Inlägg

Inlägg som Spektra har skrivit i forumet
Av Spektra

Försökte beställa ett Asus TUF OC 3080 vid release från Inet, deras sida klappade ju tyvärr igen fullständigt i betalningssteget. Så efter 15 minuter tröttnade jag och beställde det enda som visade lagersaldo på Komplett (Zotac). Där gick beställningen igenom direkt, tyvärr hängde ju inte lagersaldot med alls vilket inte var helt oväntat. Har beräknad leverans 18 november i dagsläget, men det hoppar fortfarande lite fram och tillbaka.

Av Spektra

Om du menar periodisk sammanställning så är det bara tjänster och varor du säljer till andra EU-länder. Din svenska försäljning redovisar du i ruta 5 i momsdeklarationen och därefter momsen i ruta 10-12 beroende på momssats.

Av Spektra

Jag har provat dom flesta varianter på jobbet (inkl. 32:9), min favorit har landat i en 21:9 som huvudskärm och 1-2 16:10 ståendes på var sida (beroende på hur många utgångar din dator har). Jag har ofta ett antal PDF:er öppna samtidigt som jag jobbar med excel/affärssystem på skärmen i mitten. Ovärderligt och smidigt att få den där lilla extra bredden i excel samtidigt som man får A4-dokument i fullstorlek på sidan/sidorna.

Av Spektra
Skrivet av sunefred:

Det hade varit intressant att lista yrkes-roller som tvecklöst haft nytta av fler kärnor på sin workstation. Jag kan inte komma på något utanför film och spel.

Vi har ett antal konstruktörer på jobbet som tveklöst har nytta av många kärnor. Vi har en dedikerad maskin för renderingar i KeyShot och där är mer kärnor alltid välkommet, det skalar väldigt väl upp till åtminstone 32 kärnor. Så hela den tillverkande industrin i Sverige är en stor skara yrkesfolk som drar nytta av många kärnor.

Av Spektra
Skrivet av Evil Peter:

Lustigt hur många som uttrycker sig negativt om detta lyckas säga saker som tyder på att de inte ens läst vad detta handlar om, utan verkar dra egna slutsatser från en rubrik eller liknande.

Det är rätt irrelevant när bytet skedde om man inte bytt ut kontakten färre gånger än konkurrenterna. Klagomålen kommer också snarare av att man utanför Apples produkter kan byta tillverkare utan att behöva byta standard, medan varje byte från eller till iPhone per automatik innebär ett byte. Apple är ju också de enda som medvetet ser till at ha en egen standard som ingen annan får använda, så det handlar alltså inte bara om att ha valt en annan kontakt utan att aktivt vilja vara annorlunda. Här tycker jag nog din kritik mot klagomålen låter mer färgad av vilken produkt du använder.

Delen med Apple kontra Android ser jag som en bisats. Det primära är att det finns bra mycket effektivare sätt att påverka miljön positivt än att tvinga fram en standard för telefonladdare som branschen ändå lyckats ganska bra med. Det är blir ju en fråga om vad staten/EU ska sköta och vad marknaden ska ta hand om genom teknikutveckling och en strävan mot större vinster. Här blir ju den mest troliga effekten att Apple fortsätter med USB-C på enstaka iPad Pro-modeller och resten får nöja sig med QI-laddning.
Som det har nämnts tidigare i tråden så borde fokus om något ligga på att tvinga tillverkare att skapa enheter som går att reparera på ett rimligt sätt. En krossad baksida på t.ex. iPhone XS kostar över 6000kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Det här var ju en i raden av onödiga beslut från EU, mest sannolikt blir det prisökningar för konsumenterna utan att göra någon större skillnad för miljön. Du får bra många laddare på ~16kg elektronikskrot.

Sen i vanlig ordning så ser folk på SweC det som en chans för att klanka på Apple. Det konstiga är bara att jag har haft samma typ av laddare sen 2012, jag vet inte många Android-användare som kan säga samma sak?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Av en slump avinstallerade jag WoT dagen före 1.6 då jag tänkt flytta allt till en ny hårddisk. Men med alla värdelösa förändringar (t.ex. ingen friendly fire, franska hjulfordon som skriker free-exp till tier 10 och nu senast brittiska light tanks utan egentlig mening i spelet) så kommer jag heller inte installera om det. Kvarvarande premiumtid får rinna ut, jag känner mig en gång för alla färdig med det här spelet efter typ 7 år.

Det är längesen som Wargaming hade någon trovärdighet i att balansera spelet, allting styrs av nya premiumvagnar och spelstilar som känns långt från det WoT man en gång började spela. Det vore intressant att se vad gamla spelare spenderar i snitt kontra dom få nya spelare som tillkommer. För enda logiken jag får ihop är att nya spelare spenderar så pass mycket pengar i spelet att det rättfärdigar att skrämma bort alla gamla spelare.

Av Spektra

Har (om jag räknade rätt) 26st Hue-lampor som enda hemautomation. Men det är underbart att slippa springa runt och tända/släcka med två våningar + källare. Att dessutom ha på automatisk tändning vid solnedgång och vid sen hemkomst med GPS-styrning är pricken över i-et i vardagsförenkling. Även en så banal sak som att kunna dimma precis alla lampor så att jag får precis så mycket ljus jag vill ha.

Känns också rätt skönt att kunna tända och släcka hemmet när man inte är hemma under semestertider.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra
Skrivet av Lacke7894:

Jag äger en Nikon D5200 tillsammans med två kitobjektiv, en 18-55mm och en 55-200mm och undrar ifall jag borde sälja mina två kitobjektiv och köpa nya att använda till min D5200, eller ifall jag borde sälja allting och köpa ny kamera med linser. Jag är inget proffs men heller inte en nybörjare. Och vilka objektiv skulle ni rekommendera om jag köper nya/kamera+ objektiv om jag byter allt?

Jag skulle rekommendera dom mest ljusstarka objektiv du kan köpa utan att spräcka bankboken. Nikon 35mm f/1.8 alt. 50mm f/1.8 är ju en klassiker som flera nämnt, Nikons 105mm makro har jag personligen väldigt roligt med. Fungerar väldigt bra inomhus för att fånga detaljbilder av barnen som leker utan att man är i ansiktet på dom och stör (utöver det uppenbara området som makro och porträtt). Som tredje alternativ hade jag tagit en vidvinkel/normal-zoom, antingen Sigmas 18-35mm f/1.8 just för att den är så ljusstark eller Nikons egna 17-55mm f/2.8 om du kan hitta en schysst begagnad.

Skrivet av dumbo:

Om du funderar på macro så kan för all del ett macroobjektiv även dubbla som porträttobjektiv. Eventuellt kanske ett lite kortare än 105mm kan vara att föredra, men det beror ju lite på smak. Makroobjektiven runt 100mm har ju dock "bara" f/2.8, så man kan inte få till detdär riktigt korta skärpedjupet men de har i regel fin bokeh. Tamron 60/2 har ju bättre ljustyrka men brännvidden gör den lite mindre praktiskt för själva makrofotandet.

Jag skulle nog inte hålla med om att makroobjektiv med bländare f/2.8 inte skulle ge kort nog skärpedjup. Snarare tvärtom, om du fotograferar makro så kommer du sällan öppna upp objektivet fullt ut eftersom det ger så hopplöst kort skärpedjup.
Om du använder det för porträtt så fungerar det alldeles utmärkt med f/2.8. Men visst, ett Nikon 105mm f/1.4 som man bländar ner två steg till f/2.8 skulle säkert ge skarpare bilder än mitt Micro Nikkor 105mm f/2.8 gör när det är helt öppet om man tar porträtt.

Taget med Micro Nikkor 105mm f/2.8

http://i65.tinypic.com/dommwy.jpg

Av Spektra

Throwback thursday? Jag sitter fortfarande på en i5-2500K, finns ingen större anledning för mig att byta med mina typer av spel (läs: gubbvarning deluxe)!

Av Spektra

Det funkar rätt bra att köpa ganska hårt friterade chips (typ Naturchips från OLW), hälla upp dom i en skål och plocka upp dom genom att bara ta i kortsidorna. Eftersom chipsen är både hårdare och generellt större så äter du inte lika många chips och dom går inte sönder i småsmulor som vanliga chips.
Att sitta med sked eller ätpinnar känns ju nåt som Christian Bale skulle kunna ha gjort i American Psycho.

Av Spektra

Det korta svaret är att man får inte starta en YH-utbildning utan att det finns ett behov för det. Så jobb skall det finnas eftersom antalet platser som erbjuds på en utbildning skall stå i relation till vad arbetslivet behöver.

-"Yrkeshögskolan ska erbjuda kvalificerade utbildningar som är skräddarsydda utifrån arbetslivets behov."
(detta är saxat från Myndigheten för yrkeshögskolans egen hemsida)

Av Spektra

Då kom till slut dagen, när nästa Marvel film man ser på bio slutar med "In memory of". Starkt jobbat av en riktig kämpe!

Av Spektra

Jag använder mobilt bank-ID åtminstone 20 gånger per dag på jobbet, så på framsidan alla dagar i veckan för min del. Väldigt skönt att inte behövs lyfta på telefonen för att komma åt baksidan alt. rikta kameran mot ansiktet för face-ID.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra
Skrivet av Laine:

https://i.imgur.com/ycHjAl3.jpg
Med gänga, lite skeptisk till hur hållbart acetal är. Time will tell!

Acetal (delrin) borde inte vara några problem, precis det material man gör dyklampor och batteripacken till dyklampor i. Tål vatten och tryck väldigt bra.

Av Spektra

Test Drive Unlimited 2 har jag tyvärr inte fått att funka ordentligt på flera år. Började med riktigt dålig prestanda till att helt sluta fungera. Annars var det ett perfekt spel för att bara glida omkring i med hyfsad grafik och trevliga miljöer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Finns ett par saker att tänka på om du köper i USA.
1. Garanti kan bli ett problem, kolla upp vad Nikon Sverige säger om det.
2. Du kommer få en laddare med amerikansk kontakt och kommer behöva använda en adapter
3. Glöm inte lägga på moms, alla priser du ser i USA är exkl. moms.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Själv kör jag Ownit, men jag kan inte säga något om dom direkt, det har funkat den lilla tid jag haft det så jag har inte behövt kontakta dom för support.

Kör 100/100 och får ut precis vad jag betalar för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Oj vilket drag det blev i den här tråden helt plötsligt. Trodde nästan att man var ensam svensk kvar i spelet.

Har letat efter nån klan med iaf lite svenskar som spelar lite pluton/stronghold utan lyckas ett bra tag nu. Gav till slut upp på gamla resterna av A-P då det inte finns något ledarskap kvar sen långt tillbaka. Men allt jag hittar nuförtiden är polacker och rabiata serber.

Någon som har ett tips?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spektra

Strumpan är till för att minska vindbrus/flås från munnen. Det du behöver är en mic som är starkt "riktad" och inte plockar upp ljud från alla håll.

Skickades från m.sweclockers.com