Inlägg

Inlägg som Xaph har skrivit i forumet
Av Xaph

Varför inte vänta 3 månader på Nvidias Pascal, om du ändå klarat dig så länge på den datorn du har nu?

Av Xaph

Neverwinter Nights?

Av Xaph
Skrivet av Christley:

samma anledning till att man inte jämnställer ett asus 390 med ett sapphires 390. dom är inte samma pris

Jag menade ju samma märke.. Varför betala 400:- mer för samma produkt, betyder samma märke. Annars hade jag skrivit "olika märken" eller liknande.

Av Xaph

@Christley: Ja fast varför betala 400 mer för samma produkt? Tycker säljare på detta forum bara blir roligare och roligare (= patetiska?)
GTX 970 går ju för ~2500 begagnat, förstår inte varför man skulle betala mer än så heller..

Av Xaph

Nypris är ju dock ~3400, så du var inte ens nästan nära.. :/

Av Xaph

@Syythril: Jag tänker inte göra ditt jobb. Vill du lura folk, fine, det är upp till dem. En seriös köpare skulle dock kolla upp och jämföra priser och se att man kan få det du säljer nytt för ungefär samma peng som det du har satt som begagnatpris.

Av Xaph

Klart att det landar på 4600 om man handlar från dyra ställen. Jag jämför billigaste och hamnar då på ~3300kr, alltså begagnatpris runt 2200. Lycka till med försäljningen! (Tror folk köper det nytt istället för begagnat hos dig iaf )

Av Xaph

Nypris för det där är ~3300:- så varför ljuger du för?

Av Xaph
Skrivet av prod01:

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-test-results/input-lag
Jämför JS7000 mot X850c.

För lite ytterligare läsning kan du kolla:
http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=322636
http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=322719

Det som verkar svårast idag på LED-marknaden är att få en bra panel, verkar vara lite lotto med måndagsexemplaren. Alla TV-apparater som du överväger är bra och jag tror du kan köpa vilken som. Sen om man börjar googla efter fel på specifika modeller så kommer man alltid hitta någon som är missnöjd.

Tack för källorna. Dock så förstår jag inte rtings mätningar/värden, då flera av Sony-apparaterna ligger långt över värdena på andra sidor som också mätt TV-apparater. Sony har alltid varit nummer ett när det kommer till spel-TV, på kombinationen panel + input lag så därför blev jag förvånad när jag såg rtings värden..

Av Xaph
Skrivet av UtterN:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8999021/2016-01-07http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8999021/2016-01-07
Det här är nog det bästa du kan få för 6k om du inte köper begagnade delar. Kolla runt lite på http://www.sweclockers.com/marknad och se om du kan hitta några bra deals där är vad jag skulle rekommendera att du gör

Är du full? Vad är det där för CPU egentligen...?

Av Xaph
Skrivet av prod01:

Snuskigt bra pris på Samsung UE55JS8005 just nu (12 papp). Tror den är snäppet vassare än Sonyn, den har även lägre input-lag än Sonyn. Tror du blir nöjd med vilken som.

Vart har du sett att Samsungen har lägre input-lag? Källa tack

Av Xaph
Skrivet av lugz101:

Alla tv apparater har ju ett "demo läge" med kraftig kontrast & färg, det är väl vanligast att dom är inställda på det i butik, det ser ofta för jäkligt ut med "morots ansikten" mm. Detta är ju väldigt enkelt att justera bort & är man helt vilse så har alla tv någon form av "bildguide" i inställningarna som hjälper en att justera in bilden, ganska omöjligt att misslyckas med.
Sen kan jag hålla med trådskaparen att självklart så vill dom ju i butiken visa hur "dålig" bilden är & hur bra den kan bli för endast typ 999,99kr, klassisk säljtaktik.

Skrivet av anon185723:

Jag uppfattade det snarare som att elgiganten kalibrerar en skärm i stockholm. För att sedan spendera fem minuter i en butik med att mata in värdena manuelt. Tyvärr så blir detta en värdelös kalibrering som inte ger ett mervärde på produkten. Kalibrering ska ske på plats i hemmet för att bli rätt.

Istället för att bli lurad så kan man istället betala 50% mer än vad kalibreringen kostar för att köpa sig ett kit. Då kan man själv kalibrera alla sina skärmar i all framtid åt sig själv, vänner och familj. Är man en fattiglapp så är det bara att dela kostnaden med en vän.

Nej Elgiganten använder sig inte utav Demoläge på sina apparater i butik.
Nej Stockholm kalibrerar (eller "kalibrerar") inte alla apparater och ger resten av butikerna sina värden. Det må vara så för många butiker i Sverige, men där jag jobbade tog vi aldrig emot värden från andra butiker - vi gjorde allt själv.

Av Xaph
Skrivet av XyGamer:

Nä verkligen inte, väntar själv (hoppas) att få ett gtx 970, för runt 2500kr här i mellandagarna.
Kanske för mycket begärt men hoppas kan man ju
På väg att bygga ihop en ny speldator, och har redan gjort ett par fina klipp tack vare er här på Sweclockers på Black Friday.
Känner mig grymt tacksam för alla er och denna sidan

God Jul på er alla och må så gott

Nvidia gick ut med att de skulle sänka priserna på alla sina 9XX-kort under jul och man har kunnat köpa 970 för ~2600 utomlands (beroende på dollarpriset). Varför hänger inte svenska butiker på såna sänkningar?

Av Xaph
Skrivet av ChristofferC:

Dags för en uppdatering. Jag tycker det här är en intressant tråd.

Systemutvecklare Östergötland
28 år
4 års arbetslivserfarenhet
Lön 36 500
Arbetsvecka 37.5h
Betald övertid
5v semester
De vanliga förmånerna. Tjänstepension, friskvårdsbidrag, telefon, hyfsat flexibel arbetstid.

37 500 som sjuksköterska låter riktigt bra!

Telefon är INTE en förmån

Av Xaph
Skrivet av PetterPonken:

Hej alla goa! Vet inte om detta är rätt ställe att skriva.
Köpte ett Asus Gtx 970 Turbo OC hos Webbhallen i torsdags redan (black friday priset 2499kr)
Detta var defekt till viss del och jag åkte tillbaka med det i fredags efter det suttit i min dator i 10 min. Efter de konstaterat att det var defekt hos Webhallen så fick jag inte ett nytt Gtx 970 eftersom de var slut, och jag fick inte heller tillbaka pengarna utan jag fick ett tillgodokvitto?!? Wtf?
Jag tyckte det var märkligt.... vad tycker ni?

En polare råkade ut för samma sak så han hänvisade till lagen (finns flera faktiskt som du kan använda dig av), stod på sig och efter mycket bråk gav de med sig för de ville inte få en anmälan på sig. Så han fick en likvärdig produkt (sett till originalpriset). Tyvärr lär du lägga ner energi på detta om du ska få rätt. Så, stå på dig och lycka till!

Av Xaph
Skrivet av Darway:

Hej har tänkt att köpa en ny router är dock lite osäkert på hur mycket mer snabbare internet blir?
har idag en gammal telia skit router (Thomson tg784), har tänkt mig köpa: http://cdon.se/black_friday/dator/asus_rt-ac66u/

Asus är alltid bra grejer. Köpte AC68 och gick från horribelt wifi/trådat till nära 100mbit (har 100/100).

Av Xaph
Skrivet av NordhNet:

Ja, ser inte varför man inte skulle få göra så?

Falsk marknadsföring om man som kund ser 100+ i lager och sedan tar de bort när de sålt bort X antal (där X uppenbarligen är <100)?

Av Xaph

En SSD som det fanns 100+ av försvann på bara 5 minuter och fick till svar:

17:26:34 - Kundservice:
Alla är inte slut, men det antalet som vi kunde sälja till det priset.
17:26:40 - Kundservice:
Nu är det tillfälligt borta från hemsidan

Får man göra så...? :s Det kan ju betyda att de bara får sälja 1 av dessa till ett visst pris, men ändå lockar de folk...

Av Xaph

Jag är inte helt säker på att den där är 100%, och är den inte det skulle jag inte ta i den med tång tyvärr. Kolla upp det; är den 100hz (i grunden), go for it. Annars kan du leta efter en annan. Typ en sån här (lite över budget): Sony 100hz

Av Xaph

Körde de någon deal på: https://www.komplett.se/product/828769# nyss?
De låg för 799:- (-11%) och det var över 100 kvar. Nästa gång jag uppdaterade sidan var alla slut...?