Inlägg

Inlägg som liquisole har skrivit i forumet
Av liquisole

Är antagligen den låga klockfrekvensen på processorn som är boven i dramat. Grafikkort spelar inte direkt någon skillnad bara det är någolunda bra, bytte själv från amd 380 till ett gtx 1070 Ti och märkte ingen förbättring i fpsen i cs. Vad har dina polare för processor som har bättre fps?

Av liquisole

Har själv inte fått mina Corsair LPX 3000Mhz Hynix minnen att gå snabbare än i 3000mhz @ 14-17-17-35-52 men antar att det är OK? har inte testat senaste biosuppdateringen men tror inte det var förbättras minneskompabilitet/stabilitet i den.

Av liquisole

Verkar inte så övertygande, i de 1080p -tester som 2700x är bättre än 8700k så är ändå 6700k eller i5 8400 högre upp i listan än 2700x.

Av liquisole

Inget nytt dock att Asus support är ett skämt. En polare hade för några år sen problem att få 144hz inställt på sin nya Asus monitor med ett amd 390x. Dom sade att grafikkortet var för dåligt och rekommenderade ett gtx 750Ti :DD

Av liquisole

Hade liknande problem med GPU Tweak II. Allt fungerade bra en tid men plötsligt startade ej fläktarna och såg att tempen låg på 97 grader. Tog bort skiten och har kört afterburner sedan dess.

Av liquisole

Asus strix 1070 ti + Ryzen 1600

https://i.imgur.com/ZPoaQ5k.jpg

Av liquisole
Skrivet av lordflacko:

Modellen på moderkortet är M5A78L-M LX

Ser inte just den modellen i kompabilitetslistan men t.ex. fx-6300 stöds med biosversion 1401. Kolla så du har den eller nyare version.

Edit. Ser att det finns bios 1603 att ladda ner från asus så lönar sig att testa det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av liquisole

7266 in Time Spy

Graphics score: 7529.

Av liquisole

@Snabbt_o_Hårt:

Du skrev dock 370kr i första inlägget vilket var det jag syftade på

Av liquisole
Skrivet av Fiestaa90:

Jag känner ju att när det händer mycket ingame så laggar det och jag FPS-droppar, samma sak när det är för mycket folk inne på samma server, jag har mina minnen i portarna brevid varandra, vet inte jag har för dåliga minnen kanske? är ganska säker på att det är dessa två jag har: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/crucia...

Sedan som jag skrev tidigare i tråden, om detta kan ha att göra med att jag installerat "fake windows" via en hemsida och detta trögar ner datorn rejält.

Kolla moderkortsmanualet hur du ska sätta dina minnen för dual channel. Brukar vara slot 2 och 4 om jag inte minns helt fel. Du kan även ladda ner cpu-z och kolla där om dom körs i dual eller inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av liquisole
Skrivet av Fiestaa90:

Tack för svar, jag tror jag drar iväg på NetonNet och kikar på fredag, kanske plockar hem något ramminne när jag ändå är där om det är så att 8GB är för lite :).

8Gb är tillräckligt för CS. Du kan ju kolla minnesanvändningen i aktivitetshanteraren om du misstänker det men det bör inte vara problemet om du inte har en massa annat igång samtidigt. Kolla så du kör dina minnen i dual channel och kör även fps benchmark i cs (finns i workshoppen att ladda ner).

Skickades från m.sweclockers.com

Av liquisole

@Snabbt_o_Hårt:

Det där är ju en budgivning som tveksamt nog slutar på den slutsumman

Av liquisole

Har också ryzen 1600 och ett 1070Ti. Fungerar bra i pubg, ligger oftast kring 100-144 fps men kan dippa ner lägre i större städer (1080p blandade settings)Är lite svårt att förklara prestandan i pubg då varje patch verkar påverka fpsen på något sätt och det inte finns någon benchmark i spelet..

Skickades från m.sweclockers.com

Av liquisole

Kan själv rekommendera Honor 9. Passlig storlek och bra prestanda Fingersensorn är sjukt bra också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av liquisole

Har i princip samma dator men med snabbare minnen och överklockad GPU. Det låter som något är väldigt tokigt. har själv 90-144fps i pubg med blandade inställningar i 1080p. Skicka en bild på GPU och CPU graf (clock & usage) i afterburner när du lirar pubg. Kör du dina minnen i dual channel?

Av liquisole

Prisvärt osv. Tur att man inte väntade på eftermarknads vega-kort ivarjefall

Av liquisole

Ska bli spännande att se vad 2600(x) går att klocka upp till denna generation. 4.4-4.5Ghz vore nice men kommer knappast hända, blir antagligen att uppgradera först när Zen2 dyker upp.

Av liquisole

@Rafeth:

Kopplat skärmen till grafikkortet och inte moderkortet i misstag? Testa utan grafikkort.

Av liquisole

Mitt grafikkort går kring 50 grader idle med fläktarna på 0%. Ändrar jag till 30% så går det genast ner till 30-35 grader, så låter normalt

Av liquisole

Kör in nyaste bios och testa hur långt du kommer med de färdiga xmp profilerna. Räkna med att behöva öka på ram voltage och procODT

Skickades från m.sweclockers.com