Inlägg

Inlägg som issue har skrivit i forumet
Av issue

Har ni koll på om väggfästen är nåt sånär standardiserade? Jag har ju ett fäste till min kanske 10 år gamla 37" LG.. Det är en skena på väggen sen är det typ 2 skruvar som man satte i TVn och sen förde man in TVn i skenan. Skulle vara skönt att slippa köpa nytt fäste. Kommer troligtvis bli samsungen som länkades tidigare

Av issue

@anon258135: ja du, jag har väl ingen direkt budget men jag är genuint snål när det kommer till saker man använder 20-40min åt gången 5 gånger i veckan kommer inte lägga mer än 5k. så samsungen som länkades innan för 4500 kommer jag nog spana in

Av issue
Skrivet av Tbax:

Resonerade likadant innan min HTPC rasade. Nu har jag inte brytt mig om att köpa en nya eftersom min tv (samsung liknande den som länkades innan fast 48") kan köra plex. Skulle då aldrig byta enkelheten av en fjärrkontroll mot en chromecast eller en raspberry. SmartTV och plex är underskattat.

låter riktigt bra, som sagt ska den bara husera i sovrummet. i vardagsrummet har jag smart-tv som jag inte ens använder då jag har andra smarta enheter där

Av issue
Skrivet av blade80:

Betala inte extra pengar för den "smarta delen" i en tv. Köp en tv och är den smarta delen inte tillräckligt bra för dina ändamål finns det många bättre "smarta" spelare att hänga på. Som tex chromecast eller apple tv.

skulle jag vilja ha en smart-tv i den utsträckningen skulle jag absolut fortsätta med min NUC, men nu är det bara wifi och Plex jag eftersöker, några andra funktioner kommer icke att användas i sovrummet. och det är som sagt enkelheten som är viktig. det handlar om att man ser 1-2 avsnitt av någon serie innan man ska sova. och att bara kunna fjärra allt med en fjärr istället för att plocka fram en andra fjärr eller t.o.m en mobil skulle vara guld värt.
en apple tv skulle vara sjukt overkill i detta scenario.. och med chrome cast så måste jag ta fram mobilen, och då måste jag ändå prova att det fungerar fint med windows mobile innan köp.

Av issue

@thexps: Helt klart värt att kika på! Och det borde väl funka med en windows telefon?

Av issue

@Ph4st: mycket möjligt, jag har dock själv aldrig använt mig av chrome cast, det är smidigheten jag är ute efter.. hur "fjärrar" jag en sådan? eller är det så att man "spelar upp på" chrome casten från mobilen?

Av issue

@johanruda: Tack för input, jag shoppade dom jag länkade, vi får se hur dom funkar

Av issue

köpråd: billig "smart-tv" till sovrummet, plex app

Tja, min gamla tv börjar ge upp, tar ca 10 min för den att starta

Jag har inga höga krav på bild och ljud eftersom det är till sovrummet. Kraven är minst 37", wifi samt att den har plex app.
Idag har jag en fjärr till tv, en fjärr till nuc samt en mus då man inte kan stänga av datorn via nya plex media player.
Så jag vill baka in allt i tv för smidighetens skull..

Kollar man listan för vilka apparater som stöder plex så verkar den inte stämma helt 100, tex finns inte samsung med och jag vet att plex funkar på vissa modeller.

Det ska vara så billigt som möjligt.. Tips??

Av issue

Nästa fråga, in-ear lurar som fungerar bra med windows mobile, har ni något tips? Ska ju såklart vara med mic och knapp så man kan svara/lägga på,gärna extra knappar för höja och sänka volym samt vinklad 3,5mm kontakt..
Mixen ska gärna vara bra, vill kunna tala "ute på stan" utan att ljud runtomkring stör..

Man ser ju ofta lurar "for android" eller "for iphone".. Så vill ha beprövat headset for windows tips?
Cdon hade ju bra priser nu på nåt headset

funderar på denna: http://cdon.se/hemelektronik/nocs-ns500a-earphones-aluminum-f...

Av issue

Någon annan som har problem med att ljud pausas mitt i allt?
Jag hade inte problem med detta tidigare, men efter microsoft senaste build (för icke insiders) som skulle rätta till just problem med uppspelning så fick jag dessa problem, riktigt segt

Av issue
Skrivet av mrqaffe:

Nyare win uppför sig så för att det ska verka som de bootar snabbare än win 7, man använder ett hybridläge i stället för att stänga av och sedan starta vid strömpåslag, det går alltså inte att stänga av helt på det sätt som tidigare gick via "klick" utan man måste göra det via kommandotolken och
Shutdown /s /t 0
Och det enda sättet att verkligen få det att starta om är att välja starta om och inte stäng av och sedan starta.

Fel! eller inte riktigt.. att shutdown /s är det enda sättet är fel.. men du har rätt om deras "feature"
Det är "fast startup" som gör detta, disabla fast startup sen stängs datorn av när du väljer shutdown, funkade perfekt

Av issue

jag har precis lärt mig en sak.
Om ni via startmenyn väljer Shutdown så stängs inte datorn av utan sätt i Sleep.. är det någon som vet hur man ändrar detta så att datorn faktiskt stängs av när man väljer stäng av?

Vill ni dubbelkolla själva så stäng av datorn via Shutdown och sen går ni in i systemloggen och kikar på Kernel-Power så kommer det stå:
The system is entering sleep.
The system has resumed from sleep.

märkte detta när jag via GPO satt ett script som ska gå vid shutdown, men den gick inte.. så började kolla loggarna

Av issue

jag pratade med mor om detta igår, även om hon inte kunde säga exakt hur allt skulle gå till så lät det fortfarande som det jag skrev först. jag sa iaf att det viktiga är att hon inte gör något förhastat och tänker på sig själv med.
men dom ska till banken imorgon, så efter imorgon vet vi hur dom tänkt

Av issue

Kanske finns hopp för windows mobile... Om ett år

http://m.windowscentral.com/surface-phone-slated-april-2017

Av issue

@Grönahunden: Nu kommer det inte bli pengar över så vi alla får lika stor del, och jag tror att alla barn är med på det. Det var den konstgjorda lösningen jag tyckte kändes så konstig och inte förstod.
Som någon annan skrev tidigare så kommer ju bror inte få ta del av arv när mor dör, såvida arvet inte överstiger 450k. Därför förstår jag lösningen ännu mindre. Borde vara enklare att låta det vara och mor har pengar till pension. Men jaja, lite insikt har jag fått iaf. Nu är det upp till dem att bestämma på fredag

Av issue

@fantomsmurfen: Men det är bl.a det som är så konstigt, det skulle inte vara en gåva

Av issue
Skrivet av altair4:

Er bror blir väl inte skyldig om man räknar av det på ett framtida arv? Om det finns tillräckligt med pengar i arvet så får resten av syskonen ta 150k var innan resterande belopp då delas lika mellan alla fyra syskon. Borde bli rättvist. Onödigt av din mor att betala ut 50k till er och det kommer ändå inte bli rättvist. Får det då inte att gå ihop i mitt huvud.

Är arvet mindre än 450k så får er bror inga pengar då helt enkelt.

Ett bra svar, tack det var detta jag var ute efter.
för jag känner också att dom är ute efter en lösning som inte blir en lösning, därav tråden

Av issue

@Skrotnisse92: Men nu blir det ju inte rättvist, en får 150k och 3 andra 50k var.. Det är just detta som är konstigt, och enligt henne och juristen blir detta rättvist. Känns bara som att det är något annat som pågår. Och jag som barn är mer nöjd om hon nu behåller sina pengar inför pensionen, men när dom ska försöka göra nåt rättvist som inte blir rättvist (enligt mig) så känns det konstigt.

Men det är ingen som har input om lösningen och vet om det är en lösning eller om dom bara snackar skit?

Av issue

@Skrotnisse92: Bror har gjort en del mindre bra val i sitt liv, detta är ett sätt att hjälpa honom på benen igen. Vilket jag inte har något emot.. Det jag har frågetecken om är ju den så kallade lösningen

Av issue
Skrivet av MacAllan:

Finns ju väg kring detta, säg till era föräldrar att skriva ett papper till den bror som köper att underpriset är en gåva.
På så sätt kommer det inte upp i arvet (när den tiden kommer) men ni övriga blir samtidigt lottlösa och får inga pengar nu eller senare kopplat till denna affären, men kanske kan glädjas åt att er bror gjort en bra affär.

Står ju om detta på sidan @loefet länka till.

I det här fallet är ju gåva bättre, för mor är envis och hon skulle absolut tömma sitt konto för att försöka göra detta rätt, dvs dela ut de pengar hon har kvar