Inlägg

Inlägg som Kallamamran har skrivit i forumet
Av Kallamamran

Det låter som om dina krav och din ekonomi är ungefär lika dåliga, så för att få det mesta för pengarna - Köp beggat!!!

Av Kallamamran

Coil Whine... Generellt inte när grafikkortet belastas hårt! Polarn har extrem coil whine, men det är bara vid väldigt hög framerate och när grafiken alltså inte alls är särskillt krävande som det hörs. När grafikkortet belastas hårt och FPS sjunker eller vid V-sync, så försvinner ljudet.

Coil whine är ett irriterande jävla mysterium!!! >=/

Av Kallamamran

Ha ha ha... Så bra!!

Skrivet av GooGeL:

En uppdatering på det där så kommer enbart könsneutralt material visas, med hjälp av McAfee....

Bästa inlägget på länge!

http://www.nuri.com.my/wp-content/uploads/2012/11/NURI-Kindergar...

Av Kallamamran

"Geforce GTX 700-serien i antågande" låter ju jätteintressant och spännande. När man sedan läser informationen, så känns 7-serien bara Meh!

Köpa ett till 670 GTX och köra SLI när priserna sjunker = Ja, tack!

Av Kallamamran

Meh!

Av Kallamamran

Say whaaaaat??!! Prestandatest i Bioshock Infinite - Why?
Köpte det, installerade det och drog upp allt på max på mitt 670 GTX och jag har fan knappt märkt av något lagg alls. Tycker det flyter på riktigt bra mest hela tiden och trodde för ett ögonblick att det var samma grafikmotor som i 1'an. Jag är inte särskilt imponerad av grafiken. Den känns lite föråldrad, men det känns samtidigt som om det kvittrar...
Känslan som infann sig i 1'an infinner sig nu med och den grafiska designen är precis som i 1'an smått fantastisk! Är övertygad om att Bioshock Infinite sitt kvalitétsmässigt grafiska tillkortakommande till trots kommer att skänka många timmar av glädje! =D Köp det!!!

Av Kallamamran

Moaha-haaaaa...

Skrivet av hulkenstrong:

Kan ställa mig i Titan köp skaran. Dock köpte jag det endast för att dator utvecklingen stagnerat. Gillar att uppgradera en gång per år och då fanns bara Titan som alternativ. Känns även som det kommer ta en stund innan Titan blir föråldrat. Förhoppningsvis håller det ett par år.

"En klassiker... Jag köper det snabbaste, snabbaste, så håller det några år utan att jag behöver uppgradera"

Jag säger bara - Yeah right!

Grattis till ett CP-bra kort dock. Jag skulle inte ha något emot ett

Av Kallamamran

Maxa?

Skrivet av thorsama:

Haha du kan ju inte maxa Crysis 3 med ett titan så det är ju kört med 8k också, man får nog punga ut runt 16k om man vill maxxa det spelet

Många fortsätter att använda ordet maxa utan att det egentligen är allmänt vedertaget vad "maxa" egentligen betyder. Betyder det allt på Ultra, 1080p &60+ FPS eller betyder det kanske allt på Ultra i 4k och 60+ FPS? Vad är egentligen maxat?
Ultra på 640x480... Är det maxat? Ja, i någon bemärkelse så är det ju det. Jag tror vi behöver vara mer noggranna med vad vi menar när vi skriver "att maxa ett spel".

Jag kör 1080p och allt på Ultra i Crysis 3 på mitt system (i7 3770K och 670GTX) och jag kan ta de få FPS-dippar som jag kan tänkas få. Kör jag maxat, jag skulle inte säga det. Maxat för mig hade varit med INI-tweak

Så... Kontenta... Specificera mera vad ni menar med "att maxa" när ni använder det uttrycket!

Av Kallamamran

Radi-otjänst! >=/

An annan sak som är irriterande är för de stackare som ska börja betala den här skitavgiften. Man kan inte få månadsbetalning DIREKT... Oh, nej... Först måste man ansluta sig och börja betala och då får man börja med att betala en kvartals/halvårs/helårs-avgift (beroende på vad man väljer, för man kan inte välja månadsbetalning). Först efter första betalningen kan man ansluta sig till autogiro för månadsbetalning...

Vi har på något vis betalat en avgift sedan 1907(!). Back in the days när radio var ballt och man verkligen ville lyssna så kändes det säkert vettigt att betala för det med. Idag är det många som inte ser på SVT, UR eller lyssnar på SR och de ska f*n inte behöva betala bara för att de kan (läs: för att radiotjänst inte lyckats/orkar låsa sina kanaler till betalande abbonenter).
Att vi inte kommit längre på 100+ år än så här är tragiskt och att Radiuotjänst inte ens lyckats skapa ett betalningsalternativ som är månadsvis från dag ett, när de haft 100+ år på sig att utveckla sitt system, ja det är fan-i-mej sorgligt!

Inför denna avgift på skatten om den nu måste betalas... Idiotsystem!!!

Av Kallamamran

Simulering av hår är ingen barnlek!

Att använda sig av individuellt renderade och simulerade hårstrån i spel är bara korkat i dagens läge. Fruktansvärt ballt och snyggt, ja visst, men korkat.
Att på ett korrekt sätt simulera fysik och kollisioner i individuella hårstrån är enormt krävande!! Jag betvivlar att det, men de GPU'er som vi har idag, är värt de FPS som det skulle kosta för att få lite hår på en karaktär!? Visst ballt, men inte särskilt användbart...

En annan sak... Någon mer än mig som irriterar sig på de sirapsrörelser som ofta fysiksimulationer har. Det är sällan hastigheten på fysiska simulationer i spel idag har rätt hastighet tycker jag!
Det samma gäller i förrenderade simulationer och i demosimulationer. Ta bara de här youtubeklippen som folk postat länkar till. Ofta så rör sig håret för sakta... Irriterande!

Av Kallamamran

Öhm... "Mjukvarubaserad rörelseigenkänning" och ändå har Eyesights samarbetspartners som ska stå för "hårdvaruaccelerering" och Lenovo som ska använda "tekniken" i datorer ur serien Ideapad. Är det inte mjukvarubaserat och använder en vanlig 2D-kamera som det står i artikeln? Då kan man väl köra skiten på vilken datorn med webbkamera som helst?

jag tror också mer på Leapmotion, men det kräver ju lite mer speciell hårdvara!

Av Kallamamran

Oooohhh... Tunn is!!

Skrivet av leafbranch:

4K är en stor hype bland tekniknördar bara men för de stora kunderna är inte 4K optimalt eftersom sådana TV inte finns i våra hem och kommer inte finnas på ett långt tag, 1080p är tillräckligt på en TV för de allra flesta.

Det skulle inte varit ett smart drag att köra spel i 4K, krävs ju otroligt mycket mer av hårdvara för en så liten vinst.

Liksom just nu finns det knappt någon mening med 4K.

Var försiktig med dina framtidsprognoser Det var inte länge sedan man trodde att det skulle dröja länge tills 3D-TV skulle finnas i varje hem, men idag kostar en 3D-TV skit och ingenting och mer och mer människor har dem redan hemma.
Det var inte länge sedan man trodde att passiv 3D-TV skulle dröja jättelänge innan man fick till hemmen, men idag finns det med.

http://www.rinkworks.com/said/predictions.shtml

Av Kallamamran

Oh snap!

Skrivet av Frux:

Stör mig verkligen på klyschan "ju sämre hårdvara desto roligare spel". Hur tusan skulle det kunna bli BÄTTRE spel med hårdvara som begränsar spelutvecklarna och tvingar dem att kapa ner AI, spellogik m.m, istället för att kunna göra spelet enligt ursprungsvisionen!?

Så jäkla rätt!

Av Kallamamran

"but at least we think that Wii U performs pretty well." Intressant att tillverkarna själva endast valt hårdvara som gör att deras konsoll fungerar "pretty well" :S

Många säger att det inte är så viktigt att hårdvaran är snabbare då Nintendos inriktning inte är så mycket på att göra spelen lika snygga som andra konsoler och PC kan, men när t.o.m speltillverkare kritiserar konsolen för att hårdvaran är för slö och när man begränsar en konsol som i dagens läge skulle kunnat ha varit med och fightats med de andra konsolerna så enkelt om snabbare hårdvara hade valts. Har man inte då gjort ett dåligt val av hårdvara???

Försvara på ni Nintendo. Ni kommer förmodligen ha kvar er gamla skara Nintendoälskare som står ut med barnsliga karaktärer och blipp-blopp-ljud, men ni kunde ha fått en så mycket större del av marknaden - Dåligt jobbat!!

Av Kallamamran

Åh, men du missar poängen...

Skrivet av skog1s:

Rör mig inte alls detta! Har inte betalat Tv-Licens på väldigt många år. Jag ringde dom för långe sen och sa att jag blivit blind.
Flera år senare ringde dom och ville att jag skulle börja betala, och jag sa att jag fortfarande är blind Sen har jag inte hört av dom.

ALLA ska betala... Om du är (hade varit) blind, så kan du fortfarande lyssna på radio och om du även är döv, så kan du ju fortfarande äga en TV/Radio... Du betalar ju inte för vad du ser/hör utan för att du KAN se/höra... >=/ Snart ska vi väl betala för att vi andas med...

Bra idé dock!

Av Kallamamran

Klockrent!

Skrivet av destoxes:

Detta kommer att bli en ny utgift framför allt för nystartade företag. Alternativet att inte använda internet finns i princip inte, att betala räkningar mm. på annat sätt kostar också pengar. Det är ju lite som att du måste betala för en konsertbiljett bara för att du bor bredvid och det finns en risk att du kan höra musiken. Man borde iaf kunna välja bort det, så att man inte kommer in på svtplay om man inte betalar. Då detta innefattar nästan hela befolkningen vore det mycket bättre och tydligare om VARJE hushåll behövde betala.

Okej, låt säga att jag bygger upp ett företag som sedan lägger ut gratis media på internet. Internet ägs inte av någon, det ägs av alla. Sedan börjar jag kräva att ALLA som har tillgång till mitt material ska betala för det, ganska schyst affärsidé inte sant?

(Jag vet att SVT är "statligt" men principen är samma.)

Det här är nog i princip en sak som gjort att de kommit på det här förslaget. Det innebär ju mycket riktigt att ALLA företag som använder Internet också ska betala Radio/TV/Internet-avgift (Som man ju då kan kalla den). Perfekt sätt att få in extra pengar även fast det säkert inte är många företag som nyttjar SVT's sändningar :S
En annan intressant grej är ju hur de ska begränsa det för andra än boende i Sverige att se sändningarna. Ska man kunna se det gratis utomlands, men inte i Sverige och om man nu kan låsa det utomlands, så kan man för fan göra det med ett betalkonto på SVT's hemsida så att de som verkligen vill se skiten betalar och tittar och vi andra slipper!

Nä fy fan alltså!!!

Av Kallamamran

Vilket jäkla bajs!!! Snart säger de väl att de ska börja skicka ut TV-sändingarna via USB-minnen till de som inte har TV så att de får betalt för TV/Internet/brevlåde-avgift också...
Det är systemet är så förlegat att det ju är löjligt. Jag förstår att de måste få in pengar för att de inte är reklamfinansierade, men att ta betalt av alla som KAN få in TV-sändningen är som att straffa alla för snatteri för att de KAN snatta eller ta vägskatt av alla som KAN använda vägarna eller kanske bensinskatt av alla som KAN skaffa en bil?! Sjukt löjligt... Vill de ha in pengar får de väl skaffa betalkanaler som folk får prenumerera på och ta bort möjligheten för alla att ta emot skiten. *Irriterad*

Av Kallamamran

Leap kanske??!!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kallamamran

Korrekt!

Skrivet av Diffarn:

Så de 600 kronorna de skiljer upp till ett 670 4Gb kort gör att det bara skiljer ca. 300 upp till 680 med 2Gb?

Känns mer värt med ett 680 för en vanlig dödlig med endast en 1080p skärm då va?

Själv är jag sugen på Gigabyte's kort efter testerna jag sett...

Instämmer!!

Av Kallamamran