Inlägg

Inlägg som zergling har skrivit i forumet
Av zergling

spoilervarning på ett spel som är 12(?) år gammalt? de som inte spelat det bör skämmas

nice screens )

Av zergling

BenQ 24" LCD G2420HDB ?

Någon som har erfarenhet av denna skärmen eller vet om det är en bra skärm? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=576086

Tänker mest på det bra priset, det får mig att bli lite misstänksam om dess popularitet. Är själv ingen höjdare på just skärmar så jag undrar mest om den är värd pengarna eller om jag borde satsa på någon annan slags 24" skärm, kanske Samsung eller LG lr liknande? Vill egentligen inte slänga ut mer än 1700:- på en 24".

Har inte sett en enda BenQ i hela mitt liv IRL så vet inte om den är något att ha..råd och tips vid köp av ny skärm är välkommet!

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Holydwarf
Grr, kan dom inte släppa en till "riktig" våg istället?
Då har man ju åtminstone en liten chans att få en key. Någon som har koll på när nästa "riktiga" våg med beta nycklar kommer? Hört rykten eller liknande?

Eftersom Blizzard själva gått ut o sagt att de vill ha ca 10 000 online hela tiden (vilket dom har nu) så tror jag faktiskt inte det kommer släppas flera keys. Känns inte troligt just nu. :/

Av zergling

finns ju en hel drös med folk som säljer det nu på sidor som tradera.com och blocket.se ...även jag fick en friend invite, dock så lär den gå till en nära vän.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MystiX
Eller så är det att en viss typ alltid slår en annan, tex påse vinner alltid över sten, immortal vinner alltid över en roach.

Men jag tycker hellre att man ska ha det på det viset. Annars kan man ju alltid spamma samma enhet och vinna bara för att man har bäst taktik? Det skulle bli rätt tråkigt efter ett tag.

Ah, nu hänger jag på.
Visserligen så funkar ju inte det heller inom spelet, rör du på dina enheter så kan du ju ändra spelet totalt vilket endast borde ses som positivt. Det visar ju att man i alla fall har något i skallen och inte förlitar sig blindt på AI och att endast kontra andra units.

Det krävs ju som du sa att inte endast spamma samma enhet, utan även att man rör sina trupper, det är ju ett RTS trots allt. Om inte detta fanns hade det ju varit som du sa väldigt tråkigt. Inget liv i spelet och framförallt stelt.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pimpim666
Det är du som inte vet vad du snackar om. Vet du ens vad sten-sax-påse betyder?

Men eftersom vi är en hel del (alla?) som inte förstår vad i helvete du menar med sten, sax, påse så kan ju du vara vänlig och förklara.

För i mina ögon så är sten, sax, påse ett lotteri, och vem som helst kan vinna med 33% chans. Så funkar inte BW eller SC2.

edit:
Nu kan du förklara hur du menar, gärna med ett exempel inom BW eller SC2 för det är ju trots allt vad tråden kretsar kring.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pimpim666
strategy. Civ är ett grymt bra spel men inte realtime. Spel som Supreme Commander och Total Annihilation är bra exempel på spel där det inte krävs att man styr varje unik enhet som man dansar foxstrot.
Att ett RTS kräver micromanagement kan man inte komma ifrån men att spelet grundar sig på det och inte balanseringen överlag är något som är mindre bra.
Det är ett steg bakåt i utvecklingen.

Nej vill ha ett snabbt strategispel. Men vill ha ett spel som kräver att man är intelligent och inte bara snabbast.
SC1 krävde intelligens men när man hade nått upp till en viss nivå handlade det om building ques och apm. Men det spelet var så mycket mer avancerat än SC och därför inte tilltalade lika mycket folk.

En basic Terran ramp block med tank bakom håller undan hydralisker early game, strategiskt. Roaches i SC2 kontrar Zealots så länge du utnyttjar din micro och rör på dom, det är sten-sax-påse vi snackar om.

Du vet ju inte vad du snackar om? Scoutar man i tid så vet man vad som kommer, det är inte sten sax påse. Det är tackvare bra scouting som du vet vad som kommer och hinner lägga upp din taktik och strategi. Du är helt ute och cyklar gällande Sc Bw och Sc2. Att du ens vågar säga att spelet inte har en grund i balanseringen är för mig otroligt. Det är just det Starcraft är känt för. Herregud.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pimpim666
Du håller ju med honom, Att SC2 kräver mer micromanagement än strategiskt upplägg.

Det är just det man vill komma bort från. Att datorn hjälper till med så mycket som möjligt så att man får fokusera på göra intelligenta attacker istället för att vara snabbast.
Som shack, där krävs det intelligens och inte vem som är snabbast på flytta sina pjäser. Att kunna överlista sin motståndare på så få drag som möjligt.

Att en person med 10 APM ska kunna spöa en person med 200 APM just för att det är ett strategispel och inte ett shoot ém up.
Den som kan nyttja alla units bästa egenskaper och inte köra sax-påse-sten micromanagement med ett par zerglings som springer fram och tillbaka för att locka ut fienden.

Vill komma bort ifrån? Du vill alltså ha det så simpelt och långsamt som möjligt? Du har isåfall missat hela tjusningen med Starcraft.

Smarta upplägg och strategi KRÄVS för att använda sin micro, det handlar inte om vem som är snabbast. Det handlar om vem som är snabbtänkt kombinerat med strategi. Brainless APM är en sak, men det är inte vad Starcraft handlar om. Se länken för att förstå vad jag menar http://www.youtube.com/watch?v=wh6JPbIWNU0

Om du sedan kommer tillbaka och säger att det inte inte kräver intelligens för att göra droppen och rörelsemönsterna så förstår jag inte hur du tänker.

Det är inte sten sax och påse, det är kontroll och strategiskt. En basic Terran ramp block med tank bakom håller undan hydralisker early game, strategiskt. Roaches i SC2 kontrar Zealots så länge du utnyttjar din micro och rör på dom, det är en strategi vi snackar om.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheSweede
banalt tråkigt, allt det handlar om i grund och botten är bra micro samt att expandera nya baser och försöka lura bort fiendens trupper och hoppas han/hon har färre expansioner (I ett nötskal).

Som ett RTS så är det ganska innehållsfattigt och barnsligt simpelt (aldrig sagt att det är lätt, jag är själv Dawn Of War 1 veteran och där var det samma sak som i SC).

Just nu är du partisk, väldigt ovetandes och du vet ju knappt vad du pratar om. Sen att du inte gillar det, sure, men din beskrivning är vek.

Det är inte så enkelt som du beskriver det och det är definitivt inte innehållsfattigt, varken BW eller SC2 (tänk också på att det är en beta). Det finns ett skäl till varför Brood War är rankat som ett av världens bästa spel någonsin och varför folk kan tjäna miljoner på ett spel som är så sjukt balanserat. För det är utan tvekan det absolut bäst balanserade RTS spelet, inget snack om saken.

Starcraft 2 förväntas ta över och det kommer spelet att göra med hjälp av patchning och en bra community. Det är så pass bra och har fina förutsättningar. Det tog 3-4 år innan BW blev bra, det lär gå snabbare nu, men det är ju därför vi har patcher.

För övrigt så är det som att jämföra Storstrut med Piggelin eller Åtvidabergs FF med FC Barcelona när du snackar om Dawn of War och hur det ställer sig gentemot Starcraft BW och Starcraft 2.

Av zergling

Det verkar vara en sjukt massa ovetandes människor här inne om Starcraft Brood War och Starcraft 2 Betan.

Jag har spelat BW sedan 2002 och haft en hel drös med spel vid sidan om speciellt till konsollerna.
Nu har jag ju haft äran att spela SC2 Betan sedan dag 1 och jag kan ju säga att betan är oerhört imponerande än sålänge.

Som någon complete sucker skrev här innan så är det inte "samma units" och att Blizzard endast "har bättre grafik" jämfört med Brood War. Det visar mer eller mindre att man inte varit insatt i BW eller Starcraft överhuvudtaget.

detta var BW:
http://www.youtube.com/watch?v=ABOsfNDq_oU
http://www.youtube.com/watch?v=Jen46qkZVNI

Spelet är som en nationalsport i Korea.
Stjärnspelare som tex Jaedong, Bisu, FBH, Nada, Boxer, Nal_Ra, Stork gjorde spelet bra och spännande. De flesta spelar aktivt än idag och de tjänar flera miljoner om året på sponsorer och vinstpengar osv. Detta är mer pengar än någon annan pro-gamer tjänar (CS-spelare inkluderat).

Samma sak kommer hända med Sc2 inom ett par år är jag säker på. Det kommer bli stort men Europa kommer ha spelare, liksom USA mfl som kan jämföra sig med Koreanska spelare.

Streams med rätt så bra spelare just nu i SC2 betan:

asia:
http://www.justin.tv/synctrim#r=7t1iIn8~
http://www.justin.tv/anfree#r=7t1iIn8~

worldwide:
http://www.livestream.com/orbtl
http://www.livestream.com/huskystarcraft
http://www.livestream.com/lumigaming

Nej, spelet är inte lätt att lära sig och ja många kommer åka på stryk så in i helvete i början. Starcraft Brood War har nämligen en ruskigt hög "skill-lvl" på spelare. Dvs en sinnessjuk lägstanivå jämfört med många andra spel.

Nu har det visserligen lyckats komma in en massa rötägg från WoW som signat för betan men dom placeras i lägsta laddern då de inte platsar högre. Men det bör ses som positivt för då får dom kämpa och lära sig spelet utan några större problem.

Spelet går att lära sig men det tar tid, det är Multiplayer på en sjukt hög men rolig nivå.

Av zergling

Windows Xp har inte support för 4gb RAM, där ligger ditt problem. Hände min polare en gång. Prova Vista eller Windows 7 eller alternativt se till att du har endast 2gb ram i burken så ska du se att den startar upp utan problem.

Av zergling

den funkar väl som vilken netbook som helst? förutom att den är snyggare och med annorlunda funktionaliteter samt betydligt mindre av de bra funktioner som en netbook har.

499 dollar för en sådan känns lite i överkant.. det är liksom 3600:- ..men runt 2500:- och med lite förbättrigar på manicken så kanske man hade gjort en deal

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saaade
nästan varje game? behöver jag skriva mer?

ja, för nästan varje inlägg jag ser av dig i den här tråden är typ 3-6 ord som aldrig ger oss läsare någonting. Du får lov att dela med dig av vad du har gått igenom i HoN, gör det roligare för oss alla som läser här.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saaade
i love the retards

utveckla! vilka var retardsen? vad hände? grymt nyfiken!

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Battlereport från ett nyss spelat game med min bror och tre andra sköningar. Om jag skriver flummigt i början är det för att jag fortfarande har en puls på 290bpm

Spelade just ultimata HoN-gamet. Vi låg lika i kills hela tiden men vi hade ändå övertaget (bättre teamwork samt vi dödade många av deras torn och efter ett tag också melee barracks mid hos dom). Då började vi bli lite för kaxiga och jag som rampage t.ex. teleportade in i deras grupp (jag tänkte att dom är ägda) men efter det så körde vi totalt in i deras bas (jag hade 3k hp och hp regen åt helvete och grejer så det var lugnt tänkte jag) och så dödade vi båda fiendetowers och skadade fiendebasen till 50%. Sedan blev vi ivägjagade iochmed att båda healers i vårt lag dog (vi hade både demented shaman och nymphora), vilket ledde till en genocide. Då började det gå dåligt men vi var fortfarande ganska kaxiga vilket ledde till ännu mer dåligt. Då låg vi på typ 26-29 till dom men det blev senare 27-37 till dem efter några misslyckade dåliga försök att döda fiendebasen (som låg öppen) eftersom NH kom och dödade oss när nymphora försökte teleporta mig till deras bas osv. Vi låg under totalt och allt gick dåligt men fiendeteamet envisades med att pusha mid (och inte bara rusha in i våran bas, vi var legion dom var hellbourne). Efter ett tag så lyckades nymphora teleporta plague rider precis utanför deras bas men vi hade otur och de mötte några fiendeheroes så de dog och det stod 27-39. Allt kändes kört men eftersom vi hade retat dem ibland genom att teleporta utanför deras bas och så så gav det oss mer tid, de kom nästan aldrig in i våran bas (en gång men de gjorde inte så mycket, de visste inte om de skulle döda tower eller slå på oss). Iallafall så till slut när jag tappat tron på att nymphoras teleport var något att ha så teleportade hon mig ända till bot lane utanför deras bas och vi rushade in (vi hade spelat i säkert 45min så det var långt spänningsfyllt game). Vi sprang in mot deras huvudbyggnad som bara hade halva livet kvar och började slå, men jag var ju tank med asmycket hp och lifesteal och hp regen och armor och grejer så jag hade nästan inge offensiva grejer förutom crazed som jag direkt aktiverade så fort jag nådde deras huvudbyggnad. Nymphora var ju ingen dps heller så det tog lite tid, speciellt när jag råkade aktivera crazed när de skyddade deras torn med fortification eller vad det heter. Så vi började slå och chatten fylldes med "oh noobs wtf" från deras sida men jag och min bror (som spelade pyro och var typ död men kolla på deras bas) började se att fan va långsamt det går. Fienderna verkade inte fatta det utan fortsatte whina i chat som tur var och snart var fiendebasen död, bara 10% kvar. Nu har crazed-cooldownen gått ned och jag aktiverar och jag slår ett par slag, sedan dyker night hound upp och börjar slå på mig i ca 0,1sekund som kändes som 1minut men BAM VICTORY!!!

Helt underbart jag och min bror totalt upptriggade av spänningen garvar jättenervöst i en minut efteråt, årets game lätt =D

Hoppas ni tyckte min battle report var kul, borde finnas fler av dem, kan ju vara riktigt kul att läsa

ingen lär läsa detta..dela upp det så ska jag fundera på det. :/

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brodholm
Något som jag inte förstår är varför alla spelar carrys? Ser MINST 3 carrys i varje game. Och 9/10 kan inte spela carrys rätt! (om ens det)

Är det INGEN som ser problemet med 3 carrys?

Alla behöver farm och en sitter i princip. Alla lanes blir typ "fucked" och är det andra laget något sånär vettiga så vinner de utan problem. Saken är den att det andra laget har också 3-4 carrys så gamesen blir så jävla passiva så det är helt sjukt.

Och det största problemet med hon är statsen. Ingen vill offra sig för laget. Tanksen står långt bak och väntar endast. Ta bort KD och det. Sätt PSR och hur många games man lämnat. Och även vinst %. Man kan ha så att det är endast sig själv man ser kd för. Skulle få folk att sluta upp med saker som dessa.

my 2 cents

welcome to my world!

Av zergling

Men grabbar nu ska jag berätta bästa combon!

Stunner + vad-som-helst-som-gör-någorlunda-skada. Så enkelt var det!

och ja...det är i själva verket så det fungerar.

Av zergling

svart smurf..minska bildhelvetet för fan..

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arctic Eagle
Hoppsan! Kraken var ju riktigt bra om man använder honom rätt!

Jo jag märkte också det för ngn vecka sedan. Kraken är faktiskt fett underskattad, rätt härlig att komma undan med när man har lågt hp också. Fast tycker att ultin är lite nasty i end games. Men det är ju visserligen en kul grej, man kan ju vända ett helt game via den om dom är på väg att ta sig in i basen på slutet.

Av zergling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leinhart
Jävla noob!

Spectre/SandW är en hero som kräver skills tillskillnad från Valk och Thunder..
Alla som har spelat DotA eller HoN och utvecklat en basic spelkänsla för alla heroes vet att Spectre är en av de Sjukaste heroes som finns!

Det är inte många heroes man kan få 20+ kills med och 3 deaths i ett 1700+ psr game!

Här har vi en som inte följt tråden. >.< Now look who's stupid?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hojte
Nu kom den stora patchen

med resettning av stats och 2 nya heroes

Fuuuuuuuuuck! Varför var dom tvungna att resetta?! geeez!
Rampage var rätt heavy btw.