Inlägg

Inlägg som intel2000 har skrivit i forumet
Av intel2000

ok du har felsökt det mesta. Bara ett tips prova ett annat OS liksom ubuntu live CD du kan köra från CD utan att installera bara föratt kolla om det händer samma sak där om ingen händer då är ett ett driver eller annat som ställer till det. Om förfarande problemet är kvar installera om Windows.
http://www.ubuntu.com/download/desktop/try-ubuntu-before-you-...

Av intel2000

HwInfo kan inte alltid visa rätt temp då kan man inte lita att den visar 100% rätt. Kolla din bios istället.
Jag rekommenderar programmet "CPUID Hardware Monitor"
90c är för högt kan beror på fel läsning av programmet.

Så här visas min moderkort temp i CPUID Hwm
TZ00 28C
TZ01 30C
Mainbord 28C
CPU 32c

Lite förklaringar:
CPUTIN = CPU Temperature
AUXTIN = Auxiliary Temperature
SYSTIN = System Temperature

CPUTIN är inte samma som CoreTemp. CoreTemp är sensor på processor medans CPUTIN är moderkort CPU temp sensor.
AUXTIN är power supply temp sensor om det finns ingen. Medan SYSTIN är relaterat till moderkortet.
=====
TMPIN 0 = MOBO = SYS
TMPIN 1 = CPU
TMPIN 2 = MCH = Northbridge
TMPIN 3 = Sensor near GPU/VRMs

Av intel2000

Många omstart kan bero på att något av din hårdvara har blivit defekt eller överhettning. Eller Virus & dåliga drivrutiner. Eller dåligt spänning från Nättag eller Reset knapp problem.

Din moderkort Asus Z97 verkar vara bra kvalitet hur många år har den används?. Felsök din dator.
Först avaktivera automatisk omstart i Windows finns under start up and recovery..

Sedan kan du använda programmet "bluescreenview" föratt hitta fel kod.
När du köper Nätagg snåla inte alltid köpt av hösta kvalitet med hög Grade liksom Seasonic som är bästa.

Av intel2000

Äntligen Rockstar har annonserat Red Dead Redemption kommer att släppas på Microsoft’s Xbox One Backward Compatibility program på Fredag, July 8th. Det kommer vara original Xbox 360 det är ingen remaster och kommer mjukvara emuleras.
http://www.rockstargames.com/newswire/article/52635/red-dead-...

Jag har ingen XboxOne kan någon prova den och kolla om den körs stabil inga krasar? och funkar online multiplayer bra ?
Jag har redan PS3 version av RDR Game of the Year och det var lite problem med att ansluta till online servers ibland fastnar i loop loading (var tvungen ladda spelet i singel player och sedan gå till Private Match online förattt få det funka i MP)

Av intel2000

Kommer inte Nvidia att släppa grafikkort med HBM2 minne ? Kommer aldrig köpa förrän jag ser HBM minne. Geforce 1080 & 1070 är för långt i storlek och dyrt... Jag tror att om de släpper det med HBM minne så kommer det bli mindre i längden.
Samsung var först med att masstillverka HBM2-minne. Men varför Nvidia dröjer....

Av intel2000

Om det är offline login konto då är det inte enkel föratt Återställa lösenord man måste skriva många kommando i cmd. Då måste du starta Windows10 i felsäkert läge eller använda Linux Rescue Boot CD, etc.

Asså det finns en enklare väg använd programmet PCUnlocker
"PCUnlocker is a bootable utility to bypass / reset forgotten administrator or other user passwords on Windows 10 / 8 / 7 / Vista / XP / 2012 / 2008 / 2003 / 2000 and Active Directory (AD) servers. "

Du kan också kontakta Microsoft Support.

Av intel2000

Har en bekant som har liknande problem (inte i sleep mode) hanns dator i avstängd läge startar genom en tangent eller mus rörelse.
Vet ej varför. Kan vara virus eller Windows 10 problem. Jag vet att man kan avaktivera Wake on Lan i bios och ställa in att genom tangent space starta datorn men den här problemet är konstig varför startar datorn genom musen kan det vara kortslutning? eller dåligt moderkort.... eller Windows 10 problem

Av intel2000

Hade en linknade problem som du jag kunde inte starta installation av program (error this app eller publisher has been blocket...). Jag tror det beror på en bug i win10 har med admin konto och windows store att göra när man loggar in med ms mail konto istället för offiline konto.

Jag pratade med Microsoft support och de kunde inte fixa problemet. För att lösa problemet var jag tvungen att installera om windows10. Hoppas Ms kan fixa detta bug i nästa win10 update.

Av intel2000

Jag hade också problem med steam igår den kunde inte starta gav connection error. Jag väntade några timmar och installerade om steam igen så funkar den nu bra. Ibland deras servrar är upptagna eller de gör uppdateringar.

Din dator hårddisk måste vara problemet...
Använder du mekanisk eller SSD hårddiskar ? Kör diagnostik och kolla att din hårddisk inte har många skadade sektorer. C5, C6 använd Crystal Disk Info program.

Av intel2000

Det ryktas spekulationer att nästa Red Dead spel kommer dyka upp i år och Rockstar kommer använda ny spel motor. Under 2012 Rockstar lade upp jobb annonser för arbete med ny spel motor för next gen.

Asså GTA6 är under utveckling också.
Undrar vad hände med deras next gen spel har inte dykt upp än den skulle komma till Xboxone & PS4

"As for the more immediate future, there's a lot of speculation that next Red Dead game will be revealed this year, but there's a big question over where it could be the first to use a new Rockstar engine. In 2012 Rockstar put out a job advert for a position working on engine development for next-gen systems. "
Källa: ggmania och techradar

Av intel2000

Kommer aldrig köpa TN skärmar föredrar IPS eller OLED
Angående OLED mer skärmar kommer under 2017 LG planera öka sin tillverkning av OLED

En sak som är viktig för spel skärmar är att kunna ändra Gamma inställning snabb om man har ett spel som har mörk rum då kan det hjälpa mycket förbättras sikten avsevärt i mörka områden genom en snabb knapp. Eizo Foris FS2333 och FS2434 hade en sådan inställning heter ( Smart Insight) som man kunde snabb byta genom fjärrkontroll. Men det saknas på nya skärmar. På Min AOC skärm jag går under Menu Gamma > gamma2 måste göra många knapp tryckningar med Eizo kontroll var enklare.

Av intel2000
Skrivet av pelof:

Men har felet plötsligt uppkommit eller har du nyligen installerat om windows?

Felet har varit 1 år nu och händer inte bara inne i Windows asså när man startar dator i boot så syns även problemet där.

Jag öppnade den igen och det går bara en 20 pin kabel till lcd skärmen och det såg bra ut inga böjningar eller dåliga kablar.
Tog ut kabeln och satt den igen och det är samma problem. LCD skärmen har blivit trasig verkar det jag måste byta den.

Av intel2000

Jag har hittat massor av Lcd skärm på ebay blir billigare att köpa där.

Asså angående mitt Thinkpad T410 LCD skärm problem är att den kan inte visa bilden hälften av skärmen texten blir suddiga och oläsbart har laddat upp bild på problemet: Har något råkat ut för liknande problem? Jag har provat att felsöka och anslut den till en annan skärm via VGA kontakten och bilden visades utan problem så det måste vara LCD skärmen som är problemet.

http://i.imgur.com/9QIPkQn.jpg?1

Av intel2000

Jag kontaktade IBM Lenovo och fick svar på Engelska det kostar runt 2000kr ink moms och 300kr för frakt det blir för dyrt.
www.ibm.com/shop/se/parts

Av intel2000

LED-skärm till Lenovo ThinkPad T410 Svenska butiker

Jag har en bärbar "Lenovo ThinkPad T410" det är så att LCD skärmen till den har blivit trasig och jag vill byta den själv.
Har öppnat själv lcd panelen och på baksidan står LG model text: LP141WP3 (TL) (A1)

Ville veta om någon vet var det finns en sådan hos svenska butiker som jag kan köpa?

Har hittat den på http://se.eetgroup.com Men problemet hos eetgroup är att de inte säljer till Privatpersoner och man kan inte heller skapa ett konto där bara för återförsäljare.

Sen finns den på http://www.itreservdelar.se (Danmark) Priset är dyrt och finns den någon som har handlat hos itreservdelar.se och kan man lita på de ?

Har någon handlat eller har erfarenhet av denna Engelska nät butik www.laptopdisplay.se ? de har ingen tel eller oganisation nr... Det är Engelsk butik.

Av intel2000

Jag föredrar "Xbox One Controller + Cable for Windows" har en sådan och har även köpt "Xbox One Wireless Controller Adapter USB" som jag kan köra Trådlös på Windows 10 funkar även på Win7 och Win8. Är ergonomisk har bra känsla och använder 2st AA batteri. Asså om man inte använder handkontrollen då stänger den av sig automatisk föratt spara på batteri.

Av intel2000
Skrivet av Excen:

Har ni några andra förslag på schyssta CPU kylare som passar?

För Cpu kylare välj Noctua eller Be-Quiet de har bra kvalitet och är tysta bara kontrollera att den passar din cpu socket LGA1151

Asså om jag var du då skulle jag inte köpa Nätagg Corsair CX Välj stället Kvalitet Seasonic i Platinum Grade Nätagg
Seasonic är bästa Nätagg tillverkaren i världen de är dyrare men har längre garanti. Asså Corsair och EVGA tillverkar inte alla delar av sina nätagg de är OEM det är Seasonic delar som finns i en del av de.

Av intel2000

Har du överklockat datorn? Det måste vara hårdvara fel eller drivrutin problem.
Prova programmet "BlueScreenView v1.55" den visar alla dina kraschar och error kod du kan googla på (Bug Check) och hitta orsaken.

Föratt felsöka din dator ta ut din Nvidia grafikkort avinstallera drivrutiner till den sedan kör med din moderkort inbyggda Intel grafikkort (HDMI eller displayport). Bara föratt felsöka se om det är din grafikkort som orsakar det. Sedan ta bort alla USB enheter ansluten, etc. Felsök andra saker mer...

Av intel2000

En tid sedan fanns en tråd skapat på Engelska Nvidia avdelning men ingen Representant från Nvidia svarade på frågan angående coil whine problemet här:
#15500741

Det är är viktig att ha bra Nätaggregat i Platinum eller högre prova "Seasonic Platinum Nätaggregat" har en sådan och mitt coil wine problem är borta....

PSU Efficiency level certifications
80 Plus test type[4] 115V internal non-redundant 230V internal redundant
Percentage of rated load 10% 20% 50% 100% 10% 20% 50% 100%
80 Plus 80% 80% 80%
80 Plus Bronze 82% 85% 82% 81% 85% 81%
80 Plus Silver 85% 88% 85% 85% 89% 85%
80 Plus Gold 87% 90% 87% 88% 92% 88%
80 Plus Platinum 90% 92% 89% 90% 94% 91%
80 Plus Titanium 90% 92% 94% 90% 90% 94% 96% 91%

Av intel2000

Det verkar de har gjort ett misstag att lägga ut den på XboxOne. Men de kanske testar att släppa den senare... Många gamla Xbox360 spel kommer läggas med tiden till Xboxone och de kör med software emulator. Undrar om prestandan kommer sjunka...

Så här skriver Microsofts Larry "Major Nelson" majornelson.com chef på Reddit:
"Microsoft tests all Xbox 360 games with our emulator to ensure a quality experience across a breadth of titles. Due to an error, some of the games currently in test were accidentally made available. We have since removed access to those games, and apologize for any confusion this may have caused. We will have more information on upcoming releases soon. "