Inlägg

Inlägg som Spektra har skrivit i forumet
Av Spektra

Ålder: 33
Plattform: PC, (PS3)
Spel: EU4, World of Tanks, bilspel

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra
Skrivet av jk13:

Tror inte hon är så mycket för att skjuta, och inte jag heller egentligen

"Tror"? Om du inte provat så kan du ju inte veta, det är ju inte precisionsskjutning vi pratar om utan för skojs skull. Skjuta vattenmeloner med 50 Cal. är otroligt roligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Generellt så tål öronen låga frekvenser mycket bättre än höga. Men det är som flera redan skrivit väldigt individuellt för vid vilken nivå eller typ av ljud som man blir skadad. Vassa skarpa smällar likt pistoler och gevär är väldigt skadliga.

Nässpray kan hjälpa om du är förkyld men då har du å andra sidan inte tinnitus. Att tänka på är att just hörlurar är väldigt skadligt p.g.a. att ljudet går rakt in i hörselgången. Försök använda högtalare istället och låt öronen bullervila i åtminstone en vecka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Hur länge blir man stunnad av tier 10 arty? Antar att det beror på avstånd från träffen och armor, eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Det finns några punkter att tänka på:
Om lackproblemen började inom 6 månader från nybilsköpet så har säljaren ansvaret för att bevisa att felet inte var ett fabrikationsfel utan något som du har påverkat genom t.ex. stenskott, extrem användning etc.
Oavsett garantitid så har du rätt att reklamera en vara inom 3 år, dock så skall du ha påpekat det för säljaren inom 2 månader från att du upptäckt det för att du inte själv skall ha orsakat onödig fördröjning. Beroende på tid från när du först upptäckte felet så ligger bevisbördan antingen hos säljaren eller köparen.
I det här fallet så får det anses tämligen extremt med 6 försök till att ordna lacken, säljaren måste nämligen ges möjlighet att ordna felet och 6 gånger måste absolut ses som mer än tillräckligt.
Det finns många parametrar att ta hänsyn till beroende på felets omfattning, att det är en såpass dyr vara som en bil och dylikt.

De närmsta åtgärderna som jag kommer att tänka på är:
#1 Om du fortfarande har kredit på bilen så prata med kreditbolaget muntligt först och därefter rent skriftligt att du bestrider fortsatta betalningar tills dess att bilen har ordnats till ett fullgott skick. Så länge du bestrider ärendet skriftligt så riskerar du inte att få betalningsanmärkningar, det värsta som kan hända är att det går vidare till rätten där utslaget blir att du måste betala.
#2 Den andra åtgärden är att häva köpet, detta kräver en hel del mer från dig eftersom det inte rör sig om en rakapparat eller diskmaskin (alltså en billig konsumentvara). Prata med konsumentombudsmannen och rådfråga, du har väldigt ett väldigt starkt lagskydd i ryggen i och med konsumentköplagen.
#3 Det finns även möjlighet att kräva omleverans, alltså att du får en likvärdig Dacia (alltså inte ny utan likvärdig i ålder/mil fast utan fel på lacken) samt att kräva ersättning för att ordna felet själv via någon annan lackerare.

Av Spektra

Instämmer, tänkte köra ett par matcher igår efter ett längre uppehåll, men >200 ping gjorde att jag tappade suget direkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Syftar du på nåt liknande Modmic?

https://antlionaudio.com

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Jag väntar på att få fiber ingrävt, förhoppningsvis efter sommaren. Som flera sagt innan så är det många som väljer att avstå när chansen finns till fiber. På min gata är det ca 60% som tackat ja.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Jag har varken åsikt eller kunskap om Sonys lurar, men visst kan din laptop driva dom. Du får vrida på lite mer än med de andra lurar bara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Köp DT770 32 Ohm så kan du driva dom med vad som helst. Det är rätt svettiga lurar att ha på sig under längre perioder, inget som jag skulle uppskatta när jag jobbar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Beyerdynamic DT770 80 ohm, jag gillar dom skarpt men de är ju inte neutrala så kanske inte det bästa för ljudskapande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Det finns ju stolar speciellt utvecklade för långa sessioner, de kallas i regel kontorsstolar... Anledningen till att man ser mycket racerstolar nuförtiden är ju enbart sponsring av streamers. Tydligen så funkar det väldigt väl då det är mycket hype för väldigt mediokra stolar.

Mitt råd är att köpa en begagnad Kinnarps stol i bra skick, samma peng som en ny dx racer men hållbarheten och ergonomin är på en helt annan nivå!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Av det jag har kunnat se av gamla filmer så kan inte stridsvagn S göra en korrekt centrumsväng. D.v.s. att egna bandet går framåt när det andra går bakåt. Istället bromsar föraren ena bandet och låter det andra sköta svängen, följden av det blir att vagnen just likt de ryska kommer flytta på sig en mindre mängd om du från stillastående försöker göra en centrumsväng. Så även om det kan vara irriterande så verkar det vara helt historiskt korrekt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra
Skrivet av J-Ballz:

Tänkte passa på och köpa lös en tank eller två nu när det är 15% rea på tier 8-10.
Har länge haft ett gäng upplåsta 9or och 10or men jag funderar mellan E50 och M103?
Lutar mer åt M103 men E50 kanske e rolig också?

E50 är i mitt tycke en roligare vagn än M103, däremot blir det tvärtom på tier 10. T110E5 är en grym vagn utan direkta svagheter, E50M är bra på en hel del saker men du dominerar inte matcher i den lika ofta som i en T110E5.

Slutsats: Satsar du på tier 10 så köp M103, om du nöjer dig med tier 9 så köp E50.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra
Skrivet av lunatex:

Nej tack, inget nato för min del!

Lite spontant:

* Alliansfriheten
* Varför ska vi eventuellt kriga för ett annat lands räkning?
* Kostar att gå med, varför inte lägga detta kapital på våran egen krigsmakt. Ska vi gå med så har nato en lägsta gräns på försvarsbudgeten om 2% årligen, vi lägger ca 1.2(?) i dagsläget.

Går vi med i Nato och det skulle bli en ordentlig konflikt, hur många av er som skriver och som är för nato har fullgjort Svensk värnplikt? Eller kommer ni helt enkelt bara att sitta i tv-soffan och följa dramat?

Lite spontant:

* Sverige är inte alliansfria, bl.a. Lissabonfördraget gör detta väldigt tydligt.
* NATO är en försvarsallians, du krigar inte för andra länder, du försvarar dom solidariskt i enlighet med NATO Article 5.
* Absolut, fr.o.m. 2022 har NATO 2% av BNP som försvarsbudget som krav

Andra stora frågor rör ju även vad vi förväntas husera på svenskt territorium. Förråd för andra länders krigsmateriel (t.ex. USA), hamnar som skall vara tillgängliga för utländska militära fartyg etc. Utöver det finns flera vinklar på frågan, bl.a. Danmark och Norge var med och grundade NATO, de ses inte av omvärlden som mer USA-vänliga än Sverige. Det är dags att gemene svensk uppdaterar sin bild av vad Sverige är för omvärlden. Inget annat land förutom Sverige ser just Sverige som neutralt.
Oavsett vad man anser i frågan så har regeringen en skyldighet att tillse att Försvarsmakten klarar av sin uppgift, att säkra Sveriges suveränitet! Då finns två vägar att gå, antingen ökar man sin försvarsbudget rejält så att det faktiskt finns pengar för att klara det som står i Försvarsbeslut 2015. Det andra är att man återigen ökar sin försvarsbudget men samtidigt ansöker om ett fullvärdigt NATO-medlemskap som extra garant för att avskräcka främmande makt från ett väpnat angrepp.

Som alla politiskt laddade frågor så blir det sällan en saklig debatt kring det här, viktigt att inse är dock att NATO inte är en "lätt väg ut" för att säkra Sveriges gränser. Det kommer med en hel del åtaganden som många svenskar inte är bekväma med. Till stor del beroende på "200 år i fred"-mentaliteten där man tror att Sveriges fred och frihet är oändlig.

Av Spektra

Ett par korta punkter som är viktiga om du vill dyka och fota i svenska vatten :

1. Blixt! Det är ett krav med minst en extern blixt om du vill få upp kvaliteten på dina bilder. Den måste vara extern för att du inte skall reflektera alla partiklar i vattnet.
2. Stora knappar! Det är hopplöst att försöka ändra inställningar med handskar på om du har en kompakt u/v-kamera. Det blir ännu värre i vinter med torrdräkten på.
3. Simma närmre innan du fotar, och sen ytterligare lite närmre. Om det är just fisk du är ute efter att fota så behöver du gärna vara inom 20-30cm från motivet för att det skall bli bra. På vintern blir många fiskar slöa och du kan i vissa fall t.o.m. peta på dom om du skulle vilja.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra
Skrivet av Hulle:

Jag spelar inte så himla mycket och har aldrig gott om credits, så jag måste sälja IS-3:an om jag ska köpa T-10, och träna om min crew.

/hulle.

Det låter som om du inte kör med premium konto, värt att tänka på då är att det blir nästan omöjligt för dig att spela tier 9-10 utan att gå back på credits.

IS-3 är absolut värd att spara, ställ dig istället frågan om du ska spela högre tiers om du inte är villig att betala för premium. Annars hade jag nog hållt mig till tiers 5-8 där det gör att tjäna ganska bra pengar med standardkonto. Istället kan du ju prova att testa nya techträd som du inte kört innan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Sitter man och spelar själv så väljer iallafall jag en vagn som jag lättare kan dominera min sida med. Då blir det ju oftast en medium eller heavy i tier 10. Lagkänslan är ju absolut noll i randoms, men visst kan pluton i tier 8 kan vara riktigt roligt när man har minst 2 polare som hjälper till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

http://i.imgur.com/voPbLGE.jpg

Kan bara svara för egen del, men en Modmic märker du inte av när du använder dina hörlurar. Samt att det följer med 5 clips så att du fäster ihop de bägge sladdarna till en.

Av Spektra
Skrivet av burner1:

Tänkte skaffa några nya TDs

Vad tycker ni jag skall satsa på, Foch 155 eller E3?

Undvik bägge två, jag skulle rekommendera de bägge tyska linjerna och i andra hand de ryska. Foch 155 är ingen vidare pålitlig vagn med bara 3st skott i magasinet och alldeles för lång reload. T110E3 är väl ok men otroligt känslig för att bli flankad. Grinden för Foch och E3 kan vara bland de värsta i spelet bortsett från arty.

Skickades från m.sweclockers.com