Inlägg

Inlägg som Xaph har skrivit i forumet
Av Xaph

Kan man få tips på bra headsets, gärna under 1800.

Krav: 7.1, usb-ljudkort och BRA mikrofon (brusreducering).

Ska ha det till gaming.

Av Xaph

HTPC (XBMC) och NAS?

Hej!

Ursäkta nybörjarfråga..

Ska försöka prova mig på det här med NAS, men har noll koll på grejerna.
Jag har förstått att jag ska dela ut det jag vill dela ut på diskarna, sedan hitta mapparna
via XBMC. Men det jag undrar är, om NAS:en är i sleep-mode, måste jag gå in på den innan
jag kan starta en film t.ex eller förebygger "Wake-on LAN" detta?

Det är synologys NAS:ar jag tittat på.

Med vänlig hälsning,

Daniel

Av Xaph

Någon som vet ifall antingen Palit eller detta ASUS kort kommer att passa i mitt Fractal Design Node 605? Och om det räcker för att spela emulatorer som Wii?

Av Xaph
Skrivet av sgtspiff:

De glömde skriva in "Ti" när produktionen drog igång.

Har ett 750Ti passivt från Palit. Rullar på max 54 grader i min ITX burk med två fläktar.

Hur presterar ett sådant kort som du har? Hade tänkt att ha mitt i min HTPC för emulatorer + filmstreaming till projektor (då mitt inbyggda inte riktigt klarar av upplösningen)

Av Xaph

Du har bättre bildmotor i Philipsen, så är bra bild viktigt för dig så har du svaret där :}

Av Xaph

Kör inte på en 50hzare. Åk in till en butik och be någon säljare slå på "demobildspelet" som finns inbyggt en Philips 7509 så får du se varför.

Av Xaph
Skrivet av Shimonu:

För de som påstår att man måste upp i 10k för att få bra bild är det inte sant. Köpte min plasma för 7400 för ca 3½ år sen och den har utmärkt bild! Finns säkerligen bra plasmor för 6k också, det beror även på hurpass bra öga man har. Vet man vilka artifakter man ska leta efter för att utvärdera en TV, ja då är det säkert lättare att hitta fel på en lägre prisad skärm men för någon utan bättre vetande(moi) så går det nog ganska bra att köra på så länge bilden inte hackar och färgerna är dugliga.

Såklart du får bättre bild med en bra plasma, jämfört med LED. Men nu tog jag inte med plasma i beräkningen i mitt förra inlägg, då plasma är utdött.

Av Xaph
Skrivet av iFozz:

Kul, Jag har beställt en likadan TV. Är den bra eller?

Det är den absolut billigaste, enklaste plasman du kan få tag på. Vad tror du själv då? Nej den är inte bra :}

Av Xaph

Du får inte en 100hz:are för 4000, så spara pengarna tills du kan lägga lite mer.

Av Xaph

Du kommer inte få någon bra TV för den pengen så spara istället tills du har ~10k minst.

Av Xaph
Skrivet av CyberSpace:

För mig finns det bra 4k-tv ute, så jag har tycker att jag har rätt. Att säga att jag har fel, det är att göra fel. Försök skilja på personers åsikter, jag kan aldrig ha fel, men du kan tycka att jag har fel. Om du vill kan vi ju gå till domstol med det, det är nog det enda sättet att visa vem som har rätt och fel. Men jag tänker inte betala ett öre av domstolskostnaden, det får du göra. Annars kan du inte säga att jag har fel.

Precis min tanke.

Det är fortfarande din personliga åsikt vad som är bra och dåligt. Vad som är bra för dig behöver inte vara bra för någon annan, och vice versa, som det är i dagsläget. Känner du inte att 4k är bra nog för dig så fine, alla har olika åsikter. Men var gärna lite trevligare och låt inte som att du vet allting, så kommer du får rosor tillbaka också

Ursäkta om jag lät otrevlig, men blir bara ledsen i ögat när folk rekommenderar skräp till andra användare

Av Xaph
Skrivet av Hattifnatten:

Klart att ny teknik kommer att mogna. Men att säga att inget duger är att uttrycka en personlig åsikt från din sida och smaken är som baken.
"Specialistutbildning" skulle inte jag kalla din elgigantenkurs.

Om man vet vad som är bra och dåligt inom elektronik så är det inte en personlig åsikt, då är det fakta. Sen är det inte elgigantenkurs heller.

Av Xaph
Skrivet av Viochee:

uppdateringsfrekvens och tv apparater är väldigt luddigt... köpte också en sån och tycker det är bra flyt... men kanske inte är kräsen

Ursäkta mitt kanske lite snäsiga svar, men jag är kräsen och det svider i ögonen när folk rekommenderar dåliga apparater till andra användare bara

Av Xaph
Skrivet av Hattifnatten:

Du har alltså sett alla 4Ks?

Man behöver inte se alla för att veta det. Har man gått på specialistutbildning där man fått se årets modeller samt är lite kräsen (är man inte kräsen så duger ju en TV för 1990:-) så vet man att man ska vänta med att köpa 4K-TV. Med det sagt så säger jag också att du får mer än gärna kasta bort pengar på en sådan TV nu i år, jag kommer då inte göra det. Min W905 duger än så länge :}

Av Xaph
Skrivet av Seri:

Satt egentligen och letade efter en ny TV som skulle vara 55" och i prisklass runt 10k när jag snubblade över denna http://www.dustinhome.se/product/5010792511/lg-60lb870v-60-le... och hadjävulen i mig väcktes till liv haha.

Så skulle vilja ha lite konkret kritik, är den så bra som man kan ledas att tro när den har kostat 30k? Skulle definitivt utnyttja alla trådlösa funktioner och andra smarta funktioner den har men är i grund och botten ingen bildnörd. Hur mycket skiljer den sig från en TV i prisklasserna runt 10k och 18k som det skulle bli med denna?

Pris är ingen jättefaktor för mig, ska jag lägga 10k på något kan jag lika gärna lägga 18 också om det skulle göra en väsentlig skillnad.

(Bonusfråga; hur/varför kan de sänka priset med 12k)

För mig så står det att den fortfarande kostar 29.9k (fattade som att du sett den i nedsatt pris?)
Ska du utnyttja smart-TV så är LG bland de bästa (dock ska du isf köra årets, 2014, modeller då dess smart-TV är snabbare än en Galaxy S5 på att gå in på netflix, facebook osv), fast jämför du den där med förra årets modeller hos konkurrenterna så är LG även bättre (snabbare) då.
Den har bra bild, sen är det frågan vad du vill koppla in i TV:n. Ska du spela, skulle jag, som många andra, rekommendera en Sony. Förra årets modell W905 om du kan få tag på. (googla på recensioner så får du se att det är bland det bästa du kan få för 12-15k (vet inte vad den ligger på just nu, alla har reor överallt ^^).

Att den är sänkt är för att det är föregående års modell och/eller att den är utgående, dvs att de inte kommer att få in några fler hos dustin/andra butiker.

Av Xaph
Skrivet av CyberSpace:

Jag gissar på att det är för att man får en bra 4k-tv för mindre än 30k idag. Min gissning.

Finns inga "bra" 4k ute än, så där har du fel.

Av Xaph
Skrivet av Dimman:

LG 55" 55LB561V. Köpte en för 5990:- på MediaMarkt. Vill du inte ha 3D och annat j*kla krufs utan bara en riktigt bra TV så rekommenderar jag den varmt. Tvivlar starkt på att du får en bättre TV för de pengarna, eller att du får en bättre 55" för under 10 loppor. Jag blev mycket positivt överaskad.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=2578059

Hör av dig om du undrar nått.

"Uppdateringsfrekvens
Föreslå ändring
50 Hz"

"Bra TV"

Av Xaph

Det är inte skrämmande, för vet du varför din tjock-TV har bättre ljud? Större högtalare, som de kan gömma inne i en stor tjock-TV. Vet inte varför, men min gissning är att Samsung (för att nämna ett exempel), fokuserar på bilden i sin TV för att kunder ska behöva köpa en ljudlimpa (soundbar) eller något liknande, ifrån Samsung så att de säljer mer av sina egna produkter.

Går du upp på en TV för 15, 20 eller 30k så har du bättre ljud i dessa platt-TV, då de använder sig utav bättre komponenter än i sina budgetapparater.

Av Xaph

Kan förklara vidare på varför man inte ska välja Samsung:
De har clouding och BB och det kombinerat med att de är de enda som inte har någon garanti mot detta, talar för att man ska passa sig. Samsung säger "clouding och BB är ett fenomen (det roliga är att andra märken inte har detta i SAMMA utsträckning) och vi frånsäger oss allt ansvar mot att åtgärda/ersätta kunder som fått en TV med detta". (det där säger jag då jag arbetat som säljare och aldrig kunnat hjälpa en Samsung-kund)
De belyser sin panel annorlunda, vilket skapar skarpa, oäkta färger (för den som är kräsen, som jag) och vad gäller kalibrering, så när vi använder vår kalibreringsspindel så ändrar den bara två inställningar i TV:n, så det är inte heller någon jättekalibrering på Samsung. Du får inte så mycket bättre bild än det du ser i butik, medans du kan få betydligt bättre på en Sony, Panasonic, Philips.

Av Xaph

Du får inte någon bättre TV än en ET60Y alternativt W805/W815 för dom pengarna du vill ge. Ljudet kommer du aldrig bli nöjd med, så där får du komplettera med ett surround i framtiden. Så ja, du begär för mycket tyvärr.

Angående 3D teknik, kan skriva några få för/nackdelar lite kort, så får du avgöra:

Aktiv: + du får full-HD vid 3D, - har du nedsatt syn så kan du känna dig åksjuk efter en stunds tittande, du kan inte sitta/ligga hur du vill då sensorn kan ha svårt att uppfatta det och ge fel bild och återigen kan du känna dig åksjuk. Ljus, såsom sol/lampor kan i vissa fall störa sensorn också.

Passiv: + har du synfel eller blir "åksjuk" av aktiv, så slipper du det med passiv. du kan sitta/ligga lite mer fritt. - du får inte full-HD vid 3D (är detta nödvändigt? det får du fråga dig själv. många ser inte skillnad när det gäller 3D).

Googla för mer svar, skrev bara lite kort :}