Inlägg

Inlägg som andreas_dock har skrivit i forumet
Av andreas_dock

Vi har en gammal iPad 2 som mest troligt kör samma iOS eller kanske till och med tidigare version.
Kör VLC på den och lägger över filerna via kabel genom iTunes, men där direkt till appen VLC och inget något annat mupp-synk som iTunes annars gärna vill göra.

Tänk på att optimera filerna bara så att de är "lätta" för ipad'en att spelas upp.

Detta går att göra med exempelvis Handbrake

Av andreas_dock
Skrivet av Squallie:

Så om man skaffar pro en månad för att köpa spelet så får man t ex AC för 30+10 istället för 60?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Baxtex:

Så man kan skaffa PRO i en månad köpa spel billigare och sedan köra base?

Skickades från m.sweclockers.com

Vid första anblick verkar det ju faktiskt vara så

Sedan kanske det är en rökridå då väldigt få spel i listan faktiskt har ett "pro pris" över huvudtaget.

Av andreas_dock
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Oerhört tacksam för ditt svar
Hur blir det när flera andra BT anslutningar redan finns mot telefonen? CarPlay, AirPods etc? Inga krockar i anslutningen?
Rekommenderar du något särskilt band åt Apple Watch 3 38mm? Eller man kanske kan köra på vilken klockarmband som helst?

Klockan är alltid ansluten vid BT och Wifi som jag förstått det så det dubblar även som redundans i anslutningen. Jag har aldrig upplevt problem med min klocka, vare sig den nya modellen som har trippla anslutningar då iom 4g - eller den förra som "bara" hade två...

Kör på armbandet som följer med klockan, Sportband - det fungerar fint för de flesta i början.
Vill hon skräddarsy sedan så låt henne göra det på egen hand.

Det finns mängder med olika modeller utav armband på exempelvis Tradera!
Men, 90% utav dem är kopior från Apples egna saker. Dessa håller inte samma kvalitet som originalen, men kostar istället en bråkdel.

Jag kör själv med en "Milanesisk loop" som köptes ihop med den nya klockan så jag fick lite rabatt, och denna är således original - tidigare körde jag med samma modell utav armband, men då en kopia - och ja det är skillnad - men inte ~1000kr skillnad, då kopian kostar ~200-250kr och originalet ~1200kr...

Hittade precis denna artikel (ej läst själv)
Galet mycket billigare – så bra är kopiorna av Apples Watch-amband

Av andreas_dock
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Återupplivar denna tråd i hopp om att någon som är insatt kan hjälpa mig.
Min fru vill gärna ha en Apple Watch då hon kör iPhone med AirPods och annat krimskrams
Jag är helt rookie vad gäller smartwatches då jag kör analogt med Androidlur, vad är viktigt att tänka på i valet av AppleWatch?
Vill gärna komma undan så billigt som möjligt då risken finns att den inte kommer användas jätteflitigt. Är 4G nödvändigt? Vilka armband ska man satsa på? Ska man köra Gen 3 eller 4?
Som ni ser kan jag ingenting om detta.... Hjälp!
Edit
Det är alltså en julklapp det gäller som jag tänkte handla under BF

Jag guide'ade precis min svägerska i samma frågeställning, och just nu är det, utan tvekan, mest prisvärt att köpa en Apple Watch Series 3 38mm för den oinvigde som vill testa på.
De ligger på 2500kr och är prisdroppade nu sedan Series 5 kom ut.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4474163

Det skiljer väldigt lite mellan series 4 och series 5, varvid series 4 inte officiellt säljs längre från Apple själva. (finns i butik tills den försvinner från hyllorna skulle jag tro?)

Jag själv köpte en Series 4 med 4G i rostfritt stål här i början utav sommaren och är toppennöjd - men jag kom från en Series 3 38mm innan - så jag visste vad jag gav mig in på.

Att köpa high-end modeller utav mer "finare material" eller funktioner såsom 4G är inte att rekommendera till den som inte har testat innan/vet vad de vill ha. Dessutom sticker priserna iväg mångfalt.
Att sedan ha 4G är inte bara en initial högre kostnad för själva enheten, du behöver även uppgradera/utöka ditt befintliga mobilabbonemang så att du har eSIM till klockan - något som brukar kosta 70-100kr/månaden extra.

Att däremot vänta till black friday och shoppa då tror jag inte mycket på, Apple's produkter har en gedigen historia i att så när som aldrig sänkas i pris förutom när Apple själva släpper nya produkter/rensar hyllorna.
Men visst, nu ligger det så nära i tiden så det skadar väl inte att testa ?, men som sagt, jag tror på nära noll eller ingen extra rabatt utöver ord. pris.

Av andreas_dock
Skrivet av Skomakare:

Spelet öppnas alltså ALLTID genom Rockstar launcher oavsett vilken launcher du har köpt spelet till.
Har du köpt de till Epic så måste du alltid öppna Epic GL och starta RDR2 sen öppnas spelet upp automatiskt i rockstart launcher förutsatt att du skapat ett rockstar konto. Du kan däremot inte öppna Rockstart GL och starta RDR2 direkt om du köpt spelet via Epic launchern.

Jag lyckades va snabb å köpa spelet via rockstar och har lyckats driva spelet felfritt (4790k + z97x gaming 3 + 16gb ram +1070 )
Medans polaren köpte via Epic games, får klicka install varje gång han startar spelet då den måste leta uppdateringar (Även fast ingen kommit ut) och har haft buggar med crasher, muspekaren syns fortfarande ingame osv. ( Amd Ryzen 3600x + 16gb ram + 1060 )
Vet inte hur mckt som beror på hårdvara men något att tänka på när för er som vill köpa spelet i tidig fas.

Intressant...

Så det du säger kortfattat är; Vill man ha mindre ev. problem - köp direkt via Rockstar och kör i deras Launcher.

Inte säkert att det är så för alla, men dina erfarenheter speglar det ?

Av andreas_dock

Hälsar på i Grekland 🇬🇷

https://i.imgur.com/VsacAZM.jpg

Av andreas_dock

Klassiskt bidrag;

Av andreas_dock
Skrivet av deltascu:

Då är jag med, det verkar ju riktigt intressant. Om du lyckas implementera något sådant är det säkert fler än jag some vore intresserade av en kort rapport.

Efter lite undersökning så börjar jag förstå varför jag haft svårt att hitta delar till det jag behöver...

https://www.techradar.com/news/this-bizarre-amd-motherboard-s...
However, having Thunderbolt 3 on an AMD platform is huge. Previously, this technology was exclusive to Intel processors because, well, Intel made it.

... Och jag har AMD sedan något år tillbaka, och uppgraderade även nyligen till en 3700X. Kommer inte byta plattform bara för det heller... fasen med.

Men men, lite ljus i tunneln - det finns ju faktiskt moderkort till AM4 / Ryzen som har stöd för, eller inbyggt Thunderbolt 3 - men de är få.

https://www.inet.se/produkt/1902984/asrock-x570-phantom-gamin...

Av andreas_dock

Jag har inte smällt av fingret mot köp-knappen ännu, men pratade med @Mocka häromdagen om just RDR2 och tredjeparts klienter såsom Epic Games och kommande Steam.

Att Rockstar-launchern kickas igång från dessa är jag med på, men måste man ha ett konto hos/på Rockstar också för att kunna spela ? Eller körs Rockstar-launchern igång i ett ”gäst-läge” alt. länkar ditt Epic / Steam konto till Rockstar per automatik ?

Av andreas_dock
Skrivet av Yaana:

@andreas_dock: Kexpinnar med chockladöverdrag I olika smaker. Brukar finnas i mindre östasiatiska livsmedelsbutiker bland snacks eller godis.

Skrivet av griid:

Väldigt populära i USA också

Sakerna man lär sig på Swec alltså... ❤️

Lite äldre - lite klokare nu! Tack 😁👏🏼

Av andreas_dock
Skrivet av Yaana:

Passade på att handla lite igår när jag var i Stockholm för eventet. (Inofficiellt?) internationella Pocky-dagen 11/11 så ska bjuda på jobbet till fikat.

https://i.imgur.com/UB3qGPj.jpg

Pocky ??

Av andreas_dock

Följer m.2 kylaren med ?

Av andreas_dock
Skrivet av Tazok:

Jag fattar inte...
Det är väl ändå både billigare och smidigare att ta sin vanliga docka och bara sätta valfri extern hårddisk på den? Denna enhet tillför väl inget annat än just lagring i din docka, eller missar jag något? Dessutom är den låst, fysiskt, i din docka.

Ett rimligt mervärde hade, för min del, ändå varit om den kunde vara uppkopplad i nätverket så att du åtminstone når den när du inte är dockad.

Tror det hela handlar om, i detta fallet, att dockan kommer från Seagate - och de gör hårddiskar. Därav implementationen.

Av andreas_dock
Skrivet av deltascu:

Haken blir väl grafikkortet som måste vara någorlunda nära skärmen om du vägrar tumma på kvalitén. Hur tänkte du lösa det? Eller finns det grafikkort med thunderbolt?

Man kör DisplayPort över Thunderbolt.
Thunderboltkabeln bär all data, usb 3.0, ljud, dp-signal etc etc

Se på filmerna jag länkade i inlägget så fattar du.

Av andreas_dock

Jag har kikat på sådana här dockor ett tag, men då för Thunderbolt 2.
Thunderbolt 3 är ju ännu bättre sett till bandbredd och vad de klarar av, och min tanke är att jag vill flytta bort datorn till vinden eller andra våning (aka. där den inte står och låter) men detta kräver 10m+ thunderbolt kablage - något som osökt tar en in på optiska kablar.

Priset sticker iväg som en raket, men jag är villig att betala lite för att få ett helt ljudlöst system där jag sitter, utan att tumma på kvalitet i form utav att köra min 34" skärm i 100hz osv.

Dock verkar det vara lite oklart när dessa optiska Thunderbolt 3 -kablar kommer, samt vad man behöver bestycka sin befintliga PC med om man inte har Thunderbolt på själva moderkortet (något jag inte har)
https://appleinsider.com/articles/19/09/11/long-optical-thund...

... men jag är väldigt intresserad utav att testa detta, så vill @Inet eller någon annan aktör få in real-world scenario data på denna lösning som tex. Linus Tech Tips gjort - PM'a mig!

Thunderbolt 2, optisk kabel:

Thunderbolt 3, optisk kabel: (ej tillgänglig på marknaden ännu)

Av andreas_dock

Jag har länge varit sugen på att bygga en ITX-maskin i en liknande formfaktor, typ Louqe.
Men efter jag sett detta galleri, samt något annat med Ghost -chassiet så tror jag att den ideén får läggas på hyllan...

Inte för att jag inte klarar det, men det är inte värt pillet och mödan i mitt fall - jag är för bekväm.

Men med det sagt, all kodus till dig / er som lyckas och orkar bygga högpreserande maskiner i dessa ytte-pytte-små maskiner 🙌🏼

Av andreas_dock

Jag tyckte denna såg riktigt trevlig ut!

Undrar om den kommer med svenskt tal ?, eller om det bara är engelskt tal + svensk text 🤔
Tänker att det hade nog varit kul för barnen att se denna med (6år och 9år)

Av andreas_dock

Får en dålig magkänsla utav det här...

Av andreas_dock

Även om jag har tillgång till både speldator och moderna konsoler så tilltalar Stadia på något sätt ändå... Mest kanske för att tekniken är relativt ny och man vill testa ?

En lokal upplevelse är dock alltid det bästa tror jag, inga kompressions-artefakter på grafiken som lätt förekommer vid streaming, absolut lägsta latensen - ja fördelarna med lokal gaming är många - men det kräver ju sin hårdvara också om man vill spela AAA-titlar i högre grafikinställningar.

Så jag kommer säkert testa Stadia, mest för att se vad det går för.
Men väntar nog några månader efter release så ev. barnsjukdommar etc hinner fixas.

Men RDR2 på Stadia med höga inställningar @ 3440x1400 60fps hade varit nice...
Tror ni det är en möjlighet ?

Av andreas_dock

Kan man inte få tag på en sådan hoodie som @loevet har ? 🤔