Inlägg

Inlägg som Otori har skrivit i forumet
Av Otori
Skrivet av Petterk:

@Otori

Hur gör de idag? De tar bilen, blir upphämtade, åker taxi eller hyr bil osv. Går fint att hyra bil även där det inte finns hyrbilsfirmor, då mackarna också hyr ut bilar. Finns inte överallt i alla kommuner, men åtminstone någonstans i alla kommuner. Du kan ju hyra bil i Vilhelmina om du vill. Lär knappast bli mycket sämre på den fronten i framtiden.

Det jag menade var om man skulle förbjuda bilar äldre än 3-5 år, eller förbjuda bilar i storstäderna. Hur många bolag skulle ha möjlighet att tillhandahålla bilar i den utsträckning som skulle krävas? Framför allt om folk endast skulle hyra vid vissa tillfällen och under semestrar.

Av Otori

Funkar iaf mot testserver, alltid något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av Baxtex:

Håller delvis med. I större städer borde det införas totalförbud för bilar och bensinskatten sänkas så man har råd att bo på landet också. Jag lägger nog närmare 4-5000kr på bensin i månaden för att pendla .(och nej, det finns ingen kollektivtrafik där jag bor). Så visst, mitt boende är ju betydligt billigare, men det märks inte på allt bränsle man får köpa.

Hur ska de som bor i storstäder åka och hälsa på vänner och bekanta som bor där det inte finns kollektivtrafik?

Eller semestra? Hyrbil blir ju svårt, tror det är få hyrbilsfirmor som kan anpassa sig för det.

Och om vi ändå ska förbjuda och beskatta så kan vi ju införa en miljöskatt för de som bosätter sig på landet. De använder ju sina bilar i högre utsträckning än stadsborna

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av mrqaffe:

Det kanske vore bra att alla inte hade råd att ha bil, personligen tycker jag att det verkligen borde bli oerhört mycket dyrare att ha bil i städerna där bilen oftast saknar existensberättigande.
Man kunde börja med att fasa ut de bilar som är sämst och en 740 där man plockat bort katalysatorn påminner mig om sämsta typen av a traktor även om den är bilreggad.

Det gläder mig enormt att du inte har någon beslutsrätt i den frågan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori

Jag kör med detta i min mediamöbel:
https://www.inet.se/produkt/6909672/nzxt-grid-10-portars-flak...
https://www.inet.se/produkt/8600942/adapterkabel-4-pins-till-... där jag klippt ena paret och istället kopplat en https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/stromforsorjnin...

Har bl.a. en hembioreceiver och ett Behringer Inuke 3000DSP som genererar värme i skåpet. Kör med stängda dörrar och de håller sig svala.

Du kommer höra fläktarna ganska ordentligt även fast de sitter på insidan, suset är väldigt irriterande och möbeln blir som en resonanslåda.
Jag började med billiga fläktar men köpte sedan dyrare fläktar med låg ljudnivå och så högt luftflöde som möjligt.

Glöm inte köpa till fläkgaller, de blir bra dammsugare

Av Otori
Skrivet av mrqaffe:

I många asiatiska länder köper man i praktiken tillstånd att inneha bil i olika tidsperioder och eftersom tillstånden oftast är mycket dyrare än bilen så byter man ofta bil nät tillståndet går ut.
I japan måste man tex ha parkeringstillstånd innan man tillåts köpa bil och att hyra/köpa en p-plats kan vara fruktansvärt dyrt, dessutom ska bilen besiktigas efter 3 år och sedan vart annat år och även det är oerhört dyrt med svenska mått (men en p-plats i en stad kan kosta miljoner.)
Därför byter många bil i stället för att besikta eller åtminstone innan tredje besiktningen så det rullar få bilar som är 7 år gamla i Japan, de exporteras eller skrotas. Liknande regler kanske är nått vi borde införa här också.

Inte helt rätt att jämföra Sverige med ex. Japan. Bara innersta huvudstaden i sig har lika stor befolkning som Sverige i helhet.

Hur stor del av Sveriges befolkning skulle ha råd att köpa ny bil var 3'e år?

Hur ska vi hantera den majoritet som INTE har råd?

Då kan vi lika gärna gå tillbaka till medeltidens och de fyra stånden...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori

Nä, nu får det vara för ikväll. Tre ggr krashade spelet, tredje gången fick iaf en förfrågan att skicka krashrapport.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori

Vidrigt vad det laggar idag. Fick "detected network lagg" vid ett par tillfällen mot NA och EU laggade så jag höll på att spy åt det.

Hade en kul "fight", landade precis bredvid en snubbe som sprang runt som en yr höna i ett hus och sedan ut i bushen. Jag jagade efter honom i typ 3 minuter. Han sprang hela tiden runt med en hagelbössa i handen men försökte aldrig värja sig, utan sprang bara fram och tillbaka.

När jag till slut lyckas nocka honom har han lyckats loota en sjuk massa sikten och mods, men inte någon som helst ammo

I och med det dog jag när jag skulle in och loota ett hus en bit bort, svårt att slåss mot AKM :/

Av Otori
Skrivet av drwlz:

Nya bössan var ju mysig, men jag skulle nog inte kalla den för "sniper". Snarare SMG med lång range.

Fick den vid första hoppet igår. Smidigt att lobba in skotten från avstånd.
Var en lirare bakom ett träd en bra bit bort. Lade fem hyfsat snabba skott på vardera sida stammen i hopp om att han skulle kika fram. Tjoff, ett fint HS

Senare försökte jag en liknande grej där en hoppade ur en bil, tjoff så fick han in ett HS på mig med Kar'en. Vet inte hur han hann se var jag var på det avståndet, kan ju iofs varit någon annan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av JSvanberg:

orka spela på eu, na är det som gäller.

Har blivit disconnected by host vid två tillfällen när jag kört mot na.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori

Sååå sjukt frustrerande. Landade på sjukhustaket med en annan snubbe som jag nockar. Springer in i några rum och får tag i lite vettiga prylar. I ett rum ligger en dämpare vid ett upp-och-ner-vänt bord som jag plockar...

Tror fan att jag fastnar "i bordet" och kommer inte loss...

Dör efter 15-20 minuter utanför spelzonen.

GAH!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av Svensktiger:

Vi kan börja med att sätta lite högre krav även på gamla och veteranbilar (Tyskland gör redan detta).
Vill man inte montera en korrekt justerad förgasare och katalysator på sin gamla bil så skall man få en rejäl skattehöjning, typ >10kkr året.
Kan vi ha skattereduktion på miljöbilar så kan vi även straffa stinkbomberna.
Det finns ju en stabil marknad för att eftermontera modernare saker på snudd på alla sorters fordon.
Insprutning och elektronisk tändning gör underverk för prestanda, förbrukning och framförallt utsläpp.
Och har man en vanlig jänkare så finns allt som bolt-on och dessutom billigt från staterna.

Sen så är det ju vansinne att ha särskilda veteranbils regler, skulle en bil helt plötsligt automatiskt bli välskött och mindre använd bara för att den fyllde 30 år ?
Såklart inte, jag bor mitt i "bängbältet" och vägarna här är fullkomligt nerlusade av stinkande gamla jänkare, allt från bilar i show-klass till rena pilsnerpråmar.
Folk kör dom som bruksbilar av någon anledning, troligen för att dom inte behöver vare sig skatta eller besikta dom (iaf. inte varje år).

30 år kan låta som länge sen, men kolla vad för slags bilar som introducerades på 80 talet:
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Cars_introduced_in_198...
Alfa 164, Volvo 440/460, BMW E30 etc
D.v.s. helt vanliga bruksbilar som i år är veteranare.

Helt klart bör man sätta hårdare krav på utsläppen från äldre bilar och varför, som vissa verkar tycka, skulle kraven på utsläpp påverkas av hur mycket en entusiastbil körs?

Och veteranbilsreglerna bör helt klart ses över, de har nu blivit förlegade i förhållande till utveckling och tanken bakom.

Av Otori
Skrivet av anon5930:

@mrqaffe har redan hunnit svara dig ser jag.

Något bör rimligtvis göras åt dessa med, speciellt om de används mer än ett fåtal gånger per år vilket faktiskt är så sällan de används. 80-tals Volvos ser man varenda dag året om. Och det är just dessa tråden handlar om.

De flesta bilar som rullar idag är samtidigt relativt moderna, man märker definitivt när någon riktig veteranbil är ute och kör eller en kantig gammal Volvo. Det sagt så har många bilar idag en ganska trist design, alla ser ju likadana ut nästan. Först när man börjar snegla på betydligt dyrare bilar så börjar de åter få lite karaktär och intressantare designval.

Nä, de används mer än ett fåtal gånger. Många används hela sommaren. ***bort/mod***

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av mrqaffe:

De riktiga gammelbilarna körs ofta ganska lite och är ofta i bra skick så totala utsläppsmängden är liten från dem men en halvgammal sliten "pendlarbil" kan både släppa ut förhållande vis mycket per mil och dessutom köras långt.
En del bygger dessutom om sina gammelbilar med moderna drivlinor om de är ute efter att ha nått som ser ut som en veteran men den ska användas för dagligt bruk men det är få som gör så med en 740, det lär dröja innan sånt händer med dem.

Fast nu generaliserar du för en begränsad del veteranbilsentusiaster. Det finns en otroligt stor mängd "entusiaster" med feljusterade bilar som dels åker runt på olika träffar. Eller alla "sluskraggare"?

Av Otori
Skrivet av anon5930:

Dock tycker jag ändå att de bör försvinna från våra vägar, låt de som är i bra skick stanna i museumet, där de hör hemma.

Hur ska vi då göra med alla gamla äckliga veteranbilar och entusiastfordon från 60-80'tal som spyr ut extrema mängder avgaser?

Eller skulle dessa gamla förgasar-v8'ir utan katalysator förbränna avgaserna bättre än en 740 med rensad katalysator?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av cat_fish_1:

Blev en Sparco Naxos P330 ratt! Velat ha en sån ett bra tag nu
https://preview.ibb.co/i9RwXa/20170520_093106.jpg

Ingick Wunderbaumen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori

Tycker att fri-tittandet med ALT-tangenten förstör spelet. Hörde en snubbe i ett hus och kunde använda ALT-view för att kika in och se att han satt i ett hörn.

Likadant när jag satt bakom en sten och en snubbe smög fram. Kunde ALT-viewa att han smög åt höger sida och kunde då springa åt andra hållet.

Så för min del får de gärna ta bort den funktionen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av killawife:

Är det nån som upplever att det laggar betydligt mer sen senaste patchen? Blir väldigt jobbigt ibland när folk warpar omkring. Och det är värre på Eu servrarna än NA.

Ja, det var det första jag reagerade på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Otori
Skrivet av RazerBlader:

Ville skriva och tacka för länken, det såg riktigt intressant ut, samt ser ut att bli aktuellt även att beställa därifrån, då det blir lite mer industrikänsla över skylt även, beroende på vilken man väljer

Vassegó, använder dem ofta via jobbet.

Av Otori