Inlägg

Inlägg som potatisodlare har skrivit i forumet
Av potatisodlare

Trasigt NIC?

Hej!
Jag byggde ihop en dator för ett par veckor sedan och nu verkar det som att ett av nätverkskorten på moderkortet (asus z87-ws) har slutat fungera.
Jag har provat att sätta på och stänga av nätverkskortet i BIOS samt rensat CMOS genom att ta ut batteriet.
Väl inne i BIOS och windows/linux så blinkar lamporna på den ena nätverksporten men inte den andra.
Jag har provat med samma kabel till båda portarna men det verkar som att den ena inte får någon kontakt.
Enhetshanteraren i Windows 8.1 preview hittar inte nätverkskortet längre och i Linux mint 15 så hittas bara det ena kortet när jag kör kommandot lspci.
Jag börjar få slut på idéer om vad felet kan vara.
Finns det något sätt att i BIOS kontrollera hälsan på moderkortets komponenter?

Tacksam för tips/hjälp!

Av potatisodlare
Skrivet av BabisHarall:

Den enda vettiga lösningen vore om SVT's kanaler blev betalkanaler på samma sätt som alla andra, man har ett avtal med en leverantör som ComHem eller Viasat och betalar dem för de kanaler som man vill ha tillgång till helt enkelt.
Det finns ingen som helst logik i att kräva folk på pengar för tillgång till något som SVT själva tvingar på dem. Antingen så betalar man för en tjänst så får man tillgång till den, eller så betalar man inte och får då inte heller tillgång till den. Så fungerar resten av världen, varför ska SVT vara ett undantag?

Det finns många som är som jag som äger en TV enbart för film och/eller TV-spel. Jag har både en dator och en smartphone och kan säga att jag aldrig ens varit inne på någon av SVT's sajter då jag helt saknar intresse för vad de har att erbjuda.

Säg mig vilken obligation jag har att "göra rätt för mig" genom att betala pengar till SVT?

Jag skulle nog vilja säga det samma om sjukvården, polisen och skolan i Sverige! Varför betala för någonting man inte använder?
Och om man nu någon gång skulle vilja använda sig av dem så är det väl bara att punga upp då instället?

Skäm å sido, tacka gudarna för public service, tror verkligen inte att Sverige skulle vara ett så framstående land inom demokrati och jämställdhet som det är idag utan det.

Av potatisodlare
Skrivet av Diversion:

Det handlar nog mest om att få in pengar till statskassan. När jag var ung på 64:ans och ZX Spectrums tid föreslogs en skatt på datorer och jag lovar att det inte gick att titta på streamat media då.

Knappast till statskassan, TV-avgiften är fristående.

Av potatisodlare

Kul guide.
Välskriven för detta forum!

Skrivet av husqvarnaff:

...
- Omständlig (inte omständig)
...

Just angående detta tycker jag dock att det kan vara värt att notera båda ordens existens men att det ena ofta används i fel sammanhang.

Vänligast

Av potatisodlare

Djävligt ball!
Snyggt och stilrent
5/5

Av potatisodlare

Det är ett steg i rätt riktning iaf!
Men tänk om ändå Lian Li kunde släppa ett chassi utan 5,25- och 3,5-tums expansionsplatser. Massa extra utrymme i lådan som man inte använder..

Av potatisodlare

Fruktansvärt snygg!
Man lär ju inte skämmas för att ha en sådan stående bredvid teven!

5/5

Av potatisodlare

Rätt jävla coolt!
Alltid trevligt med lite inspiration.

MVH

Av potatisodlare

Varför satte du inte manual uplink speed till någonting som matchar din anslutning?
Jag hade tidigare problem med att Automatic Uplink Speed trodde att jag hade en långsammare anslutning än vad jag faktiskt har så jag har satt min manuellt till ~100mbit.

Av potatisodlare

En annan har ju electron 22 blue IV
Fantastisk skärm!

Av potatisodlare

Jag installerade inte om windows, kanske borde varit tydligare med att systemdisken kvarstår.
däremot verkar problemet ha löst sig själv efter att ha starta om datorn med controllern på och disken kopplad till en sata 3Gb port för att sedan starta om datorn igen med disken i en sata 6Gb port.
Har klarat två omstarter utan konstigheter hittills iallafall.

MVH

Av potatisodlare

Kan inte logga in längre...

Hej, det märkligaste jag har varit med om hände idag...
Skulle installera en ny ssd-disk som jag tjackade på kompletts "1337-erbjudande".
Installerade drivrutiner för sata 6gbit controllern för moderkortet i signatur, stängde av och pluggade in disken, startade om datorn igen och formaterade disken, allt gick bra...
Men nu efter att ha startat om datorn igen så kan jag inte logga in. Jag har prövat att starta om ett tiotal gånger, ibland får jag en svart skärm där jag vara kan röra musen men oftast kommer jag fram till inloggningsprompten och kan skriva in mitt lösenord. Problemet är nu att det inte händer någonting när jag klickar på *enter*, ingenting händer heller när jag klickar på "log in"-pilen med musen. Klickar jag på "stänga av" finns bara bakgrunden och musen kvar, men datorn verkar låsa sig.
Inga problem när jag startat i felsäkert läge, har även gjort en systemåterställning till innan jag installerade drivrutinerna för controllern, och även disableat controllern i bios utan lycka.

Någon som har varit med om någonting liknande?

MVH

edit:
Verkar som att problemet är relaterat till controllern, efter att ha kört lite till så fungerar allting normalt när den är avstängd. Har även uppdaterat till senaste bios.

edit2:
Windows fungerar normalt så länge jag inte sätter någon disk i sata 6gbit-portarna, kopplar jag SSDn till en av de övriga så fungerar det felfritt...

Av potatisodlare
Skrivet av Philippk:

Och nu är det legendariska gnället börjar?!

Haha!
Det sedvanliga!

Av potatisodlare

Efter 20 omstarter och trixande med unetbootin så fixade det sig tillslut!

Av potatisodlare
Skrivet av Devrer:

troligt att de kommer ha sin vanliga kontakt PLUS micro-USB? Det tar ju bara extra onödig plats att ha två kontakter som gör samma jobb. Givetvis tar de bort sin egna kontakt ifall de sätter dit micro-USB.

Givetvis.

Av potatisodlare
Skrivet av Devrer:

Troligt att apple går ifrån sin egna standard!? Deras ladd-kabel kan ju även skicka ljud digitalt, vilket många högtalare utnyttjar för bättre ljudkvalitet. Mycket konstigt..

Ptja, det enda dom signar är att dom ska ha micro-USB som alternativ för att ladda mobilen, dom behöver inte lämna sin egna standard för det.

Av potatisodlare

Intressant att HTC inte skriver på då de endå redan kör micro-USB? (eller har jag missat ngt?)

Av potatisodlare

http://www.techpowerup.com/img/10-12-15/91b.jpg

Oh yeah, bara att köpa ett nice externt usb-ljudkort så är HTPC:n klar, med strömmande video från nätverket såklart

Av potatisodlare

åhåååh hoppas det är samma digitizer som i SGS, då kanske det är värt att byta upp sig från n1 *fap fap*

Av potatisodlare

Funderar lite själv på något liknande faktiskt, hur blir det med skatt (eller moms eller vad det är) egentligen när man beställer från usa?