Inlägg

Inlägg som Blomman har skrivit i forumet
Av Blomman
Skrivet av Ryze:

Märkte förra veckan tv-boxen slutade få IP, hittade denna tråden. Ändrade porten från IPTV 845 till vanlig internet. Startade om både router och tv-box, nu får den en IP i alla fall men efter en stund så fastnar den och jag får konstant felkod 714. Lösning hos Telia är att starta om box och router, detta har jag gjort.

Någon annan som har haft detta problemet och löst det?

hade samma problem med felkod 714, läste denna tråd och koppla in tvboxen i asus routern direkt och slängde bort telia routern, ändrade ingenting, det bara fungerade.

Av Blomman
Skrivet av Pantburk:

@Svantesson666

Du behöver inte längre mixtra med några inställningar då Telia har ändrat detta.

Det är bara att ta bort Telias router helt om du vill och koppla in tv-boxen i egen valfri router du har eller direkt i mediaomvandlaren om du har en sådan så fungerar Telias Tv.

Inga manuella inställningar behövs.

Trevlig helg

Funka klockrent, hållit på hela veckan och jävlas med telia routern och tv boxen som börja krångla efter nått Telia underhållsarbete, så nu är den borta för alltid!

Trevlig helg!

Av Blomman
Skrivet av nu1mlock:

Nej, är man över fem ska man ha en ordentlig konsol och inte den som ger absolut sämsta möjliga upplevelse, svårare än så är det inte.

Utöver att vara billig så föräldrar kan köpa den till sina småbarn så är Xbox Series S det sämsta som har hänt denna generation. Det är otroligt bra att Microsoft har lyckats ordna fram en relativt billig konsol jämfört med dom andra - speciellt i dessa tider, men den är kass och det kommer man inte ifrån.

Hela nuvarande generation och många spel i framtiden är handikappad pga. Xbox Series S.

Nu när vi inte längre behöver optimera spel för PS4 och Xbox One så hänger inte Xbox Series S med längre. Senaste spelet ut är Baldur's Gate 3 som är fördröjt till både XSX och XSS på obestämd tid pga. att Xbox Series S är för klent. Och fler spel kommer det bli när utvecklare vill göra mer avancerade spel än vad som kunde spelas på förra generationen.

När man är över 5 ska man inte konsolkriga...

Av Blomman
Skrivet av medbor:

Nu säger du mest att banan inte är en frukt i så fall, för jag tycker 37 är ganska nära 43

nu handlade väl tråden om sony vs ms, och nintendo konkurrerar inte direkt med nån av dem.

Av Blomman
Skrivet av medbor:

https://wccftech.com/xbox-expected-to-gain-console-software-m...

År 2021:
Sony: 43%
Nintendo: 37%
Microsoft: 20%

Leder? Ja, marginellt
Dominerar? Tveksamt

43 vs 20 är ju en del...

Av Blomman
Skrivet av medbor:

Se länken ovan, market cap på 60B$(a-b) vs 110B$ (sony)

Sony skulle aldrig kunna göra ett liknande köp, det är som att jämföra david mot goliat, man kan inte bara kolla på konsolmarknaden

Jag har aldrig ägt någon av alla PS, och har inget intresse i konsolkriget, men detta köp är på en helt annan nivå

ser inte riktigt problemet, Sony är ohotat störst på konsolmarknaden, och man bör väl jämföra äpplen med äpplen kan jag tycka.

Av Blomman
Skrivet av medbor:

Konkurrens? Act-Bliz är ju mer än halva Sony, ser inte riktigt att man kan se det som rättvist

Stämmer inte , activision är mest mobil o pc, konkurrens är bra och sony behöver skärpa till sig

Av Blomman
Skrivet av Smurfn:

Det är Microsoft som ljuger och vilseleder.

Redan lanserade Bethesda-titlar kommer så klart fortsätta finnas på nuvarande platformar men Starfield, Elder Scrolls 6 och framtida Bethesda titlar kommer vara Win/Xbox exklusiva. Varför skulle de ha en annan strategi med Activision?

Att ta Minecraft som exempel är illa eftersom det redan hade en enorm spelarbas på andra plattformar. Hur skulle de kunna dra tillbaka miljontals köpta spel på Playstation 3/4, Linux, Android, Mac, iOS osv. Det skulle bli ramaskri. Konstigt att lyfta fram det som ett exempel då man i princip inte har något annat val.

Sony har all rätt att vara oroliga.

Sony och dess konsolkrigare är visst rädda för lite konkurrens, förvärv det är så man växer i en marknadsekonomi eller du kanske förespråkar nått annat system?

Av Blomman

inte spelat spelet, men för en zombie serie var det inte så många zombies i första avsnittet och trist att utbrottet hastades förbi, annars helt ok, 7/10.

Av Blomman
Skrivet av anon138754:

Jag gjorde 12+12+3+3 häromdagen. Det var bara på tremånaders som jag blev erbjuden en extra månad om jag slog på recurring billing igen. Så totalt blev det (1+2)+12x2+(3+1)x2=35 månader.

Körde samma, funka kanon!

Av Blomman
Av Blomman

EG har skickat, beställde 22/9 så den är på g, EG sida visar fortfarande reserverad...

Av Blomman
Skrivet av BlommaNN:

Om den står som "reserverad" så är den bekräftad att komma på releasedagen skrev någon på fz, ingen aning om det stämmer dock. Min står fortfarande "under behandling" men tror att det är för att jag tog klarna faktura. Hur betalade du?

Jag körde klarna, beställde 09:02 , står reserverad

Av Blomman

@Laxpudding: Tack för en utförlig beskrivning, man får väl bara konstatera att det är komplext hur det egentligen fungerar.

Av Blomman

@Oppna: nej, receivern kör på hdmi3 som är ARC, xboxen på hdmi4, båda satt till "förbättrat" HDMI-signalformat,
"4K Upscaling" = off, på receivern

Av Blomman

@Oppna: Jo men varför är det inte 100ms när konsolen är inkopplad via receivern?

Av Blomman

@mrqaffe: Ja nått måste det vara, har dock aldrig upplevt att "game mode" på olika TV gjort nån större skillnad när man kör via receiver (har haft flera)

Av Blomman

Konsol input lag via receiver vs direkt till TV

Hej
Då jag köpte en ny Sony TV 55XH9005 så provade jag att koppla Xbox One X direkt till tv'n så konstaterade jag att
input laggen var enorm om man körde med "standard" som bildinställning, "spel" bildinställning löste detta förstås, men det jag inte fattar är varför det inte är nått problem med "standard" när Xbox:en är inkopplad via receivern (Yamaha RX-V583) till samma tv?
Är det nån som kan förklara varför det är så?

Av Blomman
Skrivet av Aldric T:

Som komplett skrev ett par inlägg upp, dom får ett datum från sin leverantör som sedan hamnar på websidan. Om leverantören sedan inte håller sig till det blir det ett problem, men det ändrar inte det faktum att datumet var bekräftat.

Om man inte vet så borde man säga det, utgångna bekräftade datum är inte mycket värda 😉

Av Blomman
Skrivet av Komplett:

Du kan se aktuellt lagersaldo på varje produktsida. Om produkten inte finns inne kan förväntat lagerdatum vara preliminärt (gulmarkerat) eller bekräftat (gul- och grönmarkerat). Förväntade lagerdatum kommer som regel direkt från leverantören och vi har ytterst sällan någon annan information att tillgå än dessa datum.

Vad är skillnaden på bekräftat och preliminärt ?
Denna NUC är bekräftat 8e maj:
https://www.komplett.se/product/1154261/datorutrustning/dator...