Inlägg

Inlägg som DunderHoken har skrivit i forumet
Av DunderHoken
Skrivet av Söderbäck:

En tämligen enad forskarkår.
Av samma anledning som när vi upptäckte att vi höll på att förstöra ozonhålet. Givetvis fanns det skeptiker för ozonproblematiken då också. Men poltikerna lyssnade och agerade. Bra grej.

Men... läste du inte mitt förra inlägg? Problemet är att vi alla släpper ut för mycket.

Man kan försöka blunda för problemet hur man vill genom att försöka "dela bort" problemet, men det blir mest självbedrägarei.
Delar vi in det per världsdel så släpper vi också ut för mycket.
Delar vi in det per land så släpper vi också ut för mycket. Delar vi in det per kommun så gäller samma sak. Delar vi in det per gata eller på hushåll så släpper vi fortfarande ut för mycket.
Problemet är ju att vi förstör miljön oavsett om landet är stort eller litet eller hur man än vill dela in den. Per person släpper vi ut för mycket koldioxid och det förstör ordentligt.

Dem data du har läst och går efter är miljömål och det finns inte att Sverige släpper ut för mycket! Men gräver man djupare så ser man tydligt att Sverige släpper ut en liten liten fis av allt som påverkar miljön... 0.0002% av generella miljö skador står Sverige för.

Tekniken går framåt, de "farliga" utsläppen minskar dag för dag i Sverige! Flytta till Indien!

Av DunderHoken

Alldeles för mycket miljövänsternissar som tror sig förstå sig på samt leka viktigpetter

Jag tycker ni kan flytta till Indien och försöka göra nytta där istället!

Av DunderHoken
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Nu pratar du om två olika saker. Skatter som styrmedel är en sak och utvecklingen av fordon är en annan. Givetvis brukar miljövänliga fordon kosta mindre är motsatsen när det gäller fordonsskatt.

Gällande utsläpp här i vår Svenska natur är inte våra egna utsläpp någon "piss i havet" som du uttrycker det. Det är viktigt att ha koll även på hemmaplan om vi vill slippa hälsovådliga ämnen i vår natur.

HAHAH hälsovådliga ämnen har vi redan gott av din stolle... Vad tror du damp ner i Sverige några dagar efter April 26 1986?

Av DunderHoken
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Menar du alltså att det inte är några problem med om vi släpper ut obegränsat med Bensin och Diesel i naturen?

HAHAHA när fordon bara blir bättre och bättre för vart år som går angående utsläpp samt att vi går mot batteridrivet.... Sverige är en PISS i havet när det gäller den generella miljöfrågan åter igen...

Av DunderHoken
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Say what?...

Skatter kan givetvis vara ett styrmedel. Vill man inte att människor oavkortat ska använda sig av billiga och miljöfarliga produkter kan man såklart höja skatterna på dessa. Bensin och Diesel är ett bra exempel. Tror du inte att folk hade kört mer, samåkt mindre samt nyttjat kollektivtrafiken mindre om Bensin och Diesel varit skattefria?

Say whuuuuuut
Det är ändå inte VI som utgör något större hot på miljön... VI är dom som är bland dom bästa i världen på MILJÖ! MEN som jag påpekat redan så är vi BARA 10 miljoner.... Vi inverkar INTE ETT SKIT på miljön! 0.0002%

Av DunderHoken
Skrivet av Xinpei:

Intressant resonemang. Så man ska alltså inte ta sitt ansvar för att andra eventuellt inte kommer att göra det?

Jag sa inte något om att inte ta ett ansvar om miljön. GIVETVIS ska man vara rädd om miljön! Det är alla löjliga miljöskatter vi betalar för ingen nytta. Tycker du om att betala skatt? Sverige är det ~7:e mest beskattade landet i världen... Att vi betalar hutlösa miljöskatter gynnar inte Tellus...

Av DunderHoken

Önskar jag visste vart jag lagt mina RIVA TNT2 Ultra samt Voodoo 2 :/

Av DunderHoken

AdBlock, AdBlock Plus, uBlock, Ghostery

Av DunderHoken

Säg att avgiften hade varit 35:- istället så hade detta inte varit några problem...

Av DunderHoken
Skrivet av Simon^L:

@DunderHoken: Jag körde Snap VPN och valde Tyskland för att få uppdateringen igår, om det var det du menade med "kan ladda ned den"

Ah ja jag testade typ alla länder men funka ej. Fick ett tips om Oxygen Updater och då funkade det

Av DunderHoken
Skrivet av Simon^L:

Är ett stort fan av nya gestnavigeringen, hade alltid knapparna gömda förr så det känns väldigt skönt att jag nu kan ta bort dom helt.

Ja det ska bli kul att prova så fort jag kan ladda ned den...

Av DunderHoken

Officiella Android 8.1 släpptes idag med exempel "gestnavigering".

Av DunderHoken

PostNord borde varit beredda på detta! Klart man inte betalar 75kr extra för en sak som kostar 10kr... Men å andra sidan så vill man ju inte betala 3-4ggr för samma saker fast säljs i Sverige.

Av DunderHoken

Nej. Samt att vi Svenskar är lurade att betala en jävla massa miljöskatter! Vi 10miljoner gör inte ett dugg förändring på jordens klimat!

Av DunderHoken

That price...

Av DunderHoken
Skrivet av Foolwolf:

Jag får inte kontakt med dem - det är det som är problemet.
Har försökt att nå dem via chat, telefon och e-mail. E-mail besvarat dock, att de råder mig att vänta....
Har nu börjat få en del av de paket jag betalt för - men det finns en mängd saker som fortfarande ligger och väntar på förtullning och har nu testat att be dem uppdatera med bilder också på två ärenden. Fort går det sjutton-i-mig inte...

Jag har nu börjat be alla utländska paket att se till att de märker brev korrekt samt faktiskt tulldeklarerar dem ordentligt. Jag räknar ändå med att paketen fastnar i inspektionen, men är allt OK, skall de bara trilla förbi och inte krävas någon extra avgift från PostNord.

Ny beställda paket har däremot gått igenom OK. Det är just paket från slutet av Februari och början av Mars som verkas ligga i något berg av ohanterat läge...

Ring 010-4366899

Man får sitta i kö jättelänge 30min-60min men det kan vara värt det.

Av DunderHoken
Skrivet av Icte:

Ni som väntar på paket som fastnat i tullen sedan början av mars - har ni kontaktat PostNord? Vad har ni fått för svar då?

Mitt paket sitter fast där sedan 2/3. Har ringt PostNord flera gånger under de senaste två veckorna, blivit återkopplad till Internationella Paket och där har jag blivit lovad tre ggr att de ska säga till att paketet ska röra sig. Senast var detta i torsdags förra veckan.

MassDrop (som jag köpte varan ifrån) hänvisar till PostNord och ber mig återkoppla till dem om PostNord tappar bort mitt paket, vilket de har inte medgivit till. Känner mig väldigt hopplös. Vad är nästa steg? Kontakta konsumentverket? Men i detta fall är det ju inte MassDrop som är problemet utan PostNord. Tullverket? Ja, vem?

EDIT: Kan ju även tillägga att mina 2 mail till PostNord (via deras egna hemsida) som jag skickade i mars och i början av april har jag inte fått svar på.

EDIT2: Jaha, nu så får man läsa sånt här skit:

https://www.postnord.se/information/om-postnord/kvalitet/post...

Turné för att återskapa förtroendet? Är det såhär de spenderar pengar istället för att satsa på mer folk i deras terminaler?

Japp precis så!

Av DunderHoken

Idag är det 5 veckor sedan mitt paket landade i Sverige hos kidnapparna PostMord... Inte kommit fram än... Har pratat med PostMord 5 ggr sedan 3 veckor tillbaka men dom vet ingenting om när jag ska få mitt paket... :/

https://i.gyazo.com/26e5f1fd7f26f572792a644645c67b13.png

Av DunderHoken

Logitech G502 som jag köpte vid release. Fungerar super fortfarande.

Av DunderHoken
Skrivet av Petterk:

Det är inte i Polen det har fastnat. Varan bör vara skickad från ett lager i Polen och således är importmomsen betald när lagret tog emot sina leveranser. Är väl säkert Poczta Polska som skickat försändelsen. PostNord Sverige som stoppat försändelsen i tullagret i Örebro, istället för att leverera.

Svar ja!