Inlägg

Inlägg som Jallixx har skrivit i forumet
Av Jallixx

2200 + frakt för P30 Pro

Av Jallixx

1500 och avhämtning

Av Jallixx

Budar 6500 + frakt

Av Jallixx
Skrivet av nicnic999:

Mycket snack om kalibrering och dåliga färger out-of -the-box.
Vi är en familj där barn och fru tar upp 80% av tv'n. Resten får jag kolla på fotboll
M.o.a. inga jättekrav.
Vilket fabrikat levererat bäst direkt ur lådan utan en massa finlir och kalibrering?

Överlag tycker jag Sony brukar vara mest korrekta out-of-the box, medans Philips överlag brukar vara de som är mest off. Sen kommer LG och Samsung nånstans däremellan. Sen är det givetvis olika beroende på modellserier, men utifrån mina erfarenheter så är ändå högre produktserier generellt sätt mer korrekta out-of-the-box än lägre serier. Men oavsett vilken tv du köper så kommer alla ha en felaktig bild på ett eller annat sätt. Så vill du slippa chansa och istället välja mer fritt vilken tv som passar er oavsett märke, så är ett vettigt alternativ annars att köpa en färdigkalibrerad tv i butik. Då slipper du tänka på att bry dig om att finlira något hemma eller oroa dig att bilden har dåliga färger, utan istället kan njuta av naturlig och korrekt bild.

Av Jallixx
Skrivet av sterian:

@Xevieth:
Hejsan!
Jag blev intresserad av det som det står angående TV kalibrering/optimering eftersom jag köpte en TV från Elgiganten och fick en optimering på köpet. Jag vill inte generalisera men med tanke att jag inte alltid har tur med mina inköp, måste jag säga att med Elgiganten har jag tills nu haft den bästa erfarenhet så att jag inte kan säga ett enda onda ord om deras service och/eller uppträdande.
Jag kommer att få TV:n hem om ett par dagar och jag, efter alla "diskussioner" som finns här på forumet, undrar hur man kan upptäcka om optimeringen är riktigt gjord eller inte. Du har skrivit att du själv arbetar på Elgiganten och att optimeringen som görs är ett riktigt seriöst arbete. Av min erfarenhet med Elgiganten tills nu, lutar jag att absolut lita på vad du har skrivit samtidigt som jag har märkt att på slutet av din skrivelse skrev du en brasklapp("om det inte är fuffens") som gjorde att jag skickar denna fråga till forumet och hoppas att få ett svar på den. Alltså,min fråga är hur kan man på hemmaplan se om optimeringen har gjorts korrekt eller inte?
Ett stort tack till alla som kan besvara min fråga.

Du kan inte se om en optimering ala Elgiganten är gjord på ett "riktigt" sätt eftersom det inte är en äkta isf-kalibrering. Skulle det vara det så skulle de skicka med en kalibreringsrapport på resultatet på just ditt unika exemplar.

Av Jallixx

https://new.webhallen.com/se/product/265998-Samsung-Galaxy-S8...
879:- på webhallen för en ny, så du kanske behöver fundera ut ett annat pris

Av Jallixx
Skrivet av n4ight:

Låter spännande! Beställde hem ett par för att jämföra lite då jag hört vissa säga det är som en stängd 650. Länge vart sugen på att skaffa ett par stängda också!

Hur är diskanten och basen i dem?

Jag kommer själv ifrån ett par HD650 och har nu köpt ett par Z7. Tycker verkligen jämförelsen med en stängd HD650 inte är så tokig. Dock har du en betydligt mer markant bas, vilket jag gillar då jag fått köra EQ på mina 650 för att vara nöjd. Sen har jag aldrig hört ett sånt stort soundstage innan på ett par öppna lurar, betydligt bättre än 650 tycker jag till och med. Sen tycker jag Z7 mejslar fram mer detaljer också, dock håller jag med om att röster inte är riktigt lika bra just nu. Men håller fortfarande på och spelar in mina fortfarande och det finns även mycket guider och tips om olika moddar på lurarna som ska göra underverk men både ska vara enkla och billiga att utföra. Tänkte prova lite i helgen. https://www.head-fi.org/threads/sony-mdr-z7-upgrades-and-mods...

Av Jallixx

Sony MDR-Z7

Ett riktigt fynd för er som är ute efter en grymt bra sluten over-ear hörlur! MDR-Z7 är en basglad hörlur med en oerhörd detaljrikedom och med ett sjukt stort soundstage, vilket är ovanligt för att vara en sluten lur. Dessutom är dess komfort outstanding! Helt enkelt väldigt bra hörlurar för er som vill ha riktiga hi-endlurar som ändå är roliga att lyssna på!

Sony MDR-Z7 --> 3490 kr. Tidigare 5895kr

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2787463

Av Jallixx

Lägsta priset hittills på Sony Playstation VR!

3 790:- på NetOnNet
https://www.netonnet.se/art/dator/spelkonsol/tillbehor/sony-p...

Billigaste konkurrent 4 349:- (Dustinhome)
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3339660

Av Jallixx
Av Jallixx

Logitech G27 och Playseat Alcantara

Hej!

Vill nu sälja min fina spelstol Playseat i det sköna materialet Alcantara. Till den säljer jag en Logitech G27-ratt och växelspakshållare så man kan montera växelspaken på Playseaten. Allt är väldigt lite använt och således i väldigt fint skick.
Nypris runt 7500.

Hade tänkt mig 3500 för allt.

Mvh Jonas

Läs hela annonsen här

Av Jallixx

Antec Kühler H2O 620

Hej!

Köpte en Antec Kühler H2O 620 vattenkylare av er för drygt 2.5 år sen, vars kylvattenpump plötsligt gick sönder för 2 veckor sedan. Antec lämnar 3-års garanti, men då de inte har någon generalagent i Sverige så måste man reklamera till dem i Holland om jag fattat det rätt och själv stå för frakten. Som i så fall skulle gå på lika mycket som systemet kostade nytt. Vilket ju är helt vansinnigt! Måste väl att gå att fixa via er nåt sätt? Annars är ju deras "3-års garanti" total bullshit. Kan väl inte vara meningen att det ska kosta pengar för att utnyttja garantin, speciellt inte så mycket så man lika med kan köpa ett nytt?!

Mitt ordernr: 36056845

Mvh Jonas

Av Jallixx
Skrivet av MiN!m3_Linne:

Nice där. Hade den varit brons hade jag beställt en direkt!

https://www.alina.se/Produkt.aspx?T2=SM-T800NTSANEE

Loggar du in så kostar den bruna 3690 och då ingår 6mån Netflix! Kanonköp! Köpte en själv på komplett för 3790 för en månad sen och är jättenöjd med min n så länge

Av Jallixx

Även jag är rätt ny på fps på konsol, fick mitt Ps4 och Destiny i tisdags och hunnit lira upp mig till lvl 5 och är sugen på att spela lite med folk också. 23 år och jobbar helger, så kan lira lite när som på dygnet på vardagarna.

Adda gärna mig, Jallixx2 på psn! Lägger nog till flera utav er ikväll

Av Jallixx
Av Jallixx

Kul att du är nöjd med ditt Essence-ljudkort och Sennheiser HD650!
Jag har ju precis samma setup själv och gick precis som du ifrån ett XtremeMusic.

Även jag märkte ingen större skillnad i början. Men så fort man fått till inställningarna med Wasapi, foobar och ljudkortsinställningarna så blev det verkligen ett jäkla lyft! Låter verkligen helt underbart!

Sen angående den förstärkning som passar HD650 bäst är ju lite en smaksak och är ju individuellt vad man föredrar. Då HD650 ligger på 300Ohm, så funkar ju både 64-300Ohm och 300-600Ohm förstärkningen. Vad jag läst så rekommenderar man 64-300Ohm till HD650, vilket även jag kör med och jag tycker det fungerar riktigt bra. Men tycker du det fungerar bra med 300-600Ohm, så kan du ju köra på det med. Du kan ju skifta lite i mellan så märker du nog rätt snabbt vad som är att föredra. Den största anledningen för mig att jag valde den lägre förstärkningen 64-300Ohm är att man får en lägre lägsta volym, vilket kan vara bra ibland.

Att koppla dina Z-5500 till hörlursutgången ska inte tjäna något till, då inte högtalarna kan ta åt sig av förstärkningen. Sedan är ju RCA utgången bättre specad med lägre brus m.m. Dock tycker jag skillnaden mellan XtremeMusic och Essence STX inte var direkt märkbar när man använde sig utav Z-5500 som högtalare, jag skulle tro att den skillnaden jag hörde bara var inbillning, för det är inga stora skillnader vi snackar om här. Men det är ju framförallt för att Z-5500 högtalarna egentligen är ganska medelmåttiga, så man hör inte alls på samma vis skillnaden i ljudkvalitet som på ett par betydligt bättre högtalare.

Själv uppgraderade jag nyligen mig högtalarmässigt också, Dali Concept 8, Dali Concept Center, Dali Concept 1 och Dali Concept 12 Sub drivna av en Marantz SR-6004. Och nu snackar vi verkligen att Asus Xonar Essence STX kortet får blomma ut ordentligt! Jag tycker verkligen att det blir betydligt bättre att köra analogt (RCA) från ljudkortet till förstärkaren än digitalt (Koaxial), då ljudkortet har en betydligt bättre DAC som gör jobbet bättre än DAC:n i förstärkaren.

Så nu i efterhand när man har haft Essence STX-kortet i några månader, så blir man bara mer och mer nöjd, speciellt med tanke på det ringa pris det betingar jämfört med så mycket annat svindyrt HiFi-krafs. Det enda jag grämer mig lite över är att jag inte väntade med inköpet lite till och skaffade mig ett ST-kort, så jag kunde köpt det analoga 7.1 kortet som passar. Så jag kunde använda ljudkortets DAC:ar även till surroundljud.

Av Jallixx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eckim
Prova Foobar2000 med wasapi och Flac/lossless kodad musik. Då kan jag lova dig att du kommer hoppa ur stolen.

Har faktiskt kört Foobar2000 med Wasapi nu i en månad, vilket gjorde sin skillnad med X-Fi kortet och kan tänka mig att det gör sin skillnad med Essence-kortet också, men har ju inte provat något annat så kan inte yttra mig om det.

Från mitt tidigare omdöme så spelade jag då "bara" med 320kbps MP3 (har inget sämre än så). Men det var för att det albumet jag spelade sist med X-Fi var 320 MP3. Har dock en massa i FLAC, men vill spara det lite grann, kunde dock inte hålla mig igår, så jag sätte igång The Best Of Roxette i FLAC. Och ja, sjukt, hörde en massa detaljer som jag aldrig hört innan träda fram, ändå har jag lyssnat mycket innan på den skivan innan, och min setup innan var inte precis dålig den heller...

Sitter dock nu och provar att spela till mina Logitech Z-5500 högtalare, visst är det inte några bra högtalare, men var nyfiken om det gjorde någon skillnad.
Ingen jättestor skillnad, men de spelar ändå förvånansvärt mycket bättre nu. Helt annan kontroll i alla register, framförallt basen, som nu är förhållandevis mycket rappare, tightare och mer detaljerad. Helt annan dynamik och mer detaljer som framträder.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av eckim
Ibland har jag blivit rädd för man som du beskriver hör ljuden på avstånd vilket automatiskt resulterar i att man vänder sig om och undrar vafan det var som lät:D För att sedan komma på att hmmf det var något i inspelningen av låten

Känner jag allt för väl igen...

Men nu vill jag inte yttra mig mer förrens jag fått lite mer intryck.
Återkommer!

Av Jallixx

Fick hem mitt Xonar Essence STX ljudkort idag. Har provat nu lite smått med mina Sennheiser HD650 (lyssnar nu). Första tanken som slog mig, innan jag ens satt på någon musik var att det var precis knäpptyst i lurarna. Rörde på musen som brukade orsaka störningar förut med mitt X-Fi, men inget, knäpptyst. Riktigt skönt.

Sen när jag väl slog på lite musik som jag lyssnat flitigt på de senaste dagarna, så blev jag först lite besviken, visst lät det bra, men inte så stor skillnad.
Men nu bara efter en halvtimmes lyssning börjar man gilla ljudet mer och mer, allt är verkligen bättre. Väldig skillnad på klarhet i ljudet, mer detaljrikt och bättre separation. Känns inte som alla ljud kommer från samma ställe längre, utan olika ljud befinner sig verkligen på olika ställen. Tycker också basen blivit betydligt rappare, fastare och mer detaljerad.

Nej, nu vill jag lyssna lite mer och skapa en bättre uppfattning så återkommer jag då! Men just nu känner jag mig riktigt nöjd.

Av Jallixx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bran
Vill man ha bra kvalité från foobar använder man kernel mixer (xp) eller wasapi (vista).

Absolut, jag kör Wasapi nu då jag kör Vista. Och det då hörde man helt klart ljudförbättring, ingen större skillnad, men så pass stor så att det inte bara var inbillning.

Av Jallixx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ibis
Det gör ju ingen skillnad om inte källmaterialet är 24 bitars, och även då är det nära nog inte hörbart någon skillnad, vad jag läst.

Du har så rätt så, har provat själv och märker ingen som helst skillnad, det skulle vara ytterst lite då isf, och då är det nog mest inbillning.