Inlägg

Inlägg som Zion har skrivit i forumet
Av Zion
Skrivet av lill_tunnan:

Detta skulle passa in perfekt i min hörna. Då mitt tema med akustikpaneler och mitt skrivbord i valnöt så tror jag att det svarta chassit med valnöts front skulle smälta in snyggt i skrivbordsmiljön.
Med fractal designs stilrena design och valnöten som matchar med omgivande material och det svarta i chassit smälter in med övrig utrustning.
<Uppladdad bildlänk>

Förbaskat snyggt!

Av Zion

Mitt inredningstema har länge varit en kombination av industriell stil som kompletteras med organiska material för att ändå skapa en känsla av värme och trivsel. Med möbler och inredningsdetaljer som ofta är gamla och/eller återanvända för att tjäna ett nytt syfte.

Färgtemat går i jordnära kulörer som med rätt belysning skapar en varm och personlig karaktär. Detta kompletteras med många gröna växter (även om inte så många syns på just dessa bilder) för att nå harmoni och balans.

Ett svart Fractal Design North med valnötsfront hade jag placerat liggande till vänster i tv-bänken där för tillfället ett Fractal Design C huserar.

Det hade med sin färg och sitt materialval och med en medveten assymetri bättre balanserat upp och framhävt och förstärkt det totala uttrycket jag önskar skapa.

Av Zion

Checo klar för RB till och med 2024:
https://www.formula1.com/en/latest/article.breaking-red-bull-...

Välförtjänt och riktigt kul!

Av Zion
Skrivet av Bill-Hertzhog:

Jag tycker självstyrgrejen är åt helvete. Varje gång jag testar den på motorvägen så vill den hålla bilen för långt till vänster, alltså för nära mittlinjen. Hur fungerar den egentligen? Det är inte så att det sitter en kamera i blinkerslisten på backspeglarna? För min vänstra backspegel har fukt på insidan i blinkerslisten, kanske är därför den inte känns helt ok?

Håller helt med. Jag har ingen fukt så den borde funka som avsett. Avskyr den oavsett. Det första jag slår av när jag kliver in bilen.

Av Zion
Skrivet av martinot:

Hybrider och bensinbilar kan du diskutera i annan tråd. Denna tråd är till för rena elbilar. Du undvek dock, av någon mystisk orsak, att svara på frågorna jag ställde:

Vilken markfri höjd kräver du?

Kanske du kan få några tips på lämpliga elbilar här i tråden om du specar hur seriös terräng den måste kunna forcera för att du skall kunna ta dig fram dit du behöver köra?

Hej, har själv alldeles nyligen varit i samma situation som superapan.

Hade en Outback (2016) som var kittad till tänderna med adventuredäck, takbågar, takbox, cykelhållare och fast monterat utrsutningsskåp (tänk de som sitter i utryckningsbilar) med fältkök, mat, verktyg, tält, tarp, sovsäckar mm.
Detta eftersom jag och min dotter gärna är ute i naturen och vill vara "självförsörjade"

Vill kunna ta (min enda) bil på en kostig, fram till någon liten sjö och kunna slå läger. Vill kunna dra ett tungt släp när det ska flyttas, resnas i trädgården eller flyttas grejer. Osv - en bruksbil som också funkar till och från jobbet.

En oöm bil (kombi) med god markfrigång (+20 cm) som klarar hårda tag och är funktionell och inte känns som ett rymdskepp med bara touchpaneler överallt.

Tyvärr går det i dagsläget inte att kombinera detta med eldrift. Den enda bil som har markfrigången som Outbacken är XC40:in.
den å andra sidan är alldeles för trång och har alldeles för låg aktionsradie. Samt att den är dyr.

Så varför valde jag ändå att sälja min Outback till förmån för en elbil och just en Kia E-Niro?
Kostnaden. Jag har långt till jobbet (9,5 mil enkel), har inte råd att ha två bilar och med både höga servicekostnader (Subaru har 1500mil vilket blir två servicar/år) och skenande bränslepriser så fick jag ge upp en stor del av min identitet (outdoorbilen/livet) för att få kalkylen att gå ihop.

Så det fick bli en E-Niro.

Varför? Vettig aktionsradie, till vettigt pris i en bil som inte är ett rymdskepp där allt skall manövreras via touchpaneler.
(Kör V90 Cross Country i jobbet och blir lika irriterad varje gång man ska justera, sätes/rattvärme eller temperaturen via sensus-touchen.)

Fullutrustad till ett pris som konkurrenterna inte kommer i närheten av.
Bra - om än inte blixtrande prestanda (på denna punkten har den slöa Outbacken inte en chans).
Möjligheten till 3000mil i leasingavtalet. (Jag hoppas likt Superapan på en skogsmulle-elbil inom 3 år)

Hyfsad markfrigång (16,5cm) som gör att jag ändå kan ta mig någonstans utan att vara livrädd för att råka trycka upp en sten som gömmer sig i gräset, rakt upp i batteriet.

Så jag kunde inte få den elbilen jag ville - eftersom den i nuläget inte existerar, utan fick nu göra som så många andra gånger i livet - kompromissa, för att få helheten att gå ihop.

Av Zion

Ny med elbil här.

Sålde min Outback (2016) till firma i slutet på januari då jag fick väldigt bra betalt för den. Bästa bilen jag ägt men också den dyraste i drift med sitt 1500 mils serviceintervall (kör ca 3000mil/år) samt relativt höga förbrukning.

Känns som att man lyckades tajma det rätt bra denna gång...

Har just hämtat ut en E-Niro (den gamla) på leasing med 3000mil i avtalet (+Techpaketet) för 5200/månad. (Tillkommer gör försäkring/skatt)
Enbart bränslekostnaden för de mil jag kör/månad är med dagens priser nästan 6000:-.

Tala om no-brainer.

Får laddboxen (Easee) installerad imorgon. Utöver detta har jag också (än så länge) möjligheten att ladda gratis på jobbet, eller snarare ladda hem månadsavgiften som jag betalar för parkeringen varje månad.

Av Zion
Skrivet av Svensktiger:

Satan i gatan vilket sömnpiller första loppet blev.
Max stod väl som vanligt för 95% av allt spännande i top 10.
Och på en bana som bahrain som alltid varit en av de lättare att köra om på så såg det verkligen inte ut som att det blivit bättre.

Som plus får man ju gratulera Alfa till en dubbelpoängare redan i första loppet.
Verkar som farten Bottas visade på träningen inte var för att alla andra slackade.

Intressant att man kan tycka så olika.

Tyckte det var ett av de bästa racen på länge, sjukt kul att Ferrari klättrar!
Intressant att Mercedes än så länge är så långt efter, förbryllande att Mclaren verkar ha tappat greppet helt. Trist då jag gillar både Norris och Riccardio.

Vilken uppvisning av Kmag och vilken fart även Haas verkar ha, de har ju bevisligen en fin drivlina men verkar även i övrigt fått till ett bra chassi/aero.
Kul att de förhoppningsvis får lite medvind.

Imponerande av Zhou att hänga på Bottas så pass bra och väldigt kul för Alfa med lite poäng.

Riktigt trist för Redbull att det skulle sluta på det viset som det gjorde.
Om det nu är soppapumpen som är problemet kan det ju lika gärna vara ett annat team som tappar två bilar i nästa race, känns inte kul om säsongen ska avgöras på lotteri.

I övrigt en helt annan dynamik i racen, tydligt att de kan ligga mycket närmare utan att tappa alltför mycket fart, eller att de degraderar däcken pga av minskat avstånd. Mer racing helt enkelt!

Gällande däcken så uppstod ju inte den degradering som var förväntad (om man lyssnade på radiotrafiken på F1TvPro).
Intressant att se att de behövs lite annan taktik på utvarven då däck ärmarna inte går lika heta. Ger mer dynamik till depåstoppen, inte lika lätt med undercuts.
Kanske skulle de gått på en serie mjukare blandningar, vi får se hur Pirelli tänker framöver.
Tycker ändå som sagt att de håller ihop bra när man också tar den högre ofjädrade vikten och den ökade belastningen på däcket pga detta i beaktande.

Mindre flex i däcksidan (lägre) ger ju mer krav på fjädringen och det är kul att se att racelinjen är lite "renare" nu, inte lika mycket curbskörande.

Nåja, bara några tankar från en intresserad amatör.

Av Zion

Låter ju jäkligt märkligt med överhettning av motorn med alla se sensorer de har, de kör ju dessutom överladdadat så ev. spikningar skulle visa sig extremt fort i dataloggarna. Att det däremot skulle kunna vara soppapumpen som är problemet låter väldigt troligt, ska man gissa på ett rent mekaniskt haveri på densamma - vilket på Gaslys bil helt enkelt orsakade bränsleläckage?

Edit - tillägg efter att ha kolla F1Tv post race show:

Christian Horner: "We didn't see anything in the power unit that seem to be the issue"

Som svar på direkt fråga om det fanns oro för att behöva byta ut hela/delar av drivlinan.

Av Zion
Skrivet av Thornblom:

Inget imponerande än så länge. Hamilton verkar ha problem med purposing och låsningar. Han har lyckats sätta en snabb tid som är nästan 2 sekunder långsammare än Leclerc.

I second that. Har jag helt fel på ögonen eller är det Mercedes som verkar ha det absolut största problemet med "tumlande (eng.porpoising)" såhär långt?

Blir intressant också att se om "Zeropods/Podless" kommer sprida sig...

Av Zion
Nytt bud: 1 250 kr Har möjlighet att hämta.
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Zion

Ett retro/milleniebygge jag satte ihop för två år sedan av gamla sparade komponenter:

Antec Sonata
IWill KK266 Socket A via apollo 133
Athlon Thunderbird 1400MHz stepping AHYJA
Zalman CNPS7000b-CU
Twinmos 512MB SDram 133mhz
Geforce Ti4600 med en gammal Taisolkylare (minns någon den?:))
Orchid Righteous Voodoo 2 12Mb
Sound Blaster Live!

Av Zion

Om inte grejerna är borta kan jag hämta i Bälinge under eftermiddagen.

Av Zion
Skrivet av Svensktiger:

Noll och intet.
Fortfarande föbannad över singleplayer spel som kräver att man är online.

Precis just så.
Hyser absolut noll intresse för denna företeelse.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zion

Pioneer Kuro 5090. (50")
Vägrar byta så länge den fungerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zion

Nästan uteslutande på PC och i stort sett enbart singleplayer numera. Titlar som går varma är Deus Ex, Mass Effect, Witcher, Fallout, Starcraft etc.

PS4:an får agera Blu-rayspelare någon gång per månad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zion
Skrivet av morronrost:

@raexxlol: Tar gärna Project cars om det finns kvar, annars passar Killing Floor 2 bra!

Om inte Killing Floor 2 försvann där emottages det tacksamt! 😀

Skickades från m.sweclockers.com

Av Zion

Sökes: Radeon 8500/9700 Pro till retrobygge.

Har du ett gammalt men fungerande grafikkort av någon av dessa modeller som du kan tänka dig att överlåta alt. sälja för max 100:-?

Bor du runt Uppsala är det ett extra plus!

Vänlig hälsning
//Zion

Läs hela annonsen här

Av Zion
Skrivet av anon114264:

Vart köpte du Kaspersky?

Undrar samma sak..

Av Zion

Förlåt mig, den heter 828bb i norden!

(Hämtar en på tisdag..:))

Av Zion