Inlägg

Inlägg som Gardell har skrivit i forumet
Av Gardell

Tack för alla skitbra svar!

Har kollat upp den med Intel Toolbox nu och media wearout är på 97, drive health på fullt (good) och estimated life remaining är på 97% (antar att det är baserat på media wearout). En quick diagnostic scan gick finfint också. Den har ju förövrigt aldrig krånglat det minsta.

Tjejen ska bara ha Windows och nödvändiga program på den och komplettera med en extern disk för stora och viktiga filer. Hon kommer inte lagra särskilt mycket, så 80GB räcker för henne om det räckt för mig. Hon lär inte skriva särskilt mycket till disken heller då hon väldigt sällan ändrar eller gör något. Det lär bli typ Windows updates och browserhistorik.. typ.

Så då kör vi på den så får vi se helt enkelt, verkar ju ganska lovande trots allt!

Av Gardell

Värt att satsa på en Intel SSD som snart går "över tiden"?

Tjena!

Har en gammal Intel 320 80GB från 2011 som jag funderar på att stoppa i tjejens laptop. Men lite osäker om det är något att satsa på. Intel uppger att den skall klara fem år och 10TB skrivning. Min är uppe i 4,5 år och 9,5TB skrivning, alltså gränsfall för vad Intel garanterar. Vad tror ni?

Tack på förhand!

Mvh

Av Gardell

Elektronik sjunker snabbt i värde dock, men kanske inte så extremt Kan öka mitt bud till 200 kr + frakt, men där stannar jag. Hör av dig om du ändrar dig.

Av Gardell

@Tottsson Hur blev det med routern?

Av Gardell
Skrivet av Söderbäck:

Längst ner på siten (alla sidor) finns en länk till feedback-forum. Kanske inte är feedback direkt.

Google har en del verktyg att ta till när det kommer till "lost and found" överallt på nätet.

Googla på det här:
[skriv produktnamnet eller något från text/rubrik i annosen] site:sweclockers.com/marknad
Exempel:
lenovo site:sweclockers.com/marknad

Under varje sökträff i google finns en minimal grön pil som pekar nedåt. Trycker man på denna får man upp valet "cachad". Där kan du gå in på sidor som är borttagna ;). Bra generellt tips för allehanda sökningar.

Tack för tipset! Har försökt leta en del men inte hittat ännu..

Skrivet av Dimestam:

Hej,

Kontakta oss via formuläret och beskriv vad det är för annons du söker, så ser vi till att hjälpa dig så snart som möjligt.

http://www.sweclockers.com/kontakt

Hälsningar,
Andreas

Tack så mycket, ni är bäst!

Av Gardell

Borttappad annons i marknaden

Tjenare!

Först och främst, finns det inget "supportforum" för själva forumet? Vet inte var jag ska placera en tråd som denna riktigt.. I alla fall, jag var intresserad av en produkt i som var till salu i marknaden och hade kontakt med säljaren i tråden. Nu är annonsen (och tråden förstås) plötsligt borta, finns det något sätt att få kontakt med vederbörande igen eller är det helt kört?

Av Gardell

Bjuder 150kr plus frakt för routern!

Av Gardell
Skrivet av fakielars:

@Gardell:
Yes, processor och moderkort finns kvar.

Släpper du processorn löst och vad är riktpriset isåfall?

Av Gardell
Skrivet av marmeladov:

Lugnt. Släpper den inte för 500kr ändå så.

Riktpris på den om den finns kvar?

Av Gardell

Riktpris på telefonen? Är den låst? Garanti kvar?

Av Gardell

Finns processorn kvar?

Av Gardell

Hej! Är det version 1 eller 2? Skillnaden syns här: https://openlinksys.info/images/3500lv2/IMAG0363.jpg

Av Gardell

LÖST! Både BT och Wifi fungerar som det ska till slut! Kom ju på att jag har originalhårddisken till laptopen liggande (efterinstallerat en SSD), så jag stoppade i den och kollade exakta drivrutiner samt plockade ut allt som hade med BT att göra ur registret, och upptäckte senare att en post som heter "Bt&wlan coexist agent" inte fanns i registret på SSD:n. Verkar mycket rimligt att det var den posten som var problemet all along, om inte den så någon av de andra. Raderade samma poster på SSD:n och ersatte med de jag tagit från andra hårddisken, och installerade samma drivrutiner. FIXAT!

Följde också denna guide för att rensa COM-portarna:
http://blog.cognitioninfotech.com/2009/01/how-to-clear-or-res...

För övrigt så har inte heller BT funkat på min stationära dator heller ( ), det slutade plötsligt fungera och jag har inte brytt mig i saken. Hittade ju en del bra guider nu så jag gjorde ett försök, detta löste problemet på stationära:
http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/1...

Over and out!

Av Gardell

Verkar som jag fått någorlunda ordning på det, jämförde med min stationära och det var vissa viktiga tjänster för nätverket som automatisk start stängts av på (via services.msc). Antar att fortsättning följer dock..

Dock funkar fortfarande inte bluetoothen, suck! Det fungerade utan problem ända till jag fick för mig att stoppa i en BT-dongel och det blev nån krock mellan drivrutiner och/eller funktion mellan de två. Ingenting fungerade till en början men nu är allt återinstallerat och jag kommer åt inställningar för BT osv, men det tycks vara omöjligt att hitta några enheter vid sökning. Någon som har en idé?

Edit: Idag vill det inte alls, "Windows has stopped this device because it has reported problems", så enheten startar alltså inte ens. Har provat både tillverkarens och MS drivrutiner nu. Installerat om allt återigen. Nu står jag handfallen..

Av Gardell

Strul med wifi efter trassel med bluetooth (Windows 7)

Tja!

Har bråkat och fixat med felaktiga bluetoothdrivrutiner på laptopen idag och har till slut fått till det. I samma veva började även anslutningen till det trådlösa nätverket strula, och håller fortfarande på. Det är inga problem på mina andra enheter, men startar jag om routern så kan jag ansluta från laptopen direkt. Eller om jag inaktiverar nätverkskortet en liten stund så går det också. Startar jag sedan om datorn så är det omöjligt att få ansluta igen utan tidigare skrivna åtgärder. Vad som också är lite märkligt är att ikonen i aktivitetsfältet är "ej ansluten"-ikonen trots att jag är ansluten. Har provat att rensa allt vad inställningar heter och installerat om nätverkskortet utan skillnad.

Tips och förslag?

Av Gardell

Tack för svaren! Blir att hålla utkik på tradera då!

Av Gardell

Matcha minnen, DDR2/DDR3 och/eller dual channel

Tjena!

Har en gammal Athlon II X4 med Corsair 2x2GB DDR2 idag. Tänkte jag skulle utöka minnet en aning, men känner att jag inte är uppdaterad på hur jag kan matcha. Planen är att ha kvar minnet jag har idag, men vad kan jag isåfall utöka med utan problem? Är DDR3 bakåtkompatibelt med DDR2? Funkar det att stoppa in en ensam 4GB-sticka eller skulle det bli snabbare med 2x2GB (s.k. dual channel?), och måste det isåfall matcha det minnet som redan sitter där?

Tacksam för svar!

Mvh

Av Gardell

Tack för svaren! Ni tror alltså hårddiskarna, verkar ju inte orimligt! Finns det nåt mer man kan göra och låta de sitta kvar på sina platser? Det är ju iaf nån liten gummiring där man skruvar, men det är ju inte mycket..

Av Gardell

Tack för svaret! Inte alls omöjligt. Det som talar emot är att det låter även fast de inte "arbetar" (kör SSD till systemdisken). Men skall absolut prova att koppla ur dem.

Av Gardell

Chassivibrationer som går i vågor

Tjenare!

Är i farten att byta ut chassifläktarna och tänkte försöka få bukt med ett otroligt störande problem samtidigt. Har ett gammalt Antec midtower, två tysta 120mm-fläktar (en i nätagget) som styrs via fläktkontroller, tyst cpu-fläkt och tre mekaniska hårddiskar. Problemet är att jag får vibrationer i chassit som går i vågor, var tredje-fjärde sekund "brummar" det till lite extra. Finns det någon som kan känna igen problemet och kanske ha en tanke om vad det är som orsakar det?

Väldigt tacksam för tips!!