Inlägg

Inlägg som Mathiasss har skrivit i forumet
Av Mathiasss

I övrigt har jag en i5-750 + 8GB ram, så det är nog inga problem där inte. Lirar ju gärna i 1920x1080 i spelbar fps (över 40 åtminstone).

Av Mathiasss

Billigt grafikkortet för Portal 2

Tjena,

Jag kör linux nu med nåt skräpigt Nvidiakort som garanterat inte fixar Portal 2. Nu är det som så att jag är grymt sugen på att lira igenom spelet då jag älskade ettan. Jag tänkte då dualboota med Windows och behöver således ett grafikkort som fixar Portal 2.

Jag har tre krav:
1. Nvidia (för att det ska fungera bra i linux)
2. Tyst
3. Billigt (ska i stort sett bara användas till Portal 2. Helst under tusenlappen, men köper såklart dyrarre om jag absolut måste.)

Har ni något bra tips på ett passande grafikkort?

Av Mathiasss
Skrivet av tjaboboy:

Ingen som tror den funkar för att spela 1080p i XBMC med ??

Du måste använda Linux för att utnyttja VDPAU och på så sätt låta ION avkoda filmerna. Då är 1080p inga som helst problem. Detta fungerar endast i Linux för tillfället. Kan du inte Linux så kan jag rekommendera XBML live där du inte behöver pilla något alls.

Av Mathiasss

Jag använder och rekommenderar Glesys: http://www.glesys.se/vps.php

Av Mathiasss
Skrivet av ericsundell2:

okej allt finns på det där moderkortet Va bra.

Jo tänkte på de med blueray spelare , funkar de att stoppa i den jag har tagit med? Alltid bra att kunna spela tjejens filmer annars kommer man få äta upp de

http://www.inet.se/artikel/7104213/samsung-sh-b123l-blu-ray-l...

Denna tänkte jag på.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/80398 --------> En klar liten smidig dator , något som inte passar nu?

//Eric

BD-läsaren kommer inte passa då chassit endast har plats för slimline. Hittade ingen slim-BD på inet så du får leta någon annan stans

Av Mathiasss
Skrivet av FajmoH:

Tänkte köpa samma bräda själv, hur funkar det med svtplay i hd?

Vet inte, kör XBMC standalone, dvs utan fönsterhanterare och utan webbläsare. Men vad jag hört så kommer framtida Flash (10.2?) ha stöd för VDPAU (GPU-accelerering av Nvidia) så då lär det inte vara några som helst problem i linux åtminstone.

Av Mathiasss

Jag kan tipsa om ett system jag byggde ihop för någon vecka sedan som fungerar över förväntan.

Antec ISK 300-65 (Svart) - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Mini-ITX-chassin
Asus AT5IonT-I - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Moderkort med integrerad CPU
KingTiger SO-DIMM DDR3 PC8500/1066MHz 1GB - Hitta lägsta pris, omdömen och information om SO-DIMM-minnen (2st. moderkortet är tyvärr ganska kinkigt när det kommer till minnen, dessa finns på kjell för 99 kr st och funkar kanon. En biosuppdatering fixar kompatibiliteten något)
Intel X25-V G2 40GB - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Solid State-diskar (SSD)
Noctua NF-R8 80mm - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Datorfläktar (2st)

~3400 kronor.

Köpte även till en MCE-fjärrkontroll från Elgiganten för 550 kr. Så totalt 4000 kronor har jag lagt ut och det känns som en droppe i havet med tanket på hur bra all fungerar. Kör för övrigt ArchLinux + XBMC.

Av Mathiasss

$regex = '/class=favoritetext>(.*)<\/div>/';

Edit: Jag kanske ska läsa klart först, detta ger bara kommentaren. Fixar resten strax

Av Mathiasss

Jag tar och bumpar den här tråden lite. Jag letar nämligen också efter en 30x30mm fläkt, men det verkar vara helt omöjligt att få tag i en i Sverige. Är det inte någon som vet vart det finns? Eller kanske har en att sälja?

Av Mathiasss

Det lär gå bra att beställa via Borderlinx. Jag kollade upp det igår och kom fram till att det skulle landa på strax över 6000 kr för allt. Sen om den fastnar i tullen så tillkommer väl en extra avgift, men annars är det nog billigare än vad den kommer kosta i Sverige.

Av Mathiasss

Optisk ut på TV:n -> Optisk in på receivern = klart!

Ni behöver då en sådan: Supra TOSLINK ZAC 1M Supra ZAC Toslink fiberoptisk kabel 1 meter - LJUD OCH MUSIK - Kabel och kontakt - Optisk kabel . Finns ju såklart billigare men det där var den fösta jag hittade.

Av Mathiasss

Ett tips: håll sån här information för sig djälv. Jag har faktiskt lyckats få hem en hårddisk på 500GB för 11 kr för några år sedan. Hade jag gått ut med nyheten på ett stort forum så hade de fått in några hundra extra beställningar, och då hade ingen fått någon disk. Nu vet jag inte om de var schyssta eller om de helt enkelt inte upptäckte missen,

Av Mathiasss

Jag tycker åtminstone att man ska separera root och home så man slipper förlora allt om man behöver installera om operativsystemet. Själv kör jag följande uppdelning

/ 20GB ext4
/boot 256MB ext2
/home resten ext4

Alla lagringsdiskar monteras i /storage

Av Mathiasss

Så här har det sett ut ett tag nu. Jag är nöjd och det funkar så jag lär väl inte ändra på det snart.

http://pici.se/thumbs/t_nRVKpTaQt.gif

Av Mathiasss

En SMS-avi består dessutom endast av de fyra sista siffrorna i kolli-id:t.

Av Mathiasss

Står du ut med värmeutveckligen och ljudnivån som ett 4890 ger ifrån sig så kör på det kortet. Jag valde däremot 5770 själv då jag vill ha en tyst och sval dator.

Av Mathiasss

Jag slog till på ett 5770 eftersom det är strömsnålt, svalt och tyst. Det är även billigare. Dessutom kan jag utan problem maxa CoDMW2 i 1920x1200 vilket var mitt mål.

Av Mathiasss

Jag råkade också ut för en lustig händelse på Siba igår.

Jag hade i förväg bestämt vad jag skulle ha för något, så jag gick in till rätt avdelning och hittade min produkt direkt. På vägen till kassan blir jag stoppad av en säljare som snor åt sig produkten och registrerar den i systemet, och ber mig säga nummer 8 till kassan. Jag gissar att det är provisionen han vill åt? Jävligt fult är det isåfall så jag meddelade aldrig något nummer till tjejen i kassan.

Av Mathiasss

Jag dyker in i den här tråden då jag har liknande problem med 5770 och Corsair (550W). Mitt grafikkort tjuter dock konstant, vilket är enormt irriterande. Kör jag igång ett spel så tjuter det ännu mer, både från grafikkortet och från nätaggregatet.

Det roliga är att om man googlar lite på problemet så hittar man enbart folk med PSU från Corsair som klagar, så jag funderar lite på om jag ska testa att köpa ett annat nätagg och testa. Är det någon som haft liknande problem och som har löst det genom att köpa ett nytt nätaggregat?

Av Mathiasss

Vad är det för problem man får?

Min nybyggda dator gick nämligen inte alls igång med ZM-600-HP (moderkort med P55). Däremot fungerade det bra med ett annat nätaggregat. Är detta relaterat, eller har jag bara ett dött nätaggregat?