Cherry MX clear... de jag använder mest är drygt 30 år gamla nu

Av OSkar000

Jag är också mer orolig för omvärlden och för vad som händer med människor som blir desperata.

Själva klarar vi oss okej ändå trots att vi bara haft en heltidslön inom familjen i snart fem år, föräldraledighet och totalt nåt halvår utan jobb för min del.

Försöker ändå se saker positivt och tänker framåt. Vill man lösa saker hjälper det sällan att leta syndabockar eller vara bitter.

Av OSkar000

Aktivitetshanteraren har väl alltid varit ctrl-shift-esc?

Ctrl-alt-del har varit nästan samma meny sen NT 3.x bortsett från när Microsoft var klåfingriga i XP. Å andra sidan var välkomstskärmen där bland det första man stängde av efter installation...

Av OSkar000
Skrivet av jokke:

Ett gammalt screenshot som jag säkerligen vara väldigt glad över på den tiden. Processorn bör vara en AMD Athlon k-7. Tror året var 2000/2001

<Uppladdad bildlänk>

Inte för att sabotera din glädje... men jag fick ut över 3000p med ett två generationer äldre kort (TNT2 ultra). Förvisso med överdrivet snabb cpu

Av OSkar000

Dela ut brev och få lönsamhet i det är inte lätt när Postnord har krav på sig att dela ut till alla adresser.

Bring och övriga aktörer kan välja fritt bland de lönsamma områdena och även kasta över mer arbete på avsändarna (högre sorteringskrav). De volymerna de delar ut är sånt som tidigare gick med Posten.

Hur man kan totalt sett få det billigare och bättre om tre-fyra aktörer i varsin bil med varsin förare ska åka efter varandra på samma vägar och stanna vid samma brevlådor övergår till viss del mitt förstånd.

Av OSkar000
Skrivet av cyborgmannen99:

Oh vad trevligt!! Har en win98se stående, fick inte dos att funka något bra med den dock, men för dos finns alltid dosbox, medans 98:an funkar fint för win95 och 98!

Hur flyttar jag denna tråd till retro?

Det kan nån moderator fixa

Retronörd här också. Få bra saker har hänt efter 2000

Av OSkar000

Gamla goda tider

Snart är det dags att dra igång 1999-datorerna igen, både den jag byggde själv för alla sommarjobbspengarna och den som byggts nu med komponenterna som man bara kunde drömma om då.

Geforce 256 och DDR saknas fortfarande i samlingarna här. Köpte ett Voodoo2 i början av 1999 och ett Tnt 2 Ultra (världsrekord i 3dmark01) samma år.

Båda finns självklart kvar

Av OSkar000

Även om jag verkligen gillar äldre hårdvara och mjukvara så tror jag inte att jag skulle vilja jobba med det. Windows 3.11 har en del intressanta hyss för sig ibland men kan vara stabilt på rätt hårdvara och ihop med rätt mjukvara i övrigt.

Vill minnas att vi har ett gäng tåg med liknande styrsystem även i Sverige, Y2 och X31/X32.

Av OSkar000

Det var inte igår den här tråden var aktiv

Röstar fortfarande på engelskt windows när det gäller Windows 2000.

Det var inte så många månader sedan som jag bråkade med en sån installation senast... tyvärr har jag gjort bort mig totalt på den datorn så W2k gillar inte scsi-kortet. NT4 funkar däremot bra men grafikkortsdrivrutinerna är tyvärr ganska kass då den glömmer bort upplösning och bildskärmar vid omstart...

Men ska man krångla till det och köra många skärmar på en dual P2 233 så får man väl lida lite för konstens skull

Av OSkar000

Jag hade en tråd uppe om detta för några år sedan, lite tips och inspiration finns där.

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1582000-hur-planerar-n...

Vi kör på ungefär samma upplägg som för fyra år sedan.
Håller bra koll på fasta utgifter och försöker hålla nera dem. Övrigt under månaden får kosta vad det behöver kosta så länge vi sköter sparandet och buffertkontot är påfyllt.
Försökte under många år att följa upp alla inköp men jag har lagt ner det på grund av tappat intresse. Kanske skulle ta upp det igen för att förstå mer vart pengarna går åt...

Av OSkar000

Hur friskt är nätaggregatet?

Börja i den änden, får datorn ingen ström händer inte så mycket.

Av OSkar000

Jag har hamnat i läget "jag har något jag gillar så jag vågar inte uppgradera och riskera att bli besviken"

Nackdelen är att alla inköp tar längre tid och är krångligare.. men fasen vad skönt det är när man kan ha något i 10 år och vara nöjd med det.