Inlägg

Inlägg som anon5930 har skrivit i forumet
Av anon5930
Skrivet av KoiKoo:

Vad menar du med dålig effektivetet?

J&J har 66% effektivitet och tycks inte klara mutationerna speciellt bra.

Av anon5930
Skrivet av cyklonen:

Som sagt, eftersom de vaccin som sannolikt blir aktuella för mig ändå inte kommer att ge mig tillräckligt högt skydd för att jag ska våga mig ut, så spelar det ingen roll i praktiken. Jag får åtminstone vänta tills massvaccineringarna är över och man kan köpa vaccinering på eget bevåg och då ha möjlighet att välja ett bra. Förhoppningsvis en bit in på 2022.

Jag skulle nog också ställa mig tveksam till att ta ett vaccin som har så pass dålig effektivitet att den troligen inte borde få säljas ens. Hoppas verkligen att när det väl är dags finns något vettigt och inte bottenskrapet som blev över.

Av anon5930
Skrivet av kozmos:

Ska kika på dessa alternativen.

Jag får klura lite, tacksam för tipsen!
Jag har ju prövat RDP när jag har varit sjuk en gång men hade ganska mycket delay, beror säkert på att jag har helt värdelös uppkoppling i min lägenhet.

Jag kör RDP inställt så jag kan använda alla anslutna skärmar, standardinställningen är bara en skärm. Datamängden drar inte iväg speciellt mycket, men är mer responsen. Hade en hel del problem igår, sammanföll med börsöppningen i USA så vet inte om det hängde ihop.

Kör själv 4G (Telia obegränsat) i väntan på fibergrävning så sitter själv inte på någon jättebra anslutning. Men har fungerat rätt stabilt efter julhelgen iallafall. Vet inte om Telia tyckte jag gjorde av för mycket data i december (nästan 1TB) eller om mellandagarna och julledigheten ansträngde nätet lite extra. Nu i januari har det överlag gått bra men "bara" använt 300-400GB data.

Hoppas du hittar någon fungerande lösning, väl värt att se över alternativen iallafall.

Av anon5930

Utan grafikkort, ger datorn bild/startar om processorns integrerade grafiklösning används och skärm ansluts till moderkortet?

Av anon5930

Nej, riktigt trist men förståeligt att man vill prova något annat samtidigt! Lätt min favoritskribent och den enda jag brukar försöka läsa det du publicerat. Gillade skarpt när du var på 99Mac, sen när ni började köra Podcasts och de avsnitten du var med.

Hoppas du trivs bra med din nya inriktning. Aktuellt med någon form av podcast framöver?

Av anon5930
Skrivet av NordhNet:

Vilken level har du? Jag ligger i slutet på gold och för mig är priset 19355:- 😱

18 839 kr med Level 15 White här. Blir ju nyfiken vilken level man har för att få det priset.

Av anon5930

Vi kör mest Lenovo Thinkpad workstations i dagsläget när vi köper nytt. Kör även vi Solidworks och två nya beställdes i slutet av december. Vet dessvärre inte modellnamn.

Skrivet av macmann1:

Jag kör en statinär dator på jobbet och kör RDP in till den från min privata dator. Funkar bra. Såklart inte lika bra upplevelse som att sitta med datorn direkt, men tillräckligt.

Typ så jag också kör i och med pandemin, men med en äldre laptop från jobbet jag ansluter från och inte en privat. Tyngre sammanställningar gör jag helst lokalt men det mesta andra inkl alla våra övriga mjukvaror vi kör RDP'ar jag hellre. Skönt att låta allt vara öppet när jag slutar för dagen, bara koppla ifrån så får allt vara öppet och i den status det var nästa dag jag jobbar igen.

Skulle egentligen få en ny bärbar dator i och med pandemin och att mina nuvarande dragit iväg i ålder men valde att vänta lite, andra kollegor hade större behov och RDPa in mot min stationära fungerar rätt bra.

Av anon5930

Tycker det ser riktigt bra ut, nu när man fått se lite mer. Hörlursstativet blir det nog ett par av. Lite nyfiken på väggtavlorna och motoriserade underredet. Hade gillat om det kom en lite mer diskret men med minnesfunktionen.

Kan faktiskt se en produkt som fattas, väggabsorbenter och kanske kombinerat med väggtavlorna så man kan hänga upp saker man vill ha där.

Tycker nog ändå att Ikea och Asus fått till intressanta produkter, men då jag inte riktigt är målgruppen kan jag ju missa något uppenbart.

Av anon5930

CNBC ska tydligen ha doxat DeepFuckingValue: https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/l7tjyt/cnbc_...

Av anon5930

Amerikanskt fängelse lär ju vara det enda rätta. De nordiska ländernas fängelser är ju rena drömweekenden för många.

Av anon5930
Skrivet av Lagers:

Värt att nämna är att man ofta kan köpa delar lösa på IKEA men att de inte dyker upp i deras egna söksystem. Det går att köpa t.ex Rodulf underredet från Ikea, men att man får söka genom Google. Så det är säkert så med underedet och kanske skivan till nya också när det kommer.

Nice, har ibland sett underredet finnas med bland borden. Men tanken att söka på dom har faktiskt inte slagit mig. Kanske blir att köpa ett och uppgradera, billigaste lösningen för min del.

Av anon5930
Skrivet av The Kristoffer:

De sitter på aktier, låter som att de utan vidare kan sälja för 100 miljoner. Ska de sälja mer så kanske det måste till någon officiell ritual som involverar pressutskick och getblod. Vad vet jag. Men betänkligt är ju att det är freefloaten som är överbelånad, när, och om Gamestop börjar sälja, då kommer det nog sjunka tillbaka relativt fort. Tror jag.

Jag hoppas ändå att Gamestop tar tillfället i akt att försöka rädda verksamheten. Säga vad man vill om hur de skött sina affärer men varumärket bord ha ett hyffsat värde. Köpa på sig någon aktör för att göra digitaliseringen på riktigt. Hade gärna sett att vi får någon aktör som möjliggör att sälja digitala spellicenser, och de borde vara en rätt bra kandidat sett till historiken ändå.

Av anon5930

Gamestonks!

Av anon5930
Skrivet av Emrik:

Ungefär vad jag tänkte. Intel har trimmat prescott! nehalem var ganska sval vill jag minnas.

Min 920 D0 var varm som fan överklockad och undervoltad.

Av anon5930
Skrivet av Exydia:

Aldrig handlat med aktier innan, men slog till på en styck aktier i GME igår för drygt 2000 genom Swedbanks egna funktion.
Tjänar jag något litet så är det väl kul, förlorar jag allt så är det inte hela världen! Fortfarande mindre än vad en en månadsfaktura från Qstar brukade gå på innan covid slog till.

Modigt som sagt att hoppa in direkt i högrisksaktier. Hoppas du inte bränner dig men kanske intresserar dig för mer ordinarie investering i aktier.

Skrivet av rinosaur:

Jag sitter lugn i min båt med mina vanliga svenska aktier och kollar på. Känns som att många blir lurade och kommer att förlora pengar på detta, samtidigt kanske några stora hedgefonder ryker med.

Gratis underhållning på bästa möjliga sändningstid.

Ger nog fina möjligheter att köpa in sig på aktier som sjunker rejält utan anledning/svallvår efter WSBs kamp mod hedgepacket.

Av anon5930

Jysks Slangerup är nog det billigaste jag själv sett. Fortfarande inte varit iväg och kolla på ett och har inte sett några intryck men brukar gå att köpa för 3500kr när de då och då rear den. 80x160

https://jysk.se/kontor/skrivbord-datorbord/hoj-sank-skrivbord...

Av anon5930

Köpte en ny trevlig vattenkokare på black friday så inte aktuellt för mig.

Hoppas på en ny Intel-dipp så man kan tanka på lite fler aktier. Förr eller senare lyckas de nog få ut något intressant igen.

Av anon5930
Skrivet av Daemon:

Skönt citat, tänker alltid på det när jag ibland kikar på avsnitt av "Wheeler Dealers" där de fixar lite med bilar och säljer vidare med målet att tjäna pengar.
"Yay vi tjänade hela 300 pund på den här bilen!" ... Ja men din mekaniker har ju stått och slavat med den i två veckor typ.. xD

Wheeler Dealers! Inte sett på lite drygt tio år sedan då jag senast hade Discovery. Mekanikern gjorde verkligen jobbet då vill jag minnas.

Hörlursstativet gillar jag, blir nog faktiskt ett köp! Eller två eller tre, har en mindre samling med hörlurar trots allt.

Kudden är väl lite ett tecken och svar på tiden vi lever i. Unga måste sitta hemma, ensamma och inte umgås med vänner och hitta kärleken. Ikea och Asus svar är en alldeles egen ROG-kudde att kramas med i vintermörkret.

Skrivet av backfeed:

Hmm. Det jag saknar med mitt gamla Ikea Galant elektriskt höj/sänkbara bord (och alla andra nyare varianter) är minnesfunktion, så man enkelt kan gå mellan perfekt inställt sittläge till perfekt inställt ståläge. Det första bordet ser ut ha ha detta, vilket gör det klart intressant.

Lite synd att det är så förbaskat brett (180 cm) och kanske inte särskilt snyggt bara.

Får hoppas att underredet går att köpa löst, om man inte kan få tag på ett billigare eller bättre underrede för samma eller lägre pris. Dagens motordrivna Bekant-underreden går att köpa löst om jag inte minns helt galet, och likaså Galant när den serien fortfarande fanns. Saknar än idag Galant, rundade hörn på bekant ser helgalet ut om man ska ha mer än ett bord.

Av anon5930

Ett alternativ, beroende på vad skärmarna ska användas till, är att koppla in en del skärmar på eventuell inbyggd grafiklösning i CPUn om ditt system har det och moderkortet har utgångar.

Ska du spela på samtliga skärmar fungerar inte detta så bra. Men jag har kört just så när jag körde 6700K ihop med mitt nuvarande 1080Ti. 6st skärmar, eller ja, 5st skärmar och en Oculus Rift.

Eller peta i fler grafikkort om du har plats i chassit och koppla in dessa. Men beror lite på ändamålet. Kort som klarar 6st skärmar är sällan spelkort.

Av anon5930
Skrivet av Maarus:

Robinhood kan säkert bli offerlammet som tas till slakteriet för att Nasdaq samt SEC regulatorer inte skött sitt jobb och tillåtit hedgefonder att ens ha möjligheten till 140% nakna shorts. Jag tycker det är lite löjligt att kasta skit på någon av sidorna i det här slaget, skulden ligger hos dem som tillät det ske.

Och många av dem är myndigheter själva, det är svårt att vinna i rätten mot de som stiftar lagarna.

Jo, RH är nog som mest medskyldig, problemet är större än bara denna aktör. Bra att problematiken visar sig för öppen ridå. Amerikanarna bjuder verkligen på drama i år, först wierdo-stormningen i början av året, sedan installationen av 46e presidenten och nu hela GME/WSB/RH händelsen.

Vem behöver egentligen TV?

Skrivet av Trunk:

*host* https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/l78uct/gme_y...

Back 15 miljoner dollar idag. Men han är fortfarande plus 19 miljoner dollar. Jag hade inte haft någon mage kvar efter alla magsår. Men å andra sidan, vad fan spelar det för roll om man har 30 miljoner eller 5 miljoner usd? För en amatör som mig hade det inte spelat någon roll i alla fall.

Ska tilläggas också att den användaren redan säkrat ca 13 miljoner usd så även om gme totalkraschar är han multidollarmiljonär. Inte illa.

För de som inte vet är den användaren, Deepfuckingvalue, den som kan ses som grundaren till det vi ser idag. Det är förstås många faktorer som spelar in men troligtvis har han med sin kunskap, envishet (och en jävla massa tur) sakta men säkert övertygad snubbarna på wsb.

Här är hans första inlägg om gme: https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/d1g7x0/hey_b...
Utskrattad och hånad...
Han gjorde liknande inlägg varje månad. Utskrattad och hånad i vartenda ett av dom (i alla fall de jag skummat igenom).

Första gången jag hittar en högt uppröstad kommentar som faktiskt håller med honom var för sju månader sedan. https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/hj0tq7/gme_y...
Men fortfarande utskrattad och hånad av nästan alla som kommenterade.

En månad senare kom nyheten om Cohens inträde. Den tråden är tillräckligt ny för att idag kunna kommentera i den så de flesta kommentarer är förstås från senaste veckan. Men det verkar som att fler blev positiva till aktien även om de flesta var skeptiska.
https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/i1wvqu/gme_y...

Från 50k usd till ~13 miljoner usd säkrade och eventuell många, många fler. Inte illa pinkat.

Riktigt bra inlägg detta! Bra grävt med!

Skrivet av Aphex:

Nu var det nån smilfink på nyhetsmorgon som stod och förklarade gamestop och reddit, så snart har aftonbladet snyftartikel med Gert-Ove som spelat bort sin pension på skiten och rasar mot tv4.

Följt av sedvanlig arg artikel från en viss ökänd skribent: "Unga har stulit stackars Gert-Oves pengar!!!!!"