Inlägg

Inlägg som zergling har skrivit i forumet
Av zergling

Kanske lite OT men..:
Det skrivs mycket om att de bärbara datorerna med Ryzen 4000 släpps i Mars(?)..men exakt när i Mars är det mest troligt att de släpps? I början eller slutet? Och hur lång tid brukar det ta butikerna att få in produkterna i rätt mängder? Har nämligen ett fruntimmer som precis gjort sönder sin bärbara.

Dvs: Hur stort misstag vore det att köpa sig en ZenBook UM431DA nu med Ryzen 3500u och 8gb ram? Eller bör man härda ut ett par veckor?

Av zergling
Skrivet av Rydisen:

Menar din kompis verkligen att han lever JUST NU, eller att han inte begick självmord i bunkern utan levde resten av sitt liv och dog en naturlig död någon annanstans?

Tänker också så. Det inte vara så att din kompis menade att Hitler "ÖVERLEVDE", dvs flydde och dog någon annanstans? Vilket är en slags teori då det inte finns ett lik/bilder.

Av zergling

@onthenews:

via paypal? nej. haha scammers.

Av zergling

@era909:

Man fick ju typ gummidämpningar till 2.5 diskarna som sitter i botten, men de går ju inte emellan på vardera sida till 3.5 hårddiskens bur och disken själv. Dom är för tjocka helt enkelt, riktigt konstigt är det. http://images.bit-tech.net/content_images/2015/01/raijintek-m...

Men jag kan ju lossa på skruvarna lite och skära sönder gummidämpningarna så dom går ned emellan, kanske som en lösning?

Av zergling

Raijintek Metis chassi 3.5 hårddisk böjs - designfel?

Hej!

Jag köpte mig en Raijintek Metis och drog ihop ett nytt system, störtskönt chassi. Men 3.5 hdd buren böjs när jag skruvar ihop hårddisken till den och den buktar nedåt. Detta medför att fläkten för mitt GFX skrapar i buren. Är det någon annan som har sett hur hårddisk buren böjs också? Designfel/dåliga mått? Använder rätt skruvar osv. Har lyckats med en tillfällig lösning just nu för att undvika skrapandet men vill gärna lösa problemet på ett bra sätt om det går.

En bild på 3.5 buren i ett Metis chassi http://www.tweak.dk/images/2015/review/2260/tweak_dk_Raijinte...
Den är ju rak där i alla fall... O_o

Av zergling

@Aeig:
Tiden och utvecklingen går fort. Tur är la det!
Jag tänkte beställa rubbet om 1-2 veckor, måste bara se över mina studier+arbete först så jag kan leka senare. Beställer jag redan ikväll så blir inget gjort under veckan, laddar till helgen eller nästa helg då det känns mest "ledigt". Slänger upp bilder åt dig efteråt så du får se hur allting blev tillslut.

Av zergling

@Aeig:

Har bara allmänt kass erfarenhet av Radeon drivisar tidigare bara egentligen. Men jag har kikat på 380 varianten och den ska vara bra som fasen också (minst lika bra om inte snäppet vassare?). Sapphire Radeon R9 380 2GB Compact http://www.inet.se/produkt/5411444/sapphire-radeon-r9-380-2gb...

Men frågan är om denna 2gb varianten är värt mer än 4gb 960 varianten? Sett till framtiden osv också, de kostar lika mycket i princip. Båda är korta kort som enkelt får plats.

Av zergling

@Aeig:

Jag tänker satsa på det paketet du nämnt fast byta GFXet och lägga på 900:-.
Såg att det fanns en 4gb variant på 960 GFX som faktiskt får plats. http://www.inet.se/produkt/5411469/gigabyte-geforce-gtx-960-4...

Kortet är endast 17cm, och det ser ut som att det presterar ca 80%(?) bättre fps i olika spel än 750 ti. Låter rätt okej för pengarna om det är 4gb varianten så man kan lira på högre upplösningar osv?

Landar på över 11000:- +/- men det kanske är lika bra att satsa hårt!

Tanken med ITX burk är för att jag impusivt kanske lämnar landet om 1-2 år (igen..!). Sverige ser mörkt ut just nu..

Sedan så är ju chassit snyggt! Kommer nog cirkelborra ett hål i toppen på chassit så grafikkortet får extra luft och sätta för ett 120mm galler där.

Är tacksam för att du tar dig tiden att hjälpa (Y)

Av zergling

@Aeig:

Okey! Har lyckats plocka ihop ett paket som ska passa storleksmässigt i burken. Ska ha 1cm övers mellan GPU-kortet och PSU i en Metis case enligt bilder jag sett. Kan hända att man kanske rör vid kablarna litegrann med ett 22cm kort har jag sett, men det ska gå.

Tror du jag kan klocka denna 6700k stabilt upp till 4,7 ghz om något år om det skulle behövas?

edit: eller kanske detta kortet är att föredra, det är la säkert också tystgående? http://www.inet.se/produkt/5414661/gigabyte-geforce-gtx-960-2...

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9166313/2015-12-18

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9166313/2015-12-18

Av zergling

@Aeig:

Ah! Nu förstår jag bättre. Btw, tror du att socketen 1151 kommer vara poppis om 2-3 år fortfarande eller håller intel på och jobbar med en ny socket för en ny generation då? Eller lär 1151 fortfarande vara standard för nästa generation också? Tänkte ang uppgraderingar. Moderkortet kanske är en ännu viktigare kugge. Man kan ju installera en ny CPU utan att formatera och rätt enkelt vad jag förstått? Bara man ser till att BIOS uppdateras till senaste update när man väl ska installera ny CPU? Har jag fel/rätt?

Så ett Gigabyte Z170N WIFI kanske är absolut på sin plats ? (Så jag har den biten klar för mig i alla fall)

Av zergling

@Aeig:
Jo jag förstod att processorn är det viktigaste när jag satt på min gamla Q6600 i 7-8 år. Den har klarat allt änsålänge. Felfritt också!

Men jag förstår inte hur i5 6500 kan prestera likvärdigt i7 6700k inom samtliga spel. Här kör killen 6 olika spel och det ser likadant ut på fps, i alla fall. Antar att han maxat grafiken också? https://www.youtube.com/watch?v=rKb9beFT730
Det skiljer bara 2-3% konstant. Vill gärna förstå mera vad jag kommer betala för, var längesedan jag byggde en burk nu.
Haha

Av zergling

@Jocke86:

Aha, okey. Tack för tipset! Såg även detta testet. Se minut 4:18 typ:
https://www.youtube.com/watch?v=9lCq8Qk9wjY
Det kanske tom är överflödigt att ens lägga så mycket pengar på en i7:a idag? Anses den dyr fortfarande? Hur står sig i5an vs i7an rent generellt? Är det på håret bara inom videoredigering och spel?

Av zergling

Ny burk, mITX denna gången - Bra val utav delar?

Dags att bygga igen! Tanken är att denna burken ska till största delen vara till för videoredigering och även lite nyare spel vid sidan om. Har ingen lust att slänga stora summor på grafikkort då jag vet att priserna faller med typ 1000:- vardera år. Enkelt att uppgradera.

(Mitt 8800GT har jag klarat mig på i 8 år! Helt sjukt! Spelat CS-Go och HoN med det kortet.)

Är detta "säkra" delar sett till ljudnivå, osv? Inga problem för att dra igång nyare lir på high settings? Några erfarenheter / tips? Ändringar?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/9164834/2015-12-18

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/9164834/2015-12-18

Av zergling
Skrivet av gabriel15:

Att din mus dubbelklickar beror på brytaren, det går att öppna musen och löda bort den gamla brytaren och ersätta den med en annan om du har någon gammal liggandes.

tack så mycket, ska kika på det, kan vara en kul grej att laga

Slänger in en länk för framtidens googlingar på detta problem: mouse switch cleaning/replacement ( https://www.youtube.com/watch?v=82z-OpHdBgE )

Av zergling

Har haft min Razer Deathadder i ca 4 år nu (otroligt nog). Den har varit skit i ca ett år då klickern dubbelklickar ibland så jag letar efter ny mus också. Jag har insett att efter 4 år så ser alla nya möss ut som rymdskepp. (tänk: Logitech Mx518 vs Logitech G502 Proteus Core). Förstår inte varför..

Vad rekommenderas idag gällande hållbarhet? Jag klickar en hel del när jag spelar moba spel och är van vid att klickern ger upp efter bara 2-3 månader hos en del möss. Steelseries tex (jag har ägt 3 st SS möss, alla blev värdelösa efter 3 månader..återköp).
Har kikat på Qpad 5k & 8k samt Minoix 7000 online. Erfarenheter?

Av zergling

Vill reparera Steelseries headset, men vet inte vilken kontakt/kabel som är problemet?

Hej!

Jag har ett gammalt SteelSeries Siberia v1 headset. Den absolut första modellen som var poppis för 10-12 år sedan.

Farsan hade bara dragit på en silvertejp bit på kontakterna för att laga den vänstra hörsnäckan. Se bilderna för vilka kontakter/kablar jag pratar om.

Länk: http://imgur.com/a/P7myb

Vart ligger problemet? Jag ser att alla sladdarna är fortfarande intakta där Steelseries gubbarna har lödit. Är det för klent eller och måste lödas om alltsamman? Eller finns det en snabbfix jag kan göra? Är 100% på att problemetet ligger i hörsnäckan då farsan lagade det med silvertejp på något vis som tillfällig lösning.

Mvh

Av zergling

Så kanske 4-5 hundra är en rimlig summa? Eller kanske tom mindre? tack för de snabba svaren btw

Av zergling

Fann en kamera! Är den värd något?

Hej!

Fann en kamera bland allt skräp där hemma. Den tar hyggliga bilder, men är den värd något? Har en vän som kanske är intresserad men vad är en rimlig prisidé på en praktiskt oanvänd (2 semestrar ca) Ricoh CX4 från 2011?

mvh

Av zergling

Budget Laptop för Moba och framtidens UT4?

Hej!

Jag flyttar utomlands snart och jag måste därmed göra mig ett laptop inköp och vill gärna satsa inför framtiden också. Just nu så spelar jag hemskt mkt moba spel, HoN, Dota2 mm. Men jag undrar främst om denna laptopen klarar av att spela Unreal Tournament 4 som släpps om ett år eller två?
https://www.komplett.se/acer-aspire-e5-572g-156-hd/817388

UT4 ska ju använda sig utav den senaste Unreal Engine och jag vill gärna kunna spela det online med medium grafik (eller grafik som är ca lika bra som i UT3 typ) utan att få en massa FPS drop. Tror ni den pallar det, experts?

Andra råd är givetvis välkommna, men jag undrar främst om den modellen. (den känns väldigt bang for the bucks, 5555:- ?)

mvh

Av zergling

Det var ett skyddat nummer som ringde mig kl 16 i lördags. Insåg snabbt att det var radiotjänst (hände för ett halvår sedan nämligen)och sket i att svara. De ger sig på folk på helgerna. Inget annat jävla företag ringer med skyddat nummer under helger.