Inlägg

Inlägg som Gling har skrivit i forumet
Av Gling

Köpte även min PS3:a i usa vid release. Den är nu död efter andra bakningen i ugnen. Bågon som vet om det är samma? Dvs att nätdelen är inbyggd och växlar 110/220 volt och man bara behöver byta kabel?

Av Gling

Wohoo, en nära vän i usa köade för att få tag på de första som såldes. En extra kontroll och fifa14 blev det också... Nu skickad och bör komma till mig i veckan. Hoppas tullen inte snokar upp mitt fina paket. Dock så har han skrivit "gift" på paketet och så länge värdet underskrider $300 så får de inte beskatta det. Och man anger värdet själv, visst minskar en ps4 i värde när man har öppnat kartongen

Ingen dålig 30-års present må jag säga

Av Gling

Påminner mig om en 14" CRT-skärm vi hade på tidigt 90-tal. Den luktade helt ärligt hamsterbajs eller möjligtvis kattpiss. Varade i alla de år vi använde skärmen, efter ett tags användande.

Av Gling

Om det är strategispel du spelar går dessa ofta på processorkraft, och ett byte till en quadcore bör vara en uppgradering att även ha sikte på.

Av Gling
Skrivet av HerrNilsson:

Vad ska han med serienummert till? Det är produktnyckeln han vill ha.

Gör så att du ringer deras kundtjänst så kopplar de dig rätt
08 - 55 99 00 00

Pröva att googla "windows serial key finder" så får du se att man kommer rätt ändå. Visst, MS kallar det för product key, men i många andra installationer står det "Enter serial key".

Tror fortfarande inte att han kommer få en nyckel utlämnad per telefon om nu "lappen" är sliten. Iaf jag tycker det verkar enklare att googla fram lösningen.

Av Gling
Skrivet av giplet:

Funkar nog för att din dator är byggd för Windows 8 i så fall. Funkar inte på min Windows 7 installation. Jag får upp moderkortets serienr och hur är jag hjälpt av det?

Googla typ "windows serial key finder" och pröva några olika program. Magic jellybean tex. Det lär gå fortare än att skriva massor här i tråden. Nån telefonsupport kommer troligtvis inte att ge ut nån serial key...

Av Gling

Start -> Kör, skriv in cmd, tryck enter. Du kommer då till kommandotolken, dosprompt. Finns inbyggt i alla winfows. Skriv sedan det som folk här har angivit. Windowsknapp + R är ett snabbkommando för "kör". Alt + 6 händer inget vad jag vet.

Av Gling

Pröva kemiskt ren bensin. Tror inte att det skadar skärmen men däremot knske inte får bort limmet heller. Alternativt T-röd? Absolut inte aceton iaf då det är frätande.

Av Gling

En bra variant är att starta task manager i windows för att se vad CPU-användningen ligger på vid videouppspelning. Den får aldrig peaka på 100%, då är någonting tokigt. Ibland är ju 25% = en maxad kärna, om man har 4 kärnor. Vet inte hur codecs trådar videoavkodning nuförtiden iofs.

Även om man har en bra dator kan man ha installerat flera olika codecs som förstör lite allt möjligt.
VLC har egna codecs vilka "fuskar" lite med kvalitén med mkv-containers. Alltså lättast att få ett bra flyt med. Så var det iaf för nåt år sedan när jag läste på massor om codecs. Kvaliteten blir bättre med tex CoreAVC + Mediaplayer classic, men även lite mer krävande. Finns väl annars miljoner olika codecs och vilka som är "bäst" vet jag inte. Hur man än gör är aldrig en rippad Blu-Ray lika bra som en äkta. Samt att TV'n skall ha stöd för 24p.

Av Gling

Nå, har det löst sig och vad var det isf?

Av Gling
Skrivet av Winterfell:

Jag har testat med internt (Intel) respektive externt grafikkort (Nvidia GTX 670 och ett AMD HD 5850) ingen av dessa skickar ut någon bild till monitorn innan datorn startar om i sin eviga loop (har även testat en annan monitor). Har testat olika ram-minnen och olika antal "stickor". Testade att ta ut nätdelen och koppla in den i min HTPC, vilket fungerade fint. Så min slutsats är att det antingen är moderkortet eller CPU som är kass. Jag kan dock inte kontrollera vilken av dessa då jag inte har en extra CPU av samma socket. Jag tror dock att det är moderkortet. Utan fungerande CPU borde väl inte ens datorn starta över huvudtaget?

Mjo din felsökning bör ha narrowat ner felande länk till antingen CPU eller MB. Det kan vara CPU'n, det poweras ju upp ändå.

Antar att du har testat en riktigt CMOS-reset genom att ta ut batteriet en stund. Du kan ju testa att montera om CPU'n för att utesluta något slags kontaktfel där också. Men gissningsvis går nog MB lättare sönder än CPU.

Av Gling
Skrivet av Winterfell:

Det verkar inte vara grafikkortet. Testade med ett annat och fick samma resultat.

Ska testa att sätta i nätdelen i en annan dator och se om den startar normalt. Om den gör det, är jag rädd för att det kanske kan vara moderkortet som
är trasigt.

Helt utan GFX då? Så att den kör på inbyggda grafiken i CPU'n. Blir det samma resultat?
Tänkte om nätagget förlorat kräm, utesluter ju även defekt PCI-E buss. Även ta ur allt annat såsom HD, SSD osv.

Av Gling

Nyligen införskaffat mig MSI GTX570 Gaming (vet inte om det är en likadan kylare).

Kan intyga att det är supertyst både i idle och load.

Av Gling

Gfx? Pröva i en annan slot om du har, alternativt ta ur och sätt tillbaka.

Annars börja från "början", uteslutningsmetoden.

Av Gling

Att du blir av med alla dina inställningar?

Av Gling

Surt surt men så kan det bli. Oftare när man letar efter allra billigaste alternativet av en vara, vilket jag antar att det var. Betalade 3590 för mitt 770, vad fick du ge? Högst frivilligt att svara, endast nyfiken.

Av Gling

Kunde inte se på filmen i mobilen (S3) på sidan. Hörde endast ljud. Såg den fint via Youtubeappen via sökning "på bar backe".

Alltid bra att belysa problem i samhället, tycker ni gör det bra på en lagom lång video. Riktigt dåligt ljud stundvis dock.

När vi var yngre köpte vi mat åt en hemlös, men han blev tvärförbannad och slängde maten efter oss och sa att vi borde gett honom pengarna istället. Antar att han hellre ville ha dem till sprit. Tror att missbruksproblemet bör vara huvudfokus då de inte kan handskas med lägenhet eller pengar så länge som man har den inställningen som mannen i sista sekvensen säger, "man skiter i allt".

Av Gling

Bor högst upp i ett lägenhetshus (vån 7) som ligger på ett berg i Göteborg. Det betyder att åskan slår ner precis här ganska ofta

Innan när jag bodde hos föräldrarna i villa drog vi alltid ur sladdar när det åskade. Nu känns det inte så befogat då blixten har slagit ner här flera gånger och jag har suttit vid datorn. Ingenting alls händer, nån liten dimning av ljuset ibland. Antar (starkt) att det sitter en åskledare ovanför mig och drar ner skiten i marken.

Av Gling

Vem fan har tid att facebooka? Jag är nöjd om jag ens hinner sätta mig att äta. Välkomna att jobba på sjukhus...

Av Gling

Pröva att switcha på/av "memory remap" i bios. Kan hjälpa om inte mobot stöder minnena till 100%